Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΤΗΝ ΜΠΕΝΦΙΚΑ


ΈΝΑΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΤΥΧΕ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΝΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΜΕ 5-1....

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΦΩΤΙΕΣ ΑΠΟ ΠΑΙΚΤΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΛΑΣΗΣ ...

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΔΚΕ.... 350-400 ΔΗΜΟΙ .... ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΟΙ

ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΔΚΕ
"Μιλάμε για περίπου 350-400 μάξιμουμ Δήμους και ορισμένες Κοινότητες που μπορεί να παραμείνουν, πολύ λίγες στον αριθμό, δεδομένης της κατάστασης που υπάρχει, για λόγους ιστορικούς και άλλους. Είμαστε μία χώρα που δεν μπορεί να ξεχνά την ιστορία της, αλλά πάντως θα είναι μικρή η παρουσία τους και καθαρά συμβολική, αλλά θα μπορούν να επιβιώνουν. Πάντως μιλάμε για 350-400 Δήμους.
Τα κριτήρια τα έχουμε ξεκαθαρίσει μαζί. Τα κριτήρια είναι γεωγραφικά. Θα λαμβάνεται υπόψη η ορεινότητα, η νησιωτικότητα, όπως ξέρετε και η έννοια του παραμεθορίου.
Δεύτερον, είναι το ζήτημα του πληθυσμού.
Τρίτον, είναι το ζήτημα της οικονομικής ανάπτυξης και της οικονομικής αυτοδυναμίας την οποία πρέπει να έχουν και βεβαίως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία τα οποία τούτη την στιγμή έχουν πολύ μεγάλη σημασία για αυτόν τον τόπο, για αυτήν την χώρα.
Τέλος, θέματα τα οποία αφορούν κοινωνική συνοχή, δεδομένου ότι θα πρέπει να μην υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες στους πληθυσμούς των Δήμων, γιατί μεγάλες κοινωνικές ανισότητες φέρνουν σε δυσκολία την Τοπική Αυτοδιοίκηση.".....


"Μαζί με αυτό, είναι έτοιμο σχεδόν, αλλά πρέπει να πάει μαζί, το ζήτημα της μητροπολιτικής συνεργασίας, των μητροπολιτικών συνεργασιών. Δεν άκουσα πως το είπε ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εγώ έχω πει για μητροπολιτικές συνεργασίες, όχι για μητροπολίτη Δήμο. Δεν καταργείται η νομική προσωπικότητα των άλλων. Θα είναι συλλογικό το Όργανο το οποίο θα τους διοικεί, βεβαίως με αναλογική εκπροσώπηση μεγαλύτερη του Δήμου που έχει την μεγαλύτερη δύναμη και συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς, κατά βάση στους τομείς οι οποίοι αφορούν το περιβάλλον, την οδοποιία, θέματα τα οποία σχετίζονται με τα απορρίμματα, θέματα τα οποία σχετίζονται πολύ περισσότερο με τον πολιτισμό, θέματα τα οποία ασχολούνται με την εκπαίδευση, θέματα τα οποία ασχολούνται με τις συγκοινωνίες.
Βεβαίως, αυτό θα συνδυαστεί – όπως είναι γνωστό – και με την Αυτοδιοίκηση Β΄ Βαθμού, όπου και αυτή μετεξελίσσεται και που για τον ίδιο λόγο μένουμε σε αυτό το οποίο είχα τονίσει προηγουμένως.
Δηλαδή και εδώ πάλι, περίπου το ίδιο λέμε, Περιφέρεια Β΄ Βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Νομαρχία ως Νομαρχιακό Διαμέρισμα αποκεντρωμένη μονάδα της αυτοδιοικούμενης Περιφέρειας, Συλλογικό Όργανο διοίκησης με επικεφαλής τον Πρόεδρο, ο οποίος θα εκλέγεται ως επικεφαλής του συνδυασμού εκείνου ο οποίος τις εκλογές τις κερδίζει και βεβαίως δεν συζητώ καμία κατάργηση του 42%. Θα με θυμάστε, είναι μια κατάκτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί είναι η σταθερότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης."

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΑΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ

Κύριοι Υπουργοί, κύριοι εκπρόσωποι των κομμάτων, κύριε Πρόεδρε της ΚΕΔΚΕ, εκλεκτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι στην Α΄ Βάθμια και Β΄ Βάθμια Αυτοδιοίκηση, χαιρετίζω αυτή την κορυφαία διαδικασία συνεδριακή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μια διαδικασία, η οποία έχει μακρά παράδοση στους αγώνες της περιφερειακής Ελλάδας, μια διαδικασία, η οποία με τους αγώνες της επί πολλά έτη έχει καταφέρει να επιβάλει την άποψη της περιφερειακής Ελλάδας και να καθιερώσει το αίτημα για ενίσχυση των δημοκρατικών περιφερειακών θεσμών. Να καθιερώσει το αίτημα για την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης στην ελληνική Πολιτεία, η οποία πράγματι έχει αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο αίτημα, το αίτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης μέσα από τους περιφερειακούς αυτοδιοικητικούς θεσμούς.
Ερχόμενος προ ολίγου στο Συνέδριο άκουσα έναν συνάδελφο να διερωτάται πραγματικά: και τώρα πως θα ζήσουμε χωρίς τη διοικητική μεταρρύθμιση; Προς στιγμή πήγε το μυαλό μου στο ερώτημα του Αλεξανδρινού ποιητή «και τώρα πως θα ζήσουμε χωρίς», αλλά αμέσως ανακάλεσα τη σκέψη μου, διότι μια τέτοια συνάφεια πραγματικά ούτε επί της ουσίας, αλλά και σε καμία συνειρμική διαδικασία δεν έχει σχέση με το θέμα το οποίο συζητάμε και όντως δικαιώθηκα, διότι πέραν των δικών μας προθέσεων, των αυτοδιοικητικών παραγόντων και του Α΄ και του Β΄ Βαθμού κατατέθηκε ήδη από το βήμα και από τον Υπουργό Εσωτερικών τον κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η διοικητική μεταρρύθμιση, η ενίσχυση της περιφερειακής δημοκρατίας, η δημιουργία περιφερειακών αυτοδιοικητικών θεσμών ισχυρών δεν ματαιώνεται, ενισχύεται, προχωρά, συνεχίζεται η διαβούλευση. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε πολύ συγκεκριμένο εύθετο χρόνο θα κάνουμε τα επόμενα βήματα θεσμικής ολοκλήρωσης του σημαντικού αυτού έργου και των διαδικασιών που επιβάλλονται να γίνουν, διότι ασφαλώς χρειαζόμαστε την Αυτοδιοίκηση, για να προχωρήσει σημαντικά έργα, τα οποία δυστυχώς δεν μπορούν με την θεσμική δυνατότητα που έχουμε περιφερειακά να δημιουργηθούν και να αποδώσει συνολικά η ελληνική Πολιτεία.
Κύριοι συνάδελφοι και φυσικά το Συνέδριό σας έχει σήμερα κατά την άποψή μου ένα κορυφαίο αντικείμενο και σύνθημα. Είναι οι πρωτοβουλίες και αποφάσεις, οι οποίες χρειάζεται να ληφθούν από την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια, προσθέτω εγώ, Αυτοδιοίκηση για να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες, να στηριχτεί η περιφερειακή ανάπτυξη, ενόψει της μεγάλης οικονομικής κρίσης, η οποία ήδη έρχεται και στην Ελλάδα, έρχεται και στην πατρίδα μας, ήδη τα πρωτοβρόχια τα βλέπουμε, πολύ σύντομα δυστυχώς θα αντιμετωπίσουμε και τις καταιγίδες. Για να μπορέσουμε πραγματικά να κάνουμε τα βήματα τα συγκροτημένα, τα οργανωμένα, τα μεθοδευμένα και επομένως και τα αποτελεσματικά, χρειαζόμαστε τους ισχυρούς θεσμούς και χρειαζόμαστε τις περιφερειακές πρωτοβουλίες και ασφαλώς χρειάζεται περαιτέρω και εν τω μεταξύ ακόμα εκσυγχρονισμός και ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης γενικότερα, αλλά και των οικονομικών πόρων.
Κατατέθηκε εδώ ότι έχουμε πράγματι τα τελευταία χρόνια μια θεαματική βελτίωση, η οποία καταγράφεται και προσδιορίζεται σε αριθμούς κα πράγματι η βελτίωση αυτή μας έχει δώσει τη δυνατότητα να μπούμε και στον προγραμματισμό, αλλά και στην αναπτυξιακή διαδικασία που μέχρι τώρα η Αυτοδιοίκηση δεν μπορούσε να παρέξει έργο, αλλά είναι επίσης σαφές ότι αυτοί οι πόροι και αυτές οι οικονομικές δυνατότητες δεν επαρκούν, παρά το 22% που προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2009 για την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση και το 10%, το οποίο προβλέπεται στον προϋπολογισμού του 2009 για την Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση.
Χρειαζόμαστε μια γενναία φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία θα μπορέσει πραγματικά να βοηθήσει στην πραγματική αποκέντρωση με Αυτοδιοίκηση την περιφερειακή δημοκρατία, να πάμε πραγματικά σε μία γενναία διοικητική μεταρρύθμιση. Πιστεύω ότι είμαστε ώριμοι και η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση και η Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση για αυτό το βήμα.
Όμως θέλω εδώ, τελειώνοντας αυτή την πολύ σύντομη παρέμβασή μου, να πω ότι τα συνέδρια αυτά, δεν είναι συνέδρια γκρίνιας, είναι συνέδρια αγάπης πρώτα απ’ όλα, αλλά κυρίως είναι συνέδρια ελπίδας και αισιοδοξίας και πάνω απ’ όλα, είναι συνέδρια που σφυρηλατούν την ενότητά μας για μια αγωνιστική παρουσία των περιφερειακών αυτοδιοικητικών δυνάμεων. Είναι κάτι, το οποίο χρειαζόμαστε και στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση και στην Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση. Είναι κάτι, το οποίο χρειαζόμαστε στην περιφερειακή Ελλάδα.
Θεωρώ, κύριε Πρόεδρε της ΚΕΔΚΕ, κύριε συνάδελφε, ότι και εσείς και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, μα κυρίως το Σώμα των Συνέδρων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων θα αχθεί σε αυτή την προϋπόθεση και σε αυτή την πλατιά λεωφόρο που έχουμε ανάγκη.
Με την ευκαιρία αυτή, νοιώθω βαθύτατη την ανάγκη να καταθέσω τη μεγάλη μου εκτίμηση σε όλους τους αγωνιστές, αυτοδιοικητικούς, Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους της ελληνικής περιφέρειας, που επιτελούν ένα έργο πάρα πολύ δύσκολο, κάτω από δύσκολες συνθήκες και πραγματικά φτιάχνουν γαλαξίες κοινοτήτων, επιτυχημένους, με κατεύθυνση την ανάπτυξη στο απώτατο σημείο της ελληνικής επικράτειας. Αυτή την Αυτοδιοίκηση θέλουμε. Την Αυτοδιοίκηση του αγώνα, της ευπρέπειας και του δυναμισμού, για να έχουμε συνολική παρουσία και έτσι το συνολικό άρμα της ελληνικής Πολιτείας να κατακτήσει καινούργιους αναπτυξιακούς ορίζοντες.
Θέλω από την καρδιά μου να ευχηθώ στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ καλή επιτυχία. Θα είμαστε μαζί στους αγώνες, συνεργαζόμενοι για μια περιφερειακή Ελλάδα υψηλών δυνατοτήτων.
Να είστε καλά, καλή επιτυχία.

Πόρισμα για το σκάνδαλο με τη Μονή Τοπλού

Όργιο παρανομιών γύρω από τις δραστηριότητες της Μονής Τοπλού στη Σητεία της Κρήτης, εντοπίζει το πόρισμα του οικονομικού επιθεωρητή Κρήτης Μανώλη Χριστοδουλάκη, το οποίο απέστειλε στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Διοίκησης και αποκαλύπτει την Πέμπτη η εφημερίδα «Το Ποντίκι».Σύμφωνα με το πόρισμα, η Μονή με το ίδρυμα-βιτρίνα υπό την ονομασία «Παναγιά Ακρωτηριανή» διαχειρίστηκε δισεκατομμύρια δραχμές για να κερδίσει στα δικαστήρια την κυριότητα της έκτασης-φιλέτο 26.000 στρεμμάτων στο Κάβο Σίδερο, το οποίο στη συνέχεια παραχώρησε σε αγγλική εταιρία, με ευθύνη του ηγουμένου της Μονής και του Μητροπολίτη Σητείας.Ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης κάνει λόγο για ανοχή από τις εκάστοτε ηγεσίες του υπουργείου οικονομικών τα τελευταία 15 χρόνια που δεν πραγματοποιούσαν ελέγχους, και κατηγορεί τους πρώην υφυπουργούς Γιώργο Δρυ και Αδάμ Ρεγκούζα ότι συναίνεσαν στις παρανομίες.
Πηγή:athina984.gr

Μακελειό στην Ινδία.....Δεκάδες νεκροί σε πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βομβάη

Τουλάχιστον 78 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 250 τραυματίστηκαν από μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βομβάη, την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας. Οι ένοπλοι πήραν ομήρους δυτικούς σε δύο πολυτελή ξενοδοχεία και σε νοσοκομείο. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε σημεία που συχνάζουν δυτικοί τουρίστες και επιχειρηματίες.
Ο αριθμός των νεκρών δεν αποκλείεται να αυξηθεί αφού πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Oι επιθέσεις σημειώθηκαν, το βράδυ της Τετάρτης τοπική ώρα, σε 16 σημεία της πόλης. Στους δρόμους της πόλης βγήκαν δυνάμεις του στρατού.
Διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν ότι την ευθύνη ανέλαβε η σχετικά άγνωστη οργάνωση Μουτζαχεντίν του Ντεκάν.
Τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδωσαν ότι ο αρχηγός της αντι-τρομοκρατικής υπηρεσίας της Βομβάης, Χεμάντ Καρκάρε, σκοτώθηκε στη διάρκεια των επιθέσεων.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τέσσερις από τους ένοπλους σκοτώθηκαν και εννέα ύποπτοι συνελήφθησαν.
Το χρονικό των επιθέσεων
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε εννέα σημεία στο οικονομικό κέντρο της πόλης, τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους τουρίστες. Ανάμεσά τους ένας σιδηροδρομικός σταθμός και ένα εστιατόριο. Πυροβολισμοί σημειώθηκαν και κοντά σε δύο πολυτελή ξενοδοχεία και ένα νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα, τα σημεία αυτά -σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India- είναι:
-ο σιδηροδρομικός σταθμός Σχατραπάτι Σιβάτζι, απ' όπου ξεκίνησε η επίθεση
-το ιστορικό -105 ετών- ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ
-το ξενοδοχείο Ομπερόι
-το εστιατόριο Cafe Leopold
-κατάληψη αστυνομικού οχήματος κοντά στον κινηματογράφο Μετρό
-έκρηξη σε ταξί στο προάστειο Βίλε-Πάρλε και βόμβα σε άλλο ταξί στην προκυμαία Μαζεγκάον.
Αναφορές για πυροβολισμούς υπάρχουν επίσης στα σημεία Κολάμπα, Ναριμάν, καθώς και στο νοσοκομείο Κάμα.
Οι ένοπλοι επιτέθηκαν επίσης και σε αρχηγείο της αστυνομίας στο νότιο τμήμα της πόλης, όπου άλλωστε σημειώθηκαν οι περισσότερες επιθέσεις.
Τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούστηκαν, που πιθανώς οφείλονταν σε ρήψη χειροβομβίδων.
πηγη:in.gr
Related Posts with Thumbnails