Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΛΗ !...

Ο λαός, με την ψήφο του, καταπόντισε τον Καραμανλή και τη νεοδεξιά πολιτική του, συνοδεύοντας το σφουριχτό «χαστούκι» και με την συνηθισμένη φράση – ξεφωνητό :
«…άντε πάγαινε από δω, ρε άσχε-τε, ανίκανε !...».
Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε, αποτύπωσε και στην κάλπη το «πέρασμά του μπροστά», πλην όμως, στο «ναι» που πήρε, υπάρχει και «αλλά»… Και δικοί του ψηφοφόροι προτίμησαν να μείνουν μακριά από την κάλπη κι όχι όλοι, και μόνο, για λόγους σχετικούς με το τριήμερο.....

Η επιλογή έχει, κατ΄ αρχήν, γίνει, και το Κίνημα, υπό τον Γ. Παπανδρέου, οδεύει προς τις κυβερνητικές ευθύνες. Υπάρχουν, όμως, πολλά ζητήματα ακόμα, που πρέπει να αντιμετωπισθούν, απόψεις και προτάσεις, που πρέπει να διευκρινιστούν και να επικοινωνηθούν, με σαφήνεια και ενάργεια, έτσι ώστε να καταστούν εύληπτες από τον μέσο πολίτη.
Υπάρχει, παράλληλα και μια, θεμελιακή, ανάγκη : το προφίλ, που έχει αποκτήσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στα ζητήματα της ηθικής, της διαφάνειας, της εντιμότητας και της ειλικρίνειας, να το αποκτήσει – στα μάτια του λαού - και όλο το στελεχιακό δυναμικό του Κινήματος, που θα κληθεί αύριο να δουλέψει σε κυβερνητικές θέσεις. Πρόκειται, σαφώς, για ουσιαστικό, αλλά λεπτό και ευαίσθητο, θέμα, που απαιτεί προσεκτικές και μελετημένες κινήσεις.

Πολύ σωστά, λοιπόν, η νίκη στις ευρωεκλογές, ευχαρίστησε, αλλά δεν συνεπήρε και δεν οδήγησε σε υπερφίαλους ενθουσιασμούς και άκρατους πανηγυρισμούς. ΄Εγιναν πολλά, υπήρξε μια πρώτη αναγνώριση, μέχρι την επάνοδο του Κινήματος στη διακυβέρνηση της χώρας, πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα, με εντεινόμενο ρυθμό και προσεκτικότερα βήματα. ΄Αλλωστε, είναι γνωστό και δεδομένο, πως «για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή !...».
http://logoplokies.blogspot.com/2009/06/blog-post_10.html

Η αποχή και το ζόρι για την ερμηνεία της ...

Αποχή , αποχή , αποχή δεν ακούς και άλλο τίποτα αυτές τις μέρες το ακούγαμε και πριν τις εκλογές το ακούμε πολύ περισσότερο και μετά από αυτές. Όλοι έχουν καταπιαστεί να την ερμηνεύσουν ... Αποχή γιατί απόχη γιατί τόσο μεγάλη. Σε αυτή αποδίδει η ΝΔ και όλοι οι χαμένοι της εκλογικής αναμέτρησης τα χαμηλά ποσοστά τους , μόνο που αν μείνουν όλοι αυτοί σε αυτή και μόνο την ερμηνεία κατά το λαϊκός λεγόνενο μαύρο φίδι που τους έφαγε.... Η απάντηση για την αποχή είναι πολύ απλή .... ο λαός πλέον συνειδητοποίησε με τι πάστα ανθρώπων έχει να κάνει , το τι άνθρωποι είναι όλοι αυτοί που ασχολούνται με την πολιτική "πλην ελαχίστων εξαιρέσεων" ο λαός έχει βαρεθεί το παραμύθι τους , βλέπει ότι δεν αλλάζει τίποτα βλέπει ότι η πολιτική και οι πολιτικοί στην χώρα μας δεν έχει να τους προσφέρει και τίποτα. Μην ξεχνάμε δε ότι και το εκλογικό σώμα έχει αλλάξει πλέον έχουν φύγει από τα κατάλοιπα που έσερναν πίσω τους οι παλιότερες γενιές , που πλακώνονταν στο ξύλο για να υποστηρίξουν το πολιτικό τους , πλέον έχει έρθει μια νέα αντίληψη ένα άλλο επίπεδο ... Ενώ μην ξεχνάμε ότι οι εκλογές κάτσανε και σε τριήμερο με υψηλές θερμοκρασίες.
Αυτές είναι οι απλές σκέψεις μας και νομίζουμε εξηγείτε το μεγάλο ποσοστό της αποχής ... δεν χρειάζεται βαθυστόχαστες αναλύσεις .


Related Posts with Thumbnails