Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Συνεδριάζει σήμερα το Ν.Σ. Μεσσηνίας

Η λειτουργία της Νομαρχιακής Επιτροπής Οικονομικών και Διοικητικών Θεμάτων θα συζητηθεί σήμερα στις 8 το βράδυ, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας. Θα συζητηθούν επίσης θέματα σχετικά με τη νομιμοποίηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, τον τουρισμό, το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου, τα προβλήματα της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Νότου (ΑΝΕΝ) και άλλα. Τη συζήτηση όλων των θεμάτων έχουν ζητήσει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
πηγη:Ερα Καλαματας

Σύσκεψη στην Τρίπολη για τα απορρίμματα

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και η περιβαλλοντική αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών, θα συζητηθεί σήμερα σε σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη υπό την προεδρεία του υφυπουργού Εσωτερικών Αθανάσιου Νάκου. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο περιφερειάρχης Νίκος Αγγελόπουλος και εκπρόσωποι των Φορέων Διαχείρισης στερεών αποβλήτων από τους Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
πηγη:Ερα Καλαματας

Ελεύθεροι οι 19 όμηροι στην Αίγυπτο

Απελευθερώθηκαν και τα 19 άτομα που είχαν απαχθεί στην Αίγυπτο πριν από 10 ημέρες, σύμφωνα με την τηλεόραση της χώρας.
Οι 11 τουρίστες, πέντε Ιταλοί, πέντε Γερμανοί, ένας Ρουμάνος και οι 8 Αιγύπτιοι που βρίσκονταν μαζί τους, είναι όλοι σε καλή κατάσταση και βρίσκονται στο δρόμο για το Κάιρο.
Η απαγωγή έγινε την ώρα που οι τουρίστες βρίσκονταν σε εκδρομή, σε απομακρυσμένη περιοχή στη Σαχάρα κοντά στα σύνορα της Αιγύπτου με το Σουδάν.
Όπως αναφέρει η αστυνομία μετακινούνταν συνεχώς μεταξύ της Αιγύπτου, του Σουδάν, της Λιβύης και του Τσαντ, με αποτέλεσμα κανείς να μη γνωρίζει πού βρίσκονται. Οι απαγωγείς είχαν ζητήσει 8 εκατομμύρια δολάρια για λύτρα, δεν έγινε όμως γνωστό εάν τελικά έγινε ανταλλαγή χρημάτων.
Την Κυριακή έγινε γνωστό ότι Σουδανοί στρατιώτες αντήλλαξαν πυρά με κάποιους από τους απαγωγείς, σκοτώνοντας έξι και συλλαμβάνοντας 2 άτομα.
πηγη:zougla.gr

Κρίση ρευστότητας στη βελγο-γαλλική τράπεζα Dexia, «βουτιά» 34% για τη μετοχή

«Βουτιά» έως 34% σημείωσε τη Δευτέρα η μετοχή του βελγο-γαλλικού χρηματοοικονομκού ομίλου Dexia, έπειτα από δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro ότι θα ανακοινώσει σύντομα αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

πηγη:in.gr

ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ....ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ BBC...

Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ το 2001, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, φαίνεται πως δεν έχει αποδυναμώσει την Αλ Κάιντα, όπως τουλάχιστον εκτιμούν κάτοικοι 22 χώρων, σε δημοσκόπηση της Παγκόσμιας Υπηρεσίας του BBC.Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε περίπου 24.000 ενηλίκους, από 23 χώρες, το διάστημα 8 Ιουλίου-12 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το 30% των ερωτηθέντων, η αμερικανική πολιτική είχε τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς ενδυνάμωσε την εξτρεμιστική οργάνωση. Το 29% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως η πολιτική Μπους δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, ενώ μόνον το 22% εκτιμά πως η Αλ Κάιντα έχει αποδυναμωθεί.Στην πλειοψηφία τους οι ερωτηθέντες δηλώνουν πως έχουν αρνητική άποψη για τη δράση της οργάνωσης, εκτός από εκείνους στην Αίγυπτο και το Πακιστάν. Το 20% των Αιγυπτίων έχει θετική γνώμη για την Αλ Κάιντα, το 40% ουδέτερη, ενώ στο 35% ανέρχεται το ποσοστό όσων την αντιμετωπίζουν αρνητικά. Στο Πακιστάν, το 19% τρέφει θετικά αισθήματα για την Αλ Κάιντα, το 22% ουδέτερα και το 19% αρνητικά.Στο ερώτημα ποιος κερδίζει τη μάχη ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Αλ Κάιντα, η πλειονότητα (49%) απάντησε καμία από τις δύο πλευρές. Υπέρ των ΗΠΑ απάντησε το 22%, ενώ ένα ποσοστό 10% υποστήριξε ότι κερδισμένη βγαίνει η εξτρεμιστική οργάνωση.Ακόμη και στις ΗΠΑ, μόνον το 34% θεωρεί πως η Αλ Κάιντα έχει αποδυναμωθεί. Το 26% δηλώνει πεπεισμένο πως η μάχη κατά της τρομοκρατίας δεν αποφέρει καρπούς, ενώ το 33% πιστεύει πως η τρομοκρατική οργάνωση έχει βγει ενισχυμένη από την αντιπαράθεση.
Πηγη:in.gr


Al-Qaeda not weakening - BBC poll


US-led efforts to tackle the al-Qaeda group are not regarded as successful, an opinion poll carried out for the BBC World Service suggests.

Η ΤΕΔΚ Μεσσηνίας συζητά για τον ''Καποδίστρια ''

Οι προτάσεις του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΚΕ για τη διοικητική μεταρρύθμιση, τον “Καποδίστρια ΙΙ” και το νέο χάρτη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει η ΤΕΔΚ Μεσσηνίας την Τρίτη στις 8 το βράδυ. Θα συζητηθούν επίσης η συμμετοχή της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, η προσφορά οχημάτων πυρόσβεσης από την Εμπορική Τράπεζα, η προγραμματική σύμβαση για τη συνέχιση του έργου της οριοθέτησης οικισμών, η έγκριση των χειμερινών δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας και άλλα

πηγη:Ερα Καλαματας

Ο ΠΑΜΙΣΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ Δ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΛΟ ΑΓΡΑ ....

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΜΕ 1-0 ΠΕΤΥΧΕ Ο ΠΑΜΙΣΟΣ ΣΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΟ ΑΓΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ .....

ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΣ ΕΡΑΝΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΜΕ 1-0 ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ .....

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ....










Aυστρία: Οι Σοσιαλδημοκράτες νικητές των εκλογών...

Το μέχρι τώρα κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Αυστρίας παραμένει πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα μετά τις σημερινές αυστριακές πρόωρες βουλευτικές εκλογές, όπως διαπιστώνεται τόσο από τις προβλέψεις των μεγάλων ινστιτούτων δημοσκόπησης που μεταδίδει η δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση αμέσως μετά το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων στις 18.00 ώρα Ελλάδας όσο και από τις πρώτες καταμετρήσεις των ψηφοδελτίων.
Συγχρόνως, μεγάλος νικητής των σημερινών εκλογών αναδεικνύεται η Ακροδεξιά αφού τα δύο ακροδεξιάς και ξενοφοβικής απόκλισης κόμματα - "Ελεύθεροι" και "Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας" - φέρονται να συγκεντρώνουν αθροιστικά ποσοστό ίσο με αυτό των Σοσιαλδημοκρατών.
Με καταμετρημένο το 40% των ψηφοδελτίων, οι Σοσιαλδημοκράτες του μέχρι τώρα υπουργού Υποδομών Βέρνερ Φάιμαν προηγούνται με ποσοστό 28,6% έναντι 25,1% του συγκυβερνώντος μαζί τους στο "Μεγάλο συνασπισμό" συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, του μέχρι τώρα αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας Βίλχελμ Μόλτερερ.
πηγη: naftemporiki.gr (ΑΠΕ-ΜΠΕ )

Νικητής στο… ημίφως ο Αλόνσο στο Grand Prix της Σιγκαπούρης

Καλύτερη στιγμή να ξαναφανεί στο προσκήνιο δεν μπορούσε να διαλέξει ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός πιλότος της Renault έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Formula 1, καθώς έγινε ο πρώτος που πήρε την καρό σημαία στο νέο, υπό το φως τον προβολέων, Grand Prix της Σιγκαπούρης. Ο Αλόνσο μπορεί μεν να ξεκίνησε από τη 15η θέση, αλλά εκμεταλλευόμενος την καλή στρατηγική της ομάδας, τις ατυχίες των άλλων αλλά και την είσοδο του safety car έπειτα από τη σύγκρουση του team mate του, Νέλσον Πικέ, κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη του νίκη έπειτα από το 2007 στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Ο οδηγός της Renault ολοκλήρωσε τους 61 γύρους του πρώτου νυχτερινού Grand Prix σε χρόνο 1:57,16.304, λίγα δευτερόλεπτα δηλαδή πριν το όριο των δύο ωρών. Δεύτερος τερμάτισε ο Ρόζμπεργκ, ενώ το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Χάμιλτον. Πίσω τους τερμάτισαν κατά σειρά οι Γκλοκ, Φέτελ, Χάιτφελτ, Κούλθαρντ και Νακατζίμα.
Ο Αλόνσο έδειξε τις προθέσεις του από την αρχή του αγώνα, αφού κατάφερε με την εκκίνηση να κερδίσει τρεις θέσεις. Από την άλλη, ο poleman Φελίπε Μάσα αύξανε τη διαφορά του από τον δεύτερο Χάμιλτον, που στον έκτο γύρο βρισκόταν ήδη τρία δευτερόλεπτα μακριά από τον πρωτοπόρο. Πολύ σύντομα, ο έτερος πιλότος της Ferrari, Κίμι Ραϊκόνεν, οδηγούσε με επιτυχία στο όριο και είχε πλησιάσει μόλις 7.3 δευτερόλεπτα από τον Μάσα στον δέκατο γύρο.
Μέχρι που στον 15ο γύρο έγινε το ένα από τα δύο συμβάντα που στιγμάτισαν τον αγώνα. Ο Νέλσον Πικέ «έχασε» το πίσω μέρος του μονοθεσίου του, χτύπησε στον τσιμεντένιο τοίχο και ανάγκασε το αυτοκίνητο ασφαλείας να κάνει την εμφάνισή του στην πίστα. Οι Ρόζμπεργκ και Κούμπιτσα χρειάζονταν καύσιμα, μπήκαν πριν ανοίξει το pit lane και έλαβαν έτσι ποινή διέλευσης. Το αυτοκίνητο έμεινε μέσα για τρεις ολόκληρους γύρους, οπότε από τον 18ο τα μονοθέσια μπορούσαν και πάλι να ανεφοδιαστούν κανονικά. Σε εκείνο το σημείο οι δύο Ferrari μπήκαν μαζί στα πιτς, με τον Μάσα να ανεφοδιάζεται πρώτος και τον Ραϊκόνεν να περιμένει υπομονετικά. Όμως, η λάθος εκκίνηση του Μάσα από τεχνικό σφάλμα στο σήμα εκκίνησης οδήγησε στο «στραπάτσο» της ιταλικής ομάδας. Ο Βραζιλιάνος πιλότος ξεκίνησε πριν οι μηχανικοί αποσυνδέσουν την αντλία καυσίμων, με αποτέλεσμα αυτή να αποκοπεί και να μείνει προσκολλημένη στο μονοθέσιο του άτυχου Μάσα. Μέχρι οι μηχανικοί να ξεκολλήσουν τη στραβωμένη αντλία και να ετοιμαστούν και για τον ανεφοδιασμό του Ραϊκόνεν, χάθηκαν πολύτιμα δευτερόλεπτα και για τους δυο οδηγούς.
Πέραν αυτού, ο Μάσα τιμωρήθηκε μετά και με ποινή διέλευσης, που σήμανε ουσιαστικά την παραίτηση του από τον αγώνα. Ο μετέπειτα μεγάλος νικητής Αλόνσο βρέθηκε να οδηγεί την κούρσα στον 33ο γύρο, όπου και διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα.
Το Grand Prix της Σιγκαπούρης συνεχίστηκε χωρίς πολλές ακόμα συγκινήσεις. Άξιο αναφοράς η επανεμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας στον 51ο γύρο, μετά το «τράκο» του Άντριαν Σούτιλ, καθώς επίσης και η σύγκρουση του Ραϊκόνεν μόλις τέσερις γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας, και ενώ ο Φιλανδός βρισκόταν στην πέμπτη θέση.
Πηγή: SPORT-FM
Related Posts with Thumbnails