Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Ανεβάζει ταχύτητα το ελληνικό Internet

Οι Έλληνες πάροχοι υπηρεσιών Internet προχωρούν σε μία σύνδεση σε νέο κόμβο που θα αλλάξει τα δεδομένα για τους φίλους του διαδικτύου στη χώρα μας, αφού θα προσφέρει πολύ πιο γρήγορη πλοήγηση. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, εντός της εβδομάδας (πιθανότατα την Τετάρτη) θα ξεκινήσει τη λειτουργία του ένας νέος κόμβος με την ονομασία GR-IX (Greek Internet Exchange), ο οποίος θα υποστηρίζει αρκετά ταχύτερη πλοήγηση στις ελληνικές ιστοσελίδες.

Στον GR-IX έχουν αποφασίσει να συνδεθούν σχεδόν όλες οι.... ελληνικές εταιρίες και ως αποτέλεσμα οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν πιο γρήγορο browsing, ταχύτερο download, ποιοτικότερο streaming σε online chat και streaming υπηρεσίες και μικρότερα ping times στα online παιχνίδια. Αυτό θα συμβαίνει κυρίως γιατί όλες οι εταιρίες θα λαμβάνουν πληροφορία από έναν πάροχο εντός των συνόρων, ο οποίος θα συνδέεται με το εξωτερικό σε πολύ υψηλές ταχύτητες
http://cobra-argos.blogspot.com/

Ανάκληση Διαδικασίας Προσλήψεων της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.

Με απόφαση της Υπουργού ΠΕΚΑ ανακλήθηκε από την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. η προκήρυξη που αφορούσε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή 21 συνεργατών της εταιρείας.



Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ κοντά στη Ναύπακτο


Κουνήθηκε όλη η δυτική και κεντρική Ελλάδα από τον ισχυρό σεισμό 5,2 ρίχτερ που έγινε στις 17.56 το απόγευμα με επίκεντρό της 160 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο, στην περιοχή Ευπαλίου, ανατολικά της Ναυπάκτου.
Τον ισχυρό σεισμό ακολούθησαν και άλλες μικότερες σεισμικές δονήσεις , ενώ δεν έχουν αναφερθεί ζημιές παρά μόνο μικρές κατολισθήσεις στο δρόμο Ναυπάκτου - Ιτέας.


Κλήρωση Euroleague για το TOP 16 στο Μπάσκετ

Ε' ΟΜΙΛΟΣ
Μπαρτσελόνα
Παναθηναϊκός
Παρτιζάν
Μαρούσι

ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ
Ρεάλ Μαδρίτης
Σιένα
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Εφές Πίλσεν

Ζ' ΟΜΙΛΟΣ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ουνικάχα
Ζαλγκίρις
Πρόκομ

Η' ΟΜΙΛΟΣ
Ολυμπιακός
Κάχα Λαμποράλ
Κίμκι
Τσιμπόνα



Σε ελεύθερη πτώση η οικοδομή στη Μεσσηνία

Στην ίδια κατάσταση, να κινείται δηλαδή σε αρνητικό πρόσημο, βρίσκει την αγορά κατοικίας στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή η νέα χρονιά.
Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η κάμψη της οικοδομικής δραστηριότητας, ως αποτέλεσμα της πτώσης της αγοράς κατοικίας, η οποία ξεκίνησε το δεύτερο εξάμηνο του 2008 και μετά, θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και τη νέα χρονιά.
Η κατήφεια που επικρατεί στην τοπική κοινωνία μετά.... την ανάπαυλα των εορτών, με την αγορά παγωμένη και συρρικνούμενη, με τα νοικοκυριά σφιγμένα και φοβισμένα, έχει ως αποτέλεσμα ένας από τους δυναμικούς κλάδους της οικονομίας να βρίσκεται σε παραγωγικό… ναδίρ.
Όπως μας έλεγαν χαρακτηριστικά τις προηγούμενες ημέρες κατασκευαστές και άνθρωποι της αγοράς, «εδώ και μήνες δεν κουνιέται φύλλο και οι αγοραπωλησίες των κατοικιών είναι ελάχιστες».
Με τη γλώσσα των αριθμών εκτιμάται ότι η οικοδομική δραστηριότητα σημείωσε μέσα σ’ ένα χρόνο περαιτέρω πτώση. Μόνο στην περιφέρεια της πόλης ανεγείρονται πλέον νέες οικοδομές, όπου τα οικόπεδα είναι ακόμα φτηνά και αποτελούν οικογενειακές περιουσίες, που πρέπει να αξιοποιηθούν για τους ίδιους τους κατόχους τους.


http://www.tharrosnews.gr/

Συγκέντρωση των αγροτών της Μεσσηνίας την Πέμπτη στη Χώρα

Σε συγκέντρωση καλεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας στη Χώρα, τους συναδέλφους εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων την Πέμπτη στις 8 το βράδυ.
Προκειμένου να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις σχετικά με την συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων τους που γίνονται σε πολλά μέρη της χώρας.




Οι νικητές στα βραβεία "Χρυσής Σφαίρας"

Ο Τζέιμς Κάμερον είναι ο νικητής της Χρυσής Σφαίρας καλύτερης σκηνοθεσίας για το "Avatar" , ενώ με Χρυσή Σφαίρα βραβεύτηκαν οι Τζέισον Ράιτμαν και Σέλντον Τέρνερ, δημιουργοί του "Up In the Air" ("Ραντεβού στον Αέρα").
Η περιπέτεια του Ντίσνεϊ "Up" κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες- η μία για την καλύτερη ταινία animation και η εισπρακτική επιτυχία "The Hangover" απέσπασε Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη κωμωδία.
Το μιούζικαλ "Glee" πήρε ...Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη τηλεοπτική κωμωδία ή μιούζικαλ.
Η γερμανική ταινία "Η Λευκή Κορδέλα", που αναφέρεται σε περίεργα περιστατικά που συμβαίνουν σε ένα μικρό χωριό την παραμονή του Ά Παγκοσμίου Πολέμου, κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία.
Η Μέριλ Στριπ απέσπασε Χρυσή Σφαίρα για τον Ά Γυναικείο Ρόλο σε κωμωδία στην ταινία "Τζούλι και Τζούλια", ενώ τη Χρυσή Σφαίρα για το 'Β Γυναικείο Ρόλο σε δραματική ταινία πήρε η Μο'Νίκ.
Επίσης, η Σάντρα Μπούλοκ κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε δραματική ταινία ("The Blind Side"), ενώ ο Τζεφ Μπρίτζες το αντίστοιχο βραβείο ανδρικής ερμηνείας για το "Crazy Heart."
Ακόμη, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του σε κωμωδία ("Sherlock Holmes") και ο Κριστόφ Βαλτζ 'Β ανδρικού ρόλου σε ταινία για το Άδωξοι Μπάσταρδη.
Στις κατηγορίες τηλεοπτικών βραβείων, η σειρά "Mad Men," που αναφέρεται στη ζωή ανδρών και γυναικών οι οποίοι εργάζονται σε διαφημιστική εταιρία της Madison Avenue, απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη τηλεοπτική δραματική σειρά.
Σε άλλες κατηγορίες τηλεοπτικών βραβείων, η Τζουλιάνα Μαργκούλις, βραβεύτηκε ως η καλύτερη ηθοποιός σε τηλεοπτική δραματική σειρά ("The Good Wife") και ο Μάικλ Σ. Χολ καλύτερος ηθοποιός σε τηλεοπτική δραματική σειρά ("Dexter").
Ο Άλεκ Μπόλντγουιν κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία καλύτερος ηθοποιός σε τηλεοπτική κωμική σειρά ("30 Rock") και η Τόνι Κολέτ στην αντίστοιχη γυναικεία ("United States of Tara").
Τέλος, Χρυσή Σφαίρα για τη συνολική προσφορά στο χώρο έλαβε ο Μάρτιν Σκορτσέζε.

Αναλυτικά, η λίστα με τους νικητές των 67ων Ετήσιων Χρυσών Σφαιρών:

ΤΑΙΝΙΕΣ
Καλύτερη δραματική: "Avatar"
Καλύτερος ηθοποιός σε δραματική ταινία: Τζεφ Μπρίτζες "Crazy Heart"
Καλύτερη ηθοποιός σε δραματική ταινία: Σάντρα Μπούλοκ "The Blind Side"
Καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ: "The Hangover"
Καλύτερος ηθοποιός σε κωμωδία ή μιούζικαλ: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ "Sherlock Holmes"
Καλύτερη ηθοποιός σε κωμωδία ή μιούζικαλ: Μέριλ Στριπ "Τζούλι και Τζούλια"
Β΄Ανδρικού Ρόλου: Κριστόφ Βαλτζ "Άδωξοι Μπάσταρδη"
Β΄Γυναικείου Ρόλου: Μο'Νίκ "Precious"
Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων: "Up"
Καλύτερη Ξένη ταινία: " Η Λευκή Κορδέλα", Γερμανία
Καλύτερος Σκηνοθέτης: Τζέιμς Κάμερον ("Avatar")
Καλύτερος Σεναριογράφος: Τζέισον Ράιτμαν, Σέλντον Τέρνερ, "Up In the Air"
Καλύτερης Μουσικής: Μάικλ Τζακίνο "Up"
Καλύτερου Τραγουδιού: Τ Μπόν Μπάρνετ και Ράιαν Μπίνγκαμ, "The Weary Kind" από την ταινία "Crazy Heart"
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Καλύτερη δραματική σειρά: "Mad Men"
Καλύτερος ηθοποιός σε δραματική σειρά: Μάικλ Σ. Χολ, "Dexter"
Καλύτερη ηθοποιός σε δραματική σειρά: Τζουλιάνα Μαργκίλες "The Good Wife"
Καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ: "Glee"
Καλύτερος ηθοποιός σε κωμωδία ή μιούζικαλ: Άλεκ Μπόλντγουιν, "30 Rock"
Καλύτερη ηθοποιός σε κωμωδία ή μιούζικαλ: Τόνι Κολέτ, "United States of Tara"
Καλύτερη τηλεταινία ή μίνι -σειρά: "Grey Gardens"
Καλύτερος ηθοποιός σε τηλεταινία ή μίνι-σειρά: Κέβιν Μπέικον, "Taking Chance"
Καλύτερη ηθοποιός σε τηλεταινία ή μίνι-σειρά: Ντρου Μπάριμορ, "Grey Gardens"

Β' Ανδρικού ρόλου σε τηλεταινία ή μίνι-σειρά: Τζον Λίθγκοου, "Dexter"
Β' Γυναικείου ρόλου σε τηλεταινία ή μίνι-σειρά: Κλόε Σεβινί, "Big Love"

Βραβείο Σεσίλ Μπ. Ντεμίλ (για τη συνολική προσφορά στο χώρο): Μάρτιν Σκορσέζε

AΠΕ

Κλιμακώνονται σήμερα οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Σε νέο κύκλο δυναμικών αγροτικών κινητοποιήσεων, μπαίνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, επανερχόμενοι σε διεκδικήσεις και χρόνια αιτήματα του κλάδου που δεν έχουν ικανοποιηθεί. Η αρχή γίνεται σήμερα από τον κόμβο της Νίκαιας, ενώ από την Τετάρτη θα βγουν και τα τρακτέρ της Συντονιστικής Επιτροπής των Τεμπών. Επίσης, σήμερα αποφασίζουν οι αγρότες των Γρεβενών αν θα κινηθούν προς τον κόμβο της Εγνατίας Οδού.
Στο μεταξύ, κλειστή σε δύο σημεία παραμένει η.... Εγνατία Οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας. Έχουν αποκλειστεί από τρακτέρ ο κόμβος των Κερδυλλίων στο νομό Σερρών, αλλά και ο κόμβος της Χρυσούπολης, στο νομό της Καβάλας.

Στο Στρυμονικό Σερρών, οι αγρότες συγκεντρώνουν τρακτέρ, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων και από τον κόμβο της Τρίγλιας στην Χαλκιδική, όπου υπάρχει επίσης, συγκέντρωση τρακτέρ.

Αποκλεισμένος από τους αγρότες παραμένει και ο κόμβος Βογατσικού στην περιοχή της Καστοριάς, όπου οι αγρότες διακόπτουν την κίνηση των οχημάτων, κατά τακτά χρονικά διαστήματα ανά μία ή μισή ώρα.

Στις περιοχές που κλείνουν οι κόμβοι της Εγνατίας Οδού, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω παρακαμπτήριων οδών ή από το παλιό οδικό δίκτυο.

Στο νομό της Λάρισας, τα μέτωπα είναι δύο:

Η ΠΑΣΥ η οποία υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, θα βγάλει σήμερα τα αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο Νίκαιας, έξω από την Λάρισα, όπως πέρυσι, έχοντας όμως στις τάξεις της και ορισμένους «γαλάζιους» και «πράσινους» αγρότες της Δυτικής Θεσσαλίας. Στις προθέσεις τους είναι ο αποκλεισμός του δρόμου.

Το δεύτερο μέτωπο είναι της Συντονιστικής Επιτροπής των Τεμπών, το οποίο αποτελείται κυρίως από στελέχη της ΕΑΣ Λάρισας, που θα μπει στον αγώνα από Τετάρτη και θα βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τις Συντονιστικές Επιτροπές και τα τρακτέρ που θα βγούνε στο Αιγίνιο, τα Μάλγαρα, τον Προμαχώνα, το Κιλκίς και στο Τελωνείο Ευζώνων.

Οι Λαρισαίοι αγροτοσυνδικαλιστές λαμβάνοντας υπόψη την ταλαιπωρία των οδηγών από την κλειστή Κοιλάδα των Τεμπών, αποφάσισαν αρχικά να μην κλείσουν τους δρόμους, αλλά να παρατάξουν τα τρακτέρ εκατέρωθεν του δρόμου σε δύο σημεία. Στον ανατολικό άξονα από την μία, στο κόμβο Πλατυκάμπου, όπου θα συγκεντρωθούν αγρότες από τους παρακάρλιους δήμους και τις γύρω περιοχές της Άγιας και από την άλλη, στον δρόμο Τυρνάβου-Ελασσόνας, στην Μελούνα, στο ύψος της διασταύρωσης Αργυροπουλίου-Λυγαριάς, όπου θα συγκεντρωθούν οι αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου και των πέριξ Δήμων.

Όσον αφορά στο διεκδικητικό πλαίσιο, οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, αλλά και ο Αχελώος βρίσκονται πολύ ψηλά στην αγροτική ατζέντα. Ενώ γενικά, το αγωνιστικό πλαίσιο διαμορφώνεται με βάση τις διεκδικήσεις των περσινών κινητοποιήσεων με τη συμπλήρωση του αιτήματος της αποπληρωμής των αγροτών από τα χρήματα που δικαιούνται και φέτος, κυριαρχεί το θέμα της ΚΑΠ και τα λοιπά βασικότερα αιτήματα είναι:
· Στήριξη του εισοδήματος με την εφάπαξ καταβολή 15000€ ανά αγροτική εκμετάλλευση,
· κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα,
· προστασία της εγχώριας παραγωγής από αθρόες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων (σιτάρι, βαμβάκι, καλαμπόκι, ψυχανθή, φακή και άλλα προϊόντα),
· μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του φόρου στο πετρέλαιο, επιστροφή για φέτος του ΦΠΑ στο σύνολο της είσπραξης του προϊόντος (εμπορική τιμή και επιδότηση),
· επιδότηση των μέσων παραγωγής και άμεση καταβολή του 100% της συνδεδεμένης και αποσυνδεδεμένης επιδότησης και κατάργηση του διαχωρισμού σε κατά κύριο και μη επάγγελμα αγρότες.
Την ίδια ώρα παραμένουν τα αγροτικά μπλόκα στη νέα αλλά και την παλαιά εθνική οδό στη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία. Η εθνική οδός είναι κλειστή στο ύψος της Αλαμάνας, στο Κάστρο Βοιωτίας και κοντά στη διασταύρωση της Θήβας, ενώ η παλαιά εθνική οδός έχει μπλόκο στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία. Στη βόρεια Ελλάδα, κλειστή σε δύο σημεία παραμένει η Εγνατία Οδός, στον κόμβο του Στρυμονικού Σερρών και στο ύψος της Χρυσούπολης Καβάλας. Παραταγμένα στην άκρη του δρόμου, αλλά χωρίς να εμποδίζουν τη συγκοινωνία είναι τα τρακτέρ στον κόμβο της Νέας Τρίγλιας στη Χαλκιδική, στην Αγιά Λάρισας και στον κόμβο του Βογατσικού, στην Καστοριά.

«Οι πόρτες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι ανοικτές για όλους», δήλωσε την Παρασκευή από τη Λάρισα η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή. Επισήμανε πάντως, ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των αγροτών. Να είναι συνετοί στις κινήσεις τους για να έχουν και τη συμπαράσταση της κοινής γνώμης, κάλεσε από τη Βέροια, τους αγρότες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος

http://www.paseges.gr/
Related Posts with Thumbnails