Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ 25 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Τραγωδία σήμερα στην Ρωσία όπου 25 άτομα έχασαν την ζωή τους από φωτιά που εκδηλώθηκε σε οίκο ευγηρίας στη βορειοδυτική Ρωσία στο Κόμι .

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ "ΡΑΜΟΝΑ" ΣΤΗΝ ΓΙΑΛΟΒΑ ΠΥΛΟΥ

Δεν τίθεται θέμα ρύπανσης της περιοχής γύρω από το πλοίο «Ραμόνα», που ναυάγησε πριν από 25 χρόνια στην περιοχή της Γιάλοβας και μέσα σε αυτό, σύμφωνα με τα όσα διαβεβαιώνει κατηγορηματικά το νομάρχη Μεσσηνίας Δημ. Δράκο η βοηθός γενική διευθύντρια λειτουργίας δικτύων και εγκαταστάσεων της υπηρεσίας ελέγχου ποιότητας ύδατος της ΕΥΔΑΠ δρ. Αικατερίνη Κωνσταντοπούλου.
Όπως σημειώνει σε χθεσινό της έγγραφο η κα Κωνσταντοπούλου, η ανάλυση του δείγματος του θαλασσινού νερού μέσα από το καράβι, έδειξε πως «το ph του δείγματος ήταν 7,9 με συνήθεις τιμές 7,4-8,5. Η προσδιορισθείσα τιμή κάνει σαφή την απουσία οποιουδήποτε είδους καυστικής ουσίας. Επιπλέον δεν..... ανιχνεύτηκε καθόλου αλουμίνιο (αργίλιο).
Ομοίως, η ανάλυση των δειγμάτων της λάσπης μέσα και έξω από το καράβι, δείχνει πως τα δύο δείγματα είναι σχεδόν ταυτόσημα».
Σχολιάζοντας τα των αποτελεσμάτων, ο νομάρχης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως αναμένονται σύντομα και οι απαντήσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους, προκειμένου να υπάρξει διασταύρωση των απόψεων.
πηγη:Εφημεριδα Θαρρος

Σχολιο: Άρα δεν υπάρχει τοξική βόμβα όπως διαβάζαμε πριν λίγες μέρες .....

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ GOOGLE ... ΕΒΓΑΛΕ ΟΛΑ ΤΑ SITE ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

Για περίπου μία ώρα το απόγευμα του Σαββάτου, όλα τα αποτελέσματα που έδινε η μηχανή αναζήτηση της Google συνοδεύονταν από το ανησυχητικό αλλά λανθασμένο μήνυμα «Αυτός ο ιστότοπος ενδέχεται να βλάψει τον υπολογιστή σας».
Η εταιρεία απέδωσε το πρόβλημα σε «ανθρώπινο λάθος» και ζήτησε συγγνώμη τόσο από τους χρήστες όσο και από τους ιδιοκτήτες των δικτυακών τόπως που κατηγορήθηκαν αδίκως.
Η ειρωνεία είναι ότι η προειδοποίηση εμφανιζόταν ακόμα και αν ο χρήστης εισήγαγε ως όρο αναζήτησης τη λέξη... «Google».
Η δυσλειτουργία στη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης του Διαδικτύου διήρκεσε από τις 16.30 έως τις 17.25 ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσε η Google στο εταιρικό ιστολόγιό της.
«Τι συνέβη; Πολύ απλά..... ένα ανθρώπινο λάθος» γράφει η Μαρίσα Μάγιερ, αντιπρόεδρος Προϊόντων Αναζήτησης και Εμπειρίας Χρηστών.
Όπως εξήγησε η Μάγιερ, το προειδοποιητικό μήνυμα κανονικά εμφανίζεται μόνο κάτω από συνδέσμους οι οποίοι οδηγούν σε δικτυακούς τόπους που εγκαθιστούν κρυφά κακόβουλο λογισμικό στα συστήματα των χρηστών .
Η «μαύρη λίστα» με τους επικίνδυνους δικτυακούς τόπους προέρχεται από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση StopBadWare.org.
Όταν η Google ενημέρωσε το σύστημά της με την ανανεωμένη λίστα της οργάνωσης, η προειδοποίηση επεκτάθηκε κατά λάθος σε ολόκληρο τον Παγκόσμιο Ιστό.
Η εταιρεία υπόσχεται τώρα να διερευνήσει το ατυχές περιστατικό ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον.

πηγη:Newsroom ΔΟΛ
Related Posts with Thumbnails