Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

ηλιακή έκλειψη 2009


ηλιακή έκλειψη 2009...

Η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη του 21ου αιώνα ξεκινά απόψε στις 3.14 λεπτά ξημερώματα Τετάρτης θα διαρκέσει εξήμισι λεπτά,και θα είναι ορατή σε Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία, Μπουτάν, Νεπάλ, Μπαγκλαντές και άλλες χώρες της ανατολικής Ασίας, καθώς και στις Νήσους Μάρσαλ.
Σε αυτό το σπάνιο φαινόμενο έχει αφιερώσει η Google το λογότυπο της ....

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ http://kosmosnews.blogspot.com/

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ασθενής της Νέας γρίπης

«Σοβαρή» χαρακτηρίζεται η κατάσταση 33χρονου ασθενούς, ο οποίος έχει μολυνθεί από τη νέα γρίπη και νοσηλεύεται με πνευμονία σε εντατική μονάδα δημόσιου νοσοκομείου. Πρόκειται για Έλληνα πολίτη ο οποίος μπήκε στο νοσοκομείο την Κυριακή.
Ο ασθενής παρουσίασε έντονη δυσχέρεια στην αναπνοή, βήχα, πυρετό και κόπωση και εισήχθη στην πνευμονολογική κλινική λόγω των έντονων συμπτωμάτων και για περαιτέρω διερεύνηση.
Οι γιατροί, μετά τα έντονα συμπτώματα, έκαναν ...έλεγχο για Η1Ν1 και τα αποτελέσματα που βγήκαν σήμερα ήταν θετικά.
Η κατάσταση της υγείας του, όμως, επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στην μονάδα εντατικής θεραπείας.
Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί η προέλευση μόλυνσης, ενώ παράλληλα διερευνώνται με εργαστηριακές εξετάσεις άλλες παράμετροι που αφορούν την υγεία του ασθενούς και δεν είναι γνωστές.

πηγη:tanea.gr

Ο Ομπάμα ζητά βοήθεια από τους bloggers!


ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ!

Αυτη είναι η είδηση της ημέρας γα τα blogs, τυπώστε την και τρίψτε τη στη μούρη σε όποιον αμφισβητεί την αξία τους. Ο Ομπάμα κάλεσε τηλεφωνικά bloggers και τους ζήτησε τη βοήθεια τους, να πιέσουν το...

Κογκρέσο! Για να περάσουν τα νέα μέτρα για τα προγράμματα υγείας! Ηταν για 25 ολόκληρα λεπτά σε ανοιχτή γραμμή με πολλούς bloggers της Αμερικής και τους ζήτησε τη βοήθεια τους. Είπε μάλιστα πως ξέρει πολύ καλά ότι οι bloggers είναι οι μόνο που μπορούν να βγάλουν τις αλήθειες που διαστρεβλώνουν πολλά από τα παραδοσιακά ΜΜΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ... ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ blog pyrgostrifylias

Την ερχόμενη Κυριακή ο Πύργος Τριφυλίας γιορτάζει την πολιούχο του Αγία Παρασκευή.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναμένετε πλήθος κόσμου να παραβρεθεί όχι μόνο στις θρησκευτικές εκδηλώσεις μα και να παρακολουθήσει τις πολιτιστικές και να διασκεδάσει στο καθιερωμένο λαϊκό πανηγύρι που γίνετε.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 24 Ιουλίου με θεατρική παράσταση . Στις 21:30 στο θερινό θέατρο του χωριού στο κοινοτικό μέγαρο ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού σε συνεργασία με τον δήμο Γαργαλιάνων και τον ΟΠΑΝΑΜ παρουσιάζουν το θεατρικό έργο ΄΄ Τα παραδοσιακά επαγγέλματα που χάθηκαν ‘’ για να θυμηθούν οι παλαιοί και να μάθουν οι νεότεροι.
Το Σάββατο 25 Ιουλίου στις 20:00 θα ....τελεστεί στο γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευή, Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.
Μετά το τέλος του εσπερινού στην κεντρική πλατεία του χωριού κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια θα ξεκινήσει η πρώτη βραδιά του λαϊκού πανηγυριού διοργανωμένο από τον δήμο Γαργαλιάνων.
Την επομένη 26 Ιουλίου στις 7:00 το πρωί θα ξεκινήσει ο όρθρος και η θεία λειτουργία μετά το πέρας της οποίας κατά τις 10:30 θα ξεκινήσει η λιτανεία της ιεράς εικόνας της Αγίας στους κεντρικούς δρόμους του χωριού, θα τελεσθεί δέηση στην πλατεία και στη συνέχεια θα μεταφερθεί για δωδεκαήμερο προσκύνημα στον κεντρικό ναό του χωριού.
Μετά το πέρας της λιτανείας κατά την καθιερωμένη συνήθεια όλοι οι παρευρισκόμενοι θα απολαύουν το καθιερωμένο ουζάκι ή το εύγευστο τοπικό κρασί ( ότι προτιμάει ο καθένας ) κάτω από τα δροσερά πλατάνια στην κεντρική πλατεία.
Το βράδυ της ίδιας μέρας στις 21:00 θα ξεκινήσει η δεύτερη βραδιά του λαϊκού πανηγυριού στην κεντρική πλατεία διοργανωμένο, αυτή τη φορά, από τους ιδιοκτήτες των καφενείων

Σε αργία τέθηκαν αντιδήμαρχος και σύμβουλος στο Δήμο Δωρίου...

Μετά τον δήμαρχο Δωρίου Αντώνη Τάκη που πρόσφατα με απόφαση του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκος Αγγελόπουλος έθεσε σε αργία με νέα απόφαση του που δημοσιεύτε στον τοπικό τύπο της Μεσσηνίας σε αργία έθεσε και τον δημοτικό σύμβουλο αντιδήμαρχο Αθανάσιο Χατζή και τον σύμβουλο του τοπικού διαμερίσματος Κόκλας Βασίλη Σπυρόπουλο.....Καθώς παραπέμποται σε δίκη για κακουργηματική πράξη


Σημαντικές οδηγίες κατάσβεσης .... που μπορούν να σώσουν εσάς και το σπίτι σας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ video.
ΙΣΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔYΝΑΜΗ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΠΑΝΙ ! ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ video ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΜΙΚΡΟ-ΠΥΡΚΑΪΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ !
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ video.
ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΡΙΧΝΕΤΕ ΝΕΡΟ ΣΕ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΛΑΔΙ.
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΕΧΝΗΤΑ ΜΙΑ ΠΥΡΚΑΪΑ.
Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ, ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΟΝΤΑΡΙ ΜΗΚΟΥΣ 3,00m ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΝΕΡΟ 1,5lit ΧΥΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΔΙ, ΦΘΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΥΘΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΜΜΕΝΟΥ ΣΚΕΥΟΥΣ, ΑΤΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ. Η ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΤΜΟΥ ΕΚΤΙΝΑΣΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΜΜΕΝΟ ΛΑΔΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΕΥΟΣ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΠΥΡΙΝΗ ΣΦΑΙΡΑ ΣΕ ΥΨΟΣ 11 m ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ. ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, Η ΠΥΡΙΝΗ ΣΦΑΙΡΑ ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΚΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ.
ΕΠΙΣΗΣ : ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΖΑΧΑΡΗ ή ΑΛΕΥΡΙ ΣΕ ΑΝΑΜΜΕΝΟ ΛΑΔΙ. ΕΝΑ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΥΟ ΡΑΒΔΩΝ ΔΥΝΑΜΙΤΗ!

Το πρώτο κρούσμα της Νέας Γρίπης H1N1 και στην Αλβανία


Επιβεβαιώθηκε από τις τγειονομικές αρχές της Αλβανίας το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης και στην χώρα τους ... αφορά μια 22χρονη νεαρή κοπέλα η κλινική κατάσταση της οποίας είναι καλή...


Trash Art – Τέχνη από απορρίμματα των ακτών


Πλάι από τους ευτυχείς λουόμενους που πλέουν αμέριμνα, τα trash-art βαρκάκια και κουκλάκια υπενθυμίζουν τον τρόπο που μπορεί να αναδίδει ομορφιά το άχρηστο και το παραπεταμένο..... http://antiparos-blog.blogspot.com/2009/07/trash-art.html


Απόλλο 11.... Apollo 11....

Απόλλο 11
Στην ιστορική αυτή μέρα για όλη την ανθρωπότητα έχει αφιερώσει η Google το λογότυπο της, την μέρα που Νηλ Άρμστρονγκ πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στην Σελήνη. Έτσι όπως κάνει πάντα σε μεγάλα γεγονότα η Google , από όποια χώρα του κόσμου σήμερα και να μπεις στην ιστοσελίδα της θα δεις το λογότυπο της να απεικονίζει την σεληνάκατο να έχει προσεληνωθεί και στο βάθος την γη.....


ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009-2010

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2009-2010 τους οποίους μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ
Οι τυχόν ενστάσεις πρέπει να υποβληθούν από 21-07-2009 μέχρι και 24-07-2009.
Οι ενστάσεις θα εξετάζονται αυθημερόν και η απάντηση θα καταχωρείται και στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (Ο.Π.Σ.)....



Related Posts with Thumbnails