Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Προσφορά Αγάπης από το TROKTIKO!... 7.000 Πασχαλιάτικα γεύματα

Η πιο γενναία φετινή Πασχαλιάτικη προσφορά στο Ίδρυμα Αστέγων ήρθε από ένα blog, το TROKTIKO.BLOGSPOT.COM ! Για δεκατέσσερις ημέρες, την Μεγάλη Εβδομάδα και την Εβδομάδα του Πάσχα, το TROKTIKO προσφέρει 500 γεύματα ημερησίως, καλύπτοντας έτσι μεγάλο μέρος των αναγκών και ενισχύοντας καθοριστικά τη λειτουργία του Κέντρου Σίτισης. Τα 500 γεύματα θα διατίθενται κανονικά κάθε απόγευμα σε Έλληνες και Αλλοδαπούς συνανθρώπους μας που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Σίτισης. Συνολικά θα διατεθούν 7.000 μερίδες, ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Πασχαλιάτικο εορταστικό γεύμα.
http://www.kyada.gr/


Ανακοινώθηκε η βαθμολογία του Διαγωνισμού Γενικών Γνώσεων και Δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ , προκήρυξη 1Τ/2007

Εκδόθηκε και καταχωρίστηκε στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ η βαθμολογία των συμμετεχόντων στην ειδική γραπτή δοκιμασία (τεστ γενικών γνώσεων & δεξιοτήτων) του ΑΣΕΠ. Ο αριθμός αυτών που βαθμολογήθηκαν στη συγκεκριμένη εξέταση, για την οποία είχαν αρχικά κατατεθεί περισσότερες από 175.000 αιτήσεις συμμετοχής και διενεργήθηκε σε 1.035 εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, ανέρχεται στους 103.530.
Οι αλφαβητικοί πίνακες, στους οποίους παραπέμπει ο σχετικός ηλεκτρονικός σύνδεσμος (link) που ακολουθεί, περιλαμβάνουν τα... στοιχεία και την επίδοση όσων συμμετεχόντων πέτυχαν βαθμολογία 25 μονάδων και άνω με άριστα το 100. Μετά από σχετική συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τα στοιχεία και η επίδοση όσων πέτυχαν χαμηλότερη βαθμολογία δε δημοσιοποιούνται, αλλά μπορούν να αναζητηθούν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες με την πληκτρολόγηση του ονόματος, του επιθέτου, του αριθμού ταυτότητας και του δεκαψήφιου κωδικού συμμετοχής τους στη συγκεκριμένη δοκιμασία, που τους είχε δοθεί κατά την εξέταση. Η σχετική εύρεση μπορεί να γίνει από το πλαίσιο αναζήτησης της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ, στο οποίο παραπέμπει ο αντίστοιχος ηλεκτρονικός σύνδεσμος που ακολουθεί.

Όσοι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν, όπως ισχύει για όλους τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ή να καλούν το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών στον αριθμό 1500. Διευκρινίσεις για οποιοδήποτε ζήτημα σχετίζεται με την αναζήτηση βαθμολογίας των διαγωνισθέντων παρέχονται από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα, τηλ: 2131319100).

Ταυτόχρονα με την έκδοση της βαθμολογίας το ΑΣΕΠ προχωρά στη δημοσιοποίηση και ορισμένων στατιστικών στοιχείων που προέκυψαν από μια πρώτη επεξεργασία των δεδομένων, σχετικά με τη συμμετοχή και την επίδοση στην ειδική γραπτή δοκιμασία. Συγκεκριμένα, παραθέτει όλες τις ερωτήσεις με την ορθή απάντηση και το ποσοστό των ορθών απαντήσεων για κάθε μία, τα ποσοστά συμμετοχής και αποχής ανά επίπεδο και κατηγορία τίτλου σπουδών, φύλο και ηλικία, την κατανομή της βαθμολογίας των συμμετεχόντων με ομαδοποίηση των δεδομένων ανά 5 μονάδες, καθώς και πίνακα των συμμετεχόντων με επίδοση 95 μονάδων και άνω. Όλα τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται στο σχετικό συνημμένο αρχείο που ακολουθεί.

Επισημαίνεται ότι ο οριστικός πίνακας βαθμολογίας θα προκύψει μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων, που σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις δεν επιτρέπεται να αφορούν επανεξέταση των γραπτών ή νέα βαθμολόγηση, η προθεσμία υποβολής των οποίων ορίζεται από τη Δευτέρα 30.03.2009 έως και την πάροδο της Τετάρτης 08.04.2009.


Αλφαβητικοί πίνακες συμμετεχόντων με βαθμό ίσο ή μεγαλύτερο των 25 μονάδων:
http://www.asep.gr/asep/site/home/Tabs/Diagonismi/graptoi/ASEP/id-357.csp

Αναζήτηση βαθμολογίας συμμετεχόντων με βαθμό μικρότερο των 25 μονάδων
http://www.asep.gr/asep/site/home/Tabs/Apotelesmata+diagonismon/search/search.csp?xar=3





Συγκλονιστικό Βίντεο από την ανώμαλη προσγείωση και συντριβή αεροσκάφους στην Ιαπωνία...

Δύο άτομα έχασαν την ζωή τους (οι πιλότοι) μεταγωγικού αεροσκάφους τύπου MD-11 της αμερικανικής εταιρείας Federal Express Corp , στην Ιαπωνία όταν επιχείρησαν ανώμαλη προσγείωση χωρίς να τα καταφέρουν , το άερόπλάνο συγκρούστηκε με δύναμη στο έδαφος και τυλίχτηκε στις φλόγες. Το όλο συμβάν κατέγραψαν οι κάμερεσ ασφαλείας





23 Μαρτιου 1821 Απελευθέρωση της Καλαμάτας..

Κορυφώνονται σήμερα το μεσημέρι οι εορταστικές εκδηλώσεις της 188ης επετείου από την Απελευθέρωση της Καλαμάτας που έγινε στις 23 Μαρτίου του 1821. Έτσι στις 3 το μεσημέρι, παρουσία των τοπικών αρχών και του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Αβραμόπουλου, που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση, θα γίνει δοξολογία στον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων και στη συνέχεια η αναπαράσταση της κατάληψης της Καλαμάτας και την καθιερωμένη παρέλαση στην πλατεία ''23ης Μαρτίου''.
Τα ιστορικά γεγονότα της απελευθέρωσης:....

Την 23η Μαρτίου επαναστατικές δυνάμεις των Μανιατών του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, άλλοι Μανιάτες καπεταναίοι και ο Θ. Κολοκοτρώνης φτάνουν έξω από την Καλαμάτα. Από τους βορειοανατολικούς λόφους προσεγγίζουν την πόλη, ξεκινώντας από το μοναστήρι της Βελανιδιάς, κι άλλες δυνάμεις, με επικεφαλής τους Παπαφλέσσα και Αναγνωσταρά. Ήδη από την προηγουμένη, 22 Μαρτίου, βρισκόταν στην πόλη δύναμη 2.500 Μανιατών, με επικεφαλής το γιο του Πετρόμπεη Ηλία και τους αδερφούς του Αντώνη και Γιάννη, και με πρόσχημα την προστασία του βοεβόδα της Καλαμάτας Σουλεϊμάν αγά Αρναούτογλου. Ο Αρναούτογλου, ανήμπορος πλέον να αντιδράσει, αναγκάζεται να παραδοθεί αμαχητί και με όρο τη διασφάλιση της ζωής των Τούρκων.
Το μεσημέρι της 23ης Μαρτίου, οι δυνάμεις των εξεγερμένων Ελλήνων, με ηγέτες τους Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, Παπαφλέσσα, Νικηταρά, Αναγνωσταρά, Μητροπέτροβα και πολλούς άλλους οπλαρχηγούς της ευρύτερης περιοχής της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, θα συγκεντρωθούν σε παρόχθιο του Νέδοντα ναό [των Αγίων Αποστόλων (κρατούσα άποψη) ή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, (νεότερη και στηριζόμενη σε σημαντικά δεδομένα)], όπου θα τελεστεί δοξολογία.
Μετά την απελευθέρωση της πόλης, τμήματα των επαναστατημένων Ελλήνων κατευθύνθηκαν προς τη Σκάλα Μεσσηνίας και την Καρύταινα (με επικεφαλής τον Θ. Κολοκοτρώνη), προς την Τριπολιτσά (με τους Παπαφλέσσα, Αναγνωσταρά και Κυριακούλη Μαυρομιχάλη) και προς τις Κορώνη και Μεθώνη. Στην πόλη παρέμειναν Μανιάτες οπλαρχηγοί και ντόπιοι δημογέροντες, οι οποίοι συγκρότησαν την πρώτη επαναστατική κυβέρνηση της απελευθερωμένης Ελλάδας, τη «Μεσσηνιακή Σύγκλητο» (ή Γερουσία).

Μετά την απελευθέρωση της πόλης, στο ναό των Αγίων Αποστόλων (κρατούσα άποψη) θα τελεστεί δοξολογία, στην οποία 24 ιερείς και ιερομόναχοι ευλόγησαν τις σημαίες των αγωνιστών και τους όρκισαν για τον απελευθερωτικό αγώνα.

Δύο μέρες μετά την απελευθέρωση της Καλαμάτας, στις 25 Μαρτίου, η Μεσσηνιακή Σύγκλητος θα στείλει την από τις 23 Μαρτίου εγκεκριμένη «Προειδοποίησιν εις τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς», εκ μέρους του Πέτρου Μαυρομιχάλη και της Συγκλήτου, στην οποία εξηγούνται οι σκοποί της Επανάστασης. Με ένα δεύτερο έγγραφό της (Μάιος), υπογραμμένο από τον Πετρόμπεη, η Σύγκλητος ζητούσε βοήθεια από τον αμερικανικό λαό και την κυβέρνηση του προέδρου Τζέιμς Μονρό. Το κείμενο παραδόθηκε στον Αμερικανό καθηγητή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και γερουσιαστή Εντ. Έβερετ από τον Αδαμάντιο Κοραή.
(Τα ιστορικά γεγονότα και τις φωτογραφίες τα αντλήσαμε απο το site του δήμου Kalamata.gr)
Related Posts with Thumbnails