Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Τι αλλάζει με το φορολογικό νομοσχέδιο

Εισοδήματα πάνω απο 40.000 ευρω θα φορολούγουνται με 40%. Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ. Τι θα γίνει με τις αποδείξεις.
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης και των φοροαπαλλαγών.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύσει η "Ελευθεροτυπία":
1. Καθιερώνεται ενιαία προοδευτική τιμαριθμοποιημένη φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών, εισοδηματιών, ατομικών επιχειρήσεων και αγροτών.

2. Στα 12.000 ευρώ παραμένει το αφορολόγητο όριο, το οποίο θα..... καλυφθεί με αποδείξεις πιθανότατα το 50% αυτού. Δηλαδή, το αφορολόγητο θα περιοριστεί στα 6.000 με 8.000 ευρώ και για το υπόλοιπο θα απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων.
3. Προοβλέπεται ο ανώτατος συντελεστής 40% από εισοδήματα 40.000 ή 50.000 ευρώ.
4. Εξετάζονται ελαφρύνσεις για εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ. Η μείωση του βασικού συντελεστή 25% θεωρείται βέβαιη για εισοδήματα μέχρι 18.000 ευρώ ενω εξετάζεται να πέσει μεταξύ 15% και 18%.
5. Διευρύνονται οι αλλαγές στα εισοδηματικά κλιμάκια, χωρίς να αλλάζουν οι συντελεστές φορολόγησης. Διατηρείται ο ισχύων συντελεστής 25% για εισοδήματα από 18.000 έως 30.000 ευρώ και ο επόμενος 35% για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ.
6. Η νέα φορολογική κλίμακα θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2010 και βάσει αυτής θα γίνει η παρακράτηση του φόρου εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους. Για το πρώτο τρίμηνο (αρχές Απριλίου εκτιμάται να εφαρμοστεί) η διαφορά στην παρακράτηση θα καλυφθεί τους επόμενους μήνες, με ισόποση κράτηση των σχετικών ποσών.
7.Καταργείται η αυτοτελής φορολόγηση.
8. Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές, με εξαίρεση τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.
9. Θα γίνονται δεκτές όλες οι αποδείξεις εκτός απο αυτές των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ).
10. Εξετάζεται το ενδεχόμενο καθιέρωσης παρακράτησης φόρου εισοδήματος ακόμα και από τους επιτηδευματίες.
11. Διατηρούνται οι φορολογικοί συντελεστές για τις επιχειρήσεις.
12. Καθιερώνεται λογιστικό σύστημα φορολόγησης για το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών και καταργείται και η αυτοπεραίωση.
13. Οι επιτηδευματίες θα υποχρεούνται να έχουν ταμειακές μηχανές.
14. Εφαρμογή του ΦΠΑ στο σύνολο των επιτηδευματιών, των υπηρεσιών και των προϊόντων.

Σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για κάθε τετραμελή οικογένεια με σπίτι και αυτοκίνητο θα ισχύει οικογενειακό τεκμήριο 35.000 ευρώ

http://www.newsit.gr/

Βροχή ανακοινώσεων της Ξάνθης για τον αγώνα με ΑΕΚ

Τρεις ανακοινώσεις εξέδωσε η Ξάνθη για τον απογευματινό αγώνα της ακριτικής ομάδας κόντρα στην ΑΕΚ από την οποία ηττήθηκε με σκορ 3-1 στο ΟΑΚΑ.
Οι ανακοινώσεις
πρώτη
«Θεωρούμε ντροπή για το Ελληνικό ποδόσφαιρο σε όποια κατηγορία και αν παίζουν οι ομάδες και όποιες και αν είναι αυτές, να δίνονται πέναλτι σαν και αυτό που δόθηκε στην AEK στο πρώτο ημίχρονο. Το γιατί δόθηκε αυτό το πέναλτι το αφήνουμε στην κρίση του απλού φιλάθλου και των ιθυνόντων του Ελληνικού Επαγγελματικού ποδοσφαίρου, του Προέδρου της Super League, του Προέδρου της ΕΠΟ και λοιπά και λοιπά».

Δεύτερη...
«Προς τον Πρόεδρο της Super League, Προς τον Πρόεδρο της ΕΠΟ
Και το έργο της ορχήστρας συνεχίζεται ανακόπτοντας με ανύπαρκτο offside τον ποδοσφαιριστή Μπούγκα που έβγαινε μόνος με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή σας».

τρίτη

Ερώτηση (Quiz) για να ικανοποιήσουμε το φίλαθλο κοινό της Ακριτικής μας Ξάνθης.
Η ερώτηση αυτή απευθύνεται στο Πρόεδρο της Super League, στον Πρόεδρο της ΕΠΟ.
Τι γίνεται ρε παιδιά;; Υπάρχουν χρωστούμενα;;
Η ερώτηση αυτή έχει τεθεί όπως έχει έρθει από δεκάδες τηλεφωνήματα που έγιναν στην ομάδα μας».




Related Posts with Thumbnails