Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Tα.. γενέθλια!!




http://apolitistosteki.blogspot.com/2009/09/blog-post_6269.html



Ξεκινάμε δημοσκόπηση για τις εκλογές ...


Όπως και να το κάνουμε οι εκλογές θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον όλων μας μέχρι να γίνουν αλλά και μετά. Όλο αυτό το διάστημα θα ακούμε για δημοσκοπήσεις αυτές που θα ανακοινώνονται αλλά και για τις κρυφές. Για αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε και εμείς μια καταγραφή της πρόθεσης ψήφου των επισκεπτών μας στο Blog μας(θα το δείτε πάνω δεξιά ) ώστε κατά κάποιο τρόπο να έχουμε μια καταγραφή του κλίματος για το προς τα που πάει το εκλογικό αποτέλεσμα για αυτό όσοι μας επισκέπτεσται ρίξτε και μια ... ψήφο !!!!



Προσοχή σε επικίνδυνο e-mail

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου - Saferinternet.gr, με ανακοίνωσή του, συνιστά προσοχή στους χρήστες του Διαδικτύου, καθώς ενδέχεται αυτές τις ημέρες να φτάσει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μήνυμα-απάτη που φαίνεται πως προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών. Στο μήνυμα περιλαμβάνεται το λογότυπο του Υπουργείου, το δε κείμενο είναι στα ελληνικά, καθιστώντας το απατηλό μήνυμα αρκετά αληθοφανές.
Ειδικότερα, ο παραλήπτης ενημερώνεται ότι ....(δήθεν) δικαιούται κάποιο ποσό ως επιστροφή φόρου και για να το παραλάβει άμεσα, θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα που του δίδεται. Εκεί, ζητούνται τα προσωπικά δεδομένα του παραλήπτη (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ κ.α), στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικό λογαριασμό (όνομα χρήστη-userid και συνθηματικό-password), καθώς και όλα τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας.
Σε περίπτωση που λάβετε αυτό το μήνυμα ή αντίστοιχα μηνύματα από τράπεζες και άλλους οργανισμούς, στα οποία σας ζητούν να συμπληρώσετε στοιχεία σας για να λάβετε κάποιο χρηματικό ποσό, πρέπει:
-Να έχετε επίγνωση ότι κανένας σοβαρός και αξιόπιστος οργανισμός ή εταιρεία δεν χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για τέτοιου είδους υποθέσεις.
-Μην απαντάτε ποτέ σε τέτοιου είδους μηνύματα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να τα διαγράψετε και να ενημερώσετε την εταιρεία ή τον οργανισμό που εμφανίζεται ως αποστολέας για το περιστατικό.
-Μην συμπληρώνετε διαδικτυακές φόρμες στο Διαδίκτυο, χωρίς να έχετε διαβάσει κάποιο κείμενο (όροι χρήσης/πολιτική απορρήτου), το οποίο να προσδιορίζει τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία που θα καταχωρίσετε. Αν έχετε αμφιβολία για την αξιοπιστία κάποιου e-mail, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία/οργανισμό και να τους ρωτήσετε για το μήνυμα που λάβατε.


Πηγή:http://www.news247.gr/a/4!100309 ( ΑΠΕ)

Με πτώση υποδέχθηκε το Χρηματιστήριο της εκλογές


Με αισθητή πτώση του Γενικού Δείκτη στις 2.414,21 κατά -2,57% και Τζίρο 375,90 εκ. υποδέχθηκε το Χρηματιστήριο την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Ενώ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης η πτώση ήταν ακόμη μεγαλύτερη φτάνοντας και το -4%.....


Υοέκυψε 25χρονος που είχε προσβληθεί από τη Νέα Γρίπη

Υπέκυψε σήμερα στον Ευαγγελισμό ένας 25 χρόνος αλβανικής καταγωγής ο οποίος είχε προσβληθεί από τη Νέα Γρίπη ΑΗ1Ν1 και νοσηλευόταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ο ασθενής είχε ιστορικό υπερτροφικής μυοκαρδιοπάθειας και εμφυτευμένο απινιδιστή και είχε προσβληθεί από βαρύτατης μορφής πνευμονία, λόγω της γρίπης ΑΗ1Ν1. Η γρίπη τον ....οδήγησε σε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και ο ασθενής παρουσίας πολλές επιπλοκές και πολυοργανική ανεπάρκεια από την οποία και πέθανε,


1.000.000 δωρεάν βiβλία για κατέβασμα από το Google Books!

To Google Books χτές ανανακοίνωσε την άμεση διαθεσιμότητα στο Google Books, ένα εκατομμύριο βιβλία δωρεάν και σε epub φορμά. Τα βιβλία δεν υπόκεινται σε copywrite και είναι ελεύθερα για κατέβασμα!!!
Θέλετε να κατεβάσετε; Βρείτε τα...
εδώ



http://news24gr.blogspot.com/2009/09/1000000-i-google-books.html

Και επίσημα πλέον εκλογές στις 4 Οκτωβριου...


Τον πρόεδρο της δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια επισκέφθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός ο οποίος και επίσημα ζήτησε πρόωρες εκλογές για τις 4 Οκτωβρίου και την διάλυση της Βουλής ....


'Αρχισαν οι μεταγραφές από την ΝΔ στο ΛΑΟΣ

Ακόμη δεν ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος και ξεκίνησαν οι μεταγραφές από τη ΝΔ στο ΛΑΟΣ με πρώτη αυτή του δημοσιογράφου Δημήτρη Κωνσταντάρα... και αν ξεκίνησαν από τώρα τα στελέχη σκεφτείτε τι θα γίνει στην βάση


Μιχάλης Λιάπης ... δεν θα είναι υποψήφιος

Άρχισαν οι ανοιχτές πλέον διαφωνίες στην ΝΔ με την απόφαση του πρωθυπουργού να προκήρυξή πρόωρες εκλογές. Ο πρώην υπουργός του και ξάδερφος του ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές δείχνοντας έτσι την δυσαρέσκεια και την αντίθεση του στην απόφαση του Καραμανλή....


3 Σεπτέμβρη Ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ ... ημέρα διπλής γιορτής

Γιορτάζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ καθώς σαν σήμερα στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974 ιδρύθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου , το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Βέβαια φέτος η γιορτή μπορεί να είναι και διπλή αφού σήμερα με την προκήρυξη εθνικών εκλογών δίνεται -όπως όλα δείχνουν- η δυνατότητα να επανέλθει το ΠΑΣΟΚ και πάλι στην εξουσία. Σε μια συγκυρία μάλιστα που στην ηγεσία του κόμματος βρίσκεται ο γιος του ιδρυτή του ο Γιώργος Παπανδρέου....


Θάνατος Ελληνοαμερικανού πεζοναύτη στο Αφγανιστάν

Ελληνοαμερικανός πεζοναύτης σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν. Πρόκειται για τον 21χρονο Νικόλαο Ξιάρχο, από την πόλη Γιάρμουθ, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 23 Ιουλίου στην προσπάθειά του να βοηθήσει άλλο ομογενή πεζοναύτη.
Ο Αμερικανός πρόεδρος.. Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του είχαν συναντηθεί το απόγευμα της περασμένης Κυριακής με την οικογένεια του Νικόλαου Ξιάρχου σε στρατιωτική βάση της Πολιτείας Μασαχουσέτη, κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών του προεδρικού ζεύγους.
πηγη:www.naftemporiki.gr (ΑΠΕ)

Δήλωση Καρατζαφέρη για εκλογες


«Αδύναμος ο κ. Καραμανλής. Στα δύσκολα διάλεξε την απόδραση. Ευτυχώς για την παράταξη και την χώρα υπάρχουν εφεδρείες».


Δήλωση Τσίπρα για τις εκλογές ....

Η κυβέρνηση Καραμανλή, κατέρρευσε υπό το βάρος της αδιέξοδης πολιτικής της.
Η χώρα οδηγείται σε εκλογές υπό τη πίεση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν νωπή λαϊκή εντολή για ένα από τα δύο κόμματα, προκειμένου να εφαρμοστεί ένα ακόμη πιο σκληρό και επώδυνο πρόγραμμα αντιλαϊκών μέτρων.
Η κοινωνική συναίνεση, όμως, σε αυτή την πολιτική έχει προ πολλού τελειώσει.
Η κοινωνία ζητάει μια... πραγματική αλλαγή και όχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή με συνέχιση της ίδιας πολιτικής.
Γιατί απάντηση στην κρίση δεν είναι η πολιτική της ΝΔ που τα έδωσε όλα στους βιομήχανους και στους τραπεζίτες, αφήνοντας τη κοινωνία να βυθίζεται στην εργασιακή ανασφάλεια και στη φτώχεια.
Δεν είναι όμως ούτε η πολιτική που εξαγγέλλεται από το ΠΑΣΟΚ, που υπόσχεται ότι τα πάντα μπορούν να αλλάξουν χωρίς τομές και ρήξεις με το οικονομικό κατεστημένο.
Η μόνη απάντηση στη κρίση είναι ένα προοδευτικό πρόγραμμα που θα οικοδομήσει μια ασπίδα αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας.
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, είναι δύναμη ελπίδας, ανανέωσης και αποτελεσματικών αγώνων, που θα είναι ισχυρή και παρούσα στις εξελίξεις.
Καλούμε τον κόσμο της αριστεράς και της οικολογίας, τους προοδευτικούς πολίτες, να αγωνιστούμε όλοι μαζί, στη πρώτη γραμμή, για να αποτρέψουμε τα σχέδια της συντηρητικής οπισθοδρόμησης και να εγγυηθούμε θετική διέξοδο από τη κρίση, με ισχυρή τη παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές.


Δήλωση Παπαρήγα για τις εκλογές

«Είναι γεγονός, είναι αλήθεια, ότι η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, που γίνεται με ευθύνη βεβαίως της κυβέρνησης, γίνεται ακριβώς λόγω της οξυμένης οικονομικής κρίσης. Η πλουτοκρατία του τόπου, οι επιχειρηματίες και βεβαίως και τα δύο κόμματά τους, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκουν από αυτές τις εκλογές, ο καθένας για λογαριασμό του, να βγει μια ισχυρή κυβέρνηση, μια κυβέρνηση ικανή να δώσει διέξοδο, όχι στο λαό, αλλά στην απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου. Μια κυβέρνηση ικανή να πάρει καινούργια, πιο βάρβαρα, πιο άγρια μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, σε βάρος του εργαζόμενου λαού.
Πρέπει να τους χαλάσουμε τα .... σχέδια και η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη είναι μια καλή ευκαιρία. Ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να πάρουν μέτρα υπέρ του λαού, δεν θέλουν, δεν μπορούν, και με αυτή την έννοια η μόνη ελπίδα που έχει ο λαός είναι να τους χαλάσει τα σχέδια, να καταδικάσει και τους δυο, να τους αποδυναμώσει και να φέρει το λαό, το λαϊκό κίνημα ένα βήμα μπροστά, σε θέση επίθεσης για να αντιμετωπίσει τη νέα λαίλαπα που έρχεται.
Για να γίνει δυνατός, ο λαός μία βασική προϋπόθεση είναι να βγει από τις εκλογές δυνατό το ΚΚΕ – αδύνατοι και οι δυο τους. Δεν είναι σε θέση, δεν μπορούν, δεν θέλουν να δώσουν λύση στα προβλήματα, γιατί πριν απ’ όλα εφαρμόζουν, όπως γίνεται και σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ, την ίδια στρατηγική, την ίδια επιλογή, που είναι απολύτως ενταγμένη στη λογική του μεγάλου κεφαλαίου, του ελληνικού και του ευρωπαϊκού. Και επομένως, ναι, είναι καλή ευκαιρία η κάλπη να δώσει κάτι καινούργιο, που δεν το έδωσαν οι ευρωεκλογές».


Η δήλωση Παπανδρέου μετά την προκύρηξη εκλογών

Ελληνίδες, Έλληνες,
Ήρθε η ώρα του λαού.
Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε για το σήμερα και το αύριο, το δικό μας και των παιδιών μας.
Ήρθε η ώρα για μια νέα αρχή, για μια νέα πορεία.
Η κυβέρνηση κατέρρευσε κάτω από το βάρος των αδιεξόδων που η ίδια δημιούργησε. Ο Ελληνικός λαός έδωσε εντολή εμπιστοσύνης δύο φορές στην σημερινή κυβέρνηση. Αυτή την εντολή, όχι μόνο δεν την τίμησε, αλλά ακόμα και αυτονόητες αρχές και αξίες, δεν τήρησε. Έχει η ίδια αποκλειστικά την ευθύνη για την βαθιά κρίση που περνά σήμερα η χώρα...
Σήμερα, δεν αναμετρώνται απλώς τα κόμματα. Αναμετρώνται δύο ριζικά διαφορετικές πολιτικές, αντιλήψεις και επιλογές. Μια νεοσυντηρητική επιλογή, πελατειακής και αδιαφανούς διαχείρισης της χώρας - που μας έφερε στη σημερινή τραγική για τη χώρα κρίση - και από την άλλη, η προοδευτική λύση, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μια άλλη πορεία της χώρας. Βασισμένη σε αξίες και αρχές Δικαίου.
Η δική μας πρόταση για το μέλλον της Ελλάδας χτίζει ένα μεγάλο όραμα που μπορούμε να το κάνουμε πράξη όλοι μαζί.
Έχουμε τη γνώση, έχουμε την πολιτική βούληση.
Ξέρουμε τα προβλήματα.
Έχουμε προτείνει λύσεις.
Λύσεις αξιόπιστες, που σέβονται το βιος και τις ελπίδες του Ελληνικού λαού.
Λύσεις εφικτές, αλλά και δίκαιες.
Λύσεις που υπηρετούν τον πολίτη, και όχι μικροκομματικά ή ισχυρά συμφέροντα των λίγων.
Έχουμε σχέδιο.
Σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από την σημερινή κρίση, που σε τόσους τομείς μαστίζει την καθημερινή ζωή των πολιτών.
Έχουμε και τη δύναμη και την τόλμη να συγκρουστούμε με κάθε κατεστημένο που κρατά τη χώρα μας καθηλωμένη.
Πάνω από όλα όμως, έχουμε βαθιά πίστη στις δυνάμεις του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας.
Ο τόπος σήμερα έχει ανάγκη εθνικής ανάτασης.
Θα χρειαστεί η συνεργασία όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, όλων εκείνων που θέλουν να δουν αυτή τη χώρα να προοδεύει, να προστατεύεται ο πλούτος της, να αναπτύσσεται, να πρωταγωνιστεί,.
Γι' αυτό, απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες, σε όλες τις Ελληνίδες.
Στην μεγάλη δημιουργική πλειοψηφία της κοινωνίας μας.
Τώρα είναι η ώρα να πάμε μπροστά.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει.
Σας καλώ να συμβάλουμε όλοι σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια.
Σε μια νέα ενότητα των Ελλήνων για το μέλλον.
Σε μια νέα ενότητα, που θα βασίζεται στις αξίες που όλοι μας μοιραζόμαστε.
Μαζί μπορούμε.
Και μαζί θα πετύχουμε.

Το διάγγελμα Καραμανλή...

"Μπροστά στην δύσκολη αυτή πραγματικότητα υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με σχέδιο και βούληση. Να μας βγάλουν από την λύση πιο δυνατούς.
Εύκολες λύσεις δεν υπάρχει. Τα αναγκαία μέτρα δεν είναι ευχάριστα αλλά μόνο αυτά μπορούν να διασφαλίσουν τον τόπο. Οι πιο δυσάρεστες συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης έφθασαν στην χώρα μας. Αν δεν δράσουμε άμεσα οι κίνδυνοι...
θα είναι μεγάλοι. Βεβαίως οι επιπτώσεις της κρίσης θα ήταν χειρότερες αν δεν είχαν παρθεί μέτρα. Γιαυτό η ύφεση δεν ήταν τόσο βαθιά όσο σε άλλες ευρωπαικές χώρες. Γιαυτό η ανεργία δεν πήρε τρομακτικές διαστάσεις όπως σε άλλες χώρες. Η εγγύηση των καταθέσεων απέτρεψε τον πανικό.
Η οικονομία μας αντιμετωπίζει παθογένειες δεκαετιών.
Η αξιωματική αντιπολίτευση κληροδότησε στον τόπο ένα τεράστιο έλλειμμα και ένα εκρηκτικό δημόσιο χρέος σε εποχές που ήταν ευνοικό το ........ περιβάλλον και δεν κάνει αυτοκριτική. Το ζητούμενο δεν είναι η απόδοση των ευθυνών. Ένα ενδιαφέρει πως θα υπερβούμε τα προβλήματα χτίζοντας τις βάσεις για μακροχρόνια ηρεμία του τόπου.
Στο νοικοκύρεμα του κράτους πρέπει να είμαστε άτεγκτοι με το δημόσιο χρέος. Πρέπει να υπάρξει πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής. Η εκτεταμένη φοροδιαφυγή αδυνατίζει το κράτος πρόνοιας. Έχουμε ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις.

Τα θεμέλια μιας οικονομίας χτίζονται με έναν τρόπο. Διαρθρωτικές αλλαγές με νέες δομές που διασφαλίζουν την οικονομική ανάπτυξη. Αυτές οι τολμηρές αλλαγές πρέπει να προχωρήσουν γιατί τις ζητάει ο τόπος. Είναι απαραίτητη προυπόθεση για μια νοικοκυρεμένη πολιτική και να αντιμετωπίσει την πρόκληση της κρίσης.

Στόχος μου ήταν να προχωρήσουν όλα αυτά αταλάντευτα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011. Αλλά έπρεπε να υπάρχει το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον το οποίο δεν υπάρχει. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι θα προκαλέσει εκλογές και θα εκβιάσει εκλογές κατά του Παπούλια με μικροπολιτική σκοπιμότητα. Με τον εκβιασμό αυτό προχωρά η χώρα σε μακρά προεκλογική περίοδο και είναι αυτό είναι ανευθυνότητα. Η χώρα δεν αντέχει προεκλογική περίοδο μέχρι τον Φεβρουάριο. Από την στιγμή που η χώρα οδηγείται σε εκλογές με ευθύνη της αντιπολίτευσης σε λίγους μήνες θα είναι ότι χειρότερο για την οικονομία. Οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν θα μπορούν να προχωρήσουν.

Επειδή η λήψη των αναγκαίων τρόπων της οικονομίας δεν μπορεί να περιμένει επιβάλλεται ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου με μια κυβέρνηση να δράσει αποφασιστικά.
Μου είναι αδιανόητο να αφήσω τον τόπο να σέρνεται για 6 μήνες σε προεκλογική περίοδο.

Την προεκλογική περίοδο δεν θα φανούμε ευχάριστοι και δεν θα μοιράσουμε υποσχέσεις θα είμαστε αληθινοί αφού οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες.

Οι πολίτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στον δύσκολο δρόμο που είναι η διέξοδος από την κρίση και την άλλη πλευρά. Ο εύκολος δρόμος είναι η επιλογή της ανευθυνότητας. Ο δύσκολος δρόμος οδηγεί σταδιακά στην ανάκαμψη με γερά θεμέλια για όλους. Ο εύκολος δρόμος θα βαθύνει την κρίση τελικά όμως αυτός ο δρόμος θα φέρει σκληρότερα μέτρα με πολύ μεγάλο κοινωνικό κόστος. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Αποτελεί πρόδηλη αντίφαση όταν η αξιωματική αντιπολίτευση καταστροφολογεί χωρίς να προτείνει ούτε ένα μέτρο. Το ΠΑΣΟΚ παραπλανά καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις. Οι πολίτες θα διαλέξουν τον πρωθυπουργό καθορίζοντας την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια. Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας και βεβαίως για τους πολίτες.

Με πίστη στις ευθύνες μας θα δώσουμε την μάχη να βγάλουμε την χώρα από την δύσκολη οικονομική κρίση.

Ζητώ νωπή εντολή για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να δημιουργήσουμε γερές βάσεις για την οικονομία. Έχω ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τον οποίο θα επισκεφθώ αύριο για να ζητήσω προκήρυξη εκλογών"
http://kafeneio-gr.blogspot.com


Related Posts with Thumbnails