Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Τα Κυριακάτικα Πρωτοσέλιδα 19/9/2010

Με ένα κλίκ ΕΔΩ δείτε τα αυριανά Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα

Καβάλα - ΠΑΟ 2-2 , ο Σισε τον γλίτωσε από τα χειρότερα

Για ακόμη μια αγωνιστική η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν ήταν καλή και μόνο χάρις στα δύο τέρματα του Σισέ κατάφερε να προηγηθεί αρχικά και στην συνέχεια να ισοφαρίσει και να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας. Οι πράσινοι έδειξαν ότι έχουν σημαντικά προβλήματα στην άμυνα

Παράθυρο μονιμοποίησης για 150.000 συμβασιούχους

«Πράσινο φως» αναμένεται να ανάψει ο Άρειος Πάγος για τη μονιμοποίηση 150.000 συμβασιούχων υιοθετώντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Αποκαλύψεις.
Η απόφαση-σταθμός του Αρείου Πάγου θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα (στις 23 Σεπτεμβρίου) και στην επίμαχη συνεδρίαση το ανώτατο δικαστήριο της χώρας θα κρίνει την προσφυγή συμβασιούχων του ΟΠΑΠ οι οποίοι ζητούν τη μονιμοποίηση τους ισχυριζόμενοι ότι.... καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες.
Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα συζητήσει για πρώτη φορά προσφυγή συμβασιούχων, έχοντας υπόψη την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η οποία εκδόθηκε πριν από δύο χρόνια αναφέροντας ότι τα δικαστήρια θα μπορούν να κάνουν δεκτές προσφυγές συμβασιούχων κατά περίπτωση.


Στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί πανικός και μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης στο δημόσιο τομέα καθώς –όπως γίνεται κατανοητό- αν οι δικαστές κρίνουν ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες ασκώντας τα καθήκοντα μονίμων υπαλλήλων, τότε πιθανόν να «διατάξουν» το κράτος να τους μονιμοποιήσει.

Νέα δικαίωση των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή αίτηση προσωρινής διαταγής, που κατέθεσαν ενώπιόν του περισσότεροι από 20 συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού, με την οποία ζητούσαν να υποχρεωθεί το Δημόσιο να αποδέχεται τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους, έως την έκδοση απόφασης.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα τους, κρίνοντας ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η σύμβαση τους πρέπει να είναι αορίστου χρόνου.

star.gr

Ηρωικός Γείτονας έσωσε τρία παιδάκια από φωτιά στη Λαμία

Ένας θαρραλέος γείτονας στη Λαμία, κατάφερε να σώσει τρία παιδάκια τα οποία κινδύνεψαν από τις φλόγες όταν το σπίτι τους τυλίχτηκε στις φλόγες.
Γύρω στις 06::0 το απόγευμα, η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε ότι είχε εκδηλωθεί φωτιά σε διαμέρισμα, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέσα βρίσκονταν τρία ανήλικα παιδιά των οποίων οι γονείς απουσίαζαν από το σπίτι.
Εν τω μεταξύ, έναςγείτονας που είδε πυκνούς καπνούς να... βγαίνουν από το σπίτι, και γνωρίζοντας ότι οι γονείς των παιδιών λείπουν, χωρίς να διστάσει, πέρασε από το διπλανό μπαλκόνι στη βεράντα του σπιτιού, βγάζοντας με ασφάλεια και μέσα σε λίγα λεπτά τα παιδιά από το φλεγόμενο σπίτι.
Η Πυροσβεστική που έφτασε λίγα λεπτά αργότερα περιορίστηκε στο να σβήσει τη φωτιά, αφού τα τρία παιδιά βρίσκονταν πια σε ασφαλές μέρος αλλά με εμφανή τα σημάδια του σοκ που υπέστησαν.

star.gr

Ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία με Ελληνοκύπριο στην Αγγλία

Η πρώτη εντύπωση των αστυνομικών αρχών που έφθασαν στο πολυτελές σπίτι στο Sible Hedingham του Essex, βλέποντας τις σωρούς του Κώστα Πιερίδη και της έφηβης κόρης του Μάργκαρετ, ήταν πως ο πατέρας είχε σκοτώσει το παιδί του και μετά αυτοκτόνησε. Η πραγματικότητα όμως ήταν τελείως διαφορετική.

¨όλα ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο, όταν στο σπίτι ετοιμάστηκαν να γιορτάσουν τα 11 γενέθλια άλλης κόρης, της Ανδρούλλας. Η 16χρονη Μάργκαρετ ζήτησε να προσκαλέσει και αυτή μερικούς της φίλους. Η σύντροφος του.... Κώστα Πιερίδη και μητέρα των παιδιών, Μπερναντέτ της το επέτρεψε, αρκεί να μην κατανάλωναν αλκοόλ. Φαίνεται πως η Μάργκαρετ θύμωσε πολύ με την απαγόρευση αυτή των γονιών της. Η Μάρκαρετ κρατούσε μούτρα μέχρι το επόμενο πρωί, όταν γύρω στις δέκα καθόταν στο σαλόνι μαζί με τον άτυχο πατέρα της. Το τι ακριβώς επακολούθησε το γνωρίζουν μόνο δύο άτομα και τα οποία είναι δυστυχώς νεκρά. Η Μπερναντέτ, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, την Αντρούλα, την Κυπρούλα, τον Κώστα junior και τον μόλις 18 μηνών Γιώργο, βρίσκονταν στην κουζίνα. Η ίδια η σύντροφος του νεκρού Ελληνο – Κύπριου επιχειρηματία, δήλωσε πως άκουσε το Κώστα Πιερίδη να παρατηρεί την κόρη του Μάργκαρετ, λέγοντας της χαρακτηριστικά «να μην παίζει με μαχαίρια».

Το επόμενο που θυμάται η σύντροφος του Κώστα Πιερίδη, είναι μια ανατριχιαστική φωνή. Μπαίνοντας στο σαλόνι αντίκρισε την 16χρονη Μάργκαρετ να έχει μαχαιρώσει τον πατέρα της στο στήθος. Μέσα στον πανικό που ακολούθησε η Μάργκαρετ, γύρισε το μαχαίρι στον εαυτό της και το έμπηξε στο στομάχι της με συνέπεια να πέσει νεκρή λίγα λεπτά αργότερα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως η νεαρή κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και ναρκωτικών και είχε συχνά ξεσπάσματα βίας
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=81489

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα σωματεμπορίας και εμπορίας ωαρίων

Διεθνές κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων, το οποίο διακινούσε άτομα, από την Βουλγαρία στη χώρα μας, με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση και την εμπορία ωαρίων εξαρθρώθηκε από την ελληνικές αρχές, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες βουλγαρικές.
Συνολικά συνελήφθησαν επτά άτομα, όλοι.. αλλοδαποί εκτός ενός 47χρονου Έλληνα γιατρού, ενώ αναζητείται μία ακόμη 20χρονη αλλοδαπή. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι -κατά περίπτωση- της εμπορίας οργάνων, της παράβασης του νόμου περί ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της παράβασης του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων, της σωματεμπορίας και της Μαστροπείας.

in.gr
Related Posts with Thumbnails