Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

ΕΝΝΕΑ ΕΚ. ΕΥΡΩ ΈΛΛΕΙΜΜΑ ΣΤΗΝ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ"

Στα 9 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το έλλειμμα στα οικονομικά της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αλληλεγγύη», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος.
Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα τη διενέργεια νέου ελέγχου, μέσα στο επόμενο τρίμηνο, μετά τον οποίο θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.
Στο πλαίσιο αυτό, στη διάθεση της Αρχιεπισκοπής και του Διορθοδόξου Κέντρου τέθηκαν δύο υπάλληλοι της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, οι οποίοι σε συνεργασία με το Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό, θα διερευνήσουν και θα καταγράψουν την πορισματική έκθεση της Επιτροπής για τα ακριβή στοιχεία των οικονομικών θεμάτων που θα έχουν προκύψει.
Απαντώντας σε δημοσιογράφους, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, ανέφερε ότι η Οργάνωση αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις πληρωμές των υπαλλήλων της και πρόσθεσε ότι υπάρχει "μια προβληματική διαχείριση, τα αντικειμενικά στοιχεία της οποίας πρέπει να διατυπωθούν μετά από έλεγχο. Δεν μπορούμε όμως να πούμε ότι αυτός ή άλλος είναι καταχραστής".
Τη συνεδρίαση απασχόλησε και η δομή και λειτουργία της Ανωνύμου Εταιρείας Διαχείρισης Υποστήριξης Επιχειρήσεων και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, Μελετών και Έργων "ΣΥΜΕΑΝ ΑΕ".
Εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν προκύψει, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου από τη Γενική Οικονομική Επιθεώρηση της Εκκλησίας, ώστε να αποτυπωθεί το οικονομικό πρόβλημα της εταιρίας.
πηγη:Zougla.gr

Έκλεψε αρνί, αυτοκίνητο και τρακτέρ- ολα αυτα στα Φιλιατρα

Σε μεγάλους μπελάδες έβαλε έναν 30χρονο, κάτοικο Φιλιατρών Μεσσηνίας, η απόφασή του να κλέψει ένα αρνί από γειτονικό χωριό Χριστιανούπολη.
Ο 30χρονος αλλοδαπός χθες τα ξημερώματα έκλεψε το αυτοκίνητο ενός 47χρονου από το χωριό Χριστιανούπολη του δήμου Φιλιατρών και με αυτό πήγε στην περιοχή Μαύρο Κούρβουλο και έκλεψε ένα αρνί από ένα μαντρί.
Επιστρέφοντας όμως, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, βγήκε από το δρόμο και το όχημα υπέστη ζημιές και ακινητοποιήθηκε.Στη συνέχεια, ο δράστης ξαναγύρισε στο χωριό, έκλεψε ένα τρακτέρ και ενώ οδηγούσε προς τα Φιλιατρά το όχημα ακινητοποιήθηκε. Για μια ακόμη φορά ο 30χρονος επέστρεψε στη Χριστιανούπολη και έκλεψε άλλο τρακτέρ αυτή τη φορά. Με αυτό, ρυμούλκησε το πρώτο ΙΧ αυτοκίνητο που είχε κλέψει και το επανέφερε στο δρόμο, ενώ συνέχισε με το τρακτέρ μέχρι τα Φιλιατρά, το οποίο και εγκατέλειψε στην είσοδο του χωριού.
Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας.
πηγη:Zougla.gr

Φρικτό έγκλημα σε λεωφορείο στον Καναδα - του εκοψε το κεφαλι

Επιβάτης λεωφορείου στον Καναδά μαχαίρωσε τον άντρα που καθόταν δίπλα του πάνω από 50 φορές και μετά του έκοψε το κεφάλι. Ο οδηγός σταμάτησε αμέσως και αφού βγήκαν όλοι οι επιβαίνοντες έξω τρέχοντας, έφυγε και αυτός, κλειδώνοντας το δράστη και το πτώμα μέσα στο όχημα.
«Ο δράστης στεκόταν πάνω από το συνεπιβάτη του και με ένα μεγάλο μαχαίρι, τον χτυπούσε με μανία στο στήθος», είπε έντρομος ένας αυτόπτης μάρτυρας. «Μετά περπάτησε προς το παρμπρίζ με το κομμένο κεφάλι στα χέρια και απλά μας κοίταζε ήρεμος. Στη συνέχεια πέταξε το κεφάλι προς το μέρος μας», πρόσθεσε συγκλονισμένος ο μάρτυρας.
Λίγα λεπτά αργότερα, η αστυνομία κατέφθασε και συνέλαβε το μανιακό δολοφόνο. Το λεωφορείο ταξίδευε από την πόλη Έντμοντον έως τη Μανιτόμπα.

πηγη:zougla.gr

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ - ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΕΣ


Ακόμη και το διοικητικό συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Μεσσηνίας ΤΕΔΚ Μεσσηνίας θα ασχοληθεί με το θέμα “η γιορτή αντάμωσης των Πελοποννησίων στο Ραμοβούνι” τόπο γέννησης του Γέρου του Μωριά , για το λόγω άυτό θα συνεδριάσει εκτάκτως την Δευτέρα
Σαν πολύ δεν τράβηξε αυτό το θέμα , εδώ ο Κολοκοτρώνης αγωνίστηκε για την ελευθερία κια την ενότητα της πατρίδας μας και τώρα να έχουμε φτάσει στο σημείο να τρωγόμαστε για το που θα γίνει μια γιορτή, πως θα γίνει , ποιος θα την κάνει , εμένα δεν μου είπες , δεν με ρώτησες ..... δεν έκανες , δεν έφτιαξες .....


Δεν κοιτάνε να σοβαρευτούνε λίγο πριν γίνουμε πάλι βούκινο ....

Ασε που θα τρίζουν τα κοκαλάκια του έρμου του Κολοκοτρώνη , αλλά θα μου πείτε εδώ τον έκλεισαν φυλακή .... μια κόντρα θα τον πειράξει.


ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ . ΑΡΜΑΤΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

UEFA ΒΑΤΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΕΚ , ΑΡΗ

Καλή ήταν η κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου του Κυπέλλου UEFA για ΑΕΚ και Αρη. Η «Ένωση» θα αντιμετωπίσει την Ομόνοια, με το πρώτο ματς να γίνεται στην Κύπρο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κληρώθηκε με την κροατική Σλάβεν Κοπρίβνιτσα. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
πηγη:sport-fm.gr

CHAMPIONS LEAGUE ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΑΟ

Βατή μπορεί να χαρακτηριστεί η κλήρωση για τους δύο εκπροσώπους μας στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Ανόρθωση-Ραπίντ Βιέννης και εκτός απροόπτου, η κυπριακή ομάδα θα βρεθεί, όπως το 1998/99, στον δρόμο των Πειραιωτών, αφού έχει νικήσει στο πρώτο ματς τους Αυστριακούς με 3-0. Τον νικητή της αναμέτρησης Σπάρτα Πράγας-Σερίφ Τιρασπόλ θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός, με τους Τσέχους να έχουν σαφέστατο προβάδισμα, μετά την εκτός έδρας νίκη τους με 1-0
πηγη:sport-fm.gr

"Στέγνωσε" η Στυμφαλία

"Στέγνωσε" η λίμνη Στυμφαλία στην Πελοπόννησο λόγο της παρατεταμένης περιόδου ξηρασίας και της υπεράντλησης των υδατικών πόρων. Το ίδιο φαινόμενο είχε συμβεί και την περίοδο 1990 - 1992 που δεν υπήρχε νερό στην επιφάνεια. Όταν υπάρχουν βροχές η επιφάνεια της λίμνης κατά τους χειμερινούς μήνες αγγίζει τα 7.700 στρέμματα και το μέγιστο βάθος της είναι 10 μέτρα. Όμως κατά την καλοκαιρινή περίοδο και μάλιστα σε περιόδους ανομβρίας, η λίμνη μοιάζει με έλος, περιορίζεται σε έκταση στα 3.500 στρέμματα και σε βάθος μόλις 3 μέτρων. Πριν από 18 χρόνια η λίμνη χρησιμοποιήθηκε για αγροτικές καλλιέργειες από τους κατοίκους των γύρω χωριών, λόγω του εύφορου εδάφους που θεωρείται ιδανικό και κατάλληλο για κηπευτικές καλλιέργειες. Η Στυμφαλία λίμνη θεωρείται από τους σπανιότερους υδροβιότοπους της Πελοποννήσου. Είναι ένας ιδανικός παράδεισος για τα 133 είδη προστατευόμενων, επαπειλούμενων και υπό εξαφάνιση πουλιών, μιας και αποτελεί καταφύγιο και για πολλά μεταναστευτικά πουλιά.
πηγη:skai.gr

Χτύπησε πεζό ο Σουμάχερ

Μπορεί ο Μίκαελ Σουμάχερ στις πίστες της Φόρμουλα 1 να κατακτούσε όλους τους τίτλους στους δρόμους όμως δεν φαίνετυαι να τα πηγαίνει το ίδιο καλά. Όπως αποκάλυψε αγγλική εφημερίδα, ο πρώην επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, χτύπησε με το αμάξι που οδηγούσε έναν πεζό, μετά από προσπέρασμα που έκανε σε αμάξι που οδηγούσαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες, με τον "Σούμι" να υποβάλλεται στη συνέχεια σε αλκοτέστ από την αστυνομία. Όπως μάλιστα εξομολογήθηκε στην εφημερίδα το "θύμα" του Σουμάχερ, Μάρτιν Κίνγκχαμ, ο πρώην πιλότος της Φεράρι, όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη για την απρόσεκτη οδήγησή του αλλά αντίθετα του μίλησε με το χειρότερο τρόπο.
πηγη:athina984

ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

Στους Γαργαλιάνους και στο Πνευματικό Κέντρο (Δημοτική Βιβλιοθήκη), διοργανώνεται το Σάββατο 2 Αυγούστου 2008 και ώρα 9.30 μ.μ., εκδήλωση – ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ αφιερωμένη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ποίησης <<ΑΓΑΠΗΝΕΙΑ>> 2008.
Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώθηκε για τρίτη φορά φέτος από τον Δήμο Γαργαλιάνων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για μορφές τέχνης, όπως η ποίηση, που μέχρι τώρα δεν τύγχαναν ιδιαίτερης προβολής, σκοπός δε είναι να καθιερωθεί στα Πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Γαργαλιάνων αλλά και της Μεσσηνίας.
Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, οι συμμετοχές από την Ελλάδα, την Κύπρο και από ομογενείς έφτασαν τις 120, φιλοδοξία δε είναι κάθε φορά να αναπτύσσεται ο διαγωνισμός αυτός και να γίνει σημείο αναφοράς στον τομέα της ποίησης σε Πανελλήνια κλίμακα.
Στην Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού, συγκαταλέγονται αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι άνθρωποι του χώρου της ποίησης και της λογοτεχνίας και οι οποίοι είναι: Πρόεδρος ο Παναγιώτης Αργυρόπουλος Φιλόλογος –Λογοτέχνης-Ποιητής και μέλη οι: Μαρία Καρδάτου Φιλόλογος-Λογοτέχνης, Κατερίνα Καριζώνη Φιλόλογος-Λογοτέχνης και Χλόη Κουτσουμπέλη Λογοτέχνης.
Η εκδήλωση του Σαββάτου είναι αφιερωμένη στον Μεσσήνιο και εκ Πύργου Γαργαλιάνων καταγόμενο φιλόλογο-λογοτέχνη-ποιητή Παναγιώτη Αργυρόπουλο, που ζεί, εργάζεται και δημιουργεί στην Θεσσαλονίκη και στην ποιητική συλλογή του «Εκεί που χτυπά η φλέβα», εμπνευσμένη από τη Μεσσηνία.
Το Πρόγραμμα συνολικά περιλαμβάνει:
- Χαιρετισμούς – ομιλίες.
- Παρουσίαση μελών κριτικής Επιτροπής – αναφορά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης «ΑΓΑΠΗΝΕΙΑ».
- Αφιέρωμα στον συμπατριώτη μας φιλόλογο-λογοτέχνη-ποιητή Παναγιώτη Αργυρόπουλο και στην ποιητική συλλογή του «Εκεί που χτυπά η φλέβα», εμπνευσμένη από τη Μεσσηνία.
- Απονομές βραβείων στους νικητές του διαγωνισμού – απαγγελία των βραβευθέντων ποιημάτων. Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται 1ο, 2ο και 3ο βραβείο, στους νικητές δε θα αποδοθεί εκτός των άλλων και το συμβολικό χρηματικό έπαθλο των 300, 200 και 100 ευρώ αντίστοιχα.
Οι βραβευόμενοι έχουν όλοι ειδοποιηθεί να παραστούν στην εκδήλωση, χωρίς να
έχει γνωστοποιηθεί ποιό βραβείο έχουν λάβει, θα είναι παρόντες και θα φιλοξενηθούν
στους Γαργαλιάνους.
Τα βραβευθέντα ποιήματα είναι: «Το παραμύθι» της Ανθής Μητροπέτρου από το
Κερατσίνι, «Οι κληρονόμοι» της Τέτης Θεοδώρου από το Μαρούσι και «Οι λέξεις» της
Παναγιώτας Διέννη από το Χαλάνδρι.
- Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Σύγχρονη Ελληνική ποίηση»

«Βρίζει» Κλίντον και Μακκέιν

Ενα τραγούδι του ράπερ Λουντάκρις χαρακτηρίστηκε «τραγικά προσβλητικό» για την εκστρατεία του υποψήφιου Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα.
«Ο Λουντάκρις είναι ένα ταλαντούχο άτομο, αλλά θα έπρεπε να ντρέπεται για αυτούς τους στίχους» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ομπάμα, Μπιλ Μπάρτον.
Ο καλλιτέχνης, στους στίχους του, προτρέπει τους μαύρους να ψηφίσουν, λέγοντας συνεχώς: «Ο κόσμος είναι έτοιμος για αλλαγή: γιατί ο Ομπάμα είναι εδώ».
Χρησιμοποιεί έναν μισογυνιστικό όρο για να περιγράψει την κ. Κλίντον, ενώ για τον Τζον Μακκέιν λέει ότι «δεν ανήκει σε καμία καρέκλα, εκτός κι αν παραλύσει».

πηγη:ethnos.gr

Συνελήφθη για κατοχή όπλου o Τζέρι Λιούις

Ο Αμερικανός κωμικός Τζέρι Λιούις συνελήφθη την Τρίτη, στο κύριο αεροδρόμιο του Λας Βέγκας, από την αστυνομία, επειδή βρέθηκε στη βαλίτσα του ένα πιστόλι.
Το όπλο εντοπίσθηκε καθώς ο ηθοποιός πέρασε από το σημείο ελέγχου ασφαλείας. Η μάνατζερ του Λιούις δήλωσε ότι ο 82χρονος ηθοποιός δεν γνώριζε ότι το όπλο ήταν στην τσάντα του. Το όπλο κατασχέθηκε και θα πρέπει ο Τζέρι να εμφανιστεί στο δικαστήριο για να το πάρει.

πηγη:ethnos.gr

Ολική έκλειψη ηλίου

Μία ολική έκλειψη ηλίου θα σκοτεινιάσει την Παρασκευή την Αρκτική και τη Σιβηρία πριν τερματιστεί στην Δυτική Κίνα, που είναι ο μήνας κατά τον οποίο το Πεκίνο θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η έκλειψη θα αρχίσει στον Καναδά στις 11:04,ώρα Ελλάδας και θα καλύψει την Γροιλανδία και την ανατολική Ρωσία
για να τερματιστεί γύρω στην δύση, στα ανατολικά της Σι'άν της παλιάς αυτοκρατορικής πρωτεύουσας της Κίνας.
Οι εκλείψεις ήταν κακοί οιωνοί για τους παλιούς Κινέζους αστρονόμους, αλλά αυτή έρχεται ακριβώς μία εβδομάδα πριν ανάψει η φλόγα στο Πεκίνο για την εναρκτήρια τελετή των Αγώνων.
Πολλοί είναι αυτοί που συρρέουν στην Τζιαγιουγκουάν, στην επαρχία Γκανσού και στις ερήμους της Σιντζιάνγκ για να παρακολουθήσουν τον ουρανό να γίνεται μαύρος και ένα φωτοστέφανο να σχηματίζεται γύρο από τον κρυμμένο ήλιο.
"Ήλθα από την Καλιφόρνια για τον λόγο αυτό. Θα είναι η 11η έκλειψη που θα παρακολουθήσω", δήλωσε ο Ντέιβ Μπάλς σύμβουλος για την φροντίδα του καρκίνου.
Η επόμενη έκλειψη ηλίου θα γίνει στις 22 Ιουλίου 2009 και τότε θα σκοτεινιάσουν κυρίως η Ινδία και το βόρειο Μπαγκλαντές πριν τερματιστεί στην ανατολική Κίνα και στην περιοχή της Σανγκάης.
ΠΗΓΗ:athina984.gr

Υπάρχει νερό στον Άρη

Επιστήμονες της ΝΑΣΑ ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι έχουν οριστικές αποδείξεις πως υπάρχει νερό στον Άρη αφού εξέτασαν περαιτέρω τον πάγο που είχε βρεθεί στον Κόκκινο πλανήτη τον Ιούνιο από το διαστημικό όχημα Φοίνιξ. "Έχουμε νερό", δήλωσε ο Γουίλιαμ Μπόιντον, ο υπεύθυνος του οργάνου ανάλυσης των αερίων που προκύπτουν από τη θέρμανση στοιχείων του Φοίνιξ. "Είχαμε αποδείξεις για τον πάγο από πριν, από τις παρατηρήσεις της "Οδύσσειας" και από τα ψήγματα που εξέτασε το Φοίνιξ τον περασμένο μήνα, όμως είναι η πρώτη φορά που αγγίξαμε και γευτήκαμε αρειανό νερό", είπε, αναφερόμενος, φυσικά, στα όργανα του διαστημικού σκάφους.
Σύμφωνα με τον Μπόιντον, το νερό αυτό εντοπίστηκε αφότου ο ρομποτικός βραχίονας του σκάφους μετέφερε, την Τετάρτη, ένα δείγμα εδάφους σε ένα όργανο που αναγνωρίζει τους ατμούς που παράγονται από τη θέρμανση. Πηγη:athina984

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ - Κατάρρευση σχολικού κοιτώνα στην Τουρκία με νεκρούς μαθητές

Τουλάχιστον 11 μαθήτριες σκοτώθηκαν και άλλες 23 τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε σχολικός κοιτώνας, στον οποίο διέμεναν στην επαρχία Ικόνιο, στην κεντρική Τουρκία.Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ορισμένοι σπουδαστές πιστεύεται ότι έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα ερείπια του κτιρίου στην επαρχία Ικόνιο, το οποίο κατέρρευσε ύστερα από έκρηξη φιάλης υγραερίου.
Στον κοιτώνα έμεναν κορίτσια ηλικίας 8 έως 16 ετών που παρακολουθούσαν σεμινάριο για το Κοράνι. Η έκρηξη έγινε στις 04:15 τα ξημερώματα της Παρασκευής, την ώρα που τα περισσότερα κορίτσια κοιμόντουσαν.Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση έδειξαν τραυματισμένες μαθήτριες να μεταφέρονται με μικρά λεωφορεία στο νοσοκομείο της πόλης.
πηγη:in.gr

Ολοι μαζί στον τηλεμαραθώνιο. Αστέρες του HOLLYWOOD και αθλητές.

Η ηθοποιός Τζένιφερ Ανιστον παρέα με συναδέλφους της, όπως οι Σαρλίζ Θέρον, Σκάρλετ Γιόχανσον, Κριστίνα Απλγκεϊτ, Μέριλ Στριπ κ.ά. υπέγραψαν συμβόλαιο για να συμμετάσχουν, τον Σεπτέμβριο, σε έναν μεγάλο τηλεμαραθώνιο για τη συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία θα διατεθούν για έρευνες ενάντια του καρκίνου, αλλά και για τη θεραπεία του.
Ο κοινός αγώνας των γνωστών ηθοποιών αλλά και διάσημων αθλητών θα μεταδοθεί από τα ABC, CBS και NBS.
πηγη:ethnos.gr

Ofcom: Πρόστιμο ρεκόρ στο BBC για παραπλάνηση κοινού

Πρόστιμο ύψους 400.000 στερλινών (506 χιλιάδων ευρώ) επέβαλε η βρετανική ρυθμιστική αρχή για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης Ofcom στο BBC κατηγορώντας το δίκτυο ότι παραπλάνησε το κοινό μέσω ψεύτικων κουίζ και διαγωνισμών.
πηγη:Naftemporiki.gr

Στο έλεος των πλημμυρών η Ουκρανία

Στους 30 ανέρχονται οι νεκροί από τις πλημμύρες στη δυτική Ουκρανία, ενώ περίπου 18.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με ανακοίνωση ανακοίνωση αξιωματούχων, πέντε ημέρες μετά την υπερχείλιση ποταμών από τις έντονες βροχοπτώσεις που πλημμύρισαν χωριά και καλλιέργειες.
Ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών της χώρας, Βολοντιμίρ Σάντρα ανακοίνωσε τον αριθμό των νεκρών στο κοινοβούλιο προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η πρωθυπουργός της χώρας Γιούλια Τιμοσένκο είπε στο σώμα ότι 18.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 22, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών και δύο ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από κεραυνό. Οι αρχές περιέγραψαν τις πλημμύρες τις χειρότερες σε έναν αιώνα με τη στάθμη των ποταμών Προυτ και Ντνέστρ να ανεβαίνει επικίνδυνα.
Στη γειτονική Ρουμανία τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πλημμύρες στην βορειοανατολική πόλη Μαραμούρ. Η κυβέρνηση του Βουκουρεστίου διέθεσε αυτήν την εβδομάδα το ποσό των 22 εκατ. δολαρίων για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές και την παροχή βοηθείας στους πληγέντες.
πηγη:ethnos.gr

Αεροπορικό δυστύχημα με 7 νεκρούς στη Μινεάπολη

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν, τη ζωή τους, όταν το μικρό αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν, ένα αεριωθούμενο "Χόουκερ 800", εν μέσω μεγάλης κακοκαιρίας, σφοδρή βροχόπτωση συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους, συνετρίβη στην άκρη του διαδρόμου προσγείωσης στο αεροδρόμιο της μικρής πόλης Οουατόνα, νότια της Μινεάπολης, ανακοινώθηκε από τις τοπικές αρχές της πολιτικής αεροπορίας. Τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος είχαν όλα προσκληθεί από την εταιρεία "Viracon", στα "κεντρικά" της Γραφεία στη Μινεάπολη. Πρόκειται για την εταιρεία, που εξασφάλισε το συμβόλαιο για τους υαλοπίνακες τού υπό κατασκευήν "Πύργου της Ελευθερίας" στη Νέα Υόρκη, στο χώρο των κατεστραμμένων Διδύμων Πύργων. Κανένα θύμα δεν ήταν εργαζόμενος της εταιρείας "Viracon". Το μικρό αεριωθούμενο είχε απογειωθεί από την Ατλάντικ Σίτι (τού Νιού Τζέρσεϊ). Το μοντέλο αυτό έχει την ικανότητα μεταφοράς οκτώ επιβατών και είχε ναυλωθεί από την εταιρεία.
πηγη:ert.gr

Υπό την κηδεμονία του πατέρα της μέχρι το τέλος του έτους η Μπρίτνει Σπίαρς

Δικαστήριο του Λος Αντζελες ανακοίνωσε την απόφασή του να παραμείνει υπό την κηδεμονία του πατέρα της μέχρι τα τέλη του έτους η γνωστή τραγουδίστρια Μπρίτνει Σπίαρς. Η δικαστής, Ρέβα Γκετζ, είχε αναθέσει στον πατέρα της 26χρονης ποπ σταρ την επιμέλειά της την 1η Φεβρουαρίου, μετά την εισαγωγή της σε ψυχιατρική κλινική.

πηγη:in.gr
Related Posts with Thumbnails