Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβιβ 2-1

Νωθρός ο Ολυμπιακός κατάφερε να γυρίσει το μάτς και να πάρει τη νίκη με σκορ 2-1

Γιαγκελόνια - Άρης 1-2

Με σκορ 1-2 πεοηγείτε ο ΑΡΗΣ στο πρώτο ημίχρονο

ολυμπιακος - Μακάμπι 0-1

Πίσω στο σκορ ο Ολυμπιακός 0-1 για την Μακάμπι με πέναλντι στο 18'

Ολυμπιακός- Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Novasports 1

Κεκλεισμένων των θυρών σε λίγη ώρα ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μακάμπι Τελ Αβίβ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα. Στόχος είναι ένα καλό σκορ ασφαλείας που δεν θα βάλει σε μπελάδες τους Πειραιώτες....

tromaktiko

Μεγάλη συζήτηση ξεκινά γύρο από το νέο blog Tromaktiko που έκανε την εμφάνιση του ως συνεχιστής του troktiko Συγκεντρώνοντας τόσο θετικά όσο και αρνητικά σχόλια η ουσία πάντως είναι ότι από επισκεψιμότητα σκίζει, όμως....

Στηρίζει Δράκο η ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την υποψηφιότητα του Δημήτρη Δράκου για την Περιφέρεια της Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι στηρίζει η ΝΔ. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει" Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει πολιτικά την υποψηφιότητα του κ. Δημητρίου Δράκου, για τη θέση του αιρετού Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Ο κ. Δ. Δράκος είναι, σήμερα, Νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ"
Να σημειώσουμε ότι σήμερα το μεσημέρι ο κ. Δράκος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του

Σε στάση πληρωμών οδηγείτε ο δήμος Πειραιά ....

Υπό την Προεδρία του Δημάρχου Πειραιά κ. Παναγιώτη Φασούλα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο νέο Δημαρχείο για την αντιμετώπιση του άμεσου οικονομικού προβλήματος του Δήμου, μετά από την παρακράτηση του συνόλου της τακτικής επιχορήγηση αυτό το μήνα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προς το Δήμο ύψους: 2.192.267,80 ευρώ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν:... η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεονίτσα Βλασσοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι κκ: Τάκης Αβραμίδης, Αντώνης Αρώνης, Γιάννης Μπενέτος, Γιώργος Αξαρλής, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Στέλιος Γαϊτανάρος, Δημήτρης Βρόντος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γιώργος Οικονομόπουλος.

Επίσης ο κ. Φασούλας συναντήθηκε με τον βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νησιών κ. Δημήτρη Καρύδη και τον ενημέρωσε σχετικά.

Μετά τη σύσκεψη και τη συνάντηση ο Δήμαρχος Πειραιά έκανε στους δημοσιογράφους τις εξής δηλώσεις:



"Το οικοδόμημα του Δήμου Πειραιά που χτίσθηκε τα τελευταία 40 χρόνια, με πάνω από 2 χιλιάδες υπαλλήλους, με πολλές Δημοτικές επιχειρήσεις, με πολλές κοινωνικές και άλλου χαρακτήρα δράσεις κινδυνεύει πλέον άμεσα. Είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα. Από τη μέρα που αναλάβαμε το αντιμετωπίζουμε βεβαίως το οικονομικό πρόβλημα και τις δανειακές υποχρεώσεις που είχε ο Δήμος μας, που απέκτησε τα τελευταία 16 χρόνια. Φτάσαμε πλέον στο αποκορύφωμα.



Η χρηματοδότηση που περιμένει κάθε μήνα ο Δήμος για τις λειτουργικές του δαπάνες και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων και κατ' επέκταση τη λειτουργία όλων των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου που είναι οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά ιατρεία, τα ΚΑΠΗ και όλα αυτά, δε δόθηκε με συνέπεια να κινδυνεύουν. Γιατί δεν μπορούμε να μην κάνουμε στάση πληρωμών, όταν παίρνουμε έγγραφο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο μας πληροφορεί ότι η χρηματοδότηση του Δήμου μας αυτό το μήνα είναι μηδέν ευρώ, επειδή παρακρατείται για τις δανειακές υποχρεώσεις που δημιούργησε ο Δήμος τα τελευταία 16 χρόνια.



Εμείς αυτό το θεωρούμε απαράδεκτο. Το θεωρήσαμε και με την προηγούμενη κυβέρνηση. Ζητούσαμε διακαώς μια λύση των υποχρεώσεων που δημιούργησε ο Δήμος όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μας δόθηκε αυτή η λύση. Καταφέραμε να κρατήσουμε το Δήμο όρθιο μέχρι τώρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι με μηδέν έσοδα από την κεντρική εξουσία, είναι αδύνατον να λειτουργήσει ένας Δήμος 2 χιλιάδων ανθρώπων. Καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλο αντίκτυπο μπορεί να έχει σε μια πόλη που η μεγαλύτερη "επιχείρηση" της πόλης του Πειραιά είναι ο Δήμος Πειραιά, με 2 χιλιάδες εργαζόμενους. Φοβάμαι ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε σε αναγκαστική στάση πληρωμών, αν και εφόσον βεβαίως η κυβέρνηση δεν δώσει άμεσα μια λύση σε αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα".



Δημοσιογράφος: Η απάντηση ποια ήταν από το Υπουργείο Οικονομικών, στις συναντήσεις που είχατε;



Π. Φασούλας: "Η απάντηση είναι ότι κατανοούν το πρόβλημα, αλλά είμαστε σε δύσκολη κατάσταση κτλ. Εγώ δεν το κατανοώ όμως, γιατί αυτά τα χρήματα που είναι υποχρεωμένο το κράτος να δίνει στους Δήμους έχουν εισπραχθεί από τους Έλληνες πολίτες, με φορολόγηση. Είναι μέσα από τον ΦΠΑ, ένα ποσό του ΦΠΑ, ένα ποσοστό από τα τέλη κυκλοφορίας κτλ. Έχουν εισπραχθεί και απλώς δεν τα αποδίδουν στο Δήμο Πειραιά και τα αποδίδουν στο Παρακαταθηκών και Δανείων που χρωστάει ο Δήμος Πειραιά από το 1990 μέχρι σήμερα".



Δημοσιογράφος: Ζητάτε μια μεσολάβηση του Υπουργείου;



Π. Φασούλας: "Ζητάμε όχι να μην πληρώσουμε, γιατί έχουμε ξεπληρώσει πάνω από το 1/4 των δανειακών υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν στα 16 χρόνια πριν από εμάς. Ζητάμε μια καλύτερη ρύθμιση. Να μας κρατάνε κάποιο ποσοστό το μήνα, και βεβαίως θέλουμε να αποπληρώσουμε αυτό το χρέος, με ένα καλύτερο επιτόκιο. Το επιτόκιο που δανείζονται όλοι οι Δήμοι από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων είναι 5,9%.



Με τον τρόπο αυτό, να μας παρακρατούν το σύνολο της χρηματοδότησης, δεν μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος. Είναι απλό το πράγμα. Δεν έχει καμία σημασία τι μπορεί να κάνει κανείς ή όχι. Επαναλαμβάνω για να γίνω ξεκάθαρος, δεν είναι υποχρεώσεις που έχουμε δημιουργήσει. Είναι υποχρεώσεις απέναντι σε υπαλλήλους οι οποίοι έχουν διοριστεί σε όλη τη διάρκεια από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα".

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για τους δήμους της Μεσσηνίας. Ο Σαράντος Κουκούμης στο δήμο Τριφυλίας

Στο δήμο Δυτικής Μάνης υποψήφιος δήμαρχος είναι ο Κώστας Λαμπρινέας. Μέλος της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ. Είναι καθηγητής στο νυχτερινό λύκειο και κατάγεται από το Εξωχώρι του Δήμου Λεύκτρου. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Λεύκτρου.

Στο Δήμο Καλαμάτας υποψήφιος Δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι ο Νίκος Διασάκος. Είναι μέλος του... ΝΓ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, οδοντίατρος από την Καλαμάτα. Ήταν υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με τα ψ/δ που στήριζε το ΚΚΕ και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις το 2002 και 2006 και την 4ετια 2003-2006 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας. Επίσης, από το 1996 είναι συνεχώς υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ είναι μέλος της διοίκησης της ελληνικής οδοντιατρικής ομοσπονδίας.

Στο δήμο Μεσσήνης υποψήφιος δήμαρχος είναι ο Κώστας Αποστολόπουλος από την Πιλαλίστρα της Μεσσήνης. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και σε όλα τα χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο χώρο του και ήταν πάντα παρών στις διεκδικήσεις του λαού για διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Επί σειρά ετών υπήρξε πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Πιλαλίστρας ενώ διετέλεσε υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης με το ψ/δ που στήριξε το ΚΚΕ το 2002.

Στο δήμο Οιχαλίας υποψήφιος δήμαρχος που στηρίζει το ΚΚΕ είναι ο Παναγιώτης Παπανδρέου, στέλεχος του ΚΚΕ. Είναι συνταξιούχος οικοδόμος και ζει στο Δασοχώρι του δήμου Ανδανίας. Είναι πρόεδρος του συλλόγου Δασοχωριτών Μεσσηνίας, ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων Χαλανδρίου και πρόεδρος της κοινότητας Δασοχωρίου. .


Στο δήμο Πύλου-Νέστορος υποψήφια δήμαρχος είναι η Σοφία Αποστολοπούλου. Μέλος της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ. Είναι από Χανδρινού Πυλίας και ζει στη Μεθώνη. Εργάζεται ως γιατρός στο κέντρο υγείας Πύλου. Το 2002 ήταν υποψήφια δήμαρχος Χιλιοχωρίων και το 2006 υποψήφια δήμαρχος Μεθώνης.



Στο δήμο Τριφυλίας υποψήφιος δήμαρχος είναι ο Σαράντος Κουκούμης. Είναι συνταξιούχος δάσκαλος από την Κυπαρισσία. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στις εκλογές του 2007 και 2009.
Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του συλλόγου δασκάλων Τριφυλίας και είναι μέλος του ΔΣ του συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας.

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Δημήτρης Δράκος

Ο Νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010 και ώρα 12.30, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η πρόσφατη ψήφιση του Καλλικράτη από τη Βουλή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το νέο τοπίο που δημιουργείται κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη να στελεχωθεί ο νέος θεσμός από ανθρώπους της περιφέρειας, από .... έμπειρους αυτοδιοικητικούς.

Είναι γεγονός ότι στις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα, η Αυτοδιοίκηση καλείται να αποκτήσει και να παίξει ρόλο πραγματικά ενεργό, προγραμματικό και αναπτυξιακό.
Να αποκτήσει φωνή και λόγο
-Για την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη.
-Για την απασχόληση.
-Για την παραγωγή
-Για την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας.
-Για την εξυπηρέτηση του κάθε πολίτη!

Η Αυτοδιοίκηση να είναι πραγματικά πιο κοντά στην άμεση δημοκρατία. Αυτό το στοίχημα πρέπει να κερδίσει ο «Καλλικράτης» για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης και του τόπου στις εκλογές του Νοεμβρίου. Δηλαδή :
-Την ουσιαστική ισχυροποίηση των αυτοδιοικητικών θεσμών.
-Την ενίσχυση της Περιφερειακής Δημοκρατίας με τη μετεξέλιξη της Νομαρχίας σε έναν ισχυρό θεσμό, την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
Σε ένα θεσμό σύγχρονο, ικανό να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και στις απαιτήσεις των καιρών.
Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω.
Με γνωρίζετε από την δραστηριοποίηση και τους αγώνες μου από το μετερίζι της τοπικής αυτοδιοίκησης, από τους αγώνες για την Περιφέρειά μας.
ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ. Με τις πράξεις μου και την πολιτική μου πορεία, το έχω αποδείξει, χρόνια τώρα.

Σας ανακοινώνω, λοιπόν, πως είμαι έτοιμος να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση και στην υπηρεσία των πολιτών της ιστορικής περιοχής του Μοριά, της Πελοποννήσου μας, ως Περιφερειάρχης. Διεκδικώ το αξίωμα του αιρετού Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Στην μακρόχρονη αυτοδιοικητική μας πορεία υπερβήκαμε τις διαχωριστικές γραμμές. Διεκδικήσαμε περισσότερα έργα. Τολμήσαμε ρίξεις. Πρωτοπορήσαμε με προτάσεις και παρεμβάσεις. Αγκαλιάσαμε, ανεξαιρέτως, όλους τους πολίτες. Πετύχαμε να δώσουμε σε αυτό το θεσμό το χαρακτήρα που αρμόζει σε κάθε τοπική Αρχή, το χαρακτήρα της ανεξάρτητης Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Γι΄ αυτό θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσους αγωνίστηκαν μαζί μας, για την μεγάλη τους συμβολή σε αυτήν την αυτοδιοικητική πορεία. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και να επαινέσω τους συναδέλφους όλων των άλλων παρατάξεων, που με την παρουσία τους και τους αγώνες τους συνδιαμόρφωσαν αυτήν την δημιουργική αυτοδιοικητική παρουσία.

Στο ψηφοδέλτιο μας θα εκπροσωπηθούν οι πολίτες από όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις, που θα αγκαλιάσουν ισότιμα όλες τις περιοχές του Μοριά. Για να δώσουμε έτσι όλοι μαζί τον αγώνα για την Πελοπόννησο που μας αξίζει.

Σας ευχαριστώ».




Στη συνέχεια, ο κ. Δημήτρης Δράκος ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Αντινομάρχης Μεσσηνίας κ. Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, θα είναι υποψήφιος μαζί του για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για Περιφερειάρχης ο Πέτρος Τατούλης

Η ανακοίνωση έγινε μέσω του προσωπικού του blog και αναφέρει "Τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν καθαρές απόψεις, τολμηρές λύσεις και αποφασιστικές πράξεις. Στο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και ηθικό αδιέξοδο υπάρχει διέξοδος. Τα υγιή κύτταρα της κοινωνίας, όπου και αν αυτά ανήκουν, μπορούν να συνεργήσουν για να δώσουν λύσεις . Οι πολίτες, απορρίπτουν τη συνενοχή με το πελατειακό κράτος και διεκδικούν ένα.. καλύτερο μέλλον. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι η νομιμότητα και η αξιοκρατία που μπορούν να κάνουν το κράτος σύμμαχο του πολίτη, όχι εχθρό.

Τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν ισχυρή συστράτευση και δημιουργική σύνθεση. Στην κρίση θεσμών και αξιών, στην οποία βύθισε τον τόπο το πολιτικό σύστημα υπάρχει αντίλογος. Οι παλιές δομές παραχωρούν τη θέση τους σε νέους θεσμούς. Θεσμούς δημοκρατικούς, ελεύθερους και συμμετοχικούς. Το άσχημο, συγκεντρωτικό Κράτος μετακυλύει αρμοδιότητες στην περιφέρεια. Οι πολιτικοί επιστρέφουν στον πολίτη μέρος των εξουσιών που εκείνος τους ανέθεσε. Οι πολίτες ανακτούν την εξουσία και την ευθύνη να αποφασίζουν για τον τόπο τους. Μία δυναμική περιφέρεια δίνει πνοή σε ένα κράτος που για χρόνια νοσεί και δίνει προοπτική ευημερίας στους πολίτες της.

Η ανάγκη για το διαφορετικό και η κοινωνική αλληλεγγύη, ως απάντηση στα κοινά μας προβλήματα, δίνουν την προοπτική για ένα πιο φωτεινό αύριο, υπεράνω χρωμάτων. Οι κομματικές γραμμές υποχωρούν μπροστά στον κοινό στόχο της ανάνηψης.

Η τωρινή κρίση φέρνει μαζί της και μια νέα ευκαιρία. Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε το γκρίζο παρόν και να φέρουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ενωμένη, ισχυρή, λαϊκή Πελοπόννησο.
Τη Νέα Πελοπόννησο.

Χωρίς μικροκομματισμούς. Χωρίς εξαρτήσεις. Χωρίς ιδιοτέλειες. Με αποφασιστικότητα, συνέπεια, διάθεση για συνεργασία και συμμετοχή. Με προοπτική και αισιοδοξία. Με ξεκάθαρες απόψεις, συγκεκριμένες πράξεις και ρεαλιστικό όραμα.

Με βαθιά την συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το καινούριο και διαφορετικό για να ανατρέψει το παλιό και φθαρμένο, αλλά με βαθύτερη πίστη στην ανάγκη αυτό να εκφραστεί πολιτικά, θέτω υπόψη των Πελοποννησίων συμπολιτών μου την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του περιφερειάρχη και τους ζητώ να προχωρήσουμε μαζί στην νέα αυτή πρόκληση.

Στις δημοκρατίες, αρχή της αλλαγής είναι οι πολίτες.
Αρχή της περιφέρειάς μας είναι οι πολίτες της.

Σύσκεψη στη νομαρχία Μεσσηνίας για την επίταξη της χρήσης των φορτηγών δημόσιας χρήσης

Σήμερα, Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010, με βάση την 37223/3544/28-7-2010 ΚΥΑ και 37269/3545/28-7-2007 ΥΑ του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Δράκου, σύσκεψη με θέμα «Επίταξη της χρήσης των φορτηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων και των προσωπικών υπηρεσιών των ανά την Χώρα ιδιοκτητών και των οδηγών τους».
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, ο Δ/ντης Γραφείου Νομάρχη κ. Τσιμόγιαννης, ο Γενικός Γραμματέας ΝΑ Μεσσηνίας κ. Σαμέλης ο.. Δ/ντης ΑΤ Καλαμάτας κ. Καραγιώργης, ο αναπληρωτής Δ/ντη ΑΤ Καλαμάτας κ. Γεωργόπουλος, ο προϊστάμενος Δ/νσης Μεταφορών ΝΑΜ κ. Εξηνταβελόνης, η Δ/ντρια Διοίκησης Οργάνωσης και Πληροφορικής κα Καλλιμόρου, ο προϊστάμενος ΠΣΕΑ ΝΑΜ Ταξίαρχος κ. Τασούλας, ο προϊστάμενος τμήματος Πολιτικής Προστασίας κ. Κοβάτσης και ο υπάλληλος Δ/νσης Μεταφορών κ. Λυμπερέας.
Εισηγητικά ο κ. Τσιμόγιαννης παρουσίασε την ανάλυση των ανωτέρω αποφάσεων που προβλέπουν την έκδοση «Φύλλων επίταξης» και την επίδοσής τους στους ιδιοκτήτες των φορτηγών δημόσιας χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων.
Στη συνέχεια ο κ. Νομάρχης έδωσε την εντολή για την άμεση και ορθή εφαρμογή των όσων προβλέπονται από την ανωτέρω ΥΑ.
Οι οδηγίες της ΥΑ προβλέπουν τη συμπλήρωση των «Φύλλων Επίταξης Προσωπικών Υπηρεσιών» για τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς και των «Φύλλων Επίταξης» για τα οχήματα, από την υπηρεσία Μεταφορών ( Δ/νση – τμήματα – γραφεία) της ΝΑΜ. Στη συνέχεια τα συμπληρωμένα φύλλα επίταξης θα αποσταλθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας προκειμένου να εκδοθούν τελικώς από την υπηρεσία αυτή. Η Αστυνομική Διεύθυνση θα είναι, πλέον, αρμόδια για την περαιτέρω διεκπεραίωση της διαδικασίας επίδοσης των φύλλων επίταξης.
Στη ΝΑΜ ήδη συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίας στη Δ/νση Μεταφορών για τη συμπλήρωση των φύλλων επίταξης και θα είναι σε συνεργασία με την Αστυνομική Δ/νση Μεσσηνίας.

Ξηλώνεται όλη η ΔΟΥ Κορίνθου .... Υπόνοιες για χρηματισμό εφοριακών

Ξηλώνεται ολόκληρη η ΔΟΥ Κορίνθου με εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών μετά τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που διεξήχθη από τους επιθεωρητές της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης Πελοποννήσου. Το πόρισμα των επιθεωρητών που παραδόθηκε ήδη στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και στον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Δ.Γεωργακόπουλο
αποκαλύπτει περιπτώσεις χρηματισμού, επιλεκτική κοινοποίηση πράξεων επιβολής προστίμων, λογαριασμούς σε.... τράπεζες υπαλλήλων της Εφορίας εξαιρετικά υψηλούς και πολλά άλλα.

Στο έγγραφό τους οι επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν για τη συγκεκριμένη ΔΟΥ ότι «γίνεται επιλεκτική κοινοποίηση εγγράφων με κίνδυνο την παραγραφή υποθέσεων», ενώ έχουν εντοπιστεί επιλεκτικές κοινοποιήσεις των πράξεων επιβολής προστίμων. Επιπλέον, όπως υπογραμμίζεται στο έγγραφο, «φημολογείται ότι αρκετοί από τους ελεγκτές χρηματίζονται».

Και το έγγραφο των επιθεωρητών συνεχίζει με σοβαρότερες καταγγελίες όπως:

* «Φημολογείται ότι τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2009 δόθηκαν ασύστολα πιστοποιητικά ηλεκτροδότησης οικοδομών χωρίς να τηρούνται οι προϋποθέσεις γι΄ αυτό».

* «Υπάρχει ευνοϊκή αντιμετώπιση φορολογουμένων, γεγονός που μας οδηγεί στη σκέψη συναλλαγής και διαφθοράς,χωρίς βέβαια να δυνάμεθα να αποδείξουμε κάτι σχετικό στον παρόντα χρόνο».

* «Υπάρχει περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι οι λογαριασμοί καταθέσεων μερικών ελεγκτών στα πιστωτικά ιδρύματα είναι πολύ υψηλοί».

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=345845&dt=29/07/2010#ixzz0v39kLUpP

Φωτιά στην Σάμο ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Σάμο στο Κοκάρι συνολικά στη Σάμο επιχειρούν 30 πυροσβέστες,17 οχήματα,64 εθελοντές,30 εθελοντικά οχήματα,5 πεζοπόρα τμήματα,5 αεροσκάφη,4 ελικόπτερα.

Αγιαξ - ΠΑΟΚ 1-1

Θετικό αποτέλεσμα πήρε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Άγιαξ στην πρώτη τους αναμέτρηση αφού ήρθε ισόπαλος με 1-1 έχοντας έτσι αβαντάζ για τον επαναληπτικό στην έδρα του. ΤΟ σκορ άνοιξε ο Άγιαξ στο 13 και ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ στο 72 με τον Ίβιτς
Related Posts with Thumbnails