Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ... ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΡΙΛΗ

Αυτό το Σαββατοκύριακο όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Αγρίλη Φιλιατρών στη Μεσσηνία στην 3η Γιορτή Καρπουζιού η οποία ολοκληρώνεται με πάρα πολλές εκδηλώσεις και φυσικά άφθονο δωρεάν καρπούζι , το οποίο μπορούν να γευτούν όλοι.
Ενώ τόσο το Σάββατο όσο κια την Κυριακή το βράδυ θα υπάρχει καλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Μπάμπη Τσέρτο και το Γιάννη Καλογερόπουλο για μοναδικές αξέχαστες βραδιές.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής ....

7.30 μ.μ. - 8.00 μ.μ.: Ψυχαγωγικό πρόγραμμαμε τη «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΛΟΟΥΝ»
του Βασίλη Φλώρου
8.00 μ.μ. - 8.30 μ.μ.: Παιχνίδια για τα παιδιά με τη «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΛΟΟΥΝ» στο γήπεδο του μπάσκετ
8.30 μ.μ. - 9.00 μ.μ.: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
9.00 μ.μ.: Ομιλία με θέμα: Το καρπούζι και τα προβλήματά του.
Ομιλητής: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Παραγωγός καρπουζιού Εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών
9.30 μ.μ.: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Με τον Μπάμπη Τσέρτο και την ορχήστρα του

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

8.30 π.μ.: Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας στον Ι.Ν. της Παναγίας της Αγριλιώτισας
προς τιμήν των παραγωγών καρπουζιού.
7.30 μ.μ. - 8.00 μ.μ.: Ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τη «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΛΟΟΥΝ» του Βασίλη Φλώρου
8.00 μ.μ. - 8.30 μ.μ.: Παράσταση για τα παιδιά από τη «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΛΟΟΥΝ»
στο γήπεδο του μπάσκετ
8.30 μ.μ. - 9.30 μ.μ.: Επίσκεψη στα περίπτερα των ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ της σεφ ΑΡΓΥΡΩΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
Παραγωγών καρπουζιού
Έργων ζωγραφικής
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ

9.30 μ.μ.: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Με τον Γιάννη Καλογερόπουλο και το μουσικό σχήμα του.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ:
ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΠΕ70, ΠΕ04, ΠΕ11, ΠΕ13, ΠΕ15(ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 2Π/2008 & 3Π/2008)

Εκδόθηκαν και αποστέλλονται για ανάρτηση στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Επαρχεία της χώρας τα προσωρινά αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών λειτουργών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (προκηρύξεις 2Π/2008 και 3Π/2008) για τους υποψηφίους των κλάδων: ΠΕ70 Δασκάλων, ΠΕ04.01 Φυσικών, ΠΕ04.02 Χημικών, ΠΕ04.04 Βιολόγων, ΠΕ04.05 Γεωλόγων, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, ΠΕ13 πτυχιούχων Νομικών & Πολιτικών Επιστημών και ΠΕ15 Οικιακής Οικονομίας.
Μετά από σχετική συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα οι αλφαβητικοί πίνακες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ περιλαμβάνουν τα ....στοιχεία και την επίδοση μόνο όσων υποψηφίων πέτυχαν βαθμολογία τουλάχιστον 55 μονάδες ως βαθμό στη γραπτή εξέταση και συγχρόνως τουλάχιστον 50 μονάδες σε κάθε μία από τις δύο θεματικές ενότητες. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους με την πληκτρολόγηση του ονόματος, του επωνύμου, του αριθμού ταυτότητας και του δεκαψήφιου κωδικού συμμετοχής τους στους συγκεκριμένους διαγωνισμούς, ο οποίος τους είχε δοθεί κατά την εξέταση. Η σχετική εύρεση μπορεί να γίνει από το πλαίσιο αναζήτησης της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ.

Επισημαίνεται ότι οι ιδιότητες, τα τυπικά προσόντα και οι προσαυξήσεις της βαθμολογίας των υποψηφίων εμφανίζονται στους πίνακες βάσει των δηλώσεών τους.

Οι οριστικοί πίνακες θα προκύψουν μετά τους σχετικούς ελέγχους και την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων, η προθεσμία υποβολής των οποίων λήγει με την πάροδο της Δευτέρας 06.07.2009.



Δήλωση του υπουργού Παιδείας για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ...

«Σήμερα, 19 Ιουνίου από τις 12.00 το μεσημέρι ανακοινώνονται ήδη τα πρώτα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων.
Αναγνωρίζοντας την αγωνία των μαθητών και των γονέων τους, φέτος τα αποτελέσματα ανακοινώνονται πέντε ημέρες νωρίτερα από ότι την προηγούμενη χρονιά.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχουμε στα χέρια μας οι επιδόσεις των μαθητών είναι βελτιωμένες σε σχέση με πέρυσι. Περισσότερα γραπτά βαθμολογήθηκαν πάνω από τη βάση του 10. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα παιδιά θα έχουν φέτος πρόσβαση στην ....Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Από ό,τι φαίνεται οι μαθητές ήταν καλά προετοιμασμένοι.
Θέλω καταρχάς και καταρχήν να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου και να δώσω τις πιο θερμές ευχές μου στους μαθητές- τους πρωτοετείς φοιτητές πλέον - που κατόρθωσαν με πολύ κόπο και θυσίες να περάσουν το κατώφλι του Πανεπιστημίου. Είναι πράγματι ένας σημαντικός σταθμός στη ζωή των νέων ανθρώπων, η έναρξη μια συναρπαστικής περιπέτειας στη γνώση, στις εμπειρίες, στην κοινωνική ζωή.
Όμως θέλω με την ίδια έμφαση να τονίσω ότι οι μαθητές που αυτή τη φορά δεν τα κατάφεραν, έχουν πολλές ακόμη ευκαιρίες. Από μια και μοναδική εξέταση δεν κρίνεται ούτε η ευφυΐα, ούτε η κατάρτιση, ούτε η αξία. Όσοι πραγματικά επιθυμούν να περάσουν στο Πανεπιστήμιο δεν πρέπει να απογοητευθούν, αλλά να ξαναπροσπαθήσουν. Όμως η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν είναι μονόδρομος – Υπάρχουν και άλλες δυνατότητες για τους νέους ανθρώπους.
Θα ήταν λάθος αν μια τέτοια στιγμή ξεχνούσε κανείς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που κάποιες φορές είχαν περισσότερο άγχος και αγωνία για τις εξετάσεις από τους ίδιους τους μαθητές. Η συμπαράσταση των γονέων και η αφοσίωση των εκπαιδευτικών στο λειτούργημά τους διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία των νέων ανθρώπων».



Αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2009.... καλύτερες επιδόσεις αύξηση εισακτεων

Τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Παιδείας δείχνουν ότι φέτος θα εισαχθεί μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων, αφού σημειώθηκαν καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, με ένα μεγαλύτερο ποσοστό εξεταζόμενων να επιτυγχάνει βαθμολογίες που υπερβαίνουν τη βάση εισαγωγής του «10».
Ως εκ τούτου συνεπάγεται ότι για το έτος 2009-2010 θα υπάρξουν λιγότερες κενές θέσεις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.
Ενδεικτικά, στο μάθημα των Μαθηματικών Θετικής Κατεύθυνσης σημειώθηκε σε σχέση με το 2008 αύξηση στους μαθητές που ξεπέρασαν την βάση του «10» σε ποσοστό 9,69%.
Στο μάθημα των Μαθηματικών Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 1, η αντίστοιχη ποσοστιαία αύξηση άγγιξε το ....9,35%, ενώ αύξηση 8,61% σημειώθηκε στο μάθημα των Μαθηματικών Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 2.

Αντίστοιχα, για το μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, οι μαθητές που πέτυχαν βαθμολογίες πάνω από τη βάση του «10» αυξήθηκαν κατά 7,66%, ενώ για το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης η αντίστοιχη αύξηση έφτασε το ποσοστό του 6,06%.

Οι βαθμολογικοί πίνακες αναμένεται να αναρτηθούν στα σχολεία μετά τις 12 το μεσημέρι. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υπολογίσουν κατά προσέγγιση, εάν έχουν επιτύχει, διαφορετικά θα πρέπει να περιμένουν ώς το τέλος Αυγούστου, οπότε και θα ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών.

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν και τα μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής στην επιλογή για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

πηγη: http://www.in.gr/news

Πιλότος πέθανε εν ώρα πτήσης....

Εν ώρα πτήσης άφησε την τελευταία του πνοή ο πιλότος της πτήσης 61 των Continental Airlines. Η πτήση είναι από Βρυξέλλες για Νέα Υόρκη.
Οι δύο συγκυβερνήτες προσγείωσαν με ασφάλεια πριν από λίγο το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Νιούαρκ.
Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της αεροπορικής εταιρείας στο CNN, ο κυβερνήτης πέθανε από φυσικό αίτιο.
Στο αεροσκάφος βρίσκονταν 247 επιβάτες. Ο πιλότος..... 60 ετών, εργαζόταν στην Continental επί 32 χρόνια

Γιάννης Δεβετζόγλου

http://www.tanea.gr/

Απάνθρωπη τιμωρία στη Νεα Μανωλαδα

"Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν τις εικόνες που εκτυλίχθηκαν χθες στη Νέα Μανωλάδα.
Εικόνες ωμής βίας με θύματα ανθρώπους που θέλησαν να ζήσουν στην Ηλεία το όνειρο, που είδαν τη Νέα Μανωλάδα ως ‘Γη της Επαγγελίας’ και όμως έμελε να βρουν απάνθρωπη τιμωρία.
Οι αγρότες της περιοχής πήραν το νόμο στα χέρια τους και αποφάσισαν να τιμωρήσουν με το δικό τους, απάνθρωπο τρόπο, οικονομικούς μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην περιοχή.
Τους γρονθοκόπησαν, στη συνέχεια τους έδεσαν από δίκυκλο και τους έσυραν σαν ζώα στο κέντρο του χωριού για παραδειγματισμό, επειδή το τελευταίο δεκαήμερο φέρεται να είχαν αφαιρέσει αιγοπρόβατα από το αγρόκτημα τους. Οι κλοπές ωστόσο ουδέποτε είχαν δηλωθεί στις αστυνομικές αρχές... Η άμεση επέμβαση των ανδρών του Α.Τ. Βάρδας, που... ενημερώθηκε για το τραγικό περιστατικό, ήταν αυτή που λύτρωσε τους μετανάστες...

Το χρονικό

Σύμφωνα με όσα φέρεται ότι υποστήριξαν οι δύο Έλληνες ‘τιμωροί’, ηλικίας 31 και 24 ετών, στους Αστυνομικούς, το τελευταίο δεκαήμερο είχαν σημειωθεί επανειλημμένες ζωοκλοπές εις βάρος τους.

Το γεγονός τους είχε θορυβήσει και χωρίς να έχουν καταγγείλει στην Αστυνομία τα περιστατικά, αποφάσισαν το βράδυ της Τετάρτης να «παραφυλάξουν» στο στάβλο τους προκειμένου να «συλλάβουν» επ’ αυτοφώρω τους δράστες των κλοπών.

Πράγματι μισή ώρα μετά τις εννιά φέρεται να αντιλήφθησαν την παρουσία τριών οικονομικών μεταναστών από το Μπαγκλαντές που τους είχαν αφαιρέσει τρία αρνιά.

Μόλις επιχείρησαν να τους προσεγγίσουν, οι τελευταίοι παράτησαν τα κλοπιμαία και τράπηκαν σε φυγή... Οι δύο αγρότες αντί να ενημερώσουν όπως όφειλαν την Αστυνομία για το περιστατικό προτίμησαν να περιμένουν μέχρι να ξημερώσει και να πάρουν το νόμο στα χέρια τους...

Λίγο μετά τη μία χθες το μεσημέρι οι αγρότες πήγαν στην περιοχή στην οποία υπέθεταν ότι θα διαμένουν οι δράστες, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να τους εντοπίσουν. Αυτό ωστόσο δεν τους εμπόδισε να συνεχίσουν την ... έρευνά τους. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες έδεσαν με σκοινί έναν οικονομικό μετανάστη που βρήκαν στο σημείο και δεν προέκυπτε να είχε σχέση με την ζωοκλοπή και τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στους φερόμενους ως δράστες.


Μόλις κατάφεραν να εντοπίσουν τους νεαρούς άφησαν ελεύθερο το άτομο που τους οδήγησε σε αυτούς και ξεκίνησαν τα βασανιστήρια... Ειδικότερα, αφού τους έδεσαν μεταξύ τους, φέρεται να αφαίρεσαν από την τσέπη του ενός το κινητό του τηλέφωνο και άρχισαν να τους κτυπούν με γροθιές και με κλωτσιές αλλά και με μία ξύλινη γκλίτσα. Ωστόσο το μαρτύριο για τους μετανάστες δεν σταμάτησε εκεί…

Στη συνέχεια, έδεσαν το σκοινί με το οποίο τους είχαν «αιχμαλωτίσει» από το πίσω μέρος δίκυκλης μοτοσικλέτας στην οποία επιβιβάσθηκαν στη συνέχεια. Για περισσότερα από τετρακόσια μέτρα τους έσερναν σαν τα ζώα μέσα στο χωριό της Νέας Μανωλάδας με τους περιοίκους να αντικρίζουν το βάρβαρο αυτό θέαμα. Η εικόνα των μεταναστών να «σέρνονται» πίσω από το δίκυκλο σόκαρε την κοινωνία του μικρού διαμερίσματος με τους κατοίκους να ενημερώνουν την Αστυνομία...

Η σύλληψη

Μόλις οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας ενημερώθηκαν για το απίστευτο, κινητοποιήθηκαν αμέσως και έφθασαν στο σημείο. Ήταν αυτοί που σταμάτησαν τους δύο αγρότες και έλυσαν από τα αυτοσχέδια δεσμά τους μετανάστες βάζοντας τέλος στις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τα τέσσερα άτομα, τους δύο Έλληνες με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράνομης βίας, εξύβρισης και κλοπής και τους δύο μετανάστες με την κατηγορία της ζωοκλοπής. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν νωρίς σήμερα το πρωί στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας.
"

πηγη:Εφημεριδα ΠΑΤΡΙΣ


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2009

Οι μαθητές των ΤΕΕ μπορούν να δουν τις βαθμολογίες των γραπτών τους στο παρακάτω λινκ του υπουργείου Παιδείας κάντε κλικ ΕΔΩ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ

Αποτελέσματα Πανελλαδικών. Υπολογισμός Μορίων Πανελλαδικών

Σε λίγη ώρα περίπου στις 12 λαμβάνει τέλος η αγωνία των υποψηφίων μαθητών για τις Πανελλαδικές εξετάσεις αφού θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των γραπτών τους σε όλα τα λύκεια της χώρας.
Βρήκαμε ένα site φροντιστηρίου (Θεμέλιο) μέσα από το οποίο μπορείτε να υπολογίσετε τα μόρια σας.δεν έχετε παρά να κάνετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο....
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΏΝ



ΆΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ Η ΖΩΗ ΕΊΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΟΜΑΣΤΕ ...
Related Posts with Thumbnails