Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Μόδα πλέον οι «μαϊμού» καλόγριες στην Πρέβεζα!

Πριν από μια εβδομάδα, συνελήφθησαν από την αστυνομία στην Πρέβεζας, Δύο γυναίκες από την Αθήνα που παρίσταναν τις καλόγριες και εξαπατούσαν τον κόσμο. Την «πατέντα» όμως, φαίνεται πως ζήλεψαν και άλλες δύο γυναίκες, τις οποίες συνέλαβαν χθες το μεσημέρι, στο Καναλάκι Πρέβεζας αστυνομικοί. Οι υποτιθέμενες καλόγριες ,παρακινούσαν περαστικούς και θαμώνες καταστημάτων να αγοράσουν εικόνες και σύμβολα της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που διέθεταν προς πώληση. Πολίτες όμως αντιλήφθηκαν από τι συμπεριφορά τους ότι κάτι δεν πάει καλά και ειδοποίησαν το τμήματα Ασφάλειας αστυνομικοί του οποίου ....
συνέλαβαν τις δύο γυναίκες και τις οδήγησαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, όπου σχηματίστηκε εις βάρος τους δικογραφία. Μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστό το χρηματικό ποσό, που συγκέντρωσαν από τις πωλήσεις, ενώ προανάκριση για το θέμα διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
http://epirusgate.blogspot.com/

Σημαντικές εξελίξεις για τον «Ελεύθερο Τύπο» και τον «City 99.5»

Νέα δεδομένα για τον «Ελεύθερο Τύπο» και τον «City 99.5» μετά την ανακοίνωση των Θεοδώρου και Γιάννας Αγγελοπούλου:
«Χωρίς υστερόβουλες σκέψεις και κρυφά σχέδια, πριν από μία εβδομάδα, γνωστοποιήσαμε με καθαρότητα και απόλυτη ειλικρίνεια, την πραγματική μας επιδίωξη: να αποχωρήσουμε οριστικά από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Πιστεύοντας πάντοτε βαθιά ότι ένα μέσο ενημέρωσης δεν μπορεί να είναι βαρύτατα ζημιογόνο για μακρύ χρονικό διάστημα, χωρίς αυτό να γεννά ερωτήματα και να οδηγεί σε παρανοήσεις, η θέση σε λύση και εκκαθάριση των εταιριών του Ελεύθερου Τύπου και του ραδιοσταθμού City ήταν μια οδυνηρή αλλά αναγκαστική ....απόφαση. Οδυνηρή και για τους εργαζομένους, αλλά και για εμάς.
Σήμερα πολλοί αρνούνται να δουν τα εγγενή προβλήματα του Τύπου στην Ελλάδα. Ό,τι δεν γίνεται κατανοητό όμως σήμερα, είναι βέβαιο ότι θα γίνει αύριο. Εμείς εξηγήσαμε με απόλυτη ειλικρίνεια τη θέση μας, ανταποκρινόμενοι ταυτόχρονα στις

υποχρεώσεις μας και μάλιστα πέρα από όσα προβλέπει ο νόμος.
Δεν προσήλθαμε στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με οικονομικούς στόχους. Ούτε αγνοούσαμε το κόστος. Ούτε άλλους σχεδιασμούς θέλαμε να υπηρετήσουμε, όπως διάφοροι ανυπόστατα προβάλλουν. Με το χρόνο, τόσο οι υπερβολικές ζημίες όσο και το μοντέλο ενημέρωσης που επικράτησε -μακριά από τα δικά μας κριτήρια για ένα ανεξάρτητο και απαλλαγμένο από ιδεολογικά δεσμά και στενή κομματική προσήλωση μέσο ενημέρωσης- μας οδήγησαν στις οριστικές μας επιλογές.
Τις τελευταίες ημέρες ακούστηκαν και ακούγονται σενάρια και υποθέσεις ότι δήθεν η απόφασή μας είναι αποτέλεσμα μυστικών συμφωνιών για πώληση του Ελεύθερου Τύπου και του City, απαλλαγμένων από υποχρεώσεις με σκοπό το οικονομικό όφελος.
Μεγάλη πλάνη. Ούτε κρυφά σχέδια υπήρξαν ποτέ, ούτε υπάρχουν. Ούτε κρυφά σχέδια για πώληση υπάρχουν, ούτε κρυφοί αγοραστές έχουν βρεθεί όπως πολλοί ισχυρίζονται.

Με αυτά ως δεδομένα πρόθεσή μας είναι:

*Η άδεια του ραδιοσταθμού "City 99,5" να κατατεθεί στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.
*Οι τίτλοι "Ελεύθερος Τύπος" και "Τύπος της Κυριακής" να προσφερθούν στο Ίδρυμα "Λίλιαν Βουδούρη".

Εάν τυχόν γίνει προσφορά στον εκκαθαριστή σε σχέση με τον ραδιοσταθμό ή τους τίτλους, το οποιοδήποτε έσοδο θα είναι προς όφελος όλων των εργαζομένων.

Η πρόθεσή μας δεν συνδέεται με κανένα απολύτως αντάλλαγμα.
Αυτή είναι η καθαρή και ειλικρινής θέση μας.
Γνωρίζουμε ότι στην εποχή της καχυποψίας που ζούμε η ειλικρίνεια των προθέσεων δύσκολα γίνεται αποδεκτή. Η πραγματικότητα όμως δίνει με το χρόνο τη δική της τελική απάντηση. Όπως δίνει απάντηση και στην κακόβουλη κριτική, στα σενάρια και στις χωρίς ευπρέπεια και όριο συκοφαντίες και προσωπικές επιθέσεις».

http://ergazomenoieleftherostipos.blogspot.com/2009/06/city-995_29.html

Ημερομηνία-σταθμός για το Ιράκ

Έξι και πλέον χρόνια μετά την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, τα αμερικανικά στρατεύματα αποσύρονται από τις πόλεις του Ιράκ. Η 30η Ιουνίου είναι η προθεσμία για την διακοπή των επιχειρήσεων για την επιβολή του νόμου και της τάξης. Πρόκειται για μια ημερομηνία-σταθμό στην πολύπαθη ιστορία της χώρας.
Οι Αμερικανοί από τις αρχές του χρόνου έχουν «ξηλώσει» 150 στρατιωτικά φυλάκια και βάσεις από τις πόλεις του Ιράκ. Πρόκειται για το 85% των εγκαταστάσεων τους. Τα στρατεύματα μεταφέρονται εκτός πόλεων, μακριά από τα μάτια του κόσμου όπου θα μπορούν... να παρακολουθούν διακριτικά τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.
Ο πρωθυπουργός Νουρί Καμάλ αλ-Μαλίκι χαρακτήρισε την αμερικανική απόσυρση «μεγάλη νίκη» του Ιρακινού λαού και την παρομοίασε με την επανάσταση του 1920 κατά των
Βρετανών.
Ο αλ-Μαλίκι γνωρίζει ότι οι Ιρακινοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία αδημονούν για την ημέρα που δεν θα βλέπουν αμερικανικές περιπολίες στις πόλεις τους. Όπως όμως σχολιάζουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης, η απόσυρση εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους. Ο πρωθυπουργός του Ιράκ έχει επενδύσει πολιτικά στο γεγονός ότι τα κρούσματα βίας στη χώρα έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Κατά τον ίδιο, αυτό οφείλεται στην ανασυγκρότηση των σωμάτων ασφαλείας του Ιράκ. Σπανίως αποδίδει την βελτίωση της κατάστασης ασφαλείας στον αμερικανικό παράγοντα παρά το γεγονός ότι στη χώρα του εξακολουθούν να βρίσκονται 130 χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες.


Το πρόβλημα για την κυβέρνηση του Ιράκ είναι εάν με την απόσυρση των Αμερικανών κλιμακωθούν οι επιθέσεις. Αν η τελευταία εβδομάδα όπου 250 Ιρακινοί σκοτώθηκαν από βομβιστικές επιθέσεις είναι ενδεικτική του τι θα επακολουθήσει, το μέλλον της κυβέρνησης και του Ιράκ είναι ζοφερό. Το ερώτημα είναι εάν οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας έχουν το know-how και την βούληση να αναλάβουν τον ρόλο των Αμερικανών.
http://www.foreignpress-gr.com/

Πανελλαδικές 2009. Στα ύψη εκτοξεύονται οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές ... απο τους πολλούς αριστούχους

Ο μεγάλος αριθμός των αριστούχων στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις φαίνεται πως θα εκτινάξει στα ύψη τις βάσεις εισαγωγής τόσο στις υψηλόβαθμες σχολές όσο και στις μεσαίες σχολές. Αυξομειώσεις αναμένονται στις χαμηλόβαθμες σχολές.
Υπενθυμίζεται πως οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν τα μηχανογραφικά δελτία από την 1η έως τις 20 Ιουλίου.
Σύμφωνα με τα Νέα, τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κατανομής των βαθμών πρόσβασης των φετινών υποψηφίων είναι δύο: Πρώτον, ο μεγαλύτερος αριθμός αριστούχων από το 2001 και, δεύτερον, ο μικρότερος αριθμός υποψηφίων, σε σχέση με πέρσι, με βαθμό πρόσβασης 10 και πάνω (56.813 φέτος έναντι 57.715 πέρσι).
Και αυτό γιατί παρόλο που μειώθηκε φέτος ο αριθμός των παιδιών που έγραψαν κάτω από τη βάση (28.026 φέτος έναντι 32.272 πέρσι), λόγω της μεγάλης μείωσης των υποψηφίων φέτος οι εναπομείναντες πάνω από τη βάση είναι λιγότεροι από πέρσι.
Κατά συνέπεια, οι 10.688 αριστούχοι (βαθμός πρόσβασης 18-20), 1.773 περισσότεροι από πέρσι, θα καθορίσουν την κίνηση των βάσεων εισαγωγής όχι μόνο των υψηλόβαθμων, αλλά και των μεσαίων (από την άποψη των βάσεων εισαγωγής) σχολών.

Αναλυτικά

1ο Επιστημονικό πεδίο: Η Νομική Αθήνας αναμένεται να ξεπεράσει τα 19.000 μόρια, ενώ κοντά στα 19.000 μόρια θα κινηθούν η Νομική Θεσσαλονίκης μαζί με τα Παιδαγωγικά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, άνοδος αναμένεται και στη συντριπτική πλειονότητα των τμημάτων που πέρυσι απαίτησαν 12.000- 17.900 μόρια.

2ο-4ο Επιστημονικό πεδίο: Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ ΕΜΠ του ΕΜΠ διεκδικούν φέτος την πρωτιά στην ομάδα των τμημάτων με την πιο υψηλή βάση εισαγωγής και αναμένεται να κινηθούν πάνω από τα 19.200 μόρια. Παράλληλα, πάνω από τα 19.100 μόρια αναμένεται να απαιτήσει και το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, ενώ στον αστερισμό των 19.000 μορίων θα βρεθούν τα αντίστοιχα τμήματα της Θεσσαλονίκης. Κοντά τους θα κινηθούν και το Τμήμα Ναυπηγών Μηχ/γων Μηχ/κών του ΕΜΠ, το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πάτρας, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Βιολογίας Αθήνας κ.λπ.

Ανοδος αναμένεται και στην πλειονότητα των τμημάτων που πέρυσι κινούνταν ανάμεσα στις 14.000 έως και 17.900 μόρια. Αντίθετα πολλά από τα τμήματα που είχαν πέρυσι κάτω από 12.000 μόρια, ανάμεσα στα οποία είναι δεκάδες ΤΕΙ, ίσως μειώσουν τις βάσεις εισαγωγής τους.

3ο Επιστημονικό πεδίο: Η Ιατρική Αθήνας θα είναι και φέτος η πιο υψηλόβαθμη σχολή όλων των Επιστημονικών Πεδίων και σίγουρα θα αυξήσει τις ήδη πολύ υψηλές απαιτήσεις της. Όλα δείχνουν ότι τα περσινά 19.306 μόρια δεν θα είναι αρκετά για τους φετινούς διεκδικητές της, καθώς αναμένεται να κινηθεί ανάμεσα στα 19.400 έως και 19.600 μόρια. Παράλληλα, καμιά από τις υψηλόβαθμες και περιζήτητες σχολές του Πεδίου δεν θα μείνει στα περσινά της μόρια, αντίθετα όλες θα πάνε πιο ψηλά.

Στις χαμηλόβαθμες σχολές του Πεδίου, ωστόσο, ίσως υπάρξει πτώση των βάσεων, ενώ στα μεσαία τμήματα (14.000 έως 17.900 μόρια) οι αριστούχοι που δεν θα χωρέσουν στα υψηλόβαθμα τμήματα θα κατέβουν πιο κάτω ανεβάζοντας σε κάποια από αυτά τις βάσεις.

5ο Επιστημονικό πεδίο: Το 5ο Πεδίο «τραβάει» υποψηφίους και από την Τεχνολογική Κατεύθυνση και από τη Θεωρητική. Ένα μέρος αριστούχων και από τις δύο κατευθύνσεις με καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με πέρυσι στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας θα σπρώξει ανοδικά τις βάσεις των περιζήτητων τμημάτων και αυτών που πέρσι απαιτούσαν πάνω από 16.000 μόρια. Στα μεσαία τμήματα αναμένονται μικρές αυξομειώσεις με κύρια κατεύθυνση την άνοδο, ενώ πολλά από τα τμήματα που πέρυσι βρίσκονταν κάτω από τα 14.000 μόρια και ιδιαίτερα αρκετά ΤΕΙ της περιφέρειας υπάρχει ελπίδα να κινηθούν πτωτικά.

πηγη: in.gr (Newsroom ΔΟΛ)

1 χρόνος Kosmosnews.... γενέθλια σήμερα

Γενέθλια έχουμε σήμερα καθώς το Kosmosnews κλείνει ένα χρόνο παρουσίας του στην Μπλοκόσφαιρα. Ένας χρόνος που πέρασε σαν νεράκι σε ένα συναρπαστικό ταξίδι πρωτόγνωρό για εμάς. Μέσα σε αυτό το χρόνο ξεπεράσαμε τις 2700 αναρτήσεις με διάφορα θέματα , τις περισσότερες δε φορές με χιουμοριστική διάθεση , καθώς σαν blog δεν θέλουμε ούτε επιδιώξαμε να παραστήσουμε τα ενημερωτικά και ειδησεογραφικά portal. Προσπαθούμε σε καθημερινή βάση να έχουμε αναρτήσεις με ότι θέματα υπάρχουν στην επικαιρότητα από όλο τον κόσμο , να τα σχολιάζουμε , να κάνουμε τα αστεία μας , να έχουμε χιουμοριστικά βίντεο , να μπορούμε να δίνουμε χρήσιμες πληροφορίες για διάφορα ζητήματα και γενικά βλέπουμε το blog ως ένα παράθυρο επικοινωνίας και επαφής με όλο τον κόσμο.
Ένα συναρπαστικό παράθυρο όταν μέσα σε ένα χρόνο έχουν γίνει περίπου 200.000 κλικ στις σελίδες μας , όταν έχουμε επισκέπτες από 97 διαφορετικές χώρες.
Είναι αλήθεια ότι ξεκινήσαμε για χαβαλέ για να... δοκιμάσουμε τη νέα αυτή «μόδα» των blogs , όμως «κολλήσαμε» για αυτό και συνεχίζουμε ακάθεκτοι με την ίδια διάθεση για χαβαλέ και ενημέρωση , με την ίδια διάθεση να ανοίγεις ένα νέο post και να μπορείς να γράψεις για ότι γουστάρεις…..
Ξεκινώντας δεν θέσαμε κάποιο συγκεκριμένο στόχο ούτε σκοπό , όμως εντυπωσιαστήκαμε όταν αναρτήσεις μας αναρτήθηκαν και από άλλα blog και κυρίως από μεγάλα , όπως το troktiko, το press.gr, taxalia, kafeneio και πολλά ακόμη …. σύμφωνα με το sync έχουν γίνει 400 posts σε 71 blogs ( τους οποίους και ευχαριστούμε καθώς μας βοήθησαν να γίνουμε γνωστοί) που μας κατατάσσουν στην σχετική λίστα στην 101 θέση , ενώ το Twingly.com μας κατατάσσει μέσα στα 100 πρώτα blogs της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στην 84η θέση.
Όλα αυτά μαζί με την διάθεση μας που εξακολουθεί να είναι η ίδια και πιο μεγάλη μας κάνουν να θέλουμε να συνεχίσουμε ….
Άντε και χρόνια μας πολλά …. με πολλές ευχές για όλους εσάς που μας επισκέπτεστε καθημερινά



Σήμερα το τελευταίο αντίο στο Σπύρο Καλογήρου...


Σήμερα στις 11 ώρα το πρωί φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στον Σπύρο Καλογήρου στην νεκρώσιμη ακολουθία που θα τελεστεί στον Άγιο Μελέτιο στα Σεπόλια, ενώ η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο Ωρωπού.
Θα αποχαιρετήσουν τον πιο αγαπημένο "κακό" του ελληνικού κινηματογράφου που με τις ερμηνείες του άφησε εποχή στον ελληνικό κινηματογράφο...


Απεργία σήμερα στις τράπεζες

24ωρη απεργία έχουν σήμερα οι τραπεζικοί , έτσι αναμένεται οι συναλλαγές να γίνονται με κάποια δυσκολία ... Την απεργία κήρυξε η ΟΤΟΕ για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης εργασίας, αλλά και τα μέτρα που αποφάσισε η διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας


Ελεύθερη εισαγωγή στα πανεπιστήμια προτείνουν οι πρυτάνεις

Την ελεύθερη εισαγωγή των μαθητών στα πανεπιστήμια, με βάση το απολυτήριο λυκείου και κάποια άλλα κριτήρια, πρότειναν οι πρυτάνεις, κατά τη Σύνοδό τους στα Ιωάννινα.
Σύμφωνα με την πρότασή τους, στο μεσοδιάστημα, έως ότου εφαρμοστεί αυτό το νέο μοντέλο, τα ΑΕΙ θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στις εξετάσεις.
Ειδικότερα, ζητούν να..... καθορίζεται η ύλη, τα θέματα εξετάσεων, καθώς και οι συντελεστές βαρύτητας ανά μάθημα από τα ίδια τα πανεπιστήμια.
Κατά την τοποθέτησή του, στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ότι τον Οκτώβριο θα δημοσιοποιηθεί το νέο εξεταστικό σύστημα.

Newsroom ΔΟΛ

Related Posts with Thumbnails