Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Εννέα από τους 18 επιβατες τζιπ βρήκαν το θάνατο στο Φοινιξ της Αμερικης

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα στο Φοίνιξ των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το τζιπ στο οποίο επέβαιναν 18 άτομα στοιβαγμένα, για άγνωστους λόγους ντεραπάρισε, στοιχίζοντας τη ζωή σε εννέα από τους επιβαίνοντες. Οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής.
Σύμφωνα με τις αρχές δεν συμμετείχε άλλο όχημα στο ατύχημα που συνέβη σε εθνικό δρόμο της Αριζόνα. Οι πρώτες εικόνες δείχνουν ένα κυριολεκτικά διαλυμένο αυτοκίνητο και γύρω από αυτό καλυμμένα τα πτώματα των εννέα άτυχων ανθρώπων.
Δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των θυμάτων, πιθανότατα όμως πρόκειται για λαθρομετανάστες που συχνά μεταφέρονται παράνομα με μεγάλα αυτοκίνητα.
πηγη: zougla.gr

Κλείνει η ψαλίδα Μπάρακ Ομπάμα και Τζον Μακέιν

Ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Τζον Μακέιν μειώνει την διαφορά του από τον Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.Σε δημοσκόπηση που δημοσίευσε το Ινστιτούτο Γκάλοπ στις 2 Αυγούστου, ο Μπαράκ Ομπάμα λαμβάνει ποσοστό 45% έναντι 44% του Τζον Μακέιν, σε δείγμα 2.700 ψηφοφόρων.Σε άλλη δημοσκόπηση του οργανισμού Ραζμούσεν, που δημοσιεύθηκε στις 3 Αυγούστου, ο Μπαράκ Ομπάμα λαμβάνει ποσοστό 47% έναντι 46% του Τζον Μακέιν.Η κατάσταση της οικονομίας, ο πόλεμος στο Ιράκ, οι σχέσεις με το Ιράν, η εθνική ασφάλεια, η κλιματική αλλαγή, το σύστημα υγείας, η παράνομη μετανάστευση και οι αμβλώσεις, είναι τα ζητήματα που κυριαρχούν στην προεκλογική εκστρατεία.
πηγη:skai.gr

Πολιτιστικές βόλτες με ανοιχτά τουριστικά λεωφορεία προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση

Τη λειτουργία ειδικών τουριστικών λεωφορείων, δημόσιας χρήσης, ανοικτού τύπου, τα οποία θα περιηγούνται στις πόλεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες να βλέπουν καθ' οδόν τα κυριότερα μνημεία, ακούγοντας παράλληλα σχετική ξενάγηση, προωθούν το υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης και το υπ.Μεταφορών.
Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το συναρμόδιο υπουργείο Μεταφορών προωθεί κοινή υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις θέσης σε κυκλοφορία και οι όροι λειτουργίας των ειδικών αυτών λεωφορείων, των οποίων το μεταφορικό έργο συνίσταται στην λειτουργία ειδικών τακτικών γραμμών σε προκαθορισμένη κυκλική διαδρομή και με προκαθορισμένη συχνότητα και στάσεις.
Τα συγκεκριμένα λεωφορεία είναι σχεδιασμένα κατά το πρότυπο πρωτευουσών και μεγάλων πόλεων διαφόρων χωρών της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, που αποτελούν κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς.
Με την απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων εξειδικεύεται το έργο των λεωφορείων αυτών, η διαδικασία της έγκρισης της ειδικής διαδρομής που θα ακολουθούν και η θέση κυκλοφορίας τους, καθώς επίσης και η διαδικασία για την έκδοση του τύπου και η ταξινόμησή τους.
Τα εν λόγω λεωφορεία δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αποκομίσουν μια πανοραμική εικόνα της πόλης και να δουν από διαφορετική οπτική τα κυριότερα μνημεία της, ακούγοντας παράλληλα σχετική ξενάγηση σε τέσσερις τουλάχιστον διαφορετικές γλώσσες.
Ακόμη, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, χάριν των προγραμματισμένων στάσεων, να κατεβούν και να περιηγηθούν στα ομορφότερα σημεία της πόλης.
πηγη:in.gr



ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΤΥΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ....

ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ....

Ποινική δίωξη εις βάρος συνεργάτη του Αριστοτέλη Παυλίδη για εκβιασμό---Έρευνα και για τον πρώην υπουργό

Ποινική δίωξη για κακουργηματική εκβίαση άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος εις βάρος συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη, μετά τις καταγγελίες του εφοπλιστή Φώτη Μανούση για χρηματισμό ώστε να δρομολογήσει πλοία στην άγονη γραμμή. Η έρευνα επεκτείνεται και στον ίδιο τον βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος δεν αποκλείεται να ανεξαρτητοποιηθεί έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση.
Καταθέτοντας στον εισαγγελέα, τόσο ο Αρ.Παυλίδης όσο και ο Παναγιώτης Ζαχαρίου, εις βάρος του οποίου ασκήθηκε η ποινική δίωξη, διέψευσαν τις καταγγελίες του πλοιοκτήτη και τις απέδωσαν σε σκευωρία.
Η δίωξη αφορά καταγγελίες του ιδιοκτήτη της ναυτιλιακής εταιρείας SAOS, περί καταβολής στον συνεργάτη του Αρ.Παυλίδη ποσού περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου τα πλοία του να εκτελούν δρομολόγια στην άγονη γραμμή.Η προκαταρκτική έρευνα διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, ενώ είχε προηγηθεί επιστολή του πρώην υπουργού Αιγαίου στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργο Σανιδά.Στην επιστολή του, ο πρώην υπουργός Αιγαίου, ο οποίος έχει καταθέσει αγωγή ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ σε βάρος του κ. Μανούση, κατήγγελε ότι ο ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρείας τού ασκούσε αφόρητες πιέσεις και τον απειλούσε με αποκαλύψεις για ύποπτες συναλλαγές σχετικά με τα δρομολόγια της άγονης γραμμής.
Όπως μετέδωσε το Mega, σε επικοινωνία που είχε με τον κ. Παυλίδη, ο πρώην υπουργός Αιγαίου δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στον συνεργάτη του.
Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση καλύπτει τον κ. Παυλίδη, αν και σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, στη Ρηγίλλης εξετάζεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί από τον πρώην υπουργό Αιγαίου να ανεξαρτητοποιηθεί έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση, στο «πρότυπο» Κουκοδήμου.
Σε μια τέτοια περίπτωση, η ΝΔ θα μείνει εκ νέου με 151 βουλευτές, γεγονός που θα θέσει τέλος στα σενάρια περί διαγραφών ανταρτών βουλευτών, όπως ο Πέτρος Τατούλης.
πηγη:in.gr

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ .....

Βίντεο με απειλές κατά των Ολυμπιακών Αγώνων δημοσίευσε ισλαμιστική ομάδα--Το δεύτερο μέσα σε λίγες ημέρες

Νέο βίντεο με απειλές κατά των Ολυμπιακών Αγώνων δημοσίευσε στο Διαδίκτυο ομάδα ισλαμιστών, σύμφωνα με αμερικανική ομάδα που παρακολουθεί την εξτρεμιστική δραστηριότητα.
Στο βίντεο, με ημερομηνία την 1η Αυγούστου, εικονίζεται φλεγόμενο το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων και μία εικονική έκρηξη πάνω από ολυμπιακή εγκατάσταση.
Ακούγονται ακόμη σχόλια στην γλώσσα των Ουιγούρων Τούρκων που ζουν στη βορειοδυτική Κίνα. Οι Ουιγούροι καταγγέλλουν ότι είναι θύματα διώξεων και διακρίσεων από την κυβέρνηση της Κίνας.
Το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκιστάν φέρεται να είναι υπεύθυνο για το βίντεο ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, είναι ομάδα που προέρχεται από ισλαμιστικούς αποσχιστικούς κύκλους που δρουν στην δυτική Κίνα και έχουν δεσμούς με την Αλ Κάιντα.
Ένα άλλο παρόμοιου περιεχομένου βίντεο είχε δημοσιεύσει η ίδια ομάδα στις 23 Ιουλίου.
Τους τελευταίους μήνες οι κινεζικές Αρχές δηλώνουν ότι έχουν εντείνει τις προσπάθειες τους για να εντοπίσουν και να εξαρθρώσουν ομάδες που απειλούν την ασφάλεια των Αγώνων. Έχουν επίσης ανακοινώσει δεκάδες συλλήψεις υπόπτων και τον εντοπισμό όπλων και πυρομαχικών, κυρίως στο δυτικό τμήμα της χώρας.
Την περασμένη Δευτέρα, 16 Κινέζοι αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και ισάριθμοί τραυματίστηκαν σε επίθεση δύο ενόπλων εναντίον τελωνειακού σταθμού στην επαρχία Ζινζιάνγκ στη βορειοδυτική Κίνα. Οι Αρχές χαρακτήρισαν την επίθεση «τρομοκρατική».
πηγη:in.gr

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΜΑΛΙΑ ΚΡΗΤΗΣ -- Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ

Συνεχίζονται στα Μάλια τα επεισόδια που δημιουργούν νεαροί τουρίστες, που βρίσκονται συνήθως υπό την επήρεια αλκοόλ. Το βράδυ της Τετάρτης, ομάδα νεαρών Βρετανών σε κατάσταση μέθης επιτέθηκε με μπουκάλι σε γυναίκα που τους έκανε παρατήρηση για το θόρυβο, ενώ άλλη παρέα τουριστών προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο ξενοδοχείο που διέμενε. Ένας 26χρονος Ολλανδός τουρίστας έπεσε τα ξημερώματα από μπαλκόνι, ύψους 8 μέτρων, ξενοδοχείου της Χερσονήσου και νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Το περιστατικό ήρθε να προστεθεί σε αυτό της πτώσης 17χρονου τουρίστα, πριν μία εβδομάδα, από μπαλκόνι ξενοδοχείου των Μαλίων. Το βιασμό της από άγνωστο κατήγγειλε 20χρονη τουρίστρια στο Φαληράκι Ρόδου. Σύμφωνα με την καταγγελία η νεαρή τουρίστρια επιβιβάστηκε με τη θέλησή της σε ΙΧ αυτοκίνητο με άγνωστο οδηγό, προκειμένου να τη μεταφέρει στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ύστερα από διασκέδαση, αλλά αντί γι’ αυτό την οδήγησε σε άγνωστο σημείο και τη βίασε.
ΠΗΓΗ:ERT.GR

ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΚΟΝΤΟΣ

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, το Νομάρχη Μεσσηνίας, κ. Δημήτρη Δράκου και υπηρεσιακούς παράγοντες, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός ανακοίνωσε την δημοπράτηση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» μέσω του Προγράμματος ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» , το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 70,87% από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΠΑΑ). Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται στο πόσο των 35.300.000,00€ Το έργο αφορά την κατασκευή φράγματος στη λεκάνη Φιλιατρινού του Δήμου Φιλιατρών, σε στένωση του ρέματος Φιλιατρινού που απέχει από την πόλη των Φιλιατρών σε ευθεία γραμμή 5χλμ. περίπου, προς τα Ανατολικά - Νοτιοανατολικά. Αναλυτικότερα θα κατασκευασθούν : Το Φράγμα και ο αντίστοιχος ταμιευτήρας. Το φράγμα προβλέπεται από σκληρό επίχωμα, έχει ύψος από το φυσικό έδαφος 45 μέτρα, υψόμετρο στέψης +215,20, πλάτος στέψης 7,00 μέτρα και μήκος στέψης 246 μέτρα. Ο συνολικός όγκος φράγματος είναι περίπου 370.000 μ3 και ο ωφέλιμος όγκος του ταμιευτήρα του φράγματος είναι 7.810.000 κυβικά μέτρα ύδατος. Ο Αγωγός Μεταφοράς του ύδατός στην κατανάλωση που αρχίζει από την περιοχή του φράγματος και περατούται στις θέσεις απόληψης του ύδατος για την άρδευση των γεωργικών εκτάσεων της περιοχής Φιλιατρών. Νέα οδός αποκατάστασης της κυκλοφορίας Φιλιατρά - Χριστιανούπολη, καθόσον η υφιστάμενη οδός κατακλύζεται από τα νερά του ταμιευτήρα. Η δημοπράτηση του έργου ορίστηκε για τις 7-10-2008 με ανοικτό διεθνή διαγωνισμό. Το έργο θα συμβάλλει στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και στην παραγωγή νέων ποιοτικών επώνυμων προϊόντων, αφού θα αρδευθούν 25.000 στρέμματα στην περιοχή του Δήμου Φιλιατρών. Ο Υπουργός κ. Αλ. Κοντός δήλωσε ότι: «Το φράγμα του Φιλιατρινού που προκηρύσσουμε σήμερα, αποτελεί έργο πνοής για την αγροτική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Φιλιατρών και του Τριφυλλιακού κάμπου. Θα δώσει τη δυνατότητα παραγωγής ανταγωνιστικών προϊόντων, θα μειώσει το κόστος παραγωγής και θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι υδάτινοι πόροι της περιοχής, μία περιοχή που πρωτοπορεί σε παραγωγή εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων, μια περιοχή με εξαιρετικές προοπτικές για την αγροτική ανάπτυξη. Ευχαριστούμε την Ν. Α. Μεσσηνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την σύνταξη και την αρτιότητα της μελέτης, ευχαριστούμε το Νομάρχη και Πρόεδρο της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρη Δράκο για την καλή συνεργασία που έχουμε, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι την επίβλεψη της κατασκευής του έργου αναλαμβάνει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν. Α. Μεσσηνίας, η οποία θεωρούμε ότι θα φέρει με τον καλύτερο τρόπο το έργο εις πέρας». Ο Νομάρχης Μεσσηνία και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος δήλωσε μεταξύ άλλων: Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι, διότι ένα έργο που αποτελούσε όραμα επί πολλές δεκαετίες, γίνεται πραγματικότητα. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλ. Κοντό για την ταχεία προώθηση του μεγάλου αυτού ζητήματος μέσα από τους πόρους του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Τον ευχαριστούμε, ακόμα, για την εμπιστοσύνη του προς την Ν. Α. Μεσσηνίας και το επιστημονικό της επιτελείο για την ανάληψη της ευθύνης της επίβλεψης του μεγάλου αυτού έργου, καθώς επίσης και τη συμμετοχή της Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών στη διαδικασία της δημοπρασίας. Το έργο αυτό θα δώσει λύσεις στο μεγάλο αρδευτικό πρόβλημα του Δήμου Φιλιατρών και του Τριφυλιακού κάμπου. Μιας περιοχής που πρωτοπορεί σε τεχνολογία, καλλιεργητικές επιλογές, παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. Μιας περιοχής που της αξίζει καλύτερο μέλλον και που με τέτοια έργα σίγουρα θα το κατακτήσει. Τέλος, ευχαριστούμε τον Υπουργό για τη γενικότερη υποστήριξη στα μεγάλα ζητήματα της περιοχής και για την συνεργασία που έχουμε για θέματα της αγροτικής ανάπτυξης και της αγροτικής οικονομίας».

Καθησυχαστική η Ντόρα Μπακογιάννη για ενδεχόμενο πρόκλησης από την ΠΓΔΜ στο Πεκίνο

Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε αν τα Σκόπια παρεκτραπούν να κινηθούν από τη ΔΟΕ όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, δήλωσε από το Πεκίνο η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη για το ενδεχόμενο να παρελάσει ως «Μακεδονία» στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.
«Βρισκόμαστε σε μια παράξενη περίοδο με τα Σκόπια. Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες τόσο σε πολιτικό και αθλητικό επίπεδο, ώστε αν τα Σκόπια παρεκτραπούν να κινηθούν (από τη ΔΟΕ) όλες οι απαραίτητες διαδικασίες» δήλωσε η κα Μπακογιάννη στους διαπιστευμένους αθλητικούς συντάκτες από το βασικό κέντρο Τύπου στην κινεζική πρωτεύουσα.
«Είμαστε μια σοβαρή χώρα που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με κάτι που αγγίζει το όριο του γραφικού. Γενική, υπάρχει έντονη προβοκατόρικη τάση και δεν είναι ανάγκη να 'τσιμπήσουμε'» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Εξωτερικών.
«Είμαστε καλυμμένοι πίσω από αυτό που λέγεται διεθνείς κανόνες και διεθνής νομιμότητα. Το πώς θα βγει το όνομα της ΠΓΔΜ στην τελετή έναρξης είναι κάτι κατοχυρωμένο από τη ΔΟΕ και το κράτος είναι καταχωρημένο με την συντετμημένη ονομασία του (MKD). Έτσι έγινε στην Αθήνα το 2004, έτσι και στο Σίδνεϊ το 2000 και δεν πρόκειται να ασχοληθούμε άλλο με αυτό», σημείωσε.
«Τα Σκόπια είναι με την πλάτη στον τοίχο, γι' αυτό κάνουν ό,τι κάνουν. Γνωρίζουμε ότι ενόψει των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων υπάρχει έντονη ευαισθησία για το τί θα κάνουν τα Σκόπια, αλλά εμείς δεν ασχολούμαστε με οποιαδήποτε προσπάθεια πρόκλησης», πρόσθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Μίνως Κυριακού σχολίασε: «Ασφαλώς αποτελεί αστειότητα και μόνο η αναφορά αυτής της επιδίωξης. Δεν είναι δυνατό να συμβεί καθώς το επίσημο όνομα της χώρας είναι FYROM και αυτό χρησιμοποιείται από τον ΟΗΕ και τη ΔΟΕ. Δε νομίζω ότι θα τολμήσουν να δοκιμάσουν να αλλάξουν το υπάρχον καθεστώς».«Ο κος Νικολάου και εγώ προειδοποιήσαμε την BOCOG για τον κίνδυνο και προτείναμε τρόπους να αποφύγουν τη παγίδα. Μας διαβεβαίωσαν ότι δε θα συμβεί τίπoτα. Δεν εφησυχάζουμε και ελπίζω ότι θα έχουν την ευφυία να αποφύγουν την οποιαδήποτε είδους παρανόηση» πρόσθεσε ο κ. Κυριακού.Σε ό,τι αφορά το θέμα που δημιουργήθηκε με την επίσημη ιστοσελίδα των Αγώνων του Πεκίνου που χαρακτήριζε «Μακεδόνες» τους αθλητές της ΠΓΔΜ κατά την επίσημη είσοδό τους στο Ολυμπιακό Χωριό, ο κ. Κυριακού είπε: «Για το θέμα εστάλη επίσημη διαμαρτυρία στον πρόεδρο της BOCOG Λιου Τσι. Επίσης, υπήρξε παρέμβαση του Λάμπη Νικολάου στον πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι στην τελετή έναρξης δεν πρόκειται να υπάρξει το παραμικρό απρόοπτο.»

πηγη:in.gr

ΥΠΑΝ: Ανάκληση μοτοσυκλετών Honda τύπου CBR1000RR8

Στην ανάκληση 380 μοτοσικλετών Honda τύπου CBR1000RR8, μοντέλου 2008 θα προχωρήσει ο επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των μοτοσικλετών Honda στην Ελλάδα, Γενική Αυτοκινήτων ΑΕΒΕ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου.Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή, κ. Γιάννη Οικονόμου, οι εν λόγω μοτοσικλέτες εμφανίζουν περίπτωση το κολάρο του σωλήνα της αντλίας του νερού να "σπάσει" με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή νερού. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Honda για να γίνει προληπτικός έλεγχος του κολάρου της τρόμπας του νερού και πιθανή αντικατάσταση του εάν κριθεί σκόπιμο, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
πηγη:capital.gr

Μέχρι το 2014 έτοιμη η νότια Ιόνια Οδός

Το καλοκαίρι του 2014 θα ολοκληρωθεί η Νότια Ιόνια Οδός, ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Πάτρας – Πύργου - Τσακώνας. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς υπέγραψε χθες τη σύμβαση παραχώρησης στον ανάδοχο επενδυτικό όμιλο. Οι προθεσμίες που “τρέχουν” από χθες, όπως τόνισε ο υπουργός σε δηλώσεις του, προβλέπουν:
- Τη βελτίωση του τμήματος Κορίνθου – Πάτρας σε 12 μήνες
- Την αναβάθμιση του τμήματος Ελευσίνας – Κορίνθου σε 20 μήνες
- Την ολοκλήρωση του τμήματος Κορίνθου – Πάτρας - Πύργου σε 42 μήνες και
- Την ολοκλήρωση του τμήματος Πύργου - Τσακώνας σε 70 μήνες
πηγη: ΕΡΑ Καλαμάτας

ΑΡΚΕΙ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ.....
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΤΣΑΚΩΝΑ ....
ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ....
ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΤΑ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ ....
ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ....
ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ....
ΚΑΘΩΣ ΗΜΟΥΝ ΝΙΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΑΣΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΡΟΜΩΝ...

Έκρηξη σε θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σήμερα μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε παραλία του Σότσι, του δημοφιλούς ρωσικού θέρετρου, που βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα και θα φιλοξενήσει του Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2014, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ. "Στις 10:35 π.μ (τοπική ώρα) εκρηκτικός μηχανισμός αγνώστου τύπου εξερράγη στην παραλία Λου", μετέδωσε το Ιντερφαξ επικαλούμενο δηλώσεις τοπικού αξιωματούχου. Το θέρετρο απέχει μόλις λίγα μίλια από τα σύνορα της Αμπχαζίας, της αποσχισθείσας από τη Γεωργία περιοχής, όπου το τελευταίο διάστημα σημειώνονται επεισόδια ανάμεσα στους αυτονομιστές τους οποίους στηρίζει η Μόσχα και το Τμπιλίσι, προκαλώντας ανησυχίες για το ενδεχόμενο νέου πολέμου.
πηγη:ert.gr

Απελάθηκαν οι υπέρμαχοι του Θιβέτ

Απελάθηκαν από την Κίνα οι τέσσερις υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας του Θιβέτ, οι οποίοι είχαν αναρτήσει την Τετάρτη πανό κοντά στο εθνικό στάδιο του Πεκίνου, ανακοίνωσε η οργάνωση στην οποία ανήκουν. Οι δύο Βρετανοί και οι δύο Αμερικανοί συνελήφθησαν την Τετάρτη το πρωί όταν ανήρτησαν το πανό που έγραφε "Ελεύθερο Θιβέτ", πολύ κοντά στο στάδιο όπου αύριο θα αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Σύμφωνα με την οργάνωση "Students for a free Tibet", οι τέσσερις αναμένεται να φτάσουν στο Σαν Φρανσίκο και στο Λονδίνο μέσα στις επόμενες ώρες.
πηγη:skai.gr

Επίθεση με χειροβομβίδες εναντίον δημοτικού κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη-Ένας τραυματίας

Επίθεση με τρεις χειροβομβίδες σημειώθηκε την Πέμπτη εναντίον δημοτικού κτιρίου στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνθρωπος.
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην επαρχία Ουσκουντάρ, περιοχή στην οποία εκλέγεται και έχει σπίτι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.
Ο δήμαρχος της πόλης Μεχμέτ Τζακίρ έκανε λόγο για τρεις εκρήξεις: Μια σε απορριμματοφόρο στο χώρο στάθμευσης δημοτικού κτιρίου και οι άλλες δύο εκρήξεις σε νεκροταφείο κοντά στο κτίριο.
Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και διεξάγει έρευνες.
Η επίθεση σημειώνεται μία εβδομάδα μετά την έκρηξη δύο μηχανισμών σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης κατά την οποία σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι.
πηγη:in.gr

Κάθετη πτώση στα στεγαστικά δανεια

Ελεύθερη πτώση σημείωσε στη χώρα μας η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια το πρώτο εξάμηνο του 2008. Τον Ιούνιο υποχώρησε στο 12,4% σε ετήσια βάση, έναντι 19,5% το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα συνολικά χρέη των ελληνικών νοικοκυριών από στεγαστικά δάνεια ανέρχονται στα 64,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Πάντως, οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να διαθέτουν τα δεύτερα φθηνότερα στεγαστικά δάνεια στην Ευρώπη, αλλά και τα ακριβότερα καταναλωτικά.
πηγη:skai.gr

Αθλητές για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Συνολικά 127 αθλητές υπέγραψαν ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο της Κίνας Χου Τζιντάο κάνοντας έκκληση για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ειδικά στο Θιβέτ, ανακοίνωσαν σήμερα πολλές οργανώσεις, ανάμεσά τους και η Διεθνής Αμνηστία. Οι αθλητές τον καλούν να "προστατεύσει την ελευθερία της έκφρασης και την θρησκευτική ελευθερία στη χώρα του και στο Θιβέτ".
Ακόμη, ζητούν από τον Κινέζο πρόεδρο να "εγγυηθεί ότι οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν θα είναι θύματα εκφοβισμού και δεν θα φυλακίζονται. Παράλληλα, απευθύνουν έκκληση για την κατάργηση της θανατικής ποινής.
Από τους αθλητές που υπογράφουν την επιστολή, οι σαράντα θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ανάμεσά τους η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος Μπάνκα Βλάσιτς από την Κροατία, ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 110 μέτρα με εμπόδια Κουβανός Ντάιρον Ρόμπλες, ο Ιρβινγκ Σαλαντίνο από τον Παναμά, παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος και ο Λιθουανός Βιργκίλιους Αλένκα ολυμπιονίκης στον δίσκο το 2000 και το 2004.
Στην επιστολή, που δημοσιοποιήθηκε με πρωτοβουλία της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης "Sports for Peace", οι αθλητές καταλήγουν: "όλος ο κόσμος έχει τα μάτια στραμμένα στην Κίνα. Η απόφασή σας για τα θέματα αυτά θα καθορίσει την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων και την εικόνα που θα έχει στο μέλλον ο υπόλοιπος κόσμος για την Κίνα".
πηγη:athina984.gr

Το «Αντικείμενο της Χάνι»--Ολλανδέζα δασκάλα ανακάλυψε κατά τύχη νέο τύπο κοσμικού αντικειμένου

Ένα νέο, άγνωστο μέχρι σήμερα κοσμικό αντικείμενο ανακάλυψε κατά τύχη Ολλανδέζα δασκάλα που συμμετέχει σε πρόγραμμα ταξινόμησης γαλαξιών.
Η Χάνι φαν Αρκελ επισκέφτηκε την ιστοσελίδα Galaxy Zoo που καλεί τους χρήστες του διαδικτύου να δουν εικόνες γαλαξιών και να τους κατατάξουν ανάλογα με το είδος τους.
Σε μία εικόνα η φαν Αρκελ εντόπισε ένα μυστηριώδες πρασινωπό αντικείμενο που δεν έμοιαζε με κανένα άλλο σχηματισμό.
Οι αστρονόμοι επιβεβαίωσαν την μοναδικότητα του σχηματισμού και το ονόμασαν προς τιμήν της φαν Αρκελ, Hanny's Voorwerp, δηλαδή το «Αντικείμενο της Χάνι».
Το πρασινωπό νέφος αερίων φαίνεται ότι δεχόταν το φως ενός κβάζαρ, μίας ισχυρής πηγής ακτινοβολίας που συνδέεται με γιγαντιαίες μαύρες τρύπες. Το κβάζαρ βρισκόταν κοντά στον γαλαξία IC 2497.
Αν και το κβάζαρ έχει σβήσει από καιρό, το φως του εξακολουθεί να φωτίζει το Αντικείμενο. Αυτή η «φωτεινή ηχώ» έχει παρατηρηθεί και σε άλλα άστρα αλλά ποτέ σε αυτήν την κλίμακα.
Αν και το Αντικείμενο ήταν γνωστό, η ανακάλυψη της Αρκελ έκανε τους αστρονόμους να το παρατηρήσουν εκ νέου με ισχυρά επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια. Πιθανόν είναι το υπόλειμμα ενός γαλαξία αλλά η τρύπα στο κέντρο προβληματίζει τους αστρονόμους.
Η φαν Αρκελ δηλώνει ότι το ενδιαφέρον της για την αστρονομία την παρακίνησε να επισκεφτεί την ιστοσελίδα και δεν έχει σχετικές σπουδές.
πηγη:in.gr

Ενα βήμα πριν την "εξοδο" ο Πέτρος Τατούλης;

* Στην Ελλάδα το σύστημα «παίζει» πάντοτε εκ του ασφαλούς, με «παίκτες» ελεγχόμενους από συμφέροντα και από παρέες. Σπάνια, η αποτελεσματικότητα, η συνέπεια και η εργατικότητα ενός πολιτικού προσμετρώνται στα θετικά της πορείας του
* Aν ένα κόμμα έχει σταλινικές δομές, αυτό εκ θέσεως δεν θα μπορούσε να είναι η φιλελεύθερη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Αν κάποιοι έχουν αυτή τη δομή οργάνωσης στο μυαλό τους, καλό είναι είτε να αποχωρήσουν είτε να διαπραγματευτούν μεταγραφή. Η παράταξη δεν είναι καμιά δεκαπενταριά άτομα που αλώνουν τους θώκους, μικρονοητικοί μια μεγαλοσυμφεροντολόγοι.
* Δεν με ενδιαφέρει κανένα χαρτοφυλάκιο και κανένα υπουργείο, αν οι αλλαγές δεν είναι δομικές και ευρύτατες.
* Για ορισμένους επικοινωνιακούς επιτελείς αυτή η ελευθερία γεννά φόβους. Αυτό ανασφάλεια είναι, παρά το οτιδήποτε άλλο. Όπως επίσης συνιστά και παραπλάνηση της κοινής γνώμης.
* Η blogoσφαιρα έχει μεγάλες δυνατότητες να ενεργοποιήσει τους πολίτες, να αφυπνίσει την επαρχία, να δώσει διέξοδο στα ερωτήματα και τις αγωνίες των πολιτών που ζουν μακριά της κεντρικής εξουσίας.

Το Green Festival στα Τρίκαλα

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης - HUMANET, με δράση σε περισσότερες από 15 χώρες σε όλο τον κόσμο, οργανώνει από 8 έως 10 Αυγούστου το 1ο Green Festival που γίνεται στη χώρα μας και είναι αφιερωμένο στο περιβάλλον.
Οι εκδηλώσεις, όπως ανακοινώθηκε, θα πραγματοποιηθούν, συμβολικά, στην περιοχή του Ασπροποτάμου, ορεινά του νομού Τρικάλων από όπου πηγάζει ο ποταμός Αχελώος. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ημερίδα το Σάββατο 9 Αυγούστου και ώρα 10.30 πμ. αφιερωμένη στο περιβάλλον, με ομιλητές εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας από το χώρο των γραμμάτων, της τέχνης, του πολιτισμού, της πολιτικής κλπ.
Την έναρξη της ημερίδας θα κηρύξει ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, καταγόμενος από την περιοχή, Νίκος Λέγκας. Οι εκδηλώσεις συγχρηματοδοτούνται από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και την ΤΕΔΚ Ν. Τρικάλων και τελούν υπό την αιγίδα της UNESCO.
Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 10 Αυγούστου, περιλαμβάνουν, το μεσημέρι, καθαρισμό του ποταμού, πάρτι στην πλαζ Αλέκος στην Τζιούρτζια, με ζωντανή μουσική από γνωστά μουσικά συγκροτήματα, ενώ τα παιδιά θα ζωγραφίζουν για το περιβάλλον, και το βράδυ οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν στην Αυλή του Πύργου Μαντάνια με τον Ρένο Χαραλαμπίδη και τον Λουδοβίκο των Ανωγείων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χόλμπρουκ και Ολμπράιτ ζητά να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη του ο Κάρατζιτς--Αίτημα προς το ICTY

Την κλήση του Αμερικανού πρώην διαπραγματευτή Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ για να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη του ζητά, μεταξύ άλλων, από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) ο Ράντοβαν Κάρατζιτς.
Ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ θα κληθεί για να καταθέσει σχετικά με τη συμφωνία που είχε συνάψει μαζί του για την προστασία του από το ΔΠΔ.

από το in.gr

Νόμιμη η πρόσληψη γιατρών εκτός ΑΣΕΠ

«Πράσινο φως» για την πρόσληψη, εκτός ΑΣΕΠ, μονίμων γιατρών και οδοντιάτρων στο ΙΚΑ, έδωσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.Σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε συνταγματικό και νόμιμο, το ΠΔ που κατέθεσε για επεξεργασία, η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πετραλιά.Οι ανώτατοι δικαστές δέχθηκαν ότι, οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη υπαλλήλων, μπορούν να γίνουν από δημόσια υπηρεσία, εκτός του ΑΣΕΠ, αρκεί το ΑΣΕΠ να διενεργεί τον έλεγχο νομιμότητας της προκήρυξης και τον πίνακα επιτυχόντων.
πηγη:e-tipos.com
Related Posts with Thumbnails