Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

ΣΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ Ο ΜΠΑΣΙΝΑΣ

Στα κίτρινα θα ντυθεί ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου Άγγελος Μπασινάς για τα επόμενα τρια χρόνια καθώς πριν περάσει η προθεσμία που είχε ζητήσει για να το σκεφτεί , απάντησε καταφατικα στην πρόταση τησ ΑΕΚ και έτσι θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 850.000 ευρώ

Τουρκία: Εκτονώνεται η κρίση

Εκτονώνεται, προσωρινά τουλάχιστον, η πολύμηνη πολιτική κρίση στην Τουρκία, ύστερα από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας, να μην απαγορευθεί το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του πρωθυπουργού Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά να του επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις στέρησης της κρατικών χορηγήσεων που για φέτος φτάνουν τα 15 εκατ. δολάρια. Το αρχικό αίσθημα ανακούφισης διαδέχθηκε πάντως η ανησυχία μήπως επαναληφθεί στο μέλλον παρόμοια κρίση στην πολιτική ζωή της γειτονικής χώρας. Θετικές οι αντιδράσεις και στη χώρα μας.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός δέχεται πρωτοφανή πίεση ακόμη και από φιλοκυβερνητικές εφημερίδες που τον καλούν ομόφωνα να ακολουθήσει την οδό της συμφιλίωσης, να γίνει πιο ευέλικτος και να εγκαταλείψει τις φιλο-ισλαμικές πολιτικές. Η Milliyet εκτιμά ότι "Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο του Ερντογάν". ενώ η εφημερίδα Ζαμάν, φίλα προσκείμενη στον πρωθυπουργό επισημαίνει ότι " To κυβερνών κόμμα πρέπει να ηρεμήσει και να κάνει αυτοκριτική". Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης δεν είχε την τύχη των υπόλοιπων εικοσιτεσσάρων κομμάτων που απαγορεύτηκαν στη σύγχρονη πολιτική ζωή της Τουρκίας. Η υπόθεση όμως έφερε στο φως τις αδυναμίες του τουρκικού Συντάγματος, που επιτρέπει στο ανώτατο δικαστήριο να βάζει λουκέτο σε δημοκρατικά κόμματα ενώ δυνάμωσε τις φωνές που ζητούν αναθεώρηση των επίμαχων διατάξεων. Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι οι 11 δικαστές προσπάθησαν να βρουν την χρυσή τομή, επιτείνοντας αντί να λύσουν το πρόβλημα. Πρέπει τώρα να επικεντρωθούμε στην εξάρθρωση του PKK, στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας προέτρεψε με ανακοίνωσή του και ο Τούρκος Πρόεδρος Αμντουλάχ Γκιουλ. Είναι μία μεγάλη ημέρα για την Τουρκία αλλά και για την Ευρώπη εκτίμησε ο αρμόδιος Επίτροπος για τη Διεύρυνηση Όλι Ρέν. Με ανακοίνωσή της η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σημειώνει ότι η χθεσινή απόφαση βάζει τέλος σε μία περίοδο αστάθειας και αβεβαιότητας στην πολιτική ζωή της Τουρκίας. "Η κυβέρνηση Erdogan μπορεί τώρα να προχωρήσει στην υιοθέτηση και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και προσαρμογών που απαιτούνται για την πρόοδο της ενταξιακής της πορείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση" αναφέρει η κ. Μπακογιάννη Εξαιρετικά θετική εξέλιξη χαρακτήρισε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου τη σχετική απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας. Η εξέλιξη αυτή, τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, είναι θετική όσον αφορά τόσο στη σταθερότητα της Τουρκίας όσο και της ευρύτερης περιοχής. Επίσης ανέφερε ότι βοηθά και στην εκτόνωση της κρίσης που είχε ανακύψει στις ευρωτουρκικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα. Καθώς η τουρκική βουλή κλείνει για διακοπές, το ενδιαφέρον μετατίθεται στην δικαιολόγηση της απόφασης του Δικαστηρίου, που αναμένεται να ανακοινωθεί από Σεπτέμβριο.
πηγη:ert.gr

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

Μουσική εκδήλωση αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη απόψε στο πάρκο των Γαργαλιάνων στις 9.30 μ.μ. από το μουσικό Γιάννη Σταθόπουλο.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ - ΤΑ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ

Δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» του Προέδρου της Δημοκρατίας, των πολιτικών αρχηγών, των υπουργών, των βουλευτών και των ευρωβουλευτών.
Μεταξύ άλλων, από τα στοιχεία προκύπτει:
* Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει εισόδημα 283.694,79 ευρώ και η σύζυγός του 32.528,96 ευρώ. Έχει στην κατοχή του 2 ακίνητα στην Αθήνα και τρεις οικίες στα Ιωάννινα, ενώ η σύζυγος του διαθέτει ένα διαμέρισμα στο Παλαιό Ψυχικό και ένα κατάστημα στην Αθήνα. Έχει στην κατοχή του δύο αυτοκίνητα.
* Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δηλώνει συνολικό εισόδημα 121.058,98 ευρώ. Έχει ένα σπίτι στη Φιλοθέη, δύο ακίνητα σε Θεσσαλονίκη, δύο σε Κύθνο, εννέα στην Αθήνα, τρία στις Σέρρες και ένα στη Μύκονο.
Το σπίτι της Μυκόνου του το μεταβίβασε η μητέρα του Αλίκη ενώ κληρονόμησε και το σπίτι του πατέρα του Αλέκου στη Φιλοθέη. Ο πρωθυπουργός έχει δώσει με γονική παροχή την ψιλή κυριότητα του σπιτιού στη Ραφήνα στα δύο παιδιά του.Έχει ένα αυτοκίνητο και ένα φουσκωτό σκάφος χωρικότητας 8 ατόμων από κοινού με τη σύζυγό του.
* Ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας δηλώνει εισόδημα από τη βουλευτική του αποζημίωση 99.753,9 ευρώ καθώς και 91.210,62 ευρώ από λοιπά έσοδα.
Διαθέτει στην Αθήνα ένα διαμέρισμα εξ ολοκλήρου, το 50% δύο διαμερισμάτων και το 12,5% ενός άλλου διαμερίσματος. Επίσης,έχει μία οικία και 7 αγροτεμάχια στην Καρδίτσα.
Ο Δ. Σιούφας συμμετέχει από το 1998 στη μη κερδοσκοπική εταιρεία Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» με κεφάλαιο ύψους 1.467,35 ευρώ.* Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και η σύζυγος του Αντα δηλώνουν συνολικό εισόδημα 125.668,63 ευρώ. Έχουν από κοινού ένα ακίνητο στην 365 τ.μ στη Νέα Ερυθραία, ενώ η σύζυγός του έχει δύο ακίνητα στη Πάτρα. Διαθέτουν δύο αυτοκίνητα.
* Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δηλώνει εισόδημα 10.398,86 ευρώ, βουλευτική αποζημίωση 83.266,50 ευρώ, ένα σπίτι στην Αθήνα και καταθέσεις 530 ευρώ.
* Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος μαζί με τη σύζυγό του, έχουν συνολικά εισοδήματα 179.784,26 ευρώ. Από τη βουλευτική αποζημίωση του ύψους 93.266,50 ευρώ, ο κ. Αλαβάνος έδωσε 21.000 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του κόμματος του καθώς και 5.000 στην ΜΚΟ «Ελληνικό Καραβάνι».
Έχει 3 ακίνητα στη Τήνο καθώς και το 12% συμμετοχή σε ένα ξενοδοχείο, δύο στην Αθήνα, πέντε στα Χανιά, ένα στο Ηράκλειο και ένα στις Βρυξέλλες.
* Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δηλώνει συνολικό εισόδημα 92.733,06 ευρώ, καταθέσεις 5.500 ευρώ και 5.000 λίρες Αγγλίας, ενώ η σύζυγός του 18.000 ευρώ.
Έχει συνολικά 24 σπίτια σε Αθήνα, Αρκαδία, Κόρινθο, Κατερίνη, Φθιώτιδα, καθώς και 12 οικόπεδα εκ των οποίων τα μισά ανήκουν στη σύζυγό του. Επίσης, έχει στην κατοχή του δύο αυτοκίνητα.
πηγη:in.gr

Η ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ

ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ BLIC ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κατηγορίες σε εξι στελέχη της "Helios"

Σε έξι στελέχη της εταιρείας "Helios" επέδωσε κατηγορητήρια η Εισαγγελία Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση από την 6η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, Μυρτώ Τζαφεράκου, των ανακρίσεων για την αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό Αττικής. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος" οι κατηγορίες, που απαγγέλθηκαν, είναι συγκεκριμένες και στη πλειοψηφία τους αφορούν ανθρωποκτονία κατά συρροή και αμέλεια καθήκοντος, που οδήγησε στο θάνατο τους 121 επιβάτες και πλήρωμα της πτήσης HCY522 της "Helios", στις 14 Αυγούστου 2005.
Μαζί με τα κατηγορητήρια επιδόθηκε και όλο το ανακριτικό υλικό, ώστε οι παραλήπτες του να ετοιμαστούν για την ακρόαση, που είναι το επόμενο στάδιο της νομικής διαδικασίας.
Η ανακριτική διαδικασία στην Αθήνα ξεκίνησε λίγες μέρες μετά τη παράδοση του πορίσματος Τσολάκη, στις 15 Οκτωβρίου 2006, όταν η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράιου, άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου.
Ο Εισαγγελέας, που μελέτησε το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, άσκησε δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Η όλη διαδικασία παρακολουθείται στενά από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Παναγιώτη Πούλιο, ο οποίο συμμετείχε και στις έρευνες από την πρώτη ώρα του δυστυχήματος, όπως και στη πτήση αναπαράστασης.

πηγη:ethnos.gr

Πρωταθλητές Ευρωπης στο πάχος οι Έλληνες

Πρωταθλητές Ευρώπης στην παχυσαρκία αναδεικνύονται για μία ακόμη φορά οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ. Τρεις στους τέσσερις είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, καθώς η μεσογειακή διατροφή φαίνεται να αποτελεί παρελθόν. Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά καθώς όπως προκύπτει ο δείκτης μάζας σώματος του Έλληνα έχει αυξηθεί σε ποσοστό 30% σε σύγκριση με τη δεκαετία του 1960. Μέσα σε τέσσερις δεκαετίες η ποσότητα άλατος και ζάχαρης που αντιστοιχεί σε κάθε Έλληνα έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Στα θετικά στοιχεία το γεγονός ότι εδώ και 40 χρόνια στους Έλληνες αντιστοιχούν τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά από οποιονδήποτε άλλον λαό της Ευρώπης, και μάλιστα οι διαθέσιμες προς κατανάλωση ποσότητες έχουν σχεδόν διπλασιαστεί.

πηγη:skai.gr
ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΥΦΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ......

Απαλλαγή απο τα Θρησκευτικά με μιά απλή δήλωση

Με μια υπεύθυνη δήλωση και χωρίς κάποια παραπάνω διαδικασία, θα μπορούν να απαλλάσσονται πλέον, από το μάθημα των Θρησκευτικών όσοι μαθητές το επιθυμούν, χωρίς να χρειάζεται οι κηδεμόνες τους να αιτιολογήσουν την απόφαση τους αυτή. Το υπουργείο Παιδείας -μετά από αλλεπάλληλες παρατηρήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη- υιοθέτησε τελικά απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία, η αιτιολόγηση για την εξαίρεση από τα Θρησκευτικά, αποτελεί προσωπικό δεδομένο. Το υπουργείο, πάντως, επισημαίνει ότι δεν γίνεται προαιρετικό το μάθημα των Θρησκευτικών. Αντιδράσεις πάντως προκαλεί η κυβερνητική απόφαση σε μερίδα της ιεραρχίας.

πηγη:zougla.gr

Ένα αρχαιοελληνικό θαύμα- Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων «προέβλεπε τις εκλείψεις»

Ο διάσημος μηχανισμός των Αντικυθήρων, η συσκευή αστρονομικών υπολογισμών των αρχαίων Ελλήνων που χρονολογείται στον 2ο αιώνα πΧ, επέτρεπε στους Έλληνες να προβλέπουν τις εκλείψεις με μεγάλη ακρίβεια, δείχνει μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature.
Οι εκλείψεις οι οποίες επαναλαμβάνονται σύμφωνα με τον κύκλο του Σάρος, που διαρκεί σχεδόν 19 χρόνια, σημειώνονται πάνω σε έναν μεγάλο οδοντωτό τροχό. Δηλώνουν στον χρήστη αν είναι ηλιακές ή σεληνιακές και τι ώρα θα συμβούν, όπως ανακάλυψαν επιστήμονες του Ερευνητικού Προγράμματος για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων.
Οι εκλείψεις είναι μετατοπισμένες κατά οκτώ ώρες, δηλαδή κατά 120 μοίρες.
«Ο μηχανισμός περιλαμβάνει επίσης έναν μικρό οδοντωτό τροχό που δείχνει στον χρήστη πώς λειτουργεί αυτή η χρονική ρύθμιση», εξηγεί ο Τζον Στιλ, ένας από τους συντάκτες της μελέτης.
«Γνωρίζαμε ότι αυτός ο αρχαιοελληνικός μηχανισμός, ηλικίας 2.100 ετών, υπολόγιζε σύνθετους κύκλους μαθηματικής αστρονομίας. Εκπλαγήκαμε όταν διαπιστώσαμε ότι έδειχνε επίσης έναν τετραετή κύκλο των αγώνων που διεξάγονταν στην αρχαία Ελλάδα, μεταξύ τους και οι Ολυμπιακοί Αγώνες», προσθέτει ο Τόνι Φριθ, άλλος συντάκτης της μελέτης.
Κάνοντας χρήση εικόνων που λήφθηκαν με τρισδιάστατες ακτίνες Χ, οι επιστήμονες κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τα ονόματα όλων των μηνών στο πίσω μέρος του μηχανισμού που αποτελείται από μια σύνθετη συσκευή με τουλάχιστον 30 γρανάζια ακρίβειας.
Η κακή κατάσταση στην οποία βρέθηκε το όργανο αυτό στις αρχές του 20ου αιώνα από σφουγγαράδες είχε εμποδίσει να φανούν οι λειτουργίες του.
πηγη:in.gr (Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ MISKO

Αθήνα, 30/07/08.
Η MISKO AE, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στον καταναλωτή, σας ενημερώνει για τα εξής:
Μετά από επισήμανση από καταναλωτή και σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ, σχετικά με παρουσία ευρωτίασης σε συγκεκριμένη συσκευασία του προϊόντος Misko Toρτελίνι Κρέας, με κωδικό παρτίδας 64868 και ημ. λήξης 26/03/09 προχωρήσαμε σε ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας, σε συνεργασία με τα σημεία λιανικής πώλησης, καθώς δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μας για υψηλή ποιότητα.
Το ποιοτικό αυτό θέμα γίνεται άμεσα αντιληπτό κατά το μαγείρεμα, καθώς επιβαρύνει σαφώς την εμφάνιση και την οσμή του.
ΕΝΩ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΠΑΡΤΙΔΑΣ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ.
Το περιστατικό αυτό προήλθε από ένα στιγμιαίο τεχνικό πρόβλημα στο εργοστάσιο παραγωγής στην Ιταλία που διασφαλίσαμε ότι δεν θα ξανασυμβεί.
Στη MISKO μένουμε πιστά προσηλωμένοι στη διασφάλιση της ασφάλειας και της ποιότητας των τροφίμων που παράγει και διακινεί η εταιρεία μας.
Related Posts with Thumbnails