Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Αποστολή ελληνικής πυροσβεστικής βοήθειας στο Ισραήλ

Αναχωρεί απόψε 

Μετά από αίτημα της κυβέρνησης του Ισραήλ προς την Ελληνική κυβέρνηση, η Ελλάδα μετέχει στη μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο δάσος Καρμέλ της Χάιφα, με την αποστολή τεσσάρων πυροσβεστικών αεροσκαφών CL-415 και ενός μεταγωγικού C-130 που θα μεταφέρει τεχνικούς και εφεδρικά πληρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τα ελληνικά αεροσκάφη αναχωρούν απόψε από... την 113 ΠΜ στη Θεσσαλονίκη και θα ανεφοδιαστούν στη Λάρνακα προκειμένου να επιχειρήσουν με το πρώτο φως της ημέρας στη Χάιφα.

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ επικοινώνησε νωρίτερα με τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και του μετέφερε τις ευχαριστίες της ισραηλινής κυβέρνησης και του ισραηλινού λαού για την άμεση ανταπόκριση της Ελλάδας.

Η αποκάλυψη της ΝΑΣΑ «Εξωγήινο» βακτήριο ζει σε λίμνη της Καλιφόρνια

Ο πρώτος οργανισμός που δύναται να αντικαθιστά ένα από τα έξι βασικά στοιχεία της ζωής ανακαλύφθηκε από τους επιστήμονες της NASA.

Όπως μετέδωσε το BBC, το βακτήριο ζει στη λίμνη Μόνο της ανατολικής Καλιφόρνια και χρησιμοποιεί το δηλητηριώδες στοιχείο του αρσενικού, με το οποίο υποκαθιστά το φώσφορο.
Πρόκειται για το πρωτεοβακτήριο GFAJ-1, της οικογένειας των «Holomonadaceae», που βρέθηκε στη γνωστή για τα δηλητηριώδη, αφιλόξενα νερά της, λίμνη Μόνο, στην Καλιφόρνια. Η εν λόγω λίμνη περιέχει αρσενικό και άλλα δηλητήρια, τα οποία καθιστούν αδύνατη την... επιβίωση οποιουδήποτε είδους ψαριού εκεί, την ώρα όμως που τα μικρόβια αφθονούν.

Η ανακάλυψη, που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή στο περιοδικό Science, αποκαλύφθηκε από τους ερευνητές της μελέτης πριν από τη συνέντευξη Τύπου της NASA, που έχει προγραμματιστεί για τις 21.00 ώρα Ελλάδας, την Πέμπτη.

Και μπορεί να μην αφορά... πράσινα ανθρωπάκια με κεραίες και μεγάλα αυτιά, αλλά η ανακάλυψη αυτή χαρακτηρίζεται εξίσου σημαντική, καθώς η ανακάλυψη του εν λόγω βακτηρίου, που ενσωματώνει στο DNA του το δηλητηριώδες στοιχείο αρσενικό, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, η οποία φαντάζει πλέον όλο και πιο πιθανή.

«Τα ευρήματά μας αποτελούν υπενθύμιση ότι η ζωή, όπως την ξέρουμε, μπορεί να είναι πολύ πιο ευέλικτη απ' ό,τι υποθέτουμε ή μπορούμε να φανταστούμε» σχολίασε η Φελίσα Γουλφ-Σάιμον του Ινστιτούτου Αστροβιολογίας της NASA, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Η ζωή, όπως τουλάχιστον την γνωρίζαμε μέχρι τώρα, αποτελείται κυρίως από τα στοιχεία άνθρακας, υδρογόνο, άζωτο, οξυγόνο, θείο και φώσφορο. Το GFAJ-1 είναι η πρώτη γνωστή μορφή ζωής που χρησιμοποεί και αρσενικό, εκτός από αυτά τα στοιχεία.

Όταν το βακτήριο καλλιεργήθηκε στο εργαστήριο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μπορεί να επιβιώσει μόνο με φώσφορο, μόνο με αρσενικό, ή και με τα δύο μαζί.

Ο Πολ Ντέβις, ερευνητής του πανεπιστημίου και της NASA, τόνισε ότι αυτή η ανακάλυψη ενισχύει την πεποίθηση ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν. «Αν κάτι εδώ στη Γη μπορεί να κάνει κάτι τόσο αναπάντεχο, τι άλλο μπορεί να κάνει η ζωή, που δεν έχουμε δει ακόμα;» διερωτήθηκε, για να δώσει αμέσως την απάντηση ο ίδιος: «Τώρα ήρθε η ώρα να το μάθουμε».

LIVE Δείτε ζωντανα την Συνέντευξη της ΝΑΣΑ για την εξωγήινη ζωή

ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΙΣ 9 ΩΡΑ


Συνελήφθη 27χρονος στη Θεσσαλονίκη για απάτη μέσω μέσω διαδικτύου

Ξεγέλαγε υποψήφιους αγοραστές 

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας , ύστερα από σχετικές καταγγελίες χρηστών του Διαδικτύου και αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «Απάτη κατ΄εξακολούθηση».

Συγκεκριμένα, η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε από αρχές Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, μετά από μηνήσεις πολιτών στο... Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλες αστυνομικές Υπηρεσίες της χώρας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο 27χρονος, προέβαινε αρχικά σε συστηματική ανάρτηση αγγελιών πώλησης προϊόντων υψηλής τεχνολογίας (τηλεοράσεις, Η/Υ, κινητά τηλέφωνα, κ.α) σε Ιστοσελίδες του Διαδικτύου. Στη συνέχεια και παρότι έπειθε τους υποψήφιους αγοραστές που επικοινωνούσαν μαζί του να καταθέτουν το αντίτιμο των παραγγελιών τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ή να το αποστέλλουν μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων, είτε δεν παρέδιδε τα παραγγελθέντα προϊόντα, είτε εναλλακτικά απέστελλε αγαθά σημαντικά μικρότερης αξίας.

Πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

*
3 κινητά τηλέφωνα,
*
ένας φορητός Η/Υ,
*
ένας σκληρός δίσκος,
*
το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ, προερχόμενο από την έκνομη δραστηριότητά του και
*
πλήθος εγγράφων, αποδεικτικών των αξιόποινων πράξεων του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Στο Κατάρ το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022

 Επικράτησε το Φαβορί

Το Κατάρ είναι η χώρα που θα διοργανώσει το Μουντιάλ του 2022. Στην περίπτωση αυτή επικράτησε η χώρα που ήταν και το μεγάλο φαβορί για την διοργάνωση

Στην Ρωσία το Παγκόσμιο Κύπελο του 2018

Εκτός η Αγγλία 

Η Ρωσία είναι η διοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλου ποδοσφαίρου για το 2018 όπωσ προέκυψε πριν λίγο στην ψηφοφορία που γίνεται στην Ζυρίχη

Απίστευτα επεισόδια στην Αγγλία στο Μπέρμιγχαμ - Αστον Βίλα

Συνέντευξη σήμερα της ΝΑΣΑ σχετικά με ανακαλύψεις για την εξωγήινη ζωή

Μεγάλο το ενδιαφέρον

Συνέντευξη τύπου έχει προγραμματίσει για σήμερα 7 ώρα Ελλάδας η ΝΑΣΑ σχετικά με ανακαλύψεις που αφορούν την εξωγήινη ζωή. Όπως είναι φυσικό έχει δημιουργηθεί έντονο ενδιαφέρον και φυσικά έχει αναπτυχθεί πολύ μεγάλη παραφιλολογία για το τι θα ειπωθεί

Ξεκίνησε η πώληση εισητήριων για τον αγώνα κατά της φτώχειας στο Καραϊσκάκη

Στις 14 Δεκέμβρη ο αγώνας

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ "Αύριο, Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, αρχίζει η διάθεση των εισιτηρίων του «8ου Αγώνα Κατά της Φτώχειας» μεταξύ των ομάδων «Φίλοι του Ζιντάν και του Ρονάλντο» και «Αστέρια του Ολυμπιακού», ο οποίος θα διεξαχθεί την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», με ώρα έναρξης 21.15.

Με τη σύμφωνη γνώμη του Προγράμματος του Ο.Η.Ε. (UNDP) και του Ολυμπιακού, οι τιμές των εισιτηρίων καθορίζονται ως εξής:...

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΖΙΝΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤΟ - ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 14/12/2010, ΩΡΑ: 21.15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΘΥΡΕΣ 3-7 και 21-25........................10 €

ΘΥΡΕΣ 1,2,8,9,19,20,26,27..................15 €

ΘΥΡΕΣ 10-12, 16-18, 28-29, 34-35...........20 €

ΘΥΡΕΣ 30, 33, 14, 15.......................30 €

VIP........................................50 €

Ο χαρακτήρας του αγώνα είναι καθαρά φιλανθρωπικός και τα έσοδα θα διατεθούν στην παροχή βοήθειας στους σεισμοπαθείς της Αϊτής και των πλημμυροπαθών του Πακιστάν αλλά και σε κοινωφελή ιδρύματα του Πειραιά, όπως η «Αργώ» (Ναυτική Ένωση Γονέων με παιδιά με ειδικές ανάγκες) και -μέσω της εκκλησίας- στους φτωχούς και άστεγους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Ως εκ τούτου, δεν ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας, ούτε θα εκδοθούν προσκλήσεις.

Τα εισιτήρια θα διατίθενται από το Τμήμα Διαχείρισης Εισιτηρίων της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός (γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», 210-4800901) αλλά και από τα καταστήματα Public στις εξής περιοχές:

Σύνταγμα:
Καραγεώργη Σερβίας 1
Πλατεία Συντάγματος
Τήλ: 210 3246210

Πειραιάς:
Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154
Πασαλιμάνι
Τήλ: 210 4126460

Αγ. Δημητρίος (Athens Metro Mall):
Λεωφ. Βουλιαγμένης 276
Αθήνα
Τήλ: 210 9730006


Video τα γκολ Ατλέτικο - ΑΡΗΣ 2-3

Κίτρινοι θρίαμβοι

 Κοντά στην πρόκριση

Σπουδαίες νίκες εκτός έδρας χθες στο Γιουρόπα Λιγκ για ΑΡΗ και ΑΕΚ που τους φέρνουν πιο κοντά στην επόμενοι φάση της διοργάνωσης. Ο ΑΡΗΣ πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-3 μέσα στην Μαδρίτη , ενώ η ΑΕΚ νίκησε με 1-3 την Χάιντουκ στο Σπλιτ
Related Posts with Thumbnails