Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑΣ ΙΙ


Έντονα διαμαρτύρονται οι ξενοδόχοι της Τριφυλίας για το γεγονός ότι είναι κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος της Περιστεριάς στην Κυπαρισσία , θέμα που πριν λίγες μέρες είχε αναδείξει και το kosmosnews


Στην επιστολή διαμαρτυρίας τους που απευθύνει η Ένωση Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας προς τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης , υπουργό Πολιτισμού , τους βουλευτές του νομού , την νομαρχία και τους δήμους της περιοχής αναφέρουν χαρακτηριστικά «Η Τριφυλία είναι ένας τόπος με ιστορία που ανάγεται στους μυθικούς χρόνους και που αποτελεί την πολιτιστική μας κληρονομιά. Αυτή ακριβώς πρέπει με κάθε θυσία να διαφυλάξουμε και να την παραδώσουμε αλώβητη στα παιδιά μας. Ένα από τα σπάνια αρχαιολογικά ευρήματα είναι και οι θολωτοί τάφοι της Περιστεριάς. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε τόσο οι επισκέπτες μας όσο και εμείς ότι οι περίφημη αυτοί χώροι έχουν πλήρως εγκαταλειφτεί. Η πρόσβαση σε αυτούς είναι αδύνατη αφού οι χώροι παραμένουν κλειστοί και η ρύπανση κυριαρχεί. Οι ταγοί του πολιτισμού και του τουρισμού μας ,μπορεί να διατυμπανίζουν διαρκώς και σε όλους τους τόνους ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία μας ,όμως οι επισκέπτες μας έλληνες και αλλοδαποί απογοητεύονται για μια ακόμα φορά όταν στην προσπάθειά τους να επισκεφθούν τους χώρους αυτούς διαπιστώνουν με λύπη ότι αυτό είναι αδύνατο.
Ζητάμε να ληφθούν αναγκαία μέτρα ώστε και ο αρχαιολογικός χώρος της Περιστεριάς έστω και με πρόσληψη εποχικού προσωπικού να παραμείνει ανοιχτός και από την τοπική Αυτοδιοίκηση να μεριμνήσει για την καθαριότητα των χώρων αυτών ώστε να δείχνουμε σε όλους το πραγματικό πρόσωπο του έλληνα και την αγάπη του για ότι κληρονόμησε από τους προγόνους του. Είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθείτε στο δίκαιο αυτό αίτημα μας και το συντομότερο δυνατό ο καθένας από την θέση του θα βοηθήσει ώστε να λυθεί το τόσο σοβαρό πρόβλημα ενόψει της φετινής τουριστικής περιόδου , άμεσα.»

ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠOΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση των καταγγελιών του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου για εκβιασμούς που δεχόταν την περίοδο εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου.

Να θυμήσουμε ότι η υπόθεση την περίοδο εκείνη είχε πάρει μεγάλες διστάσεις κια είχε ταράξει τα νερά στους εκκλησιαστικούς κύκλους. Οι πληροφορίες όμως τώρα λένε ότι η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο καθώς δεν υπάρχουν επαρκεί στοιχεία για να συνεχιστεί η υπόθεση.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ





Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στα πλαίσια της 63ης Παγκόσμιας Συνάντησης Μοτοσικλετιστών -63 Rally FIM- στην Γιάλοβα του δήμου Πύλου. Μοτοσυκλετιστές από πολλές χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο έφτασαν στην Γιάλοβα στην καθιερωμένη τους ετήσια συνάντηση.
Η χθεσινή μέρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προσαρμογής αφού σήμερα είναι η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων που θα καταλήξει με το μεγάλο ταξίδι τους Δρόμους της Ελιάς όπου θα καταλήξει στο Πεκίνο και από εκεί θα επιστρέψει μέσω Μόσχας και πάλι πίσω.
Όσοι βρέθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα και το βράδυ στην Γιάλοβα είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν πλήθος από μοτοσυκλέτες αλλά και να διασκεδάσουν δίπλα στην θάλασσα με την συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά
Related Posts with Thumbnails