Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Σοσιαλισμός η Βαρβαρότητα; Ευρώπη…

Γράφει ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Τα πράσινα παπαγαλάκια και οι γαλάζιοι βάρβαροι. Κάπως έτσι δεν αντιμετωπίζουμε τα βασικά μηνύματα που προωθούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου; Είναι όμως και τα δύο επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πολιτικό νόημα; Όχι δεν είναι το ίδιο πράγμα, όπως και να το κάνουμε το σοσιαλισμός η βαρβαρότητα είναι ένα πολιτικό δίλημμα με έντονο ιδεολογικά χρώμα. Όταν όμως η πολιτική έχει απαξιωθεί από ...τους ίδιους, και με τη σύμφωνη γνώμη τους έχει μετατραπεί σε επικοινωνία, αυτά είναι τα αποτελέσματα, ένα πολιτικό σύνθημα γύρω από τη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης να έχει μετατραπεί σε ένα κρυφτούλι αναζήτησης των βαρβάρων.
Έχει όμως νόημα και περιεχόμενο το πολιτικό αυτό πρόταγμα ή χρησιμοποιήθηκε για λόγους επικοινωνίας; Σαν να ανοίγει η βεντάλια γύρω από το δίλημμα δεν νομίζεται; Με αυτό τον τρόπο μπαίνουν πολλά ερωτήματα: πέρα από τον σοσιαλισμό υπάρχει μόνο η βαρβαρότητα; Ο σοσιαλισμός έχει την απάντηση; Ποιος σοσιαλισμός; Το ΠΑΣΟΚ ποιον σοσιαλισμό εννοεί; Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, τότε ναι, μπορούμε να μιλήσουμε για μία πομπώδη και ξύλινη ρητορεία.
Ας μην κρυβόμαστε όμως, όλοι δεν έχουμε καταλάβει τι εννοεί ο Γιώργος Παπανδρέου με τον όρο βαρβαρότητα; Δεν λέει κάτι διαφορετικό από τον εξανθρωπισμό του καπιταλιστικού συστήματος ή το μεταγενέστερο εκδημοκρατισμό της διαδικασίας της παγκοσμιοποίησης, λέει ακριβώς το ίδιο πράγμα, ίσως με έναν πιο έντονο και ιδεολογικό τρόπο, ο οποίος στη σημερινή εποχή της απώλειας της ιδεολογίας μοιάζει σκληρός, τραχύς.
Και έτσι φτάνουμε στο κρίσιμο ερώτημα: έχει η ευρύτερη σοσιαλιστική πολιτική οικογένεια μία ολοκληρωμένη και πειστική αντιπρόταση; Δυστυχώς όχι, από τότε που επικράτησε το σύστημα της αγοράς και αργότερα η διαδικασία της παγκοσμιοποίησης, η σοσιαλιστική οικογένεια έχασε το .......
έδαφος κάτω από τα πόδια της, δεν έχει καταφέρει να αρθρώσει ουσιαστική εναλλακτική πρόταση και στέκεται φοβική, φωνάζοντας λιγάκι θολά, αλλά ωραία συνθήματα για τον εκδημοκρατισμό και τον εξανθρωπισμό.
Μία προσπάθεια πρακτικής εφαρμογής του εκδημοκρατισμού ήταν και το Σχέδιο της Ευρωπαϊκής Συνταγματικής Συνθήκης, το περίφημο Ευρωσύνταγμα, τότε είχε ξεσπάσει μία μεγάλη ιδεολογική συζήτηση γύρω από την ιδεολογική επιρροή του κειμένου. Αν αφήσουμε τις ρητορείες στην άκρη και διαβάσουμε, ακόμη και σήμερα, ψύχραιμα το κείμενο, θα διαπιστώσουμε ότι ενώ στο κομμάτι των αρχών και των αξιών θα συναντήσουμε κατά 90% προτάγματα των σοσιαλδημοκρατών, στο κομμάτι των πολιτικών, το οποίο συνήθως δεν περιλαμβάνεται σε Συντάγματα, αλλά τότε είχε συμπεριληφθεί, θα συναντήσουμε 99% επιρροή των νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων.
Η πολιτική είναι αυτή που μετράει, και αν η σοσιαλιστική οικογένεια δεν καταφέρει να αρθρώσει μία πειστική, εναλλακτική πολιτική πρόταση για τη λειτουργία της ΕΕ δεν θα καταφέρει να επηρεάσει τη λειτουργία της. Αυτό ακριβώς το πολιτικό πρόταγμα, η πολιτικοποίηση, η πρόταση είναι που λείπει από τη συζήτηση για τις Ευρωπαϊκές εκλογές και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ποιος είναι όμως ο χαμένος από αυτή την απουσία; Μα φυσικά οι προοδευτικές δυνάμεις, οι οποίες δεν μπορούν να προτάξουν την εναλλακτική στην μηχανιστική, αλλά λειτουργική πορεία της ΕΕ.
Σοσιαλισμός η Βαρβαρότητα λοιπόν; Πολιτική Ευρώπη όπως είχε απαντήσει πολλές φορές και ο μεγάλος εκλιπών, ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης: «Η Ευρώπη ή θα προχωρήσει στην πολιτική ενοποίηση ή θα περιμένουμε από την τύχη να διαμορφώσει το μέλλον της. Δυστυχώς η τελευταία φορά που επέστρεψε η πολιτική στην Ευρώπη ήταν με την καθιέρωση του ευρώ. Φωνάζαμε χρόνια πως ενιαία αγορά χωρίς ενιαίο νόμισμα δεν μπορούσε να υπάρξει. Και τώρα ξαναλέμε πως νομισματική ένωση χωρίς οικονομική ένωση δεν μπορεί να υπάρξει. Δηλαδή χωρίς ενιαία πολιτική φορολογίας ή πολιτικής ρύθμισης των κανόνων της αγοράς. Χρειάζεται να θυμίσω πως το πρώτο έργο των πρώτων κοινοβουλίων στην Ευρώπη πριν από μερικούς αιώνες ήταν η φορολογία; Τι έχεις, πώς τα απέκτησες και πώς τα διαχειρίζεσαι. Αυτό δεν ήταν η Magna Carta;»

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2009/05/blog-post_6523.html

Βγάζουν τα Τρακτέρ στην Εθνική Οδό μαζί με τα εκλογικά βιβλιάρια.

Θα βγάλουμε την Παρασκευή τα Τρακτέρ στον κόμβο της Κουλούρας και στις εξατμίσεις θα κρεμάσουμε τα εκλογικά βιβλιάρια . Περιμέναμε τον Υπουργό αλλά ακόμη δεν έχει έρθει . Απο το Υπουργείο μας λένε οτι θα δώσουν λύση για τα ροδάκινα απο Παρασκευή σε Παρασκευή , έτσι και εμείς διαλέξαμε να βγάλουμε τα τρακτέρ στην Εθνική , Παρασκευή. Αυτό τόνισε πριν απο λίγο στο Agroschannel ο πρόεδρος της
Αυθόρμητης κίνησης αγροτών στην Ημαθία κ. Τάκης Χαλκίδης αναφερόμενος στην απόφαση που πήραν οι αγρότες με... αφορμή τη χαμηλή τιμή που δίνουν φέτος για τα ροδάκινα οι βιομήχανοι αλλά και για το γεγονός ότι η μισή παραγωγή δεν θα απορροφηθεί φέτος.Εμείς μας λέει δεν έχουμε κόμματα, δεν έχουμε χρώματα ζητάμε μόνο να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και όχι να χρωστάμε παντού . Τέσσσερις μήνες ζητάμε απο κάποιον να μας ακούσει , ελπίζω με την κινητοποίηση που είναι το μοναδικό μας όπλο να μας ακούσουν .

http://www.agroschannel.com/

Προγνωστικά στο στοίχημα για τον τελικό του Champions League ...για να πάτε ταμείο...

Για όσους θέλουν να πάνε ταμείο παίζοντας στοιχηματάκι στον σημερινό τελικό προτείνουμε να ποντάρουν στο Χ ....


Παπαγαλάκια και "Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα"

του Δημήτρη Συρμάτση
Έχουν βαλθεί και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να φτάσει η αποχή το 50 %. Η προεκλογική τους εκστρατεία ξεκίνησε με το αριστερό, αηδιάζοντας ακόμα περισσότερο τον ήδη αγανακτισμένο κόσμο με τους πολιτικούς της χώρας μας.
Τα πράσινα παπαγαλάκια, μπορεί να....
συζητούνται, μπορεί επικοινωνιακά και διαφημιστικά να έκαναν την "δουλειά" τους, όμως σίγουρα αυτός που πολιτικά συνυπύγραψε ότι αυτό θα βοηθήσει το κυβερνών κόμμα, πρέπει να έχει σκίσει ήδη τα όποια πτυχία του. Μέσα από την υπερβολή του κραξίματος των παπαγάλων, μπορεί να κατακεραυνώνεις το ΠΑΣΟΚ, όμως η αντιπολίτευση δεν κάνει τίποτα παρπαάνω, από το να υπερβάλλει πάνω σε αυτά που ήδη νοιώθει η κοινωνία.

Αυτά που κράζουν οι παπαγάλοι, ο Έλληνας τα νοιώθει. Άλλος λίγο, άλλος πολύ, ο καθένας ζει και την οικονομική κρίση και την ανεργία και νοιώθει ότι το αύριο θα είναι δύσκολο. Αν το σποτάκι κατέληγε, ότι τα πράγματα είναι δύσκολα παντού, αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί για το καλύτερο και πετυχαίνει τα μπλα μπλα μπλα σίγουρα θα είχε καλύτερα αποτελέσματα, από τα σημερινά σποτ που στο τέλος παρουσιάζουν μια Ελλάδα του ονείρου (σημείωση: ακριβώς ίδια εικόνα, είχαν και τα σποτ της κυβέρνησης Σημίτη)

Απο την άλλη, στο ΠΑΣΟΚ , βρήκαν στιγμή να πωρώσουν τους ψηφοφόρους της ΝΔ, χωρίς λόγο. Αυτομάτως, έρχονται πολιτικά αντανακλαστικά στους "γαλάζιους" ψηφοφόρους, ότι θα μπούμε πάλι σε "δυσμένεια" και ότι το ΠΑΣΟΚ θα μας "εξαφανίσει". και όλο αυτό θα τους οδηγήσει στην κάλπη.

Αναρωτιέμαι πότε στο ΠΑΣΟΚ, θα αποφασίσουν να χτίσουν το περιβόητο κυβερνητικό προφίλ, με σκοπό και στόχο να παγιώσουν ένα ρεύμα νίκης που δεν έχουν ακόμη. Αφού ούτως ή άλλως έχουν αποφασίσει να μην συζητήσουν (ούτως ή άλλως πουθενά και ποτέ δεν γίνεται αυτό) για την Ευρώπη, και αναζητούν τρόπους να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους, ας πρόβαλε τις θέσεις του. Ιστορικά, οι δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις, δεν έχουν κερδίσει με διλλήματα.

Το ποσοστό του δικομματισμού δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 70 %, ενώ το 2004 έφτασε ήταν στο &&%. Αυτό είναι μήνυμα μεγάλο, που θα είναι το Νο1 πολιτικής επικαιρότητας την επαύριο των εκλογών. Ακόμα και μια νίκη με 5 % απο το ΠΑΣΟΚ, αν αυτό δεν ξεπεράσει το 35-37%, θα επισκιαστεί από το πλήγμα που θα δεχτεί ο δικομματισμός.

Τα μικρά κόμματα, δίνουν τον δικό τους ξεχωριστό αγώνα, για την τρίτη θέση και τον τρίτο Ευρωβουλευτή. Ρευστό το σκηνικό, πιθανολογώ στην σταθερή αξία του ΚΚΕ. Χωρίς βέβαια τις μεγάλες διαφορές του παρελθόντος.

Βέβαια είναι, όπως όλα δείχνουν, η τεράστια αποχή. Στις προηγούμενες Ευρωεκλογές ήταν στο 36%. Τώρα θα ξεπεράσει το 40 % και θα αγγίξει το 60 % στην νεολαία. Ακόμα και τριήμερο να μην υπήρχε, οι νέοι απαξιώνουν πλέον φωναχτά το πολιτικό μας σύστημα. Και αυτό χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης.Πάνω από όλα όμως, σοβαρής ανάλυσης.
http://salonica-press.blogspot.com/2009/05/blog-post_6524.html

ΓΑΛΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟ 279πχ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ
ΧΡΟΝΟΣ- ΕΥΡΥΝΟΟΣ

Σήμερα σας παρουσιάζουμε την συνεχεία της ερευνάς μας σε έναν χώρο ιστορικό που διαδραματίστηκαν κάποιες από τις ιστορικοτερες μάχες της αρχαιότητας....
Πρόκειται για ένα φωτορεπορταζ από τον χώρο ταφής, ευελπιστώντας στο να ιδρώσουν τ αυτιά και τα μάτια κάποιων υπεύθυνων-ανεύθυνων ώστε να κόψουν την φόρα που έχουν πάρει οι αρχαιοκάπηλοι και αλωνίζουν....

Παραθέτω μέρος κειμένου από το πρώτο μέρος της ερευνάς για να έχετε μια εικόνα....

Το ξέρατε ότι το 279π.χ είχαν έρθει Γαλάτες για να λεηλατήσουν την Στερεά Ελλάδα;
Για να δούμε όμως κάποιες λεπτομέρειες για το τι συνέβη εκεί από το κείμενο που βρήκαμε στα φωκικα του Παυσανία...
Για την εκστρατεία των Γαλατών στην Ελλάδα έχω κάνει κάποια μνεία και στην περιγραφή του Αθηναϊκού Βουλευτηρίου. Θέλησα όμως να διασαφήσω περισσότερο τα σχετικά με αυτούς στην περιγραφή των Δελφών, διότι το μεγαλύτερο έργο για τους Έλληνες ενάντια στους βαρβάρους συνέβη εκεί. Οι Κέλτες έκαναν την πρώτη τους εκτός συνόρων εκστρατεία υπό την ηγεμονία του Καμβαύλη. Φτάνοντας μέχρι τη Θράκη, δεν τόλμησαν να συνεχίσουν την πορεία τους, αντιλαμβανόμενοι ότι ήταν πολύ λίγοι σε αριθμό ώστε να αντιμετωπίσουν τους Έλληνες
Όταν αποφάσισαν λοιπόν να εισβάλλουν σε ξένη περιοχή για δεύτερη φορά, - ήταν τόση η επιρροή των βετεράνων του Καμβαύλη, οι οποίοι είχαν ήδη γευτεί τις ληστείες και τις αρπαγές και ανέπτυξαν τόσο πάθος για τα κέρδη - μαζεύτηκε μια μεγάλη δύναμη πεζών και ένας όχι μικρός αριθμός ιππικού. Έτσι οι ηγηέτες μοίρασαν τον στρατό σε τρία τμήματα, σε καθένα από τα οποιά ανατέθηκε η εισβολή σε ξεχωριστή χώρα...
Η συνεχεια στο μερος Α
ΠΗΓΗ: http://paysanias.blogspot.com/






Champions League .... Τελικός UEFA Champions League 2009

Η μεγάλη μέρα του τελικού του UEFA Champions League έφτασε στις 9.45 απόψε Μπαρτσελόνα και Μαντσεστερ υπόσχονται ένα μοναδικό τελικό... Στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός για τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους έχει αφοερώσει το σημερινό της λογότυπο η Google ....


Τα θέματα και οι απαντήσεις στα μαθήματα των Πανελλαδικών εξετάσεων 27/5/2009

Θέματα και απαντήσεις στα μαθήματα που διαγωνίστηκαν σήμερα οι μαθητες στις Πανελλαδικές εξετάσεις ....


Θέματα στο μάθημα Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης Πανελλαδικές εξετάσεις 2009

Τα θέματα στο μάθημα Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης Πανελλαδικές εξετάσεις 2009

Τα θέματα στο μάθημα Ηλεκτρολογία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Πανελλαδικές εξατάσεις 2009

Τα θέματ στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Πανελλαδικές εξατάσεις 2009

Απαντήσεις στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Πανελλαδικές Εξετάσεις 2009

Απαντήσεις στο μάθημα Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης Πανελλαδικές Εξετάσεις 2009

Απαντήσεις στο μάθημα Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης Πανελλαδικές Εξετάσεις 2009

Απαντήσεις στο μάθημα Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης Πανελλαδικές Εξετάσεις 2009

Απαντήσεις στο μάθημα Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης







πηγη:www. troktiko.blogspot.com ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Απαντήσεις στο μάθημα Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης Πανελλαδικές Εξετάσεις 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ
Α. Όταν όλοι απάντησαν ότι είναι φρέσκο είπε :«Και όμως μάθετε ότι κόπηκε πριν από τρεις μέρες στην Καρχηδόνα. Τόσο κοντά στα τείχη έχουμε τον εχθρό!
Επομένως, προσέξτε τον κίνδυνο, προστατέψτε την πατρίδα. Μην έχετε εμπιστοσύνηστις δυνάμεις της πόλης. Την αυτοπεποίθηση, η οποία είναι υπερβολική σε σας, να αποβάλετε. Μην πιστέψετε ότι θα φροντίσει κανείς για την πατρίδα, αν εσείς οι ίδιοι..
δε φροντίσετε για την πατρίδα. Θυμηθείτε ότι η πολιτεία βρέθηκε κάποτε στον
έσχατο κίνδυνο!». Και αμέσως άρχισε ο τρίτος Καρχηδονιακός πόλεμος, κατά την
διάρκεια του οποίου η Καρχηδόνα καταστράφηκε.
Και δεν πρέπει να επικρίνεται περισσότερο ο προδότης της πατρίδας παρά ο
προδότης της κοινής ωφέλειας, είτε όποιος λιποτακτεί από την κοινή ευημερία για
χάρη της δικής του ωφέλειας και ευημερίας. Έτσι συμβαίνει ώστε να πρέπει να
επαινείται αυτός που πέφτει για την πατρίδα, επειδή αρμόζει να είναι η πατρίδα πιο
αγαπητή σε εμάς από τον ίδιο μας τον εαυτό.
B1.a. die
muros
opes
urbium
communi salute
B1.β.quod
nullius
vobis ipsis
eas
B1.γ.propius
extero
maxime
carissimarum
B2.a. dic
decerptum iri
cautum
tutandi
nolles
fierent
cecidistis
fuerimus
B2.β. habemus
ΕΝΕΣΤΩΤΑΣ: habeamus
ΠΑΡΑΤΑΤΙΚΟΣ: haberemus
ΜΕΛΛΟΝΤΑΣ: habituri simus
ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟΣ: habuerimus
ΥΠΕΡΣΥΝΤΕΛΙΚΟΣ: habuissemus
2
sumptum est
ΕΝΕΣΤΩΤΑΣ: sumere
ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟΣ: sumpsisse
B3.α. ante diem: εμπρόθετος προσδιορισμός που δηλώνει χρόνο στο ειδικό
απαρέμφατο decerptam esse
decerptam esse: αντικείμενο του ρήματος scitote, ειδικό απαρέμφατο
Carthagine: απρόθετη αφαιρετική που δηλώνει στάση σε τόπο στο
decerptam esse
opibus: απρόθετη αφαιρετική του μέσου στο απαρέμφατο confidere
vobis: δοτική προσωπική κτητική από το ρήμα est
Punicum: επιθετικός προσδιορισμός στο bellum
utilitatis: γενική αντικειμενική από το proditor
cariorem: κατηγορούμενο στο patriam
esse: υποκείμενο του απρόσωπου ρήματος decet, τελικό απαρέμφατο
B3.β. ut nos debeamus laudare eum
B3.γ. a nobismet ipsis
B4.α. Δευτερεύουσα επιρρηματική χρονική πρόταση. Εισάγεται με τον ιστορικό-
διηγηματικό cum , εκφέρεται με υποτακτική, γιατί εκφράζει τη βαθύτερη
σχέση αιτίας – αποτελέσματος μεταξύ της κύριας και της δευτερεύουσας πρότασης
και πιο συγκεκριμένα με υποτακτική υπερσυντελίκου (dixissent) γιατί εξαρτάται από
ρήμα ιστορικού χρόνου (inquit) και με βάση τους κανόνες της ακολουθίας των
χρόνων δηλώνει το προτερόχρονο στο παρελθόν.
Ubi omnes recentem esse dixerunt\ere.
Δευτερεύουσα αναφορική προσδιοριστική πρόταση στο is. Εισάγεται με την
αναφορική αντωνυμία qui και εκφέρεται με υποτακτική λόγω έλξης από την
υποτακτική της προηγούμενης πρότασης (laudandus sit). Συγκεκριμένα εκφέρεται με
ενεστώτα (cadat) σε εξάρτηση από αρκτικό χρόνο. Δηλώνει το σύγχρονο στο παρόν –
μέλλον.
4 β) Opibus urbis ne confisi sitis.
4 γ) Cato monet eos ut fiduciam, quae nimia illis sit, deponant.

πηγη: http://www.forthnet.gr/media/FOTOS/exetaseis2009/apant%20Latinika%202705.pdf

Απαντήσεις στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Πανελλαδικές Εξετάσεις 2009

Απαντήσεις Θεμάτων ΑΕΠΠ
Θέμα 1
Α.
1. Λ
2. Σ
3. Σ
4. Λ...
5. Σ
Β.1.
α. Λ
β. Σ
γ. Σ
δ. Σ
ε. Σ
Β.2
α. Ι ←(Α+Β+Γ)/3
β. Μ←Μ+2
γ. Λ←2*Λ
δ. Χ←Χ-Ψ
ε. Α←Α MOD B
Γ.1
Σωστή διατύπωση εκ μέρους του δημιουργού του προβλήματος και σωστή ερμηνεία
από τη μεριά εκείνου που καλείται να τα αντιμετωπίσει.
Γ.2.α.
Τα λογικά λάθη εμφανίζονται στην εκτέλεση, ενώ τα συντακτικά λάθη στο στάδιο
της μεταγλώττισης.
Γ.2.β.
1. Λογικό
2. Συντακτικό
3. Λογικό
4. Συντακτικό
Δ.
1. β
2. γ
3. γ
4. β
5. δ
2
Θέμα 2
Α.
Αριθμός Εντολής α β γ δ
20 50
1 0
2 0
5 2
6 500
2 2
3 1
4 500
3 0
4 1000
5 0
6 5000
Β.
Αν α > β τότε
temp ← α
α ← β
β ← temp
Τέλος_Αν
Γ.
Για δ από (α mod 10) μέχρι 1 με_βήμα -1
γ←γ+β
Τέλος_επανάληψης
(Εναλλακτικά
Για δ από (α mod 10)-1 μέχρι 0 με_βήμα -1
γ←γ+β
Τέλος_επανάληψης)
Θέμα 3
Αλγόριθμος Θ_3
Για i από 1 μέχρι 19
Εμφάνισε “Πόσα άτομα επιβιβάστηκαν στον “,i,”σταθμό;”
Διάβασε ΕΠΙΒ[i]
Τέλος_επανάληψης
ΑΠΟΒ[1] ← 0
Για i από 2 μέχρι 19
Εμφάνισε “Πόσα άτομα αποβιβάστηκαν στον “,i,”σταθμό;”
Διάβασε ΑΠΟΒ[i]
Τέλος_επανάληψης
AE[1] ← ΕΠΙΒ[1]
Για i από 2 μέχρι 19
3
AE[i] ← AE[i-1] + ΕΠΙΒ[i]- ΑΠΟΒ[i]
Τέλος_επανάληψης
max ← AE[1]
θ ← 1
Για i από 2 μέχρι 19
Αν ΑΕ[i]>max τότε
max← ΑΕ[i]
θ ← i
Τέλος_Αν
Τέλος_επανάληψης
Εμφάνισε θ
Τέλος Θ_3
Θέμα 4
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Θ_4
ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ
ΑΚΕΡΑΙΕΣ: i, j, S, xr
ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ: ΚΡΑΤ[25,7]
ΑΡΧΗ
ΓΙΑ i ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 25
ΓΙΑ j ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 7
ΑΡΧΗ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΡΑΤ[i,j]
ΜΕΧΡΙΣ_ΟΤΟΥ ΚΡΑΤ[i,j]=”Κ” Ή ΚΡΑΤ[i,j]=”Δ”
ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
S←0
ΓΙΑ i ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 7
ΚΑΛΕΣΕ ΚΕΡΔΟΣ(ΚΡΑΤ,i,xr)
S ← S+xr
ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
ΑΝ S>=0 TOTE
ΓΡΑΨΕ “ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ”,S
ΑΛΛΙΩΣ
S ← (-1)*S
ΓΡΑΨΕ “Η ΖΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ”,S
ΤΕΛΟΣ_ΑΝ
ΤΕΛΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΕΡΔΟΣ(Κ,δ,χρ)
ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ
ΑΚΕΡΑΙΕΣ:μ, i, δ, υ, χρ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ: Κ [25,7]
ΑΡΧΗ
μ ← 0
ΓΙΑ i ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 25
ΑΝ Κ[i, δ]=”Κ” ΤΟΤΕ
μ←μ+1
4
ΤΕΛΟΣ_ΑΝ
ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
ΑΝ μ<=4 ΤΟΤΕ
υ←3
ΑΛΛΙΩΣ_ΑΝ μ<=8 ΤΟΤΕ
υ←4
ΑΛΛΙΩΣ_ΑΝ μ<=12 ΤΟΤΕ
υ←5
ΑΛΛΙΩΣ
υ←6
ΤΕΛΟΣ_ΑΝ
χρ←75*μ-45*υ
ΤΕΛΟΣ_ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

πηγη:http://www.forthnet.gr/media/FOTOS/exetaseis2009/apant%20AEEP%202705.pdf

Τα θέματ στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Πανελλαδικές εξατάσεις 2009

Τα θέματα στο μάθημα ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ....








πηγη:troktiko.blogspot.com

Τα θέματα στο μάθημα Ηλεκτρολογία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Πανελλαδικές εξατάσεις 2009

ΤΑ θέματα στο μάθημα Ηλεκτρολογία εδώ



















πηγη:troktiko.blogspot.com



Τα θέματα στο μάθημα Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης Πανελλαδικές εξετάσεις 2009

Τα θέματα στο μάθημα Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης








Θέματα στο μάθημα Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης Πανελλαδικές εξετάσεις 2009


....


Related Posts with Thumbnails