Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Γήπεδο μόνο στο Βοτανικό επιμένει η ΓΗΠΕΛ

Στην ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό βάσει των όσων ορίζει η εκδοθείσα στις 18/09/2009 οικοδομική άδεια και οι άλλες ρυθμίσεις εμμένει η ΓΗΠΕΛ, όπως κάνει γνωστό σε ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΗΠΕΛ:
Συνεδρίασε σήμερα το Δ.Σ. της ΓΗΠΕΛ με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Αίτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την επιστροφή του ποσού προκαταβολής για τα έργα του Νέου Γηπέδου στο Βοτανικό
2. Συζήτηση επί της... δέσμης προτάσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Ως προς το πρώτο θέμα αποφασίστηκαν τα εξής:

A) Εγκρίθηκε η επιστροφή του υπολοίπου ποσού της προκαταβολής από τον ανάδοχο εργολάβο με βάση, την από 1η Μαρτίου 2010, απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Β) Εγκρίθηκε η πρόταση του Προέδρου του Δ.Σ. για επέκταση της εντολής στην εταιρεία, που επιλέχθηκε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για να προβεί στην χρηματοοικονομική μελέτη, και στην Γήπεδο Ελαιώνα Α.Ε.

Ως προς το δεύτερο θέμα, σχετικά με την εξέλιξη του έργου του Νέου Γηπέδου στο Βοτανικό αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

A) Οι ρυθμίσεις που αφορούν στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και στις συνοδές αθλητικές και εμπορικές χρήσεις έχουν κριθεί αμετάκλητα από το ΣτΕ συνταγματικές. Υπάρχει η από 18.09.2009 εκδοθείσα οικοδομική άδεια για το νέο γήπεδο. Τα δύο αυτά γεγονότα αποτελούν αυτονόητη και αδιαπραγμάτευτη θέση μας.

Β) Απαιτούμε την άμεση εξειδίκευση της δέσμης προτάσεων από πλευράς ΥΠΕΚΑ και Δήμου Αθηναίων. Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία που θα έχουμε, θα τοποθετηθούμε με υπευθυνότητα και με γνώμονα τα δίκαια αιτήματα και συμφέροντα του Παναθηναϊκού.
Το έργο του Νέου Γηπέδου στο Βοτανικό βρίσκεται στην τελευταία του φάση και θα υλοποιηθεί με δεδομένη την συστράτευση όλης της οικογένειας του Παναθηναϊκού.

Πιστώσεις 15,5 εκ. ευρώ για έργα σε Θεσσαλία και Αχαϊα

Τη διάθεση πιστώσεων συνολικού ύψους περίπου 14,125 εκατ. ευρώ για έργα στην περιοχή της λίμνης Κάρλας στη Θεσσαλία και 1,528 εκατ. ευρώ πρόσθετες πιστώσεις στο Π.Δ.Ε. 2010 για έργα ύδρευσης στο Νομό Αχαΐας, ενέκρινε το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Ειδικότερα, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης 12,5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και έργων ορεινής υδρονομίας στη λεκάνη της λίμνης Κάρλας, που υλοποιείται στα πλαίσια του έργου επαναδημιουργίας της λίμνης Κάρλας, ενώ για... τον καθαρισμό τάφρων 7Τ-2Τ και για συμπληρωματικά έργα στην ίδια περιοχή, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης 1,365 εκατ. ευρώ. Επίσης, εγκρίθηκε η ένταξη στο Π.Δ.Ε. 2010 πρόσθετης χρηματοδότησης 260.434,66 ευρώ για την αποπληρωμή της μελέτης ανάδειξης και μεταφοράς - διανομής νερού της λίμνης Κάρλας.
Ακόμη, εγκρίθηκε η ένταξη πρόσθετων πιστώσεων 1,528 εκατ. ευρώ στο Π.Δ.Ε. 2010, για την αποπληρωμή της μελέτης ύδρευσης Πάτρας από τους ποταμούς Πείρο και Παραπείρο, καθώς και για δίκτυα υπόλοιπων οικισμών Νομού Αχαΐας.

Απάτη με sms σε κινητά

“Βρες την ημερομηνία που θα πεθάνεις” ή “κέρδισε μια γυναίκα για μια μέρα” έγραφαν τα μηνύματα που λάμβαναν Πατρινοί τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα
Τζίρο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος ανυποψίαστων Πατρινών, κάνουν οι «απατηλές» εταιρείες της βιομηχανίας των SMS, με την «βοήθεια» εκείνων της κινητής τηλεφωνίας, αποστέλλοντας εκατοντάδες μηνύματα σε όσους κάνουν το λάθος να απαντούν σε εκείνα, που τους ενημερώνουν για δήθεν κέρδος ή σε πλασματικά ερωτικού περιεχομένου. Αυτά τα μηνύματα, συνήθως 4 με 5 την εβδομάδα, χρεώνονται ακόμα και πάνω από ... 2 ευρώ το καθένα, στον ανυποψίαστο πολίτη που έκανε το λάθος να απαντήσει σε αυτά, με την απατηλή εταιρεία να παίρνει το 60% και το 40% εκείνη της κινητής τηλεφωνίας. Χαρακτηριστικά, αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναφέρουν πως μία από τις συνολικά 7 τέτοιες εταιρείες «φανερής απάτης», που έχουν έδρα το εξωτερικό, και «αχυράνθρωπους» στη χώρα μας, έχει ετήσιο τζίρο 45.000.000 ευρώ, και συνολικά όλες περίπου 500.000.000 ευρώ. Τα μηνύματα προέρχονται από πενταψήφιους αριθμούς της μορφής 54ΧΧΧ, με περιεχόμενο, όπως το μακάβριο “Ρολόι του Θανάτου” και κείμενο “Πόσο σου απομένει για να ζήσεις; Για να μάθεις; Επιλέξτε τις επιλογές παραπάνω»,ενώ άλλη διαφήμιζε ότι «ο νικητής στον διαγωνισμό παίρνει ως έπαθλο μια γυναίκα για μία ημέρα”; Μετά από 100 και πλέον μηνύσεις πολιτών της «φανερής απάτης» και 3 μήνες ερευνών, οι αρμόδιοι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος εταιρειών που εμπλέκονται σε αποστολή απατηλών μηνυμάτων, μέσω της κινητής τηλεφωνίας με σκοπό το εμπορικό κέρδος. Ειδικότερα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με την ΕΕΤΤ και τον Συνήγορο του Καταναλωτή διερεύνησε μεγάλο αριθμό καταγγελιών, οι οποίες ήταν σχετικές με μη εξουσιοδοτημένες χρεώσεις σε λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας, εταιρειών παροχής πολυμεσικών υπηρεσιών προστιθέμενης χρέωσης, μέσω λήψης μηνυμάτων SMS που προέρχονται από πενταψήφιους αριθμούς της μορφής 54ΧΧΧ. Στην συνέχεια και αφού υποβλήθηκαν σχετικές εγκλήσεις, από εξαπατηθέντες πολίτες , κατά των συγκεκριμένων εταιρειών, για μη εξουσιοδοτημένες χρεώσεις στα κινητά τους τηλέφωνα, διερευνήθηκαν ψηφιακά όλες οι καταγγελίες. Σύμφωνα με αυτές, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι καταγγέλλοντες λάμβαναν στα κινητά τους τηλέφωνα μηνύματα SMS με διαφημιστικό ως επί το πλείστον περιεχόμενο, χωρίς να έχουν ποτέ συναινέσει, υπογράψει, εξουσιοδοτήσει ή να έχουν ενημερωθεί για τις χρεώσεις των συγκεκριμένων μηνυμάτων. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε διαβιβάσθηκε στον πρoϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Ιωάννη Σακελάκο. Οι αρμόδιοι αστυνομικοί αναφέρουν ότι όλοι οι κάτοχοι κινητών είναι εν δυνάμει θύματα, και συμβουλεύουν τους πολίτες να μην απαντούν σε μηνύματα που δεν γνωρίζουν τον αριθμό, ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να απευθυνθούν στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ώστε να μην μπορεί ο καθένας να σου χρεώσει μήνυμα.

Νίκος Ξανάλατος

www.thebest.gr/

Χαμηλότοκα δάνεια σε επιχειρήσεις

Χαμηλότοκα δάνεια συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ με την εγγύηση του Δημοσίου μέσω του ΤΕΜΠΜΕ σε 100.000 επιχειρήσεις για την εξόφληση φορολογικών - ασφαλιστικών υποχρεώσεων και οφειλών σε προμηθευτές εξήγγειλε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη. Στόχος, όπως επεσήμανε, είναι να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας, να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά αλλά και να υπάρξουν ταμειακά οφέλη για το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι λεπτομέρειες για τους όρους και προϋποθέσεις εφαρμογής των προγραμμάτων θα ... καθοριστούν από το ΤΕΜΠΜΕ στις 15 Μαρτίου, ωστόσο οι βασικές κατευθύνσεις όπως τις παρουσίασε σήμερα η κα Κατσέλη προβλέπουν τα εξής:

-Στα προγράμματα εντάσσονται επιχειρήσεις όλων μορφών (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, ΑΕ κλπ.) και των κλάδων της οικονομίας, με προϋπόθεση να απασχολούν έως 50 άτομα και ο τζίρος τους να μην υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ

-Τα δάνεια για το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς τα δάνεια κλιμακώνονται από 5.000 έως 100.000 ευρώ. Για επιχειρήσεις που απασχολούν έως 5 άτομα το όριο είναι 40.000 ευρώ, από 5 - 20 άτομα 70.000 ευρώ και από 20 ως 50 άτομα 100.000 ευρώ. Για την κάλυψη υποχρεώσεων προς προμηθευτές τα όρια είναι 5.000 - 300.000 ευρώ. Το επιτόκιο θα κυμαίνεται μεταξύ 5 και 6 % (Euribor εξαμήνου συν περιθώριο 4 ή 5 %).

-Τα δάνεια θα αντιστοιχούν μέχρι και στο 100 % των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ και ΟΑΕΕ) και τους προμηθευτές, έναντι τιμολογίων. Η εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ θα καλύπτει το 80 % του δανείου και οι τράπεζες θα μπορούν να ζητούν εξασφαλίσεις από τους επιχειρηματίες έως και για το 10 %.

-Το πρόγραμμα για Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία θα "τρέξει" ως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 ενώ το δεύτερο πρόγραμμα, για την εξόφληση υποχρεώσεων προς προμηθευτές, ως τις 31 Δεκεμβρίου 2011.
AΠΕ

Έρχεται «τσουνάμι» στις ΠΑΕ!

Οικονομικές παραβάσεις των οποίων το συνολικό ύψος ξεπερνά τα 240 εκατ. ευρώ, δείχνει σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος που διεξάγει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων στις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας. Ακόμη και σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών παραγόντων, προπονητών και ποδοσφαιριστών ενδέχεται να φτάσει το πρώην ΣΔΟΕ, εάν υπάρξουν ενδείξεις για απόκρυψη στοιχείων.

Στον έλεγχο ο οποίος είναι σε εξέλιξη από την προηγούμενη Παρασκευή, τα πράγματα δεν είναι καθόλου «ρόδινα» για πολλές ομάδες. Το ότι υπάρχουν... χρέη προς το δημόσιο είναι δεδομένο και δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ όμως, τα προβλήματα των συλλόγων δεν σταματούν εκεί και πρόθεση της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων είναι να «ξεσκονίσει» για τα καλά τα οικονομικά στοιχεία των ομάδων.

Εφόσον υπάρξουν ενδείξεις για ατασθαλίες, το επόμενο βήμα θα είναι να γίνουν «φύλλο και φτερό» οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων. Οι ΠΑΕ θα πρέπει να δικαιολογήσουν το πόθεν έσχες των χρημάτων, ενώ θα ελεγχθεί διεξοδικά το κατά πόσο γίνεται η καταβολή του 20% των ποσών που δίνονται για μεταγραφές στην εφορία. Ακόμη θα πρέπει να γίνει λεπτομερης καταγραφή των εσόδων που δηλώνονται από διαφημίσεις αλλά και από άλλες πηγές.

Η έρευνα δεν θα σταματήσει στις ΠΑΕ, αλλά θα επεκταθεί και σε φυσικά πρόσωπα, με τη σειρά να παίρνουν πρόεδροι, μέτοχοι, παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες δεν παρουσιάζουν άσχημη οικονομική εικόνα όλες οι ομάδες και χαρακτηριστικές δείχνουν να είναι οι περιπτώσεις συλλόγων όπως οι Εργοτέλης, Λάρισα, Ξάνθη, Λεβαδειακός, Καβάλα οι οποίες βρίσκονται σε πολύ καλή οικονομική θέση.

πηγη: www.sport-fm.gr

Βρέθηκε η σορός του Τάσου Παπαδόπουλου

Βρέθηκε η σορός του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου η οποία είχε κλαπεί στις 11 Δεκεμβρίου ένα χρόνο μετά τον θάνατο του όπου άγνωστοι σύλησαν τον τάφο του. Η αστυνομία βρήκε την σορό μετά από τηλεφώνημα που έγινε προς αυτή από άγνωστο που την ενημέρωσε ότι η σορός βρίσκεται θαμμένη στο νέο κοιμητήριο στην περιοχή Τσερίου, λίγο έξω από τη Λευκωσία.
Άγνωστο ωστόσο παραμένει ποίοι το έκαναν και ποιος ο σκοπός τους καθώς ούτε λύτρα ζητήθηκαν όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί ούτε τίποτα άλλο....


Η πρώτη δημοσκόπηση της gpo μετά τα μέτρα



http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/03/gpo.html
Related Posts with Thumbnails