Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τον αγώνα του ΠΑΟ με την Ατλέτικο


Εξαντλήθηκαν σχεδόν όλα τα εισιτήρια του ΠΑΟ για τον αγώνα με την Ατλέτικο δεν έχουν παραμείνει παρά ελάχιστα και όχι για πολύ ακόμα . Η ανακοίνωση της πράσινης ΠΑΕ αναφέρει χαρακτηριστικά :«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει τους φιλάθλους μας ότι τα προς διάθεση εισιτήρια για τον εντός έδρας αγώνα με την Ατλέτικο στα εκδοτήρια της Λ. Αλεξάνδρας εξαντλήθηκαν. Εξαιρετικά περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων προς... διάθεση παραμένει στις μπουτίκ στο Mall, στο Χαλάνδρι και στο Περιστέρι».


Πόσο Κινδυνεύω Αν «Κατεβάζω» Τραγούδια; Μια δικηγόρος απαντά

Είναι κάτι που όλους μας απασχολεί, γιατί όλοι το έχουμε κάνει. Η – ειδικός στο Δίκαιο του Internet – Ροζίτα Σπινάσα*, μας λύνει την απορία.

Τι πιθανότητα υπάρχει να υποστούν κυρώσεις όσοι «κατεβάζουν» μουσική στην Ελλάδα;
Σύμφωνα με τον νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας (άρθρο 18 αρ. 1), επιτρέπεται η χωρίς άδεια αναπαραγωγή ενός έργου από φυσικό πρόσωπο, εφόσον αυτή γίνεται για ιδιωτική χρήση. Συνεπώς, το downloading από μόνο του, τη στιγμή που γίνεται για «ιδιωτική χρήση», είναι νόμιμο. Από την άλλη, το επιτρεπτό του downloading ελέγχεται με βάση τη β’ παράγραφο της ανωτέρω διατάξεως, σύμφωνα με την οποία «η ελευθερία της αναπαραγωγής για ιδιωτική χρήση δεν ισχύει, όταν με την αναπαραγωγή εμποδίζεται η κανονική εκμετάλλευση του έργου ή βλάπτονται τα νόμιμα συμφέροντα των δημιουργών». Το νόμιμο ή μη μιας πράξεως ελέγχεται στο.... ατομικό επίπεδο του χρήστη, οπότε διατηρώ αμφιβολίες για τη δυνατότητα εφαρμογής της παραπάνω διάταξης στην περίπτωση του downloading.

Πώς μπορεί να αποδειχθεί ότι η αντιγραφή αρχείων δεν είναι για προσωπική χρήση;
Η προσωπική χρήση προϋποθέτει ότι ο χρήστης δεν αποκομίζει οικονομικό όφελος. Επίσης λογίζεται στο πλαίσιο μιας εύλογης και συνηθισμένης χρήσης (το να χαρίζει κάποιος εκατοντάδες αντιγραμμένα CD σε φίλους του, υπερβαίνει τα όρια της θεμιτής προσωπικής χρήσης). Για την απόδειξη της τυχόν παράνομης χρήσης, χρειάζεται περαιτέρω έρευνα στο χώρο που βρίσκεται ο σκληρός δίσκος ώστε να διαπιστωθεί εάν βρίσκονται εκεί αντιγραφικά μηχανήματα, μεγάλες ποσότητες άδειων ή και εγγεγραμμένων υλικών φορέων (CD κλπ), από τα οποία μπορεί να συναχθεί, ότι η χρήση των μουσικών αρχείων έχει λάβει εμπορικές διαστάσεις.

Τι ακριβώς συνέβη με την περίπτωση του Pirate Bay;
Η καταδικαστική απόφαση του Σουηδικού δικαστηρίου, σε βάρος των προσώπων που διαχειρίζονταν την ιστοσελίδα, ήταν μια εξέλιξη αναμενόμενη. Οι διαχειριστές τέτοιου είδους ιστοσελίδων δεν διαπράττουν μεν οι ίδιοι τις παράνομες πράξεις, όμως είναι αυτοί που δίνουν την τεχνική δυνατότητα στους χρήστες, για την χωρίς άδεια διακίνηση μουσικών αρχείων, την οποία παράνομη διακίνηση γνωρίζουν και οι ίδιοι (το όνομα Pirate Bay δεν αφήνει αμφιβολίες). Oι ποινές που επιβλήθηκαν (ένας χρόνος φυλάκιση, 2,7 εκατ. ευρώ χρηματική ποινή), προσδιορίστηκαν με βάση τον αριθμό των παραβιάσεων και τη ζημία που αυτές προξένησαν στους δικαιούχους, και είναι εξοντωτικές. Πιστεύω όμως ότι είναι ορθότερο να υφίστανται κυρώσεις τα πρόσωπα που, επιχειρηματικά ενεργώντας, καθιστούν δυνατή την παράνομη διακίνηση μουσικής, παρά οι απλοί χρήστες, που ενεργούν από την αγάπη τους για τη μουσική.

*Δικηγόρος LL.M. με μεταπτυχιακές σπουδές Δίκαιο του Internet (Παν/μιο Κολωνίας)

Πάνος Κιάμος - Χαρτορίχτρα




Υπήρχαν αγνοούμενοι ζωντανοί μέχρι την δεκαετία του '90


Από τις πιο σημαντικές αποκαλύψεις των εφημερίδων είναι αυτή που κάνει η εφημερίδα "Άρθρο" και στο αυριανό της φύλλο λέει ότι μέχρι δεκαετία του '90, υπήρχαν ζωντανοί αγνοούμενοι σε Τουρκικά στρατόπεδα.
Μην περιμένουμε όμως τώρα να βρούμε ζωντανούς. Από την στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία με το dna σημαίνει ότι δεν υπάρχει πια κανένας.
http://troktiko.blogspot.com/



Σήραγγα Αρτεμισίου .... εγκαινίασαν έργο που είχε ξεκινήσει το 1985

Ρε παιδιά θα μας τρελάνουν τελείως σε αυτή την χώρα , είδαμε στα κανάλια , στις εφημερίδες , στα διάφορα site , να κόβουν κορδέλες με υπερηφάνια και να κάνουν βαρυσήμαντες δηλώσεις για τα εγκαίνια της δεύτερης σήραγγας στο Αρτεμίσιο. Μια σήραγγα που έχει ξεκινήσει το λιγότερο πριν 24 χρόνια και έρχονται μετά από τόσα χρόνια να μας πουλήσουν μούρη. Και εμείς φυσικά αντί να τους πάρουμε με τις πέτρες , γιατί ντομάτες εκεί πάνω δεν έχει , τους χειροκροτάμαι και λέμε ... αααα τι ωραίο έργο. Που αν ήταν σε άλλη χώρα θα ... είχε τελειώσει μαζί με την πρώτη σήραγγα και δεν θα είχε μείνει στην μέση.
Βέβαια ακούμε και κάτι άλλους που κράζουν τους έχοντες τα ψαλίδια τώρα - και κόβουν κορδέλες - και λένε ότι καθυστερούν τα έργα. Ρε παιδιά ας τα φτιάχνατε εσείς τόσα χρόνια να μην καθυστερούν.
Ρε τι τραβάμε καλοκαιριάτικα και δεν το μαρτυράμε ....
Αντί να μας πούνε συγνώμη γιατί τόσα χρόνια το έργο είχε μείνει στην μέση και ημιτελές μας ζητάνε να τους πούμε και μπράβο από πάνω.




Hans Christian Orsted

Hans Christian Orsted
Ο Χανς Κρίστιαν Έρστεντ (Hans Christian Ørsted, 14 Αυγούστου 1777 – 9 Μαρτίου 1851) ήταν Δανός φυσικός και χημικός. Γενικότερα, διαμόρφωσε τη φιλοσοφία της Επιστήμης και τις σχετικές εξελίξεις μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα. Είναι περισσότερο γνωστός για την ανακάλυψη της σχέσεως μεταξύ Ηλεκτρισμού και Μαγνητισμού, που επιβεβαιώθηκε αργότερα και κατέληξε στις εξισώσεις του Μάξγουελ, ώστε οι φυσικοί να μιλούν πλέον μόνο για Ηλεκτρομαγνητισμό.
Σε αυτόν ....έχει αφιερώσει η google το σημερινό της λογότυπο όπως συνηθίζει άλλωστε για σημαντικές προσωπικότητες

Hans Christian Ørsted

Hans Christian Orsted
Ο Χανς Κρίστιαν Έρστεντ (Hans Christian Ørsted, 14 Αυγούστου 1777 – 9 Μαρτίου 1851) ήταν Δανός φυσικός και χημικός. Γενικότερα, διαμόρφωσε τη φιλοσοφία της Επιστήμης και τις σχετικές εξελίξεις μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα. Είναι περισσότερο γνωστός για την ανακάλυψη της σχέσεως μεταξύ Ηλεκτρισμού και Μαγνητισμού, που επιβεβαιώθηκε αργότερα και κατέληξε στις εξισώσεις του Μάξγουελ, ώστε οι φυσικοί να μιλούν πλέον μόνο για Ηλεκτρομαγνητισμό.
Σε αυτόν ....έχει αφιερώσει η google το σημερινό της λογότυπο όπως συνηθίζει άλλωστε για σημαντικές προσωπικότητες
Related Posts with Thumbnails