Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Είπαν στους επιβάτες να σπρώξουν το αεροπλάνο....

Την επιλογή τους να πετάξουν με αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, πλήρωσαν οι 69 επιβάτες αεροσκάφους στην Κίνα. Μετά από ταξίδι 500 μιλίων από την πόλη Γκουιλίν προς τη νότια Κίνα, το αεροσκάφος τύπου CRJ7 «έμεινε» λίγο πριν φτάσει στον τερματικό σταθμό.
Έτσι, κατέβηκαν να σπρώξουν τα εφτά μέλη πληρώματος αλλά και όλοι οι επιβάτες. Αλλά μάταια. Έπειτα από δύο ώρες προσπάθειας, κατάφεραν να το μετακινήσουν απλά στην διπλανή λωρίδα, δηλαδή 900 μέτρα πιο μακριά.
«Ευτυχώς το αεροσκάφος ήταν μεσαίου μεγέθους», είπε ένας εργαζόμενος του αεροδρομίου. Τελικά, το αεροπλάνο παρέμεινε ακινητοποιημένο, μέχρι να φτάσουν τεχνικοί για να επιδιορθώσουν τη βλάβη.
πηγη:zougla.gr
ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ...

ΝΑΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ....

Το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 241/2008 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο καθορίζονται οι χώροι δημιουργίας κέντρων αποτέφρωσης, καθώς και οι όροι και προϋποθέσεις αποτέφρωσης, αλλά έκανε ορισμένες παρατηρήσεις επί του περιεχομένου του.
Σύμφωνα με το σχέδιο ΠΔ, "Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών ιδρύονται μόνο από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού εντός της διοικητικής τους περιφέρειας.
Επιτρέπεται η αποτέφρωση νεκρού μετά την πάροδο εξήντα ωρών από τον θάνατο. Η άδεια αποτέφρωσης εκδίδεται από τον δήμαρχο ή τον πρόεδρο της Κοινότητας του τόπου όπου λειτουργεί το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών.
Για την έκδοση της άδειας αποτέφρωσης απαιτούνται τα ακόλουθα:α) Ληξιαρχική πράξη θανάτου.β) Έγγραφη βεβαίωση ιατροδικαστή ότι η αιτία θανάτου δεν χρήζει περαιτέρω ιατροδικαστικής διερεύνησης και ότι αφαιρέθηκαν από το σώμα του νεκρού τα ακατάλληλα για αποτέφρωση ιατροτεχνικά μέρη.
γ) Ρητή, χωρίς όρο ή αίρεση, δήλωση του ίδιου του προσώπου, όσο ζούσε, ότι επιθυμούσε να αποτεφρωθεί μετά θάνατον. Αν τέτοια δήλωση δεν υπάρχει, αρκεί δήλωση, των πλησιέστερων συγγενών του έως τετάρτου βαθμού, ότι ο νεκρός επιθυμούσε να αποτεφρωθεί. Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ συγγενών του ίδιου βαθμού, αποφαίνεται ο εισαγγελέας στην περιφέρεια του οποίου φυλάσσεται ο νεκρός. Αν ο νεκρός είναι ανήλικος, τότε απαιτείται δήλωση και των δύο γονέων του ή αντίστοιχη δήλωση από εκείνον που ασκούσε τη γονική μέριμνα του ανήλικου τέκνου.
Η τέφρα τοποθετείται υποχρεωτικά από τα Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών εντός ειδικού σκεύους (τεφροδόχος).
Η τεφροδόχος υποχρεωτικά:α) τοποθετείται σε ειδικό χώρο φύλαξης των τεφροδόχων (τεφροφυλάκιο) εντός του Κέντρου Αποτέφρωσης ή εντός του Κοιμητηρίου ή β) ενταφιάζεται σε υφιστάμενο Κοιμητήριο ή γ) εγκαταλείπεται ελευθέρως στη θάλασσα και σε απόσταση τουλάχιστον 1,5 ναυτικού μιλίου από την ακτή, υπό την προϋπόθεση ότι το σκεύος είναι διαλυτό στο νερό και δεν περιέχει ρυπογόνα στοιχεία.
Είναι δυνατή η διασπορά της τέφρας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ενθύμησης (σιντριβάνι ή ανθόκηπο) εντός του Κέντρου ή σε υπαίθριο χώρο εκτός κατοικημένης περιοχής ή στη θάλασσα.
Εφόσον δεν υφίσταται ρητή δήλωση του αποθανόντος για τη διαχείριση της τέφρας, αυτή αποφασίζεται από τους πλησιέστερους συγγενείς του έως τετάρτου βαθμού.
Σε κάθε περίπτωση αδυναμίας πραγματοποίησης της βούλησης του θανόντος, καθώς και σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ συγγενών του ίδιου βαθμού, αποφαίνεται ο εισαγγελέας στην περιφέρεια του οποίου φυλάσσεται η τεφροδόχος". Το Ε' Τμήμα του ΣτΕ στη γνωμοδότησή του αναφέρει, μεταξύ των άλλων, ότι στο σχέδιο ΠΔ πρέπει να προστεθεί διάταξη που να προβλέπει παρέμβαση του εισαγγελέα, όταν τρίτα πρόσωπα που δεν είναι συγγενείς, προσκομίσουν αποδείξεις για τη βούληση του θανόντος, η οποία είναι αντίθετη με αυτή που υποστηρίζουν οι συγγενείς του ότι έχει εκφράσει. Επίσης, αναφέρουν, ότι όταν ο αποβιώσας είναι ανήλικος, πρέπει να ρυθμιστεί ο τρόπος επίλυσης της ενδεχόμενης διαφωνίας των γονέων του για την τύχη της σορού.
Η γνωμοδότηση αναφέρει ακόμη ότι πρέπει να προστεθεί παράγραφος, η οποία να αναφέρει ότι η τεφροδόχος δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο εμπορικής συναλλαγής
πηγη:naftemporiki.gr

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΜΠΕΡΗ .... ΣΤΑΧΤΗ ΟΛΑ

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας έκανε αναφορά η ΝΕ ΚΚΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ για το θάνατο του 28χρονου Σύριου … καταγγελωντας μια σειρά από παρανομίες

Μεταξύ άλλων αναφέρει "Πέρα από τις ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τις άθλιες συνθήκες δουλειάς, την ανασφάλιστη εργασία, τα χαμηλά μεροκάματα και την εντατικοποίηση που οδηγεί στην Κυριακάτικη εργασία και στους εκατοντάδες σκοτωμένους και σακατεμένους εργάτες, στο συγκεκριμένο εργοτάξιο υπάρχουν σοβαρές πολεοδομικές και άλλες παρανομίες.....

Αυτονομιστικό κίνημα στην Κέρκυρα ... Επιχειρηματίες του νησιού χαρακτηρίζουν την ένωση με την Ελλάδα ως την «πιο μαύρη μέρα στην ιστορία του νησιού».

Αποσχιστικό κίνημα δημιουργείται στην Κέρκυρα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας Γκάρντιαν.
Κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πολλοί κάτοικοι του νησιού νιώθουν τόσο απογοητευμένοι από το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος παραμελεί την Κέρκυρα και ότι οι Έλληνες πολιτικοί είναι «απόμακροι και διεφθαρμένοι», ώστε σύστησαν κόμμα με σκοπό να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Δέσμευση του κόμματος των Κερκυραίων είναι η άσκηση πίεσης για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ώστε η Κέρκυρα να αυτονομηθεί.
Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις επιχειρηματιών του νησιού που υποστηρίζουν την αυτονομίας της Κέρκυρας, οι οποίοι δε διστάζουν να χαρακτηρίζουν την ένωση με την Ελλάδα ως την «πιο μαύρη μέρα στην ιστορία του νησιού».
Η Έλενα Σμιθ του Γκάρντιαν αναφέρει ότι οι υποδομές του νησιού όπως το οδικό δίκτυο και μέρη όπως το Μον Ρεπό και η πόλη της Κέρκυρας έχουν παραμεληθεί επί χρόνια.
πηγη:www.kathimerini.gr του ανταποκριτή μας στο Λονδίνο, Θανάση Γκαβού

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΑΛΙ ΡΕ ΠΑΔΙΑ .... ΛΕΥΤΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ

Αύξηση 500% των χρηστών ηρωίνης μέσα σε 28 χρόνια ...Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την αύξηση του αριθμού χρηστών ηρωίνης στην Ελλάδα.

Πενήντα φορές περισσότεροι είναι σήμερα οι χρήστες ηρωίνης στη χώρα μας σε σύγκριση με το 1980. Συγκεκριμένα ο αριθμός των χρηστών ηρωίνης στην Ελλάδα ανέρχεται στις 100.000 ενώ το 1980 ήταν μόνο 2.000. Από αυτούς ένας στους πέντε είναι στη Βόρεια Ελλάδα.
Αυτά επισημαίνει η πρόεδρος τους Παραρτήματος Θεσσαλονίκης τους Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας παιδίατρος-αναπληρώτρια διευθύντρια ΕΣΥ Σοφία Καραγιαννοπούλου-Κόγιου σε ανακοίνωσή της με θέμα τα ναρκωτικά στη Βόρεια Ελλάδα την οποία θα παρουσιάσει σε συνέδριο με θέμα «Η κοινωνική παιδιατρική στην Ελλάδα» που θα πραγματοποιηθεί 27-28 Σεπτεμβρίου στην Καλαμπάκα και τη Δεσκάτη.
Όσον αφορά τους θανάτους από ναρκωτικά η κ. Καραγιαννοπούλου-Κόγιου υπογραμμίζει ότι δύο χιλιάδες άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα στο διάστημα από το 2000 έως το 2008 ενώ ο ετήσιος αριθμός θανάτων ανέρχεται στους 250, εκ των οποίων το 47,8% στην Αθήνα και το 21,7% στη Θεσσαλονίκη.
Ανησυχητική είναι η συνεχής εμφάνιση νέων ναρκωτικών ουσιών. «Εκείνο που προκαλεί πονοκέφαλο στις διωκτικές αρχές είναι το khat, το οποίο είναι παράγωγο θαμνώδους φυτού που ευδοκιμεί στην Αφρική, συνήθως ανάμεσα στις φυτείες καπνού, προκαλεί διέγερση στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και επιδρά όπως οι αμφεταμίνες. Το 2007 πέρασε από τη Θεσσαλονίκη ένας τόνος ηρωίνης και από αυτόν έπεσε στην αντίληψη της αστυνομίας μόνο το 10%. Συνολικά στις πιάτσες ναρκωτικών κυκλοφόρησαν περίπου 3 τόνοι ηρωίνης» προσθέτει η κ. Καραγιαννοπούλου-Κόγιου.

Παράλληλα επισημαίνει ότι στη Βόρεια Ελλάδα η ανυπαρξία υποδομών απεξάρτησης αποτελεί τον βασικό παράγοντα ανόδου των θανάτων στις μικρές ηλικίες και αναφέρει χαρακτηριστικά το θάνατο 14χρονης από ναρκωτικά στη Δυτική Μακεδονία.
Ενώ σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 72 αναγνωρισμένα θεραπευτικά προγράμματα 2 ταχυτήτων (στεγνά και υποκατάστασης) δεν υπάρχουν συμβουλευτικά κέντρα για εξαρτημένους. «Το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης είναι χωρίς τοξικολογικό εργαστήριο και οι εξετάσεις γίνονται εξ αποκλεισμού δηλαδή με ερωτήσεις προς τους χρήστες» αναφέρει η κ. Καραγιαννοπούλου-Κόγιου.
Από τους χρήστες ναρκωτικών βρίσκονται στη φυλακή 3.600, ενώ το ποσοστό των κρατουμένων χρηστών ανέρχεται στο 42%. Σύμφωνα με στοιχεία του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας εκ των οποίων προκύπτει το προφίλ των χρηστών, ποσοστό 8,6% έχει δοκιμάσει τουλάχιστον μία φορά παράνομη ουσία.
Από τους χρήστες το 58,9% είναι άνεργοι και το 22,8% έχει σταθερή ή περιστασιακή εργασία. Το 10% είναι έφηβοι και αλλοδαποί ενώ το 20% είναι κορίτσια . Εννέα στους 10 χρήστες ναρκωτικών έχουν γονείς ενώ σχεδόν όλοι έχουν σταθερή στέγη.
Όσον αφορά το μορφωτικό επίπεδο των χρηστών το 35% είναι απόφοιτοι λυκείου, το 34,8% απόφοιτοι γυμνασίου και το 23,6% απόφοιτοι δημοτικού.

πηγη:kathimerini.gr ( ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΤΑ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ .... ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΜΕ ΡΙΞΕΙ... ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΔ ...

«είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω "

«Υπάρχουν όρια στην ανοχή συμπεριφορών που ζημιώνουν την παράταξη και τον τόπο. Ας αναλάβει ο καθένας στα ίσια τις ευθύνες του. Όχι στο συνεχές πριόνισμα της κυβέρνησης. Όποιος έχει άλλα σχέδια, ας με αντιμετωπίσει στα ίσια, ας ρίξει την κυβέρνηση.»

"Δεν υποκύπτω σε πειρασμούς εφήμερης δημοτικότητας, διακυβεύοντας το μέλλον του τόπου


ΤΑ SITE ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ....

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ALEXA TA TOP SITE ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΕ ΕΠΙΚΣΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ,ΣΤΙΣ 10 ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ
1 yahoo.com
2 google.com
3 youtube.com
4 live.com
5 facebook.com
6 msn.com
7 myspace.com
8 wikipedia.org
9 blogger.com
10 yahoo.co.jp

KI ΑΛΛΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΟΜΑΛΙΑ...

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΛΟΙΟ ΚΑΤΛΕΒΑΝ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΟΜΑΛΙΑ ... ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ FAINA ...
ΩΡΑΙΑ ....

ΑΝΕΣΤΑΛΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ

ΑΝΕΣΤΗΛΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΕΛΩΝΙΑΚΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥΣ .... ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΡΙΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ....

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ

παρανομη έκρινε το δικαστήριο την απεργια των τελωνειακών ,όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο.....
η συνεδρίαση των τελωνειακών συνεχίζεται για να αποφασιστεί η συνέχισει ή μη της απεργίας τους
Related Posts with Thumbnails