Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με το σχέδιο νόμου για το Καμποταζ cabotage

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έθεσε σήμερα, Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010,σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Εκτέλεση περιηγητικών πλοών από πλοία με σημαία τρίτων χωρών με αφετηρία ελληνικό λιμένα» στην ιστοσελίδα
http://www.opengov.gr/ypoian/?p=1099

Και επίσημα τίθεται σε αργία ο Δήμαρχος Ζαχάρως

Σε αργία τέθηκε ο Δήμαρχος της Ζαχάρως κ. Πανταζής Χρονόπουλος για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στο Δήμο, σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 εδάφιο β.α του άρθρου 146 του Ν. 3463/2006 και βάση της υπ’ αριθ. 262/2010 γνωμοδότησης της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Την απόφαση υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Από 12- 16 Ιουλίου η καταβολή τμηματος του εφάπαξ κοινωνικής ενίσχυσης από τον ΟΑΕΔ στους δικαιούχους της Ολυμπιακής

Ο ΟΑΕΔ ενημερώνει ότι μετά τη σημερινή μεταφορά των σχετικών πιστώσεων από το Υπουργείο Οικονομικών θα ξεκινήσει η καταβολή τμήματος του εφάπαξ ποσού κοινωνικής ενίσχυσης για το έτος 2010 στους ανήκοντες στο Τακτικό και Εποχικό προσωπικό των Σημερινών Εργοδοτών ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ε, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΛΟΙΑ Α.Ε, καθώς και στους εργαζομένους στην OLYMPIC CATERING A.E, όπως προβλέπεται στην ΚΥΑ 12507/515/30-6-10.
Η καταβολή θα ...ξεκινήσει τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010 και θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010.

Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να προσέλθουν στις Υπηρεσίες του Οργανισμού εφ’ όσον η πίστωση θα πραγματοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλωθεί στις σχετικές αιτήσεις τους.

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στέλνει το υπουργείο Πολιτισμού , την υπόθεση RAM , δαπάνη 14 εκ. για εκδήλωση που δεν έγινε ποτε

Με εντολή του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κου Παύλου Γερουλάνου απεστάλησαν από τη ΓΓΑ αφενός στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αφετέρου στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον Ειδικό Γραμματέα Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έγγραφα, με τα οποία ζητείται η δικαστική και διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης της σύμβασης που υπεγράφη το 2006 μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των εταιριών «RAM MEDIA LTD» και «PARALLEL MEDIA GROUP PLC».
Κατόπιν αυτού δόθηκε εντολή από... τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τη διενέργεια επιθεώρησης στη ΓΓΑ με αντικείμενο τον έλεγχο της νομιμότητας της διαδικασίας που τηρήθηκε για τη διοργάνωση στην Ελλάδα της ανωτέρω τελετής απονομής των ετήσιων βραβείων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών για το έτος 2006.

Διευκρινίζεται ότι με την σύμβαση αυτή που υπεγράφη χωρίς τη σύμπραξη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το Ελληνικό Δημόσιο δια του τότε Υφυπουργού κου Ορφανού ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλει το ποσό των 4.000.000 € για τη διοργάνωση στην Ελλάδα στις 6/11/2006 της τελετής απονομής των ετήσιων βραβείων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών για το 2006. Επρόκειτο για μία εκδήλωση, διάρκειας μίας ημέρας, για την οποία η αντισυμβαλλόμενη του Ελληνικού Δημοσίου εταιρία «RAM MEDIA LTD» θα κατέβαλε σύμφωνα με τη σύμβαση «καλές προσπάθειες» να προσελκύσει 6 βραβευμένους ποδοσφαιριστές και διασημότητες και VIP γενικώς από τον κόσμο. Για τον σκοπό αυτό της δόθηκε μάλιστα αρχικά ως προκαταβολή το ποσό των 2.400.000 €.

Για την ημερήσια αυτή εκδήλωση συστήθηκε στη συνέχεια Οργανωτική Επιτροπή υπό τον τότε ΓΓΑ κο Δουβή με δικό της προϋπολογισμό, δική της Γραμματεία και Οικονομικό Υπόλογο, που καθόρισε το συνολικό κόστος της εκδήλωσης σε 6.300.000 €.

Τελικά, η εκδήλωση αυτή δεν έλαβε ποτέ χώρα και το Ελληνικό Δημόσιο με αποφάσεις των αγγλικών δικαστηρίων, που ορίστηκαν αρμόδια με την ίδια ετεροβαρή σύμβαση που υπεγράφη από τον κο Ορφανό, έχει υποχρεωθεί να καταβάλει μέχρι σήμερα στην αφερέγγυα και υπό εκκαθάριση εταιρία «RAM MEDIA LTD» το ποσό των 14.000.000 €.

Ακολουθεί η μηνυτήρια αναφορά :


Προς : Εισαγγελέα Αρείου Πάγου




Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα ,
Με την παρούσα αναφορά ζητούμε την άμεση διερεύνηση μιας υπόθεσης με πρωτοφανή χαρακτηριστικά κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης, από την οποία προέκυψε ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο που προσεγγίζει τα 14.000.000,00€.
Η δικαστική αυτή έρευνα θα δείξει αν η υπόθεση αυτή αποτελεί αποκορύφωμα διαχειριστικής και διοικητικής επιπολαιότητας και αφροντιστίας για το δημόσιο χρήμα ή αν τίθεται θέμα ποινικών ευθυνών για σοβαρότατες εγκληματικές πράξεις κατά του Ελληνικού Δημοσίου.
Απαιτήθηκε μακρός χρόνος για να συγκεντρωθεί και να αξιολογηθεί στοιχειωδώς το υλικό που σας παραδίδουμε, το οποίο βρισκόταν διάχυτο σε υπόγεια και αποθήκες, ενώ οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού δήλωναν απόλυτη άγνοια και έλλειψη γνώσης για το πραγματικό και νομικό υπόστρωμα της υποθέσεως. Το βασικό ιστορικό και η εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, που είναι αμφίβολο αν στοιχειοθετείται με την παρούσα αναφορά στην ολότητά του, δεν αντλείται από τη γνώση υπευθύνων της πολιτικής ηγεσίας της Γ.Γ.Α. και πριν τον Οκτώβριο του 2009, ούτε από τις υπηρεσίες της Γ.Γ.Α. Αντλείται προεχόντως από τις παραδοχές δικαστικών αποφάσεων και υλικού δικογραφιών ενώπιον της Βρετανικής Δικαστικής Δικαιοδοσίας.
Ειδικότερα:

Α. ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Στις 10 Μαΐου του 2006 υπεγράφη από τον Υφυπουργό Πολιτισμού Γεώργιο Ορφανό, ως εκπρόσωπο του Ελληνικού Δημοσίου, με αντισυμβαλλόμενες δύο (2) εταιρείες, φερόμενες ως λειτουργούσες κατά τους νόμους της Αγγλίας και της Ουαλίας με την επωνυμία «RAM MEDIA Ltd» και «PARALLEL MEDIA GROUP plc», ιδιωτικό συμφωνητικό με υπότιτλο «Σχετικά με την φιλοξενία της τελετής των Βραβείων 2006 FIFpro Word XI Player στην Ελλάδα (σχετ.1), το οποίο για λογαριασμό της εταιρείας RAM MEDIA Ltd υπέγραψε ο Laurence Serman και για λογαριασμό της εταιρείας PARALLEL MEDIA GROUP plc ο Lain Austen Manley. Αυτούσιο το ως άνω ιδιωτικό είχε υπογραφεί για αγνώστους λόγους και προγενεστέρως, συγκεκριμένα στις 6 Φεβρουαρίου 2006, πάλι από τον Υφυπουργό Πολιτισμού Γεώργιο Ορφανό, εκ μέρους της RAM MEDIA Ltd από τον Edward Adams και από την PARALLEL MEDIA GROUP plc από τον David Tsiklitira
Κατά το ουσιώδες μέρος του συμφωνητικού αυτού η εταιρία RAM MEDIA Ltd, φερόμενη ως αποκλειστική αδειούχος των εμπορικών δικαιωμάτων των βραβείων της FIFpro, παραχώρησε στο Υπουργείο Πολιτισμού το δικαίωμα να φιλοξενήσει τα βραβεία της FIFpro του 2006 στην Αθήνα έναντι «αμοιβής φιλοξενίας» ύψους 4.000.000,00€ . Το ποσό αυτό έπρεπε να καταβληθεί κατά το ως άνω συμφωνητικό ως εξής: 30%, ήτοι 1.200.000,00€ εντός 10 ημερών από της υπογραφής της σύμβασης, 30% ήτοι 1.200.000,00€ την 30/08/2006 , 30% στις 15/10/2006 και 10% ήτοι 400.000,00€ εντός 10 ημερών από την λήξη της τελετής. Οι καταβολές αυτές προβλέφθηκαν «ελεύθερες και απαλλαγμένες» από κάθε φόρο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι, το εξωφρενικό για τα ελληνικά δεδομένα τίμημα για μια εκδήλωση ποδοσφαιρική, διάρκειας μίας το πολύ ημέρας, είχε αποκτηθεί από την εταιρία RAM MEDIA Ltd και από την εταιρία FIFpro (Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών) (Σχετ.2) έναντι 400.000,00€ και μεταβιβάσθηκε για μια μόλις χρονιά στο Υπουργείο Πολιτισμού, προσαυξημένο κατά 1000% δηλαδή από 400.000,00€ σε 4.000.000,00€.
Πέραν όμως του τιμήματος συνέβη και το ακόλουθο απίστευτο. Με το συμφωνητικό αυτό η εταιρία RAM δεν αναλάμβανε καν την υποχρέωση να εξασφαλίσει την διενέργεια την πανάκριβης αυτής εκδήλωσης στην Αθήνα, αλλά να καταβάλει «καλές προσπάθειες» να προσελκύσει αορίστως 6 βραβευμένους ποδοσφαιριστές καθώς και διάφορες «διασημότητες και VIP γενικώς από τον κόσμο».
Όπως θα φανεί στην συνέχεια, η διατύπωση αυτή του συμφωνητικού είχε κρίσιμη σημασία, αφού, η εκδήλωση δεν έγινε ποτέ, ιδιαίτερα δε σε συνδυασμό με τη ρήτρα δικαιοδοσίας των Αγγλικών Δικαστηρίων και τη ρήτρα εφαρμοστέου δικαίου, του δικαίου της Μεγάλης Βρετανίας, ρήτρες τις οποίες, ο Γεώργιος Ορφανός συνομολόγησε για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου , στο παραπάνω ιδιωτικό συμφωνητικό.
Από το κείμενο της απόφασης του Αγγλικού Δικαστηρίου (σχετ. 3) απορρέουν και ορισμένες ειδικότερες περιστάσεις για το πραγματικό υπόστρωμα της σύναψης της λεόντειας αυτής , ακραία ετεροβαρούς και οφθαλμοφανώς ασύμφορης και επαχθούς σύμβασης, που ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση πομπωδώς σε συνέντευξη τύπου το 2006.
Τον Νοέμβριο του 2005 ο Γεώργιος Ορφανός, Υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, συναντήθηκε με κάποιον κ. Τσικλητήρα για να συζητήσουν ένα επενδυτικό σχέδιο σχετικά με το γκολφ. Το ραντεβού του κ. Τσικλητήρα με τον Γεώργιο Ορφανό είχε κλείσει κάποιος κ. Μαματζής, συνέταιρος κυρίου ονόματι Τάκη Μάσκελ και κάποιου «άγνωστου» τρίτου προσώπου, που είχαν εμπλακεί στο επενδυτικό σχέδιο του γκολφ.
Από τα πρόσωπα αυτά και ειδικά από τον κ. Τσικλητήρα φαίνεται, κατά τις παραδοχές του Δικαστηρίου του Λονδίνου, ότι συνέλαβε ο Γεώργιος Ορφανός την ιδέα σύναψης της ως άνω σύμβασης. Ο περαιτέρω ρόλος των προσώπων αυτών στην σύμβαση αυτή δεν μας είναι γνωστός.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης ακολούθησε συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής για την πραγματοποίηση του γεγονότος, το οποίο επρόκειτο να λάβει χώρα στις 6 Νοεμβρίου του 2006.
Στις 26/7/2006 (ΦΕΚ 1001/26-7-2006, τΒ), με απόφαση του Υφυπουργού Γεωργίου Ορφανού, διορίστηκαν ως μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής οι εξής: (σχετ. 4).
Σταύρος Δουβής, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, ως Πρόεδρος
Αντώνης Αντωνιάδης, Αντιπρόεδρος ΠΣΑΠ, ως αναπληρωτής Πρόεδρος
Θωμάς Στάμου, Γενικός Δ/ντης Υποστήριξης Αθλητισμού, ως μέλος
Καλλιόπη Νεδέλκου, υπάλληλος Γ.Γ.Α., ως μέλος
Κωνσταντίνος Καμινάρης, Δικηγόρος, ως μέλος
Ιωάννης Τσώλης, ως μέλος
Αθανάσιος Βασιλειάδης, ως μέλος
Γραμματείς της Οργανωτικής Επιτροπής ορίστηκαν οι:
α) Παπαγιαννοπούλου Χρυσούλα
β) Γκριτζά Παναγιώτα
γ) Κόνσουλα Μαρία
και οικονομικός υπόλογος ορίστηκε ο Κρίτων Αυγερόπουλος , μόνιμος υπάλληλος της Γ.Γ.Α.
Η Οργανωτική αυτή Επιτροπή στην πρώτη συνεδρίασή της (σχετ. 5), κατέληξε σε προϋπολογισμό, με τον οποίο καθόρισε το συνολικό κόστος της εκδήλωσης στο ποσό των 6.300.000,00€, δηλαδή 2.300.000,00€ περισσότερο από την αμοιβή της RAM, που όπως ελέχθη ανωτέρω είχε προσδιορισθεί στο ποσό των 4.000.000,00€.
Μια σύντομη προσέγγιση του προϋπολογισμού αυτού προκαλεί όχι απλώς ερωτηματικά και απορίες αλλά ίλιγγο, όπως «διάφορα έξοδα επιτροπής 200.000,00€», «αμοιβές προσωπικού διοικητικής υποστήριξης επιτροπής 100.000,00€», «αποζημίωση στελεχών διοργάνωσης 500.000,00€», «διάφορα μη κατονομαζόμενα έξοδα 200.000,00€». Τα ποσά αυτά μεταξύ πολλών άλλων προϋπολογίσθηκαν για μια εργασία, που θα διαρκούσε 3 μήνες και την οποία υποτίθεται ότι είχε αναλάβει η εταιρία RAM.
Η πορεία της σύμβασης αυτής ήταν η εξής. Στις 12 Ιουλίου 2006 το Υπουργείο Πολιτισμού κατέβαλε στην RAM 1.200.000,00€. Περαιτέρω, η επόμενη δόση κατεβλήθη τμηματικά, και συγκεκριμένα 300.000,00€ στις 19 Σεπτεμβρίου 2006 και 900.000,00€ στις 22 Σεπτεμβρίου 2006.
Μετά τις καταβολές αυτές και ενώ η Οργανωτική Επιτροπή συνέτασσε προϋπολογισμό και έκανε συνεδριάσεις, η RAM φαίνεται πως εξήντλησε τις καλές της προσπάθειες και παρά τις πληρωμές δεν μπορούσε να φέρει τους ποδοσφαιριστές, τις διασημότητες και τους VIP. Ανεφύησαν έριδες και προστριβές με αντικείμενο αν η τελετή χωρίς ποδοσφαιριστές είναι ή δεν είναι «GALA»και τελικώς η εκδήλωση ματαιώθηκε.
Το Ελληνικό Δημόσιο είχε ήδη πληρώσει για την ματαιωθείσα τελετή 2.400.000,00€ πλέον των εξόδων της Οργανωτικής Επιτροπής, μέρος του οποίου επιχειρήθηκε να ανακτηθεί με την κατάπτωση μίας εγγυητικής επιστολής.
Πρέπει στο σημείο αυτό να τεθεί υπόψη σας και το γεγονός ότι, κατά τις ρητές παραδοχές του Δικαστηρίου του Λονδίνου ( ΣΧΕΤ. 6 ) , η εταιρεία RAM είναι εντελώς αφερέγγυα, ήδη βρίσκεται σε κατάσταση εκκαθάρισης και το μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο είναι η αξίωσή της, δηλαδή τα χρήματα που έχει λάβει από το Ελληνικό Δημόσιο.
Η εκδήλωση αυτή δεν έγινε ποτέ. Το Ελληνικό Δημόσιο αλυσοδεμένο από μία σύμβαση προσχωρήσεως, την οποία δεν θα είχε αποδεχθεί ούτε πρωτοετής της Νομικής, όχι μόνο πλήρωσε τις αμοιβές της RAM, αλλά υπέστη και πρόσθετη ζημία περίπου 10.000.000,00€ για δικαστικές δαπάνες και για αμοιβές δικηγόρων σε μία δίκη στο Λονδίνο, κατά την οποία, η ως άνω εταιρεία δικαιώθηκε στον ισχυρισμό ότι πράγματι κατέβαλε τις καλές της προσπάθειες σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα και ότι η νομική φύση της σχέσης της με το Ελληνικό Δημόσιο ήταν, προεχόντως, σύμβαση εκχώρησης δικαιώματος και όχι σύμβασης παροχής υπηρεσιών.
Η απόφαση του Αγγλικού Δικαστηρίου η οποία, σύμφωνα τουλάχιστον με τα ελληνικά νομικά δεδομένα είναι παράδοξη, εκτελέστηκε ως προς το κεφάλαιο, τους τόκους και τις δικαστικές δαπάνες στο ύψος των 14.000.000,00€, με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου σε ξένες τράπεζες. Ακόμη όμως παραμένουν στο διαδίκτυο και σε εφημερίδες δηλώσεις του Γεωργίου Ορφανού (σχ. 7) με τον τίτλο « Καμία ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο από τη ματαίωση του GALA» .
Όμως, το εν λόγω GALA που ματαιώθηκε, στοίχησε στο Κράτος 14.00.000,00€, το ποσό της ετήσιας χρηματοδότησης του Ελληνικού Σωματειακού Αθλητισμού, που σήμερα διεκδικούν και για το οποίο διαμαρτύρονται χιλιάδες σωματεία.

Β. ΑΝΑΚΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΑΞΙΟΠΟΙΝΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ

Ποιος καθόρισε το ύψος της αμοιβής της RAM στο ποσό των 4.000.000,00€ και αν το ποσό αυτό βρίσκεται σε αντιστοιχία παροχής και αντιπαροχής ή αν υπήρξε δόλια ζημιογόνος ενέργεια κατά του Δημοσίου;
Ποιος αποφάσισε να δοθεί ως προκαταβολή στη RAM το ποσό των 2.400.000,00 € χωρίς τουλάχιστον να εξασφαλίσει την τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας αυτής;
Ποιος διαπραγματεύθηκε και επεξεργάσθηκε το σχέδιο της σύμβασης με τη RAM και αποδέχτηκε τους εξωφρενικούς της όρους, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο, λόγω της υπoβολής του στους όρους της σύμβασης αυτής, ζημία περίπου 14.000.000,00€;
Ποιος αποφάσισε τη σύμβαση αυτή χωρίς να ερευνηθεί η φερεγγυότητα της RAM, που απεδείχθη εκ των υστέρων ανύπαρκτη;
Ποιος πήρε τα λεφτά; Σε ποια φυσικά πρόσωπα και τίνων θυλάκια κατέληξαν τα 14.000.000,00€ που πλήρωσε το Δημόσιο;
Πως αποδέχθηκε το Ελληνικό Δημόσιο να «αγοράσει» ένα δικαίωμα που είχε αποτιμηθεί σε 400.000,00€ , στο ποσό των 4.000.000,00€;
Με ποιο κριτήριο προσδιορίσθηκαν οι δαπάνες της Οργανωτικής Επιτροπής στο ποσό των 2.300.000,00€; Πόσα τελικώς δαπανήθηκαν από το ποσό αυτό και για ποια αιτία;

Επειδή προσάγουμε και επικαλούμαστε τα έγγραφα που αναφέρονται στο σώμα της παρούσας με την ένδειξη σχετικό ήτοι :

α. Αντίγραφο του από 10.5.2006 ιδιωτικού συμφωνητικού που συνήφθη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού με αντισυμβαλλόμενες τις εταιρείες με την επωνυμία «RAM MEDIA Ltd» και «PARALLEL MEDIA GROUP plc» καθώς και το συμφωνητικό με το ίδιο περιεχόμενο που φέρει ημερομηνία 6.2.2006 .
β. Αντίγραφο της σχετικής σύμβασης που συνήφθη μεταξύ της «FIFPro Foundation» και της «RAM MEDIA Ltd» και της από 17.3.2006 επιστολής που απεστάλη στον Γεώργιο Ορφανό από την πρώτη εκ των άνω εταιρειών .
γ. Αντίγραφο της από 31.7.2008 Απόφασης του Αγγλικού Δικαστηρίου ( case no. TLQ/07/0461 ) , εκδοθείσας επί αγωγής της εταιρείας «RAM MEDIA Ltd» κατά του Υπουργείου Πολιτισμού .
δ. Αντίγραφο του με αρ. ΦΕΚ 1001/26-7-2006, τευχ. Β , δια του οποίου συγκροτείται Οργανωτική Επιτροπή τέλεσης του γεγονότος και διορίστηκαν τα μέλη αυτής
ε. Αντίγραφο των από 3.8.2006 Πρακτικών της Α’ συνεδρίασης της Επιτροπής διοργάνωσης του γεγονότος
στ. Αντίγραφο απόφασης του Αγγλικού Δικαστηρίου ( claim Νο HQ0603886 )
ζ. Αντίγραφα σχετικών δημοσιευμάτων εφημερίδων με δηλώσεις του Γεωργίου Ορφανού
η. Αντίγραφο του με αρ. πρωτ. 2/7465/0023Α/ 2010 εγγράφου του Υπουργείου Οικονομικών ( Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ) δια του οποίου βεβαιώνεται πληρωμή ποσού 9.609.594,14 ευρώ προς την εταιρεία RAM Media βάσει της στο (σχετ.γ.) απόφασης του Αγγλικού δικαστηρίου
Επιφυλασσόμεθα να προσκομίσουμε και το σύνολο των εγγράφων ( σε τριάντα εννέα ( 39 ) φακέλους ) που συνθέτουν την υπόθεση αυτή με υλικό που βρέθηκε σε δροσερό και σκοτεινό σημείο των αποθηκών της ΓΓΑ.-
Επειδή ρητά επιφυλασσόμεθα όλων των δικαιωμάτων μας όπως αυτό της παράστασης πολιτικής αγωγής στην περίπτωση που ασκηθεί ποινική δίωξη



ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε Θ Α
Να διαταχθεί προκαταρτική εξέταση, προς διαπίστωση τυχόν ποινικών ευθυνών των εμπλεκομένων στην υπόθεση αυτή προσώπων.
Να κληθούν ως μάρτυρες το σύνολο των αναφερομένων στην ανωτέρω αναφορά φυσικών προσώπων καθώς και όσων άλλων θεωρήσετε απα-ραίτητους και αναγκαίους για την διαλεύκανση της υπόθεσης
Με εκτίμηση ,


Παναγιώτης Μπιτσαξής
Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού

8-16 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για εκπαιδευτικούς Ειδικών Κατηγοριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι καλούνται οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70 -Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (όλες οι ειδικότητες), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12 (όλες οι ειδικότητες), ΠΕ13, ΠΕ14 (όλες οι ειδικότητες), ΠΕ15, ΠΕ16.01, ΠΕ16.02, ΤΕ16, ΠΕ17 (όλες οι ειδικότητες), ΠΕ18 (όλες οι ειδικότητες), ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΤΕ.01 (όλες οι ειδικότητες) και ΔΕ.01 (όλες οι ειδικότητες) - Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - εφόσον είναι:....

α) Γονείς περισσότερων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν,

β) Με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω, που συμπληρώνουν τουλάχιστον δώδεκα (12)μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού μέχρι 30 Ιουνίου 2010,

γ) Γονείς τέκνων με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω, που συμπληρώνουν τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού μέχρι 30 Ιουνίου 2010 και

δ) Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που έχουν υπηρετήσει επί έξι σχολικά έτη με δεκαοκτάωρη εβδομαδιαία διδασκαλία για κάθε σχολικό έτος ή σε περίπτωση μειωμένου ωραρίου διδασκαλίας συμπληρώνουν, με αναγωγή αυτού, δεκαοκτάωρη εβδομαδιαία διδασκαλία για τέσσερα, τουλάχιστον, σχολικά έτη και απολύονται αποκλειστικά και μόνο για κατάργηση των ιδιωτικών σχολικών μονάδων, τάξεων ή τμημάτων, ή με καταγγελία της σύμβασης εργασίας μέχρι 30-6-2010, να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξη και κατάταξή τους σε ειδικό πίνακα της αντίστοιχης κατηγορίας κατά κλάδο και ειδικότητα.

Επισημαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί των ανωτέρω κατηγοριών πρέπει να έχουν αποκτήσει την αντίστοιχη ιδιότητα μέχρι 30 Ιουνίου 2010.

Προθεσμία υποβολής ορίζεται από 08 - 07 - 2010 μέχρι και 16 - 07 - 2010.

Η σχετική εγκύκλιος βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου www.minedu.gov.gr

Ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμού ΟΤΕ στο ηλεκτρονικό του κατάστημα oteshop.gr

Μια νέα διαδικτυακή υπηρεσία, η «Ηλεκτρονική Πληρωμή Λογαριασμού», είναι διαθέσιμη από σήμερα στο ηλεκτρονικό κατάστημα του ΟΤΕ, το oteshop.gr.
Με τη νέα υπηρεσία, οι πελάτες μπορούν να εξοφλούν τον τηλεφωνικό τους λογαριασμό μέσω του διαδικτύου στο www.oteshop.gr χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε διαδικασία εγγραφής χρήστη (registration) σε κάποια υπηρεσία ή στο online κατάστημα του ΟΤΕ. Ο πελάτης με απλά βήματα, εισάγοντας τον κωδικό που αναγράφεται στον έντυπο τηλεφωνικό λογαριασμό που λαμβάνει, μπορεί να τον πληρώσει εύκολα και με.... ασφάλεια, με χρέωση πιστωτικής κάρτας (VeriSign Secured). Αναλυτικό demo υπάρχει στη σελίδα της ηλεκτρονικής πληρωμής στο oteshop.ote.gr/portal/page/portal/OTESHOP/MyServices/Online_Payment
Η παραπάνω δυνατότητα έρχεται να προστεθεί στην υπηρεσία «My e-Bill», που λειτουργεί με επιτυχία εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο.

Φρικτό έγκλημα με θύμα χελώνα καρέτα - καρέτα στον Κυπαρισσιακό κόλπο

Η απόλυτη φρίκη, σκότωσαν χελώνα καρέτα - καρέτα για να της βγάλουν το καβούκι της. Μέχρι που μπορεί να φτάσει η απανθρωπιά σκέφτεται κανείς διαβάζοντας για αυτό το συμβάν. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Συλλόγου Αρχέλων για αυτή την αποτρόπαια πράξη: "Ενώ δυο εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ, μια κοπέλα από την Αμερική και ένας νέος από την Ιρλανδία, περπατούσαν κατά μήκος της παραλίας από το Καλόνερο μέχρι την Κυπαρισσία, έμειναν άναυδοι όταν ήρθαν αντιμέτωποι με αυτό το φρικιαστικό θέαμα. Στην παραλία του Καρτελλά, λίγο έξω από την πόλη της Κυπαρισσίας, μια μαμά χελώνα κείτονταν νεκρή σε μια απόσταση 30 μέτρων από την θάλασσα, κατακρεουργημένη και χωρίς κέλυφος. Μια εικόνα που σπάραζε την καρδιά ακόμη και των πιο σκληρών και ...ασυγκίνητων ανθρώπων. Μια μητέρα χελώνα, μήκους περίπου ενός μέτρου, περίμενε 30 χρόνια για να γυρίσει στην παραλία που γεννήθηκε να φτιάξει την φωλιά της, εκεί όπου την περίμενε κάποιος πρωτοφανώς ασυνείδητος που την θανάτωσε για να αφαιρέσει το καβούκι της και να κοσμήσει με αυτό κάποιο σαλόνι, με το λάφυρο της αδιανόητης απανθρωπιάς του και βαρβαρότητας!

Δυστυχώς, στην περιοχή που αποτελεί και τον πυρήνα της φωλεοποίησης για τη Θαλάσσια χελώνα στον Κυπαρισσιακό, από το Καλόνερο μέχρι και την περιοχή της Ελαίας, μετράμε κάθε χρόνο δεκάδες εκθαλασσώσεις Θαλασσίων χελωνών ως αποτέλεσμα της τυχαίας αλληλεπίδρασης τους με τα αλιευτικά εργαλεία ή τις ανθρώπινες δραστηριότητες στο θαλάσσιο περιβάλλον, ποτέ όμως πριν δεν είδαμε στην Ελλάδα ένα παρόμοιο αποτρόπαιο έγκλημα που υποβαθμίζει το ανθρώπινο είδος.

Η τοπική κοινωνία στην περιοχή που δραστηριοποιείται ο ΑΡΧΕΛΩΝ στον Κυπαρισσιακό, έχει μεγαλώσει γενιές με τις χελώνες καρέττα να μοιράζονται τις δικές τους μοναδικές παραλίες, σέβεται αυτό το προϊστορικό είδος και ενισχύει τις προσπάθειες εθελοντών από ολόκληρο τον κόσμο και υπευθύνων του ΑΡΧΕΛΩΝ που νυχθημερίς δουλεύουν για την διατήρηση του σπάνιου αυτού ζώου και της φυσικής κληρονομιάς μας. Οι ντόπιοι σοκαρισμένοι αντιμετώπισαν το τρομακτικό θέαμα, λίγες μέρες πριν την πανσέληνο του Ιουνίου, σε μια παραλία που οι ίδιοι κάτοικοι φροντίζουν για την προστασία των φωλιών που κάνουν εκεί οι χελώνες καρέττα. Στον ΑΡΧΕΛΩΝ ήρθαν να καταγγείλουν το συμβάν κάτοικοι της περιοχής ντροπιασμένοι για το ανθρώπινο είδος και με εμφανή ανησυχία για την κατάληξη του.

BIG BANG BIG BOOM - the new wall-painted animation by BLU

Ο δεκάλογος του Μηχανογραφικού. Χρήσιμες οδηγίες για την συμπλήρωση , τι να προσέξετε


1 Ο υποψήφιος μπορεί να δηλώνει στο Μηχανογραφικό όσες σχολές επιθυμεί, ακόμη και όλες όσες περιλαμβάνονται σε ένα ή δύο το πολύ από τα πέντε Επιστημονικά Πεδία.

2 Μπορεί να δηλώνει με όποια σειρά επιθυμεί τις σχολές, ανεξάρτητα από το Επιστημονικό Πεδίο στο οποίο περιλαμβάνονται.

3 Εχει τη δυνατότητα, ανεξάρτητα από το αν ακολουθεί τη Θεωρητική, τη Θετική ή την Τεχνολογική Κατεύθυνση, να δηλώσει όποιο Επιστημονικό Πεδίο επιθυμεί....


4 Οταν ομως δηλώσει Επιστημονικό Πεδίο που απαιτεί μαθήματα αυξημένης βαρύτητας τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην Κατεύθυνση που ακολουθεί, τότε χάνει μόρια.

5 Ο υποψήφιος μετέχει στην επιλογή μόνο των τμημάτων για τα οποία δήλωσε προτίμηση, με βασικό κριτήριο τον αριθμό των μορίων που του δίνουν ο γενικός βαθμός πρόσβασης και οι βαθμοί των δύο μαθημάτων αυξημένης βαρύτητας. 6 Για σχολές που είναι κοινές στα δύο Επιστημονικά Πεδία τα οποία επέλεξε ο υποψήφιος, λαμβάνεται υπόψη για την επιλογή του το μεγαλύτερο από τα δύο σύνολα μορίων που αντιστοιχούν σε κάθε Επιστημονικό Πεδίο που επέλεξε, ανεξάρτητα από αυτό στο οποίο δήλωσε την προτίμησή του. 7 Αντιθέτως, για τα τμήματα που είναι κοινά σε δύο Επιστημονικά Πεδία αλλά ο υποψήφιος επέλεξε μόνο το ένα, λαμβάνονται υπόψη τα μόρια που αντιστοιχούν στο Επιστημονικό Πεδίο που δήλωσε την προτίμηση.

8 Σε περίπτωση ισοβαθμίας υποψηφίων στην τελευταία θέση εισακτέων κάποιου τμήματος, προηγείται αυτός που έχει μεγαλύτερο γενικό βαθμό πρόσβασης. Αν πάλι υπάρχει ισοβαθμία, προηγείται αυτός που έχει μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών στα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας. Αν και πάλι υπάρχει ισοβαθμία εισάγονται όλοι οι ισοβαθμούντες.

9 Αν ο υποψήφιος βάσει των μορίων μπορεί να εισαχθεί σε περισσότερες από μία σχολές από αυτές που έχει δηλώσει, τότε θα εισαχθεί σ΄ αυτή που έχει δηλώσει πρώτη. Αν όχι στη δεύτερη, κ.λπ. Για τον λόγο αυτόν η σειρά των προτιμήσεων χρήσιμο είναι να εκφράζει την πραγματική επιθυμία του υποψηφίου.

10 Μετά την οριστική κατάθεσή του Μηχανογραφικού δεν επιτρέπεται αλλαγή, διόρθωση, τροποποίηση ή αντικατάστασή του. Μετά τις 20 Ιουλίου δεν γίνεται δεκτό Μηχανογραφικό για οποιονδήποτε λόγο.
Προσοχή στα «ανάδελφα» Τμήματα

ΟΣΟΙ υποψήφιοι δικαιούνται μετεγγραφής και ποντάρουν στην αξιοποίησή της θα πρέπει να προσέξουν κατά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού τους Δελτίου να μην να εισαχθούν σε κάποιο από τα 47 «ανάδελφα» Τμήματα (μη αντίστοιχα) που υπάρχουν στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. Είναι προφανές ότι σε τέτοια περίπτωση το δικαίωμα μετεγγραφής θα παραμείνει ανικανοποίητο, εφόσον τα Τμήματα αυτά δεν συνδέονται με κανένα άλλο προς το οποίο να μπορεί να κατευθυνθεί ο υποψήφιος. Οι αντιστοιχίες των Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα http://www.ypepth. gr/el-ec-category5757.htm

πηγη : ΤΑ ΝΕΑ

Βρείτε την βαθμολογία των Πανελληνίων Εξετάσεων 2010

Ξέροντας τον 8 ψηφιο κωδικό υποψηφίου μπορείτε να μπείτε στο παρακάτω link του υπουργείου Παιδείας και να δείτε τον βαθμό σας στα γραπτά των μαθημάτων που δώσατε στις Πανελλαδικές 2010

Βαθμολογία Πανελλαδικά Εξεταζομένων Μαθημάτων Γενικών Λυκείων 2010

4 αλλαγές και προσθήκες στο ασφαλιστικό

Αλλαγές και προσθήκες στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που συζητείται στη Βουλή, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, με πρώτη εκείνη για την οριζόντια εγγύηση των συντάξεων, ώστε όλοι να παίρνουν μια αξιοπρεπή σύνταξη.
Η δεύτερη προσθήκη αφορά τη μείωση κατά 30% έως 50% της εξαγοράς του πλασματικού χρόνου για το στρατό, ενώ η τρίτη αφορά την αναπροσαρμογή του επιδόματος των 800 ευρώ ανάλογα με την οικονομική κατάσταση της χώρας και.. κατόπιν υπουργικής απόφασης των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.
Τέλος, η τέταρτη προσθήκη αφορά τον επακριβή ορισμό του ποσοστού του κράτους ως πηγή συγχρηματοδότησης του ασφαλιστικού.

ΑΠΕ
Related Posts with Thumbnails