Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Στην κυκλοφορία δόθηκε το τμήμα Τρίπολη-Αθήναιο

Δόθηκε, χθες, στην κυκλοφορία από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Σέργιο Λαμπρόπουλο, το νέο τμήμα του δρόμου από τη νότια είσοδο της Τρίπολης ως το Αθήναιο, στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας - Λεύκτρο -Σπάρτης. Η τελετή παράδοσης έγινε παρουσία εκπροσώπων της κατασκευάστριας κοινοπραξίας και πολιτικών παραγόντων της Πελοποννήσου

Το συγκεκριμένο τμήμα είνα... ι κλειστός αυτοκινητόδρομος, συνολικού μήκους 13 χιλιόμετρων, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μία λωρίδα εκτάκτου ανάγκης ανά κατεύθυνση. Περιλαμβάνει δύο σήραγγες, μήκους 750 μέτρων εκάστη, μία ανά κατεύθυνση και ενώνεται στο Αθήναιο με το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που εγκαινιάστηκε το Πάσχα.

Στο τέλος του μήνα αναμένεται να παραδοθεί ένα ακόμα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, μήκους 6 χιλιομέτρων, από το Λεύκτρο ως τα Παραδείσια.

ΑΠΕ

Απολογούνται σήμερα οι συλληφθέντες για τα πακέτα-βόμβες

Σε τρεις περιοχές της Αθήνας επικεντρώνονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό της γιάφκας των τρομοκρατών με τα παγιδευμένα δέματα. Παράλληλα, αναζητούνται σε εταιρίες ταχυμεταφορών τουλάχιστον άλλα δύο παγιδευμένα πακέτα.

Την Πέμπτη οδηγούνται ενώπιον της Δεύτερης Ειδικής Ανακρίτριας οι δύο συλληφθέντες οι οποίοι κατηγορούνται για.... τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα. Στην Αθήνα, στελέχη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος της Γερμανίας προκειμένου να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών και ανακρίσεων.

H γερμανική κυβέρνηση πιέζει για λήψη μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο τη βελτίωση των ελέγχων στις αερο-μεταφορές.

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη εμπειρογνωμόνων με στόχο να παρουσιάσουν συγκεκριμένες προτάσεις το Δεκέμβριο στο Συμβούλιο Κορυφής των "27".

Ενημερωτικό σημείωμα στο οποίο καταγράφονται οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τα πακέτα-βόμβες εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

"Αυτονόητη η συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων στον παραλογισμό της τρομοκρατίας" ανέφερε σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

"Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται , επανέλαβε ο Πρωθυπουργός.

Πηγή: www.athina984.gr

Εμπρησμός έξω από το γυμνάσιο Μεσσήνης !

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε έναν κάδο ανακύκλωσης και έναν κάδο σκουπιδιών...

Ο εμπρησμός έγινε έξω από το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, λίγο μετά τις 20.30. Στο σημείο έφτασε δύναμη της πυροσβεστικής που κατάφερε να σβήσει τη φωτιά, πριν εξαπλωθεί. Οι δύο κάδοι καταστράφηκαν ενώ οι δράστες απομακρύνθηκαν πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία...
www.newsit.gr

Θρίλερ με αεροσκάφος στον αέρα

Σίριαλ για γερά νεύρα εκτυλίχθηκε στον αέρα, καθώς αεροσκάφος της εταιρείας Quantas αναγκάστηκε να σβήσει τον ένα κινητήρα μετά από πρόβλημα. Οι πληροφορίες ανέφεραν πως το σκάφος τύπου AirbusA380 είχε συντριβεί, την ώρα που το πλήρωμα πραγματοποιούσε αναγκαστική προσγείωση στην Σιγκαπούρη!

Το Α380 το μεγαλύτερο επιβατικό αεροπλάνο στον κόσμο, είχε... απογειωθεί από το αεροδρόμιο Τσανγκί της Σιγκαπούρης με 459 επιβαίνοντες και προορισμό το Σίδνεϊ.
Λίγο μετά την απογείωση αντιμετώπισε προβλήματα στην μια μηχανή.
Αρχικά, ΜΜΕ μετέδωσαν ότι συνετρίβη μετά από έκρηξη στο νησί Μπατάμ της Ινδονησίας, πληροφορίες που προκάλεσαν πανικό στους συγγενείς των επιβατών αλλά και... κατάρρευση των μετοχών της αεροπορικής εταιρείας.
Τα περί συντριβής ήταν μύθος, καθώς το αεροπλάνο έκανε κύκλους στη Σιγκαπούρη για να καταναλώσει καύσιμα πριν προσγειωθεί αναγκαστικά στις 05:45 ώρα Ελλάδας!
www.star.gr

Η λίστα με τους Γιατρούς που έκλεβαν το ΙΚΑ

Την λίστα με τα ονόματα τωνν γιατρών που έκλεβαν το ΙΚΑ δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ
Related Posts with Thumbnails