Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΟ - ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ 0-2 . Τον έκαναν γιο γιο οι Δανοί

Στραπάτσο για τον ΠΑΟ μέσα στο ΟΑΚΑ που γνώρισε την ήττα από την Κοπεγχάγη με σκορ 2-0 σε ένα παιχνίδι που οι πράσινοι περισσότερο έμοιζαν με καφενείο παρά για ομάδα αφού δεν μπόρεσαν να οργανώσουν το παιχνίδι τους και να απειλήσουν τους Δανούς, οι οποίοι πολύ έυκολα πήραν το τρίποντο και πλέον είναι πρώτοι στον όμιλο με 6 βαθμούς.
Το σκορ άνοιξε ο πρώην πράσινος Εντόι στο 28 και στο 37 έγινε το 2-0 με τον Τζόρβα να φέρει ευθύνη και στα δύο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι πράσινοι έμειναν με.... 10 παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης (δικαιολογημενης)στον Ζιλμπέρτο. Ο ΠαναθηναΙκός όχι μόνο δεν πίεσε άλλα κινδύνευσε να δεχθεί και άλλο γκολ αφού η Κοπεγχάγη είχε δοκάρι. Πλέον τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα αφού η εικόνα της ομάδας ήταν απαράδεκτη χωρίς αρχή μέση και τέλος.

Πάρτι με όργια στο γιοτ του Κεμάλ Ατατούρκ Savarona

Η κυβέρνηση της Τουρκίας προχώρησε στην κατάσχεση ενός γιοτ, το οποίο ανήκε κάποτε ανήκε στον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ, μετά από πληροφορίες ότι ένα δίκτυο πορνείας χρησιμοποιούσε το σκάφος για... σεξ πάρτι με ιερόδουλες.
Οκτώ γυναίκες και δύο ανήλικα κορίτσια, οι οποίες πιστεύεται ότι είναι ιερόδουλες, κρατήθηκαν για υγειονομικούς ελέγχους, αφού προηγουμένως οι αρχές της Αττάλειας κατέσχεσαν το μήκους 136 μετρων γιοτ «Savarona», όπως μετέδωσε το.. κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu». Άλλα οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες, παραμένουν υπό κράτηση, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το «Savarona» είχε εκμισθωθεί σε έναν επιχειρηματία από το υπουργείο Οικονομικών της γείτονος.

«Έδωσα τις απαραίτητες οδηγίες για την ακύρωση της μίσθωσης του σκάφους» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Μεχμέτ Σιμσέκ, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει τώρα να αποκτήσει την κυριότητα του πλοίου. «Εάν η εταιρεία δεν συμφωνήσει για την ακύρωση της μίσθωσης του πλοίου, θα παραπέμψουμε την υπόθεση στο δικαστήριο και θα κάνουμε προσπάθεια να την ακυρώσουμε με δικαστική απόφαση» σημείωσε.

Το «Αnadolu» μετέδωσε ότι οι επικεφαλής του δικτύου του σεξ χρέωναν τους πελάτες από 3.000 έως και 10.000 δολάρια για μια νύχτα με τις ιερόδουλες, οι οποίες προέρχονταν από τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Η Τουρκία αγόρασε το «Savarona» το 1938 και ο Ατατούρκ πρόλαβε να περάσει μερικές εβδομάδες πάνω στο σκάφος, πριν πεθάνει μέσα στον ίδιο χρόνο.

www.protothema.gr

Προσλήψεις Φιλολόγων, Μαθηματικών, Φυσικών, Χημικών, Βιολόγων και Γεωλόγων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει τις προσλήψεις 46 Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), 40 Μαθηματικών ΕΑΕ, 7 Φυσικών ΕΑΕ, 3 Χημικών ΕΑΕ, 2 Βιολόγων ΕΑΕ και 1 Γεωλόγου ΕΑΕ, για το σχολικό έτος 2010-2011, στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 & 3 του Ε.Π. Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να... παρουσιαστούν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010.
Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr

Παο - Κοπεγχάγη live στη ΝΕΤ στις 9.45

Τον δεύτερο φετινό του αγώνα δίνει απόψε ο Παναθηναϊκός στους ομίλους του Champions League. Υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Κοπεγχάγη με μοναδικό στόχο τη νίκη μετά την συντριβή που γνώρισε την πρώτη αγωνιστική από την Μπαρτσελόνα.
Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά στις 21.45 από τη ΝΕΤ....

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε ο Νίκος Αναστόπουλος

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε ο Νίκος Αναστόπουλος στο Κολωνάκι, όπου έπινε τον καφέ του. Τρεις σωματώδεις άνδρες πλησίασαν προς το μέρος του νέου προπονητή του ΟΦΗ και του πέταξαν μία καρέκλα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν ελαφρά. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μπήκε στο εσωτερικό της καφετέριας για να προφυλαχθεί και να... δεχτεί κάποιες πρώτες βοήθειες, ενώ οι άγνωστοι που του επιτέθηκαν τράπηκαν σε φυγή.

Ο τραυματισμός του Νίκου Αναστόπουλου δεν ήταν σοβαρός και μάλιστα ήδη έχει μεταβεί στο Ηράκλειο για να αναλάβει τα ηνία του ΟΦΗ, με τη διοίκηση του οποίου συμφώνησε την Τρίτη.

http://www.sport-fm.gr/article/295386

Μεγάλη ηλεκτρoνική απάτη με τραπεζικούς λογαριασμούς

Περισσότερα από επτά εκατομμύρια ευρώ είχαν «σηκώσει» από τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών τα μέλη μιας σπείρας που διοργάνωνε ηλεκτρονικές απάτες στη Βρετανία.
Η Σκότλαντ Γιαρντ συνέλαβε 19 άτομα που φέρονται να έχουν παραβιάσει τους λογαριασμούς e-banking χιλιάδων ανθρώπων, αποσπώντας τεράστια χρηματικά ποσά.
Η επιχείρηση του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της... Σκότλαντ Γιαρντ έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους σε δεκάδες σπίτια σε όλο το Λονδίνο και συνέλαβαν τους υπόπτους, που πιστεύεται ότι είχαν προλάβει να κλέψουν τουλάχιστον έξι εκατομμύρια λίρες (7.060.000 ευρώ) τους τελευταίους τρεις μήνες.

Πρόκειται -σύμφωνα με την αστυνομία- για διεθνές κύκλωμα «κυβερνο-εγκληματιών», που χρησιμοποιούσε κακόβουλο λογισμικό για να υποκλέψει τους κωδικούς e-banking από τους υπολογιστές των χρηστών.

Οι συλληφθέντες, 15 άνδρες και τέσσερις γυναίκες, είναι ηλικίας από 23 έως 47 ετών και κρατούνται σε διαφορετικά αστυνομικά τμήματα του Λονδίνου.

Αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απάτης, του ξεπλύματος χρήματος και της παραβίαση της νομοθεσίας για το Ίντερνετ. Δύο από τους κρατούμενους κατηγορούνται επίσης για παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου.

Πώς δρούσαν

Η αστυνομία εκτιμά ότι πιθανότατα χιλιάδες υπολογιστές παραβιάστηκαν από τα μέλη της σπείρας, τα οποία χρησιμοποιούσαν ένα πρόγραμμα, γνωστό ως «Δούρειος Ίππος» (trojan), με την κωδική ονομασία «Δίας».

Το trojan είναι κακόβουλο λογισμικό που εμφανίζεται στο χρήστη ως μια συνηθισμένη εφαρμογή. Μόλις εγκατασταθεί στον υπολογιστή, αρχίζει να συγκεντρώνει κρυφά πληροφορίες (κωδικούς, αριθμούς καρτών κ.λπ.), τις οποίες διοχετεύει αυτόματα στον δημιουργό του λογισμικού.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας, τα μέλη της σπείρας είχαν συλλέξει δεδομένα που αφορούσαν σε λογαριασμούς πολλών μεγάλων τραπεζών. Μόλις οι απατεώνες συγκέντρωναν τα στοιχεία, έμπαιναν μέσα στους λογαριασμούς, «σήκωναν» τεράστια χρηματικά ποσά και τα μετέφεραν ηλεκτρονικά σε λογαριασμούς που είχαν ανοίξει αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό.

Εξαιρετικά οργανωμένο δίκτυο

Ο επικεφαλής των επιθεωρητών της Σκότλαντ Γιαρντ, Τέρι Γουίλσον, δήλωσε ότι το συνολικό ποσό που υπεξαίρεσε η σπείρα «ενδέχεται να αυξηθεί σημαντικά» όσο προχωρά η αστυνομική έρευνα.

«Πιστεύουμε ότι σταματήσαμε τη δράση ενός εξαιρετικά οργανωμένου εγκληματικού δικτύου, το οποίο χρησιμοποιούσε εξελιγμένες μεθόδους για να αντλήσει μεγάλα ποσά σε μετρητά από τους λογαριασμούς πολλών ανυποψίαστων πολιτών, προκαλώντας τους τεράστια αναστάτωση και σημαντική οικονομική ζημία – την οποία, ασφαλώς, οι τράπεζες έπρεπε να καλύψουν, με σημαντικό κόστος για την οικονομία».

Προστατέψτε τις ηλεκτρονικές σας κινήσεις

«Οι πελάτες e-banking πρέπει να βεβαιωθούν ότι τα συστήματα ασφαλείας που χρησιμοποιούν είναι ενημερωμένα. Πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση για οποιαδήποτε ασυνήθιστη ενέργεια τους ζητηθεί να κάνουν, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τη συνήθη διαδικασία που ακολουθούν», δήλωσε ο αξιωματικός της Σκότλαντ Γιαρντ.

«Η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού και η εκπαίδευση θα κάνει δυσκολότερο να τεθούν σε κίνδυνο τα προσωπικών δεδομένων και την πραγματοποίηση τέτοιων ειδών απάτης», πρόσθεσε ο κ. Γουίλσον.

Στην αστυνομική επιχείρηση συνέδραμαν η «Εικονική Ομάδα Δράσης» της αστυνομίας, ειδικοί στους υπολογιστές και στελέχη των τραπεζών.

πηγη:tanea.gr
Related Posts with Thumbnails