Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Ένα νέο νεφέλωμα ... το χέρι του Θεού!!!! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ....

Όχι δεν πρόκειται για το χέρι του Θεού, ούτε για φωτομοντάζ της NASA. Η διπλανή εικόνα μας έρχεται από το διαστημικό "τηλεσκόπιο" Chandra X-ray Observatory της NASA.
Στο κέντρο της φωτογραφίας φαίνεται ένα σχετικά νέο και ισχυρό pulsar γνωστό με το όνομα PSR B1509-58. (Ένα pulsar είναι ένας αστέρας νετρονίων που περιστρέφεται πολύ γρήγορα.) Γύρω από τον pulsar έχουν σχηματιστεί διάφοροι ενδιαφέροντες σχηματισμοί όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Να σημειώσουμε ότι στην εικόνα οι.... χαμηλής ενέργειας ακτίνες X φαίνονται με κόκκινο, η μεσαίου επιπέδου συχνότητες με πράσινο και οι πιο υψηλές συχνότητες με μπλε. Οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι ο B1509 έχει ηλικία 1700 ετών και βρίσκεται σε απόσταση 17000 ετών φωτός από τη Γη.

http://paideia-gr.blogspot.com/2009/04/blog-post_2081.html

Αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί απο τον Μάιο

Αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Συγκοινωνιών μετά την συνάντηση με τους επαγγελματίες του κλάδου.
πιο συγκεκριμένα θα γίνουν αυξήσεις σε τρεις περιόδους ανά εξάμηνο: Μάιος 2009, Νοέμβριος 2009 και Μάιος 2010. Δηλαδή:... Η μονή ταρίφα από 0,36 ευρώ που είναι σήμερα θα ανέλθει σε 0,48 ευρώ το πρώτο εξάμηνο, 0,60 ευρώ το δεύτερο και 0,72 ευρώ το τρίτο.
Η διπλή ταρίφα από 0,68 ευρώ ανά χιλιόμετρο που είναι σήμερα θα ανέλθει στα 0,84 ευρώ το πρώτο εξάμηνο, σε 1,05 ευρώ το δεύτερο και σε 1,20 ευρώ το τρίτο.




Έφτασαν τους 100 οι νεκροι στην L' Aquila ... αγωνία για τον έλληνα φοιτητή

Εκατόμβη θυμάτων στην πόλη L' Aquila της Ιταλίας, τα τελευταία νέα μιλούν για 100 νεκρούς με έντονους φόβους ο αριθμός αυτός να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία. Αγωνία για τον έλληνα φοιτητή που μένει εγκλωβισμένος και γίνεται προσπάθεια για την διάσωση του. Τρις ακόμη έλληνες φοιτητές ελαφρά τραυματισμένοι. Το τηλέφωνο επικοινωνίας της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη: +390 6808 2030.


χασαποΣΕΡβικο .....

Φωτιά στο πολτικό σκηνικό με την υπόθεση Παυλίδη. Τα γεγονότα δικαιώνουν αυτούς που επέμεναν ότι με 151 βουλευτές , η κυβέρνηση βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί.

Πάντως το ενδεχόμενο εκλογών λόγω Παυλίδη , ως άλλος Συμπιλίδης, είναι το πιο μακρινό. Ύστερα από το μπαράζ πιέσεων, αύριο στην Βουλή αναμένεται "να ζητήσει από τους Βουλευτές της παράταξης του να ψηφίσουν υπέρ της Προανακριτικής , για να.... καθαρίσει το όνομά του και επειδή είναι στρατιώτης της ΝΔ, θα παραιτηθεί για το καλό της παράταξης και του τόπου".

Σίγουρα θέλει όσο τίποτε άλλο το προνόμιο της Βουλευτικής Ασυλίας , αλλά οι πιέσεις είναι αρκετά μεγάλες.

Την υπόθεση την είχε αρκετό καιρό στο συρτάρι του το ΠΑΣΟΚ. Υποστήριζαν οτι θα την έβγαζαν την κατάλληλη στιγμή. Είναι μια πολύ καλή πολιτική κίνηση του ΠΑΣΟΚ, που δείχνει να ξαναβρίσκει "το πνεύμα του νικητή".

Πάντως τα πράσινα στελέχη, έχουν καταγράψει το 2009 μια σειρά δράσεων που έχουν ισχυροποιήσει αρκετά τον κομματικό μηχανισμό. Ο Νίκος Αθανασάκης ήταν ο πρώτος που έθεσε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα την ανυπαρξία σοβαρού κομματικού μηχανισμού. Και δείχνει να πετυχαίνει διάνα.

Πάντως επιμένουν οι αναλυτές της Ιπποκράτους , να επιθυμούν τις εκλογές τον Οκτώβριο το νωρίτερο. Τότε μόνο θα υπάρχει σίγουρα αυτοδυναμία και 155-156 έδρες.

Εκτός και αν υπάρξει γκάφα... Το ελπίζει καιρό η ΝΔ , σταυροκοπιούνται στο ΠΑΣΟΚ.

Τα κόμματα της Αριστεράς, περνάνε τεράστια κρίση. Ακόμα και αν θα περίμενε κανείς σε καιρούς αντι-καπιταλιστικούς ,λόγω κρίσης, στην Ελλάδα η Αριστερά να έφτανε σε ποσοστά πάνω από 20 % , αντίθετως αναμένεται να κυμανθούν στα γνωστά χαμηλά τους επίπεδα.

Το ΚΚΕ, μη έχοντας πλέον τον φόβο της απώλειας των σκήπτρων του "αφεντικού" της Ελληνικής Αριστερής συνείδησης, αποφάσισε να αναλώσει ένα ολόκληρο συνέδριο στην "Δικαίωση" του ονόματος του Στάλιν.

Και από την άλλη στον ΣΥΡΙΖΑ , βλέποντας τα διψήφια ποσοστά να αποτελούν μακρινό όνειρο, υπάρχει η γκρίνια που δεν επιτεύχθηκε συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ, με τους καλύτερους δυνατούς όρους(πχ 3-4 υπουργεία) , όταν στις δημοσκοπήσεις έπαιρνε 12-15 % .

Απόψεις που δεν θέλει ούτε να τις ακούει η Νεολαία του Κόμματος, που εκφράζει και το πιο ριζοσπαστικό του κομμάτι και είναι ο τροφοδότης του Αλ. Τσίπρα.

Ο ΛΑΟΣ είναι ίσως το κόμμα που θα απασχολήσει όσο κανένα άλλο, τους πολιτικούς αναλυτές στο εγγύς μέλλον. Ο πανέξυπνος Πρόεδρός του , Γ. Καρατζαφέρης είναι διατεθειμένος να κάνει ακόμα και το πιο παράδοξο.

Ποιός θα πίστευε το 2000, όταν τον έβλεπε να δίνει τον τεράστιο αγώνα για την ΝΔ από το Telecity τότε, ότι σε λίγους μήνες μετά τις εκλογές θα είχε δημιουργήσει το δικό του κόμμα και θα έμπαινε στην Ευρωβουλή πρώτα και στην Ελληνική Βουλή μετά ;

Η απάντηση υπάρχει. Αυτός που πιστεύει πως ο τρίτος Υποψήφιος για την μετά Καραμανλή εποχή , μαζί με Ντόρα και Αβραμόπουλο θα είναι ο Καρατζαφέρης.

Σενάριο, που ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά που έχει δίπλα του ο Καραμανλής δεν θέλει να του το λένε ούτε για αστείο. "Ξεχάστε τον μεσαίο χώρο" απαντάει σε συνομιλητές του.

Στα της Θεσσαλονίκης , πολιτικά δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο πέρα από τα ευτράπελα της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου στον Δήμο που γνωρίζει ότι έρχεται το τέλος....
Ένας βουλευτής πάντως της ΝΔ, που δεν φημιζόταν για την Καραμανλικότητά του, είναι οπαδός του δαχτυλιδιού σε Ντόρα διότι ανοίγει μια εκλόγιμη θέση στην Α' Θεσσαλονίκης.

Στο ΠΑΣΟΚ, μεγάλη έκπληξη αναμένεται στην Α' Θεσσαλονίκης με ένα όνομα που αναμένεται να ταράξει τα νερά και τις ισορροπίες. Ο Λάμπρος Σκόρδας , πρόεδρος του ΑΡΗ, πιθανότατα θα έχει ραντεβού στην Αθήνα το προσεχές Σαββατοκύριακο για να πεισθεί- κλειδώσει την υποψηφιότητά του.

Και μια που αναφερθήκαμε και στα των Αθλητικών, ας κλείσουμε με αυτά. "Αλλαξοκωλιές" στους επιθετικούς θα έχουμε αυτό το καλοκαίρι στην πόλη μας. Παπάζογλου στον ΠΑΟΚ , Γιάντσης στον ΑΡΗ, Μπακαγιόκο ή Χούτος στον ΗΡΑΚΛΗ. Πάντως το όνομα του κακού "Ιταλού" είναι το κόλπο γκρόσο που θέλει να κάνουν στον ΑΡΗ, αν τελικά η υπόθεση Παπάζογλου δεν έχει αίσιο τέλος και πουληθεί ο Σέρχιο Κόκε.

http://salonica-press.blogspot.com/2009/04/blog-post_1744.html


50 οι νεκροί στην L' Aquila της Ιταλίας ... ο μέχρι στιγμής απολογισμός

Πάνω από 50 άτομα οι νεκροί στην L' Aquila της Ιταλίας , δεκάδες τραυματίες ,δεκάδες χιλιάδες οι άστεγοι , 10 χιλιάδες και πλέον σπίτια κατεστραμμένα ... εικόνες βιβλικής καταστροφής


Εκδήλωση για το νομπελίστα Ζαν Μαρί Λε Κλεζιό στην Καλαμάτα

Εκδήλωση αφιερωμένη στο Γάλλο συγγραφέα Ζαν Μαρί Λε Κλεζιό, κάτοχο του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας του 2008, διοργανώνει την Τετάρτη στις 8:30 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος Μεσσηνίας. Ομιλήτρια θα είναι η καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας Αγγελική Κουτσομητοπούλου. Θα συμμετέχει και... ο ηθοποιός και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ Αλέκος Κολιόπουλος.

πηγη:Ερα Καλαμάτας

Επειδίνωση της υγείας του Αστυνομικού που τραυματίστηκε στην Κυψέλη

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού που δέχθηκε δολοφονική επίθεση μαζί με ένα συνέδελφο του στην Κυψέλη. Ο άτυχος αστυνιμικός δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι και νοσηλέυεται σε κρίσιμη κατάσταση από την πρώτη στιγμή στον Ερυθρό Σταυρό, σήμερα η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση και εισήχθει στο χειρουργίο


Αυξήθηκε στους 40 ο αριθμός των θυμάτων του σεισμού...

Δυστυχώς όσο περνούν οι ώρες τόσο αυξάνεται και ο αριθμός των θυμάτω του μεγάλου σεισμού στην Ιταλία. Σαράντα άτομα μέχρι τώρα έχουν ανασυρθεί νεκρά από τα ερείπια των κτηρίων που κατέρευσαν , μια ελληνίδα είνια τραυματισμένοι εκτός κινδύνου , ενώ αυτή την ώρα όπως μεταδίδεται γίνεται επιχείριση απεγκλωβισμού του αδερφού της ...


Δωρεάν και με την Ολυμπιακή η μεταφορά φοιτητών από Ιταλία....

Μετά από απόφαση του υπουργείου Μεταφορών όσοι έλληνες φοιτητές επιθυμούν να επιστρέψουν από τιςς σεισμόπληκτες περιοχές της Ιταλίας θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν δωρεάν τα δρομολόγια της Ολυμπιακής και πιο συγκεκριμένα .....
-Σήμερα στις 20.05 (τοπική ώρα) από Ρώμη για Αθήνα,

-Αύριο και μεθαύριο στις 11.00 και 19.25 (τοπική ώρα) από Ρώμη για Αθήνα.

Δωρεάν μεταφορά των φοιτητών από την Ιταλία με την Aegean ...

Όσοι έλληνες φοιτητές επιθυμούν να επιστρέψουν από την Ιταλία μπορούν να το κάνουν δωρέαν με τα αεροπλάνα τηw Aegean όπως ανακοίνωσε η εταιρεία .....και μπράβο της


Στους 27 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό στην L' Aquila της Ιταλίας

Μακραίνει συνεχώς ο κατάλογος με τα θύματα από τον φονικό σεισμό που έγινε στην Ιταλία , 27 νεκροί είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός , ενώ 30 είναι οι αγνοούμενοι , αναφέρουν οι πληροφορίες.
Μια ελληνίδα φοιτήτρια τραυματίστηκε αλλά όχι σοβάρά , ενώ όι πληροφορίες λένε ότι αγνοείται ένας έλληνας φοιτητής..


Σκληρή μάχη στο πρωτάθλημα της Α Τοπικής Μεσσηνίας

Σκληρή μάχη γίνεται στην κορυφή της Α Τοπικής λίγο πριν το φινάλε του πρωταθλήματος για την κατάκτηση και το εισητήριο για την Δ εθνική. Για ακόμη μια αγωνιστική στην κορυφή παρέμεινε η ομάδα της Κυπαρισσίας , όμως σε απόσταση αναπνοής με ένα μόλισ βαθμό πίσω ακολουθούν Σπερχογεία και Ολυμπιακός Καλαμάτας ...
Η βαθμολόγια στην κορυφή έχει ως εξής....
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 53
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 52
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ. 52
ΜΕΘΩΝΗ 49
ΠΥΛΟΣ 49


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 26Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ. - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 4-0
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΔΩΡΙΟ 1-0
ΗΡΑΚΛΗΣ Κ.- ΟΜΟΝΟΙΑ 2-1
ΧΩΡΑ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 0-2
ΠΥΛΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ Μ. 1-0
ΠΕΤΑΛΙΔΙ - ΦΑΡΑΙ 0-2
ΑΙΑΣ Κ. - ΜΕΘΩΝΗ 1-1
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Κ. 1-0



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Β ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Β ΟΜΙΛΟΣ

24Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΜΑΝΗ 3-0
ΧΑΤΖΗ- ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ 1-0
ΠΑΤΙΣΤΑ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ. 2-1
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ - ΧΙΛΙΟΧΩΡΙΑ 1-1
ΒΕΡΓΑ - ΚΟΡΩΝΗ 2-0
ΑΕ ΑΒΙΑΣ - ΔΟΞΑ ΚΑΛ. 2-0
ΑΕ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 6-3


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Β ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Α ΟΜΙΛΟΣ

24Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Δ. - ΜΙΚΡΟΜΑΝΗ 3-1
ΑΡΙΣ - ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ 1-3
ΒΑΛΥΡΑ - ΑΜΦΙΘΕΑ 1-1
ΠΛΑΤΥ - ΜΑΝΕΣΗ 2-0
ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ Κ. 2-3
ΑΜΦΕΙΑ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ 2-2
ΠΑΟΚ Κ. - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 4-4


Δ Εθνική Αποτελέσματα 6ου ομίλου , 29η Αγωνιστική

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ - ΕΡΑΝΉ 0-3 (α.α.)
ΖΑΒΛΑΝΙ - ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ 3-0
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ- ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 0-4
ΠΑΜΙΣΟΣ Μ. - ΑΧΑΙΚΗ 1-4
ΔΑΦΝΗ ΑΝ. - ΑΟ ΚΑΣΤΡΟΥ 5-0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠ. - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡ. 4-1
ΑΧΙΛΕΑΣ Κ. - ΑΟ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΟΥ 2-0
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 1-1


Φονικός σεισμός στην Ιταλία... στην πόλη L' Aquila

Σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ συγκλόνισε την κεντρική Ιταλία και πιο συγκεκριμένα την πόλη Λ' Ακουϊλα στις 3.30 τα ξημερώματα σκορπώντας τον θάνατο. Τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγω ,μέχρι στιγμής για 16 νεκρούς και αρκετούς αγνοούμενους , έχουν καταρεύσει πολλά κτήρια ΄, μεταξύ των οποίων και το τμήμα μιας φοιτητικής ετσίας. Σην πόλη σπουδάζουν και αρκετοί έλληνες φοιτητές και από ότι λένε οι πληροφορίες - μεταδόθηκε από το MEGA από την μητέρα της - μια ελληνίδα φοιτήτριά έχει τραυματιστεί... Τα σωστικά συνετργεία δίνουν μάχη με το χρονο για να εντοπίσουν τυχόν εγκλωβισμένους , ενώ χιλιάδες είναι οι άστεγοι.


Related Posts with Thumbnails