Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Έφτασε στην Ελλάδα η Anastacia για το EuroVoice 2010

H Αnastacia, μια εκ των καλλιτεχνών που διαπρέπει στη διεθνή ποπ σκηνή, θα ανεβεί αύριο στη σκηνή του Αθηνών Αρένα, στηρίζοντας με την παρουσία της τον πανευρωπαϊκό διαδικτυακό μουσικό διαγωνισμό EuroVoice 2010.

Πριν από λίγες ώρες έφτασε στην Αθήνα και... φωτογραφήθηκε έξω από το ξενοδοχείο που διαμένει.

http://www.newsbeast.gr/lifestyle/arthro/49314/eftase-stin-ellada-i-anastacia/

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ

Με προβλήματα θα λειτουργήσουν αύριο οι υπηρεσίες των Δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης, καθώς οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Νομού συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε για την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου θα πραγματοποιήσουν αύριο.... 24ωρη απεργία, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό θα κάνει 4ωρη στάση εργασίας από τις 7.30 π.μ. έως τις 11.30 π.μ.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του καλεί, επίσης, τα μέλη του να συμμετάσχουν «μαζικά» αύριο, στις 9 το πρωί, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, με «αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης των συμβασιούχων στον Άρειο Πάγο».

Πηγή: www.athina984.gr

Συγκέντρωση και παρουσίαση κορμού του ψηφοδελτίου του Σαράντου Κουκούμη στα Φιλιατρα

Την Τρίτη 21 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ στην Κεντρική Πλατεία των Φιλιατρών. Στην εκδήλωση μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την Λαϊκή συσπείρωση Νίκος Γόντικας και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας με την Λαϊκή Συσπείρωση Σαράντος Κουκούμης. Ο Σαράντος Κουκούμης μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Η μείωση των μισθών και των συντάξεων, η κατάργηση της σταθερής δουλειάς, η άγρια φορολογία, η εμπορευματοποίηση της υγείας της πρόνοιας και της παιδείας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η μείωση του... αγροτικού εισοδήματος με την μείωση των τιμών των προϊόντων και την παράλληλη αύξηση των καλλιεργητικών μέσων και εφοδίων είναι μερικά από τα κατορθώματα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ συνεπικουρούμενης από τη Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ και τους άλλους στυλοβάτες του καπιταλιστικού συστήματος. Έτσι ‘’αλλάζουν’’ την Ελλάδα. Φτωχαίνοντας το λαό για να βρει πρόσφορο έδαφος κερδοφορίας το μεγάλο κεφάλαιο για να ξεπεράσουν την καπιταλιστική κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν και να μπορέσουν να διεκδικήσουν μέρος της πίτας στον διεθνή καταμερισμό της Αγοράς»
Ενώ τελειώνοντας την ομιλία του τόνισε πως :
«Εμείς δεν είμαστε ποτέ των μεγάλων λόγων. Αν κατεβαίνουμε στις εκλογές είναι γιατί πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε μαζί με σας να αγωνιστούμε για ένα ενιαίο μέτωπο όλων των εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και νεολαίας που θα αντιπαλεύει περισσότερο την ζωή μας με στόχο όχι την διαχείριση των πολιτικών που γεννούν την εξαθλίωση και την εκμετάλλευση αλλά την ανατροπή τους.»
Τελειώνοντας ο Σαράντος Κουκούμης ανακοίνωσε τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Τριφυλίας.


Δημοτική Ενότητα Αετού
1. Βουδούρης Σπύρος
2. Γκότσης Γεώργιος
3. Καραΐσκος Βασίλης
Δημοτική Ενότητα Αυλώνος
1. Αρνόκουρος Γεώργιος
2. Καραχάλιος Βασίλης
3. Κατσίρος Θανάσης
4. Παπαγεωργίου Βασίλης
Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων
1. Καμινάρης Σπύρος
2. Καυκάς Μιχάλης
3. Μίχος Παναγιώτης
4. Σάμιος Δημήτρης
5. Σταθοπούλου Ρια
6. Χρυσομπόλης Γιώργος
Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας
1. Ασημακοπούλού Δέσποινα
2. Κανελλόπουλος Γιώργος
3. Καπερώνης Κώστας
4. Νικολοπούλου Μαρία
5. Παναγιωτακοπούλου Δήμητρα
6. Χριστακόπουλος Αμβρόσιος
Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών
1. Καπελούζος Γιάννης
2. Λεβεντάκη Έμυ
3. Μητρομάρας Νίκος
4. Σπυρόπουλος Βασίλης
5. Σταυροπούλου Κική
6. Τσατσάκος Γιώργος
7. Χρονόπουλος Γιώργος

Δεν φτάνουν τα 4 στρέμματα για την οικοδόμηση θα απατούνται 6,8 ακόμη και 20

Σαρωτικές αλλαγές στο σημερινό καθεστώς της εκτός σχεδίου δόμησης προαναγγέλλει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Από τον νέο χρόνο, αν επαληθευτούν οι πληροφορίες, δεν θα μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια για γήπεδα κάτω των δύο στρεμμάτων, ενώ σε ορισμένες περιοχές (Αττική, νησιά, παράκτιες ζώνες) δεν θα αρκούν ούτε τα 4 στρέμματα.
Στο νομοσχέδιο για τα δάση, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, περιλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος το οποίο θα ρυθμίζει «τους όρους και περιορισμούς δόμησης γηπέδων που βρίσκονται είτε... εκτός των ρυμοτομικών σχεδίων των πόλεων, κωμών και οικισμών, είτε εκτός των ορίων νομίμων υφισταμένων προ του 1923 οικισμών που στερούνται ρυμοτομικού σχεδίου, καθώς επίσης κάθε άλλο σχετικό ζήτημα» (άρθρο 30, παράγραφος 1).

Ως το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με πληροφορίες, καταργούνται οι παρεκκλίσεις του Προεδρικού Διατάγματος του 1985, το οποίο σε ορισμένες κατηγορίες ακινήτων (π.χ. έχουν πρόσοψη σε εθνικούς, νομαρχιακούς ή δημοτικούς δρόμους) επιτρέπει την έκδοση οικοδομικής άδειας σε γήπεδα με επιφάνεια μόλις 750 τετ. μέτρων.

Οι προτάσεις έχουν διατυπωθεί από ομάδα ειδικών του υπουργείου Περιβάλλοντος και αναμένεται να οριστικοποιηθούν ώς το τέλος Οκτωβρίου, για να ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση. Μεταξύ άλλων προβλέπουν την κατηγοριοποίηση των περιοχών της χώρας και τη θέσπιση ειδικών όρων δόμησης στα εκτός σχεδίου γήπεδα. Συγκεκριμένα:

* Στο ηπειρωτικό τμήμα της Αττικής, όπου θα απαιτούνται γήπεδα 20 στρεμμάτων για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Ειδικά σε προστατευόμενες περιοχές (π.χ. ορεινοί όγκοι, βιότοποι), η αρτιότητα θα ανεβαίνει στα 40 στρέμματα.

* Στα νησιά και τις παράκτιες ζώνες της ηπειρωτικής χώρας, όπου θα απαιτούνται 6 ή και 8 στρέμματα.

* Στη ζώνη γύρω από τους μικρούς οικισμούς που δεν διαθέτουν εγκεκριμένο πολεοδομικό σχέδιο και δεν ανήκουν στις δύο παραπάνω κατηγορίες, θα επιτρέπεται να εκδοθεί άδεια δόμησης για γήπεδα με εμβαδόν τουλάχιστον 2 στρέμματα.

Οι προτάσεις συνδυάζονται με την επίσπευση των διαδικασιών ένταξης περιοχών στο σχέδιο και την ολοκλήρωση των πολεοδομικών μελετών που «σέρνονται» από χρόνια.

Στο ίδιο νομοσχέδιο διασαφηνίζονται οι εγγυήσεις προς τους ιδιοκτήτες που θα «τακτοποιήσουν» παρανομίες σε ημιυπαίθριους, πιλοτές, υπόγεια, σοφίτες κ.λπ. Υπάρχει ρητή διάταξη (άρθρο 30, παράγραφος 6) όπου διασαφηνίζεται ότι, εκτός από τις οιεσδήποτε εισφορές φορέων κοινωνικής ασφάλισης, δεν οφείλονται αναδρομικά «οποιοιδήποτε φόροι για μεταβιβάσεις του ακινήτου».

Με άλλη διάταξη επεκτείνεται η υποχρέωση για έκδοση ενεργειακής ταυτότητας και στα εξοχικά, ανεξάρτητα αν η χρήση τους δεν υπερβαίνει τους τέσσερεις μήνες το χρόνο, όπως ορίζει στις εξαιρέσεις του ο νόμος 3661/2007. Τέλος ορίζεται ότι το νέο Ρυθμιστικό, με ορίζοντα την επόμενη δεκαετία, θα αφορά ολόκληρη την Αττική και όχι μόνον το Λεκανοπέδιο όπως ισχύει σήμερα.

www.enet.gr

Ηλιακή καταιγίδα «απειλεί» τη Γη

Πλανητικό χάος από μαζική ηλιακή έκλαμψη περιμένουν οι επιστήμονες το 2013, η οποία θα προκαλέσει συσκοτίσεις και κατάρρευση των δορυφορικών επικοινωνιών.
Σε διάσκεψη, η NASA προειδοποίησε πως τα υψηλά ποσοστά μαγνητικής ενέργειας και ο μεγάλος αριθμός κηλίδων και εκλάμψεων στον ήλιο γύρω στο 2013 μπορούν να παράγουν τεράστια ποσά ακτινοβολίας....

Η ηλιακή καταιγίδα που θα προκληθεί μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα γεωμαγνητική καταιγίδα στη Γη, η οποία θα καταστρέψει τα ηλεκτρικά δίκτυα για ώρες, μέρες ακόμα και μήνες, τελματώνοντας την καθημερινότητά μας.

Ο Liam Fox, Υπουργός Αμυνας της Βρετανίας, που μετέφερε την είδηση σε μια διεθνή συνεδρίαση, προανήγγειλε πως οι κοινωνίες, οι οποίες εξαρτώνται από την τεχνολογία, είναι ιδιαίτερα τρωτές σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο Ήλιος ακολουθεί έναν 11χρονο κύκλο με περιόδους υψηλής και χαμηλής ηλιακής δραστηριότητας. Αυτή τη στιγμή διανύει μια αξιοπρόσεκτα «ήσυχη» φάση και οι επιστήμονες αναμένουν μια απότομη αύξηση του αριθμού των ηλιακών εκλάμψεων, όπως και πρωτοφανή επίπεδα μαγνητικής ενέργειας.

Τα δαχτυλίδια φωτιάς, που έχουν την ενέργεια 100 βομβών υδρογόνου, μπορεί να προκαλέσει είκοσι φορές μεγαλύτερη οικονομική βλάβη από τον Τυφώνα Κατρίνα.

Ειδικοί συναντήθηκαν στην Ουάσινγκτον τον Ιούνιο για να συζητήσουν πώς να προστατέψουν τη Γη από τις τρομακτικές εκλάμψεις που αναμένονται κάποια στιγμή κοντά στο 2013.

Η NASA χρησιμοποιεί πληθώρα δορυφόρων της - συμπεριλαμβανομένου και του Solar Dynamics Observatory - για να ερευνήσουν την απειλή.

Το πρόβλημα είχε εξετασθεί σε βάθος και από δύο χρόνια από την Εθνική Ακαδημία Επιστημών σε μια αναφορά που περιέγραφε τις κοινωνικές και οικονομικές από τα σοβαρά κοσμικά καιρικά φαινόμενα. Η αναφορά σημείωσε και την εξάρτηση των ανθρώπων από την τεχνολογία στην καθημερινότητά τους τον 21ο αιώνα τονίζοντας πως η έντονη ηλιακή δραστηριότητα μπορεί να επηρεάσει από τις εναέριες μετακινήσεις μέχρι τις ραδιοφωνικές επικοινωνίες.

Ωστόσο ένα μεγάλο ποσοστό της ζημιάς θα μπορούσε να αποφευχθεί αν ήταν γνωστό εκ των προτέρων πως πλησίαζε η κοσμική καταιγίδα, καθώς οι δορυφόροι θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε ασφαλή θέση και οι ηλεκτρικοί μετασχηματιστές να αποσυνδεθούν ώστε να προστατευθούν.

Οι επιστήμονες προειδοποίησαν και για την παρόμοια απειλή που μπορεί να προξενηθεί από μια εχθρική δύναμη που θα ανατίνασσε ένα πυρηνικό όπλο στο διάστημα, παράγοντας μαζική έκρηξη ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=7913&catId=4

Καταργεί δημόσιους οργανισμούς η Κυβέρνηση

Τη συγχώνευση και κατάργηση δημοσίων οργανισμών μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 εξετάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της περιστολής των κρατικών δαπανών.
Η τρόικα (εστιάζοντας την προσοχή της στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ) έχει ζητήσει να προχωρήσουν άμεσα οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση και τον αντιπρόεδρο κ. Θόδωρο Πάγκαλο, προετοιμάζεται σχετικό σχέδιο νόμου το οποίο θα κατατεθεί το προσεχές διάστημα στη Βουλή με στόχο τον περιορισμό... της δαπάνης μισθοδοσίας που ετησίως ανέρχεται στα 19 δισ. ευρώ.
Η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει φορείς και οργανισμούς που δεν παράγουν σημαντικό έργο και να αξιοποιήσει σε άλλες υπηρεσίες το προσωπικό τους χωρίς όμως να έχει αποκλείσει και το ενδεχόμενο απολύσεων σε περίπτωση κατάργησης θέσεων.
Όπως υποστηρίζουν, το Σύνταγμα παρέχει τη δυνατότητα στην εκάστοτε κυβέρνηση να προχωρήσει σε απολύσεις, χωρίς αυτές να θεωρούνται παράνομες.
Σύμφωνα εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, ο αριθμός των υπαλλήλων που μπορούν να απολυθούν χωρίς «νομικά κωλύματα» είναι πάνω από 150.000.
Τα πρωτεία, πάντως, στη λίστα των υπουργείων με τις εποπτευόμενες υπηρεσίες κατέχουν το Αγροτικής Ανάπτυξης με 277 οργανισμούς, το Παιδείας με 261 και το Υγείας με 223.

πηγη:star.gr

Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο hot dvd της Ντούβλη

Αυτή τη βδομάδα ολοκληρώνονται τα γυρίσματα του δεύτερου hot dvd της Μαριάννας Ντούβλη και δεν θα μπορούσαμε να μην σας αποκαλύψουμε όλες τις λεπτομέρειες! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του gossip-tv.gr η παραγωγή της “Σειρήνα”, έκανε το θαύμα της αφού έκανε πράξη κάθε φαντασίωση του ανδρικού μυαλού ξεκινώντας το dvd με λεσβιακές σκηνές! Kαι αυτό είναι μόνο η αρχή αφού οι.... άνθρωποι της παραγωγής δεν αρκέστηκαν σ' ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή σ' ένα γκαράζ αλλά επέλεξαν και κάποιους εξωτερικούς χώρους προκειμένου να φαίνεται πιο... φυσικό και φυσικά είναι γυρισμένες εντός Αττικής και όχι στο εξωτερικό όπως είχε ακουστεί στο παρελθόν! Και η πρωταγωνίστρια όμως για ακόμη μια φορά τα “δίνει όλα”, αφού οι ατάκες της είναι γεμάτες φαντασία. Όσο για τους παρτενέρ... δεν είναι ένας, δεν είναι δυο αλλά τέσσερις! Εν αναμονή λοιπόν του dvd!
http://www.gossip-tv.gr/story/56319/oles-oi-leptomereies-gia-neo-hot-dvd-tes-ntouble

Σε δίκη Κεντέρης - Θάνου

Μετά από έξι χρόνια και πέντε αναβολές, έρχεται ενώπιον της Δικαιοσύνης η υπόθεση του τροχαίου την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου, όταν ισχυρίζονταν ότι έπεσαν με τη μοτοσυκλέτα στην περιοχή της Γλυφάδας και διακομίστηκαν στο ΚΑΤ.
Μαζί τους κατηγορούνται και επτά γιατροί του νοσοκομείου που... είχαν υπογράψει τις γνωματεύσεις ότι οι δύο αθλητές είχαν τραυματιστεί. Επίσης, οι δύο αθλητές κατηγορούνται για ψευδή αναφορά προς τις Αρχές καθώς και για ηθική αυτουργία στα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της παράβασης καθήκοντος. Στο εδώλιο θα καθίσει και ο προπονητής Χρήστος Τζέκος κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών (αναβολικά).
http://www.protothema.gr/sports/article/?aid=82041
Related Posts with Thumbnails