Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ VIDEO ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ CERN , ΑΠΟ ΤΟ REUTERS

http://www.in.gr/video/Default.aspx?categoryID=163

Το πείραμα του αιώνα στο CERN --«Κβαντικά παραδοξόνια» --Mηπως ανοιξει το κουτι της Πανδωρας , διαφορες αποψεις ....

Οι ανακαλύψεις που θα προκύψουν από το «πείραμα του αιώνα» θα πυροδοτήσουν μελλοντικά σημαντικές εξελίξεις σε πολλούς τομείς της κοινωνίας, υποστηρίζει ο Ρόμπερτ Αϊμάρ, ο Γάλλος φυσικός που είναι γενικός διευθυντής του CERN εδώ και πέντε χρόνια.
Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα αναμένει με αγωνία να διαπιστώσει εάν υπάρχουν πράγματα στη φύση τα οποία αγνοούν (π.χ. άλλες διαστάσεις) ή έστω να επιβεβαιώσουν κεντρικές θεωρίες της φυσικής και της κοσμολογίας, για παράδειγμα ότι υπάρχει το σωματίδιο «μποζόνιο του Χιγκς», που υποτίθεται ότι έδωσε μάζα στην ύλη, ή ότι όντως υπάρχουν η σκοτεινή ύλη και η σκοτεινή ενέργεια.
Το πείραμα ενδέχεται επίσης να ανατρέψει τις καθιερωμένες θεωρίες και το βασικό κοσμολογικό μοντέλο των φυσικών.
Με το εν λόγω πείραμα οι επιστήμονες θα επιχειρήσουν να αναπαραγάγουν τις συνθήκες που επικρατούσαν ένα απειροστό κλάσμα του δευτερολέπτου μετά το αρχικό «Μπινγκ Μπανγκ», το οποίο, πριν περίπου 13,7 δισ. χρόνια, άρχισε σταδιακά να δημιουργεί τα αστέρια, τους πλανήτες και τη Γη. Όχι άδικα, ορισμένοι παρομοιάζουν το πείραμα με την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων».

Το κουτί της Πανδώρας;
Εάν, όμως, οι επιστήμονες «παίζουν» με δυνάμεις που τους ξεπερνούν; Αν το πείραμα, άθελά τους φυσικά, καταλήξει να δημιουργήσει μια μαύρη τρύπα που θα καταπιεί το CERN, τη Γενεύη και -γιατί όχι- όλη τη Γη μας; Αν παραχθούν κβαντικά «παραδοξόνια» και όλη η ύλη της Γης μετατραπεί σε «παράδοξη ύλη»; Μήπως το πείραμα ανοίξει το δρόμο για όντα από κάποιο άλλο σύμπαν να επιτεθούν στον πλανήτη μας μέσα από μια «σκουληκότρυπα» στο χωροχρόνο;
Εδώ και χρόνια έχουν διατυπωθεί τέτοιου είδους φόβοι - άλλοτε με επιστημονική χροιά και άλλοτε απλώς συνωμοσιολογική. Τις τελευταίες μέρες το CERN έχει κατακλυστεί από γράμματα και ηλεκτρονικά μηνύματα που εκφράζουν παρόμοιες ανησυχίες (δεν είναι σίγουρα άσχετο ότι το CERN πρωταγωνιστούσε αρνητικά στο συνωμοσιολογικό μπεστ-σέλερ "Ιλουμινάτοι" του Νταν Μπράουν).
Οι σκεπτικιστές (με επικεφαλής την ομάδα πολιτών και επιστημόνων LCH Kritiks από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία) έφθασαν μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσπαθώντας -μέχρι στιγμής ανεπιτυχώς- να σταματήσουν το πείραμα, υποστηρίζοντας ότι σε μια περίοδο τεσσάρων ετών οι μαύρες τρύπες λόγω του πειράματος θα αυξηθούν εκθετικά και θα «καταβροχθίσουν» τον πλανήτη εκ των έσω.
Το CERN, για μια ακόμη φορά (μετά την αρχική έκθεση ασφαλείας, που το 2003 έδωσε το «πράσινο φως» για να αρχίσει η κατασκευή του Επιταχυντή), φρόντισε να δώσει προ ημερών στη δημοσιότητα τη νέα έκθεση ασφαλείας δικών του επιστημόνων και συναδέλφων τους από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, που απορρίπτει τις παραπάνω «τρομοκρατικές» εκδοχές, τονίζοντας ότι «ο Επιταχυντής είναι ασφαλής» και ότι «οι εικασίες περί κινδύνων είναι σκέτη μυθοπλασία». Σύμφωνα με την έκθεση του CERN, «η φύση έχει ήδη πραγματοποιήσει το ισοδύναμο εκατοντάδων χιλιάδων πειραμάτων στη Γη - και ο πλανήτης μας υπάρχει ακόμα».
Από την άλλη, η αναφορά αξιολόγησης ασφαλείας του πειράματος (με την οποία συμφωνεί το Ινστιτούτο Φυσικής του Λονδίνου), διαπίστωσε ότι ακόμα και αν δημιουργηθούν μαύρες τρύπες (κάτι που οι φυσικοί δεν αποκλείουν, αντίθετα προσδοκούν με αγωνία), θα είναι μικροσκοπικές και θα διαλυθούν σχεδόν αμέσως λόγω ανεπαρκούς ενέργειας, ενώ παράλληλα απέκλεισε την πιθανότητα να δημιουργηθούν τα επίφοβα -και υποθετικά- σωματίδια «παραδοξόνια».
Αν αύριο όλα πάνε καλά, οι συγκρούσεις σωματιδίων από αντίθετες κατευθύνσεις θα αρχίσουν τις επόμενες εβδομάδες (αρχικά με χαμηλή ένταση, που σταδιακά θα μεγαλώνει, ώσπου τα συγκρουόμενα πρωτόνια θα αγγίξουν την ταχύτητα του φωτός). Αν, πάλι, τα πράγματα δεν πάνε καλά, ραντεβού κάπου αλλού στο χωροχρόνο...
πηγη: naftemporiki.gr (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΓΙΑ ΝΤΙΟΓΚΟ, ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΣΙΛΒΑ ,ΖΑΓΟΡΑΚΗ- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟ,, ΝΤΟΥΝΤΟΥ,ΜΠΑΣΙΝΑ, ΕΡΝΑΝ ΚΡΕΣΠΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟ, ΠΑΡΝΤΟ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Χρυσικόπουλος, στο γεύμα γνωριμίας που παρέθεσε την Τρίτη (9/9) στους εκπροσώπους του Τύπου που καλύπτουν το ρεπορτάζ των ερυθρολεύκων.
Αποκάλυψε την εμπλοκή του Παναθηναϊκού στην υπόθεση Ντιόγκο στις 12 Αυγούστου, παραδέχτηκε ότι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα προτάθηκε και στον Ολυμπιακό, ισχυριζόμενος ότι "μπορούσαμε να τον αποκτήσουμε με λιγότερα χρήματα από όσα έδωσε ο Παναθηναϊκός", μίλησε για την προσωπική δέσμευση του Θοδωρή Ζαγοράκη για την παραχώρηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλο στους ερυθρόλευκους και για άλλα... πικάντικα θέματα της επικαιρότητας.
Ακολουθούν κάποιες από τις σημαντικότερες ατάκες του Γιάννη Χρυσικόπουλου...
"Υπήρξε μια άλλη ελληνική ομάδα" -είπε χαμογελώντας- "που κατέθεσε επίσημη πρόταση στην Πορτουγκέζα στις 12 Αυγούστου, προσπαθώντας να... αρπάξει τον Ντιόγκο μέσα από τα χέρια μας".
"Ο Ντιόγκο μάς στοίχισε 9 εκατομμύρια ευρώ. Αν και την τελευταία στιγμή η Πορτουγκέζα μάς είχε παρουσιάσει ένα φαξ με πρόταση 10 εκ. ευρώ της Λοκομοτίβ Μόσχας, ο ίδιος είχε κάνει την επιλογή του. Είχε συμφωνήσει μαζί μας και πίεζε την διοίκηση προς αυτή την κατεύθυνση"
"Οι διαπραγματεύσεις για την απόκτησή του διήρκησαν τόσο πολύ, γιατί η ομάδα του είχε πολλά χρέη και συνεχώς εμφανίζονταν τράπεζες και τρίτα πρόσωπα, που δυσκόλευαν και τις δύο πλευρές".
"Οντως, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είχε προταθεί στον Ολυμπιακό και είχαμε τη δυνατότητα να τον αποκτήσουμε με λιγότερα χρήματα από αυτά που ξόδεψε ο Παναθηναϊκός".
"Μια ημέρα πριν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος `κλείσει` στον Παναθηναϊκός, ο Θοδωρής Ζαγοράκης είχε δεσμευτεί προσωπικά για την παραχώρηση του παίκτη στον Ολυμπιακό. Βάσει αυτής της δέσμευσης του προέδρου του ΠΑΟΚ, τον θεωρούσαμε δεδομένο, αλλά την επόμενη ημέρα, πήγε στον Παναθηναϊκό".
"Δύσκολη ήταν και η περίπτωση της απόκτησης του Ντουντού. Πριν τον `κλείσουμε`, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δέχτηκε πρόταση από την Μπέτις, που της έδινε 4 εκατομμύρια ευρώ και δυο ποδοσφαιριστές για το 50% των δικαιωμάτων του βραζιλιάνου. Ομως εμείς είχαμε κάνει καλύτερη οικονομική πρόταση και δεν πήραμε μόνο το 50%, αλλά ολόκληρο..."."Το θέμα Μπασινά "κόλλησε" στο τριετές συμβόλαιο που ζήτησε ο παίκτης, αλλά και στις αντιδράσεις των φιλάθλων".
"O Ερνάν Κρέσπο δεν ήθελε καν να φύγει από το Μιλάνο, λόγω της συζύγου του".
"Για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, δεν τέθηκε καν θέμα. Για τον Πάρντο υπήρξε, αλλά ο Ηρακλής ήθελε πολλά""Πάντως, η πιο δύσκολη μεταγραφή ήταν αυτή του Λέτο. Στις αρχές Αυγούστου κι ενώ ήδη ο αργεντίνος δεν είχε πάρει άδεια εργασίας για να παίξει στην Αγγλία, η μετακίνησή του στον Ολυμπιακό λίγο έλειψε να χαλάσει, αφού υπήρξαν σοβαρές προτάσεις από την Ισπανία".
Πηγη: sport.gr

Προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανακοίνωσε το υπουργειο Παιδείας σήμερα

Την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για το διδακτικό έτος 2008-2009, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Αναλυτικά οι προσλήψεις έχουν ως εξής:
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
· ΠΕ06 Αγγλικής: 159 εκπαιδευτικοί
· ΠΕ16 Μουσικής: 65 εκπαιδευτικοί
ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
733 εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκ των οποίων
314 στα Μουσικά Σχολεία
Περισσότερες πληροφορίες στο link: http://e-aitisi.sch.gr/
Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλούνται να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου προσλαμβάνονται, για ανάληψη υπηρεσίας έως και την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008 και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής πρόσληψης μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
πηγη:naftemporiki.gr

Κλιμάκιο του ΕΣΡ για την ψηφιακή τηλεόραση στην περιφέρεια-Μεταδόσεις από 1η Νοεμβρίου

Στη σύσταση κλιμακίου, που θα καθορίσει ποιοι και πόσοι τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας θα εκπέμψουν ψηφιακά και από ποια συχνότητα, προχώρησε την Τρίτη το ΕΣΡ ύστερα από εισήγηση του προέδρου του.Το κλιμάκιο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης θα συνεδριάσει την Πέμπτη προκειμένου να ορίσει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκ μέρους των τηλεοπτικών σταθμών για χορήγηση συχνότητας.Οι αποφάσεις για την χορήγηση συχνότητας θα λαμβάνονται με βάση τα κριτήρια πληρότητας και ποιότητας, ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης.
Συνολικά υπάρχουν 147 τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας, και ο κ. Λασκαρίδης εκτιμά ότι αρκετοί θα αναγκαστούν να συμπράξουν προκειμένου να μπορούν να εκπέμψουν.
Όσοι εξασφαλίσουν συχνότητα θα μπορούν να ξεκινήσουν τις ψηφιακές εκπομπές από την 1η Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με οδηγία της ΕΕ, η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το 2012.
Η απόφαση του ΕΣΤΡ ελήφθη σύμφωνα με το νόμο 3592/2007 άρθρο 14 παρ. 2. Το κλιμάκιο θα έχει πρόεδρο τον Νέστορα Κουράκη, αντιπρόεδρο του ΕΣΡ, και μέλη τους Εύη Δεμίρη, Ίριδα Αυδή και Κωνσταντίνο Αποστολά.
πηγη:in.gr

online στο internet και live στη tv το πειραμα του cern

http://webcast.cern.ch/
kai
Eurovision.

ωρα Ελλαδος 9 το πρωι

H Google επεκτείνει την αναζήτηση στα αρχεία μεγάλων εφημερίδων-ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με δεκάδες σημαντικές εφημερίδες των ΗΠΑ και του Καναδά

H Google ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με δεκάδες σημαντικές εφημερίδες των ΗΠΑ και του Καναδά για να ψηφιοποιήσει τα αρχεία τους και να «φέρει την Ιστορία online».
Η μηχανή αναζήτησης του Google News Archive θα προσφέρει πρόσβαση τόσο στα ψηφιακά κείμενα όσο και σε φωτογραφίες όλων των σελίδων κάθε εφημερίδας «ακριβώς όπως τυπώθηκαν -με εικόνες, τίτλους, άρθρα και διαφημίσεις», ανακοίνωσε σε εταιρικό ιστολόγιο ο Πούνιτ Σόνι, υπεύθυνος ποιότητας υπηρεσιών της Google.
Όπως αναφέρει το Reuters, η νέα πρωτοβουλία επεκτείνει ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2006 με εφημερίδες όπως οι New York Times και η Washington Post. Η προσπάθεια θα καλύψει τώρα μια πληθώρα άλλων εκδόσεων, όπως Chronicle-Telegraph του Κεμπέκ, η οποία εκδίδεται εδώ και 244 χρόνια και είναι η παλαιότερη εν λειτουργία εφημερίδα στη Βόρειο Αμερική.
Το υλικό των αρχείων θα παρουσιάζεται αρχικά μέσω του Google News Archive και αργότερα θα περιλαμβάνεται και στα αποτελέσματα της γενικής μηχανής αναζήτησης στο Google.com.
πηγη:in.gr

ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΥΡΙΟΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ TV ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ -- ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ CERN ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ....

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ CERN ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ

http://webcast.cern.ch/

KAI ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ Eurovision.



ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ SITE ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ Ε-ΜΑΙL ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΦΟΒΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΜΑΤΟΣ .... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΜΑΥΡΗΣ ΤΡΥΠΑΣ ....

ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΟ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ...

ΧΑΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΛ ΕΠΕΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡ .... Η ΟΥΡΑ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΕΦΤΑΝΕ ΤΑ 500 ΜΕΤΡΑ .... ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ .... ΌΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ sold out ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ

Νέες μεταθέσεις αστυνομικών

505 αστυνομικοί μετατίθενται από την υπηρεσία διαβατηρίων σε μάχιμες υπηρεσίες έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.
Πρόκειται για τη δεύτερη φάση μεταθέσεων στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.
Συνολικά, μέχρι τώρα έχουν μεταφερθεί από την υπηρεσία διαβατηρίων σε μάχιμες θέσεις 1360 αστυνομικοί.

πηγη:City 99,5

Διπλωματικές σχέσεις Ρωσίας με Αμπχαζία και Ν. Οσετία

Η Ρωσία συνήψε διπλωματικές σχέσεις με την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία, με την ανταλλαγή διπλωματικών διακοινώσεων, ανακοίνωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η σύναψη διπλωματικών σχέσεων της Ρωσίας με την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την προσάρτηση των δύο αυτών εδαφών, δήλωσε την Τρίτη ο γεωργιανός υφυπουργός Εξωτερικών Γκίγκα Μποκερία. Αυτή η απόφαση είναι «ένα ακόμα βήμα προς την προσάρτηση κυρίαρχων γεωργιανών εδαφών μέσω της εθνοκάθαρσης. Ο πολιτισμένος κόσμος δεν θα το δεχθεί», είπε ο Μποκερία. Την ίδια ώρα η εισαγγελία της Νότιας Οσετίας επιβεβαίωσε τον θάνατο τουλάχιστον 500 ανθρώπων κατά την εισβολή των γεωργιανών στρατευμάτων στην αποσχισθείσα αυτή δημοκρατία, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 1.600, αλλά μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τουλάχιστον 500.Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι ο αριθμός των νεκρών στη Νότια Οσετία ανέρχεται σε 1.600, ενώ ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έκανε λόγο για "χιλιάδες θύματα".
πηγη:athina984.gr

Παραολυμπιακοί - Αργυρό μετάλλιο ο Πολυχρονίδης στο τουρνουά μπότσια

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Δημήτρης Πολυχρονίδης στην κατηγορία BC3 του μεικτού ατομικού στο τουρνουά μπότσια των Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.
Ο Έλληνας αθλητής αναμετρήθηκε στον τελικό με τον Νοτιοκορεάτη Κέον-Γου Παρκ, από τον οποίο ηττήθηκε 3-2, με αποτέλεσμα να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.
πηγη:naftemporiki.gr

Προκήρυξη για πρόσληψη 1.400 Ειδικών Φρουρών . ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/9/2008

Διαγωνισμό για την πρόσληψη 1.400 Ειδικών Φρουρών στηνΕλληνική Αστυνομία προκηρύσσει το υπουργείο Εσωτερικών.
Η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών λήγει την 15η-9-2008. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν μέχρι την ως άνω ημερομηνία τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αυτοπροσώπως στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.
Η προκήρυξη έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας http://www.astynomia.gr

πηγη:naftemporiki.gr

Ο Βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ στοιχηματίζει κατά του "Μεγάλου Επιταχυντή",το πειραμα του οποιου ξεκινα αυριο

Ο Βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ δήλωσε σήμερα πως στοιχημάτισε ότι ο "Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων" (LHC), ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία αύριο Τετάρτη στα γαλλο-ελβετικά σύνορα, δεν θα βρει το μποζόνιο του Χιγκς, το οποίο θεωρείται κάτι σαν το "ιερό δισκοπότηρο" της θεμελιώδους φυσικής. Ο LHC, ο μεγαλύτερος επιταχυντής σωματιδίων στον κόσμο, "θα τετραπλασιάσει την ενέργεια με την οποία μπορούμε να μελετήσουμε τις αλληλεπιδράσεις των σωματιδίων. Απ’ όσα γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή, αυτό πρέπει να είναι αρκετό για να ανακαλυφθεί το σωματίδιο του Χιγκς, το σωματίδιο που δίνει τη μάζα σε όλα τα άλλα σωματίδια", υπενθύμισε ο φυσικός. "Πιστεύω πως θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον να μην βρούμε το Χιγκς. Αυτό θα έδειχνε πως κάτι δεν πάει καλά και πως πρέπει να επανεξετάσουμε τη σκέψη μας. Στοιχημάτισα 100 στερλίνες πως δεν θα βρούμε το Χιγκς", πρόσθεσε σε συνέντευξή του στο Radio 4 του BBC. Ο LHC πρόκειται να αναδημιουργήσει τις συνθήκες που επικρατούσαν στην αρχή του σύμπαντος, πριν από 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια. Φιλοδοξεί ιδιαίτερα να εντοπίσει το μποζόνιο του Χιγκς, η απουσία του οποίου θα προκαλούσε αναστάτωση στη θεωρητική φυσική. Όμως το να μην ανακαλύψουμε το Χιγκς κάθε άλλο παρά αποτυχία θα ήταν, σύμφωνα με τον βρετανό επιστήμονα. "Αυτό που θα βρει ή δεν θα βρει ο LHC θα μας πει πολλά για τη δομή του σύμπαντος", υπογράμμισε. Ο φυσικός παραδέχθηκε πως είναι "δύσκολο" να σκεφτεί ότι ο LHC μπορεί να έχει κάποια οικονομική απόδοση. "Αλλά αυτό δεν θα πει πως δεν θα έχει", πρόσθεσε μετριάζοντας τη δήλωσή του. Ερωτηθείς αν θα προτιμούσε ενδεχομένως ένα διαστημικό πρόγραμμα, αντί του LHC, ο Στίβεν Χόκινγκ απάντησε πως είναι σαν να τον ρωτούν "ποιο από τα παιδιά μου θα επέλεγα να θυσιάσω". "Ο LHC, όπως και το διαστημικό πρόγραμμα έχουν ζωτική σημασία, αν η ανθρώπινη φυλή δεν θέλει να πάθει ασφυξία και τελικά να εξαφανιστεί. Και τα δύο κοστίζουν λιγότερο από 1% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος του πλανήτη", υπογράμμισε.
πηγη:ert.gr

Η Εράνη Φιλιατρών διοργανώνει διαγωνισμό Video

Διαγωνισμό Video διοργανώνει η Εράνη Φιλιατρών για παιδιά από 10 έως 18 ετών με επιλογή θέματος από τα παρακάτω.

Αθλητισμός, Ιστορία - Λαογραφία, Οικολογία.
Το video θα είναι είτε ντοκιμαντέρ, είτε έργο με σενάριο.
Η διάρκεια του Video να είναι έως 15 λεπτά.

Το video θα υποβληθεί στον Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Σύλλογο "Η Εράνη".
Λήξη προθεσμίας υποβολής των video είναι η 31η Οκτωβρίου 2008.

Υπεύθυνος είναι ο Κος Βασίλης Παπαθεοδοσίου
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2761 - 0 - 32229 και
693 - 2337104

Η επιτροπή αξιολόγησης των video θα είναι οι:

α. Κος Θεόδορος Μαραγκός ( Σκηνοθέτης )
β. Κος Νικόλαος Αντωναρόπουλος ( Διευθυντής Κινηματογραφικής Λέσχης Πυρσού Φιλιατρών )
γ. Κα Βιβή Παντελάκη ( Νηπιαγωγός - Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων )

eranifiliatron.blogspot.com

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ 60 MINUTES ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ 9 ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΖΟΝ ΖΑΜΙΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΎΠΟ ...

Αρθρο του ΒΥΡΩΝΑ Γ. ΠΟΛΥΔΩΡΑ

Να σώσουμε την τιμή της παράταξης
«Ας αποτολμήσω εγώ ο άσημος, ο στοιχειώδους εκπαιδεύσεως και ακόμη πιο στοιχειώδους νομικής, συνταγματικής και πολιτικής παιδείας, και ο αποσυνάγωγος (από το ίδιο μου το σπίτι, στο οποίο δεν με καλωσόρισε επανερχόμενον κανείς, γιατί ποτέ δεν έφυγα και γιατί ήμουν πάντα εκεί) να απαντήσω στην αυθεντία του «πρωθυπουργικού συμβούλου» (τυπικά ή άτυπα συμβούλου ή συμβούλων, αφιλοκερδώς ή επί χρήμασι και πάντως, ανιδιοτελώς και αλτρουιστικά προσφέροντος υπέρ της Ν.Δ., αλλά και όποιου άλλου κόμματος ή πολιτικού αρχηγού στην Ελλάδα ή διεθνώς του το ζητήσει, τις καλές του υπηρεσίες). Να απαντήσω και να πω δύο σκέψεις για το δικαίωμα γνώμης του βουλευτού σήμερα. Για το δικαίωμα και την υποχρέωση γνώμης.Εννοείται πως δεν θα ησχολούμην με τους τίτλους και τις ιδιότητες του εν λόγω κυρίου αν, πρώτον, ο ίδιος δεν τους συνομολογούσε διά της σιωπής του έστω, δηλαδή διά της μη διάψευσης του σχετικού τίτλου που φαίνεται ότι αρέσκεται να κατέχει ή να του αποδίδεται και, δεύτερον, αν δεν προέβαλε τη συνηγορητική του υπερκινητικότητα παριστάνοντας τον πρωθυπουργικό «Ηρακλέα» και τον ασκούντα, όχι βεβαίως καθ’ υποβολήν, καλοπροαίρετη πάντα κριτική εναντίον των «αντιφρονούντων βουλευτών», όπως αποκαλεί τους ενίοτε διατυπώνοντες ελεύθερα τη γνώμη τους βουλευτές. Οχι διαφωνία, απλώς γνώμη διάφορο της δικής του ή του «κονκλαβίου».Αναφέρομαι συγκεκριμένα σε ένα σχόλιό του στον «Ελεύθερο Τύπο» στις 31-8-08, που σε διάφορες παραλλαγές δημοσιεύεται συντονισμένα και σε άλλα έντυπα, το οποίο -κατά τα φαινόμενα- αποτελεί τη βασική «γραμμή» επίθεσης του «εθελοντικού» δημοσιογραφικού στρατού εναντίον των «διαφωνούντων».
Και απαντώ:
1.Η κυβέρνηση δεν είναι «όμηρος» καμιάς «ισχνής πλειοψηφίας», που διαμορφώθηκε είτε «από το νόμο Σκανδαλίδη», όπως λέει ο «πρωθυπουργικός σύμβουλος», είτε από τις πρόωρες εκλογές του 2007 είτε από οποιαδήποτε άλλη αιτία (όπως π.χ. η κατασυκοφάντηση του δικομματισμού, η σκοπούμενη απαξίωση της αυτοδυναμίας των κυβερνήσεων και η όχι τυχαία, αλλά μάλλον σε κοντόφθαλμους υπολογισμούς οφειλόμενη, ενίσχυση των μικρότερων κομμάτων). Αλλο το ζήτημα εάν είναι «όμηρος» τυχόν παλιών ή νέων «νταβατζήδων» κατά την παροιμιώδη πλέον έκφραση. Ας μην αναζητούν, λοιπόν, άλλοθι και εξιλαστήρια θύματα στους «αντάρτες». Ματαιοπονούν. Και αν ως στόχο τους έχουν τη σιωπή των αμνών ή μόνο τη «σύμφωνο γνώμη», κάτι τέτοιο δεν μοιάζει και τόσο δημοκρατικό.
2.Ας διαχειρισθεί ο ίδιος αρθρογράφος και ο ίδιος αντικειμενικός αναλυτής την αντίφασή του, όταν από τη μια ομιλεί για ένταση του προβλήματος «από τη στάση μικρής ομάδας» και από την άλλη διευκρινίζει ότι «ούτε ομάδα αποτελούν ούτε διαθέτουν συγκεκριμένες απόψεις». Μπορεί να είναι κι έτσι. Γιατί, πράγματι, δεν αποτελούμε ομάδα τύπου triumviratum, «τριάδα», σαν εκείνη που είχαν συγκροτήσει κάποια τρία πρωτοκλασάτα στελέχη και βαρύγδουποι υπουργοί το 1993, ούτε έχουμε συγκεκριμένες και μάλιστα στοχευμένες απόψεις σαν εκείνους τότε. Και, φυσικά, έχουμε άλλες απόψεις και άλλους στόχους πολύ συγκεκριμένους και απλούς. Να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα στην κυβέρνηση και το κόμμα. Να σώσουμε ό,τι μπορούμε. Και, προπαντός, την τιμή και την αξιοπρέπεια της παράταξης. Πράγματα ίσως αδιανόητα για σχολιαστές και πολιτικούς ασκημένους στη νομή του κόπου των άλλων.
3. Ως προς τις ντουφεκιές στον αέρα «αίσθηση που παίρνει κανείς», προφανώς και ο έγκυρος αρθρογράφος -«μάλλον πυροβολούν στα τυφλά χάριν θορύβου», είναι η ακριβής έκφραση-, δείχνει μ’ αυτό ο «επικοινωνιολόγος» δημοσιογράφος όλη την αλαζονεία και υπεροψία του έναντι των εκλεγμένων επί σειράν εκλογών βουλευτών. Πόθεν αντλεί τέτοιο δικαίωμα; Μόνον εκ χαρακτήρος; Ποιος; Εκείνος (και οι όμοιοί του) που για λόγους ευνοήτους (που έχουν σχέση με τα «τσανάκια») «σταβλίζεται» πάντα μέσα σε κομματικά μαγειρεία και δεν έχει βάλει ποτέ στη ζωή του κάλπη ούτε για νεωκόρος στην εκκλησία της ενορίας του, που λέει ο λόγος; Ομιλεί, ακόμη, και για «δυσφορία (των διαφωνούντων) εν σχέσει με την προσωπική τους διαδρομή στο κυβερνών κόμμα», υπονοώντας την απώλεια των υπουργικών θώκων. Ελεος! Δεν βλέπει πως οι ανήκεστες ίσως βλάβες και οι ζημιές προέρχονται από τους υπερέμπιστους υπουργούς; Και από τους «κολλητούς» και τους «κουμπάρους» και τα νεόφερτα «golden boys»; Τόση ευτέλεια στα κίνητρα; Μόνον αυτά τα κριτήρια βρίσκονται στοιβαγμένα στο νου και τον τρόπο σκέψης του συγγραφέα-αναλυτή; Δεν μπορούν να χωρέσουν άλλα, όπως π.χ. ένα απλό, έστω, ενδιαφέρον για την τύχη του απλού λαού και του τόπου μας; Ή της παράταξής μας; Για την τύχη, σε έσχατη σκέψη και αγωνία, του κόμματός μας που υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση και συνέπεια μια ολόκληρη ζωή, σε αντίθεση ίσως προς κάποιους τιμητές μας;
Τέλος, να ιδιωτεύσουμε, φαίνεται πως είναι η σταθερή υπόκρουση και η έμμεση όσο και εύγλωττη υπόδειξη-προτροπή του «πρωθυπουργικού συμβούλου» και των ομοσχόλων του. Να μην έχουμε εμείς γνώμη για τα δημόσια πράγματα. Για την πατρίδα, για την κοινωνία, για την παράταξη. Να έχουν μόνο εκείνος και τα μέλη της παρέας (τα εμφορούμενα, μάλιστα, και από την «ιδεολογία» της παρέας). Ομως, για μια τέτοια ποινή (της ιδιώτευσης) δεν εγεννήθη άνθρωπος να μας την επιβάλει. Να την επιβάλει σε ελεύθερους ανθρώπους, δημοκράτες και νεοδημοκράτες πολίτες το 2008. Δεν είμαι απρόβλεπτος. Είμαι προβλεψιμότατος άνθρωπος, ελεύθερος Ελληνας.
Β.Γ.Π.8.ΙΧ.’08
P.S. Μη ρωτήσετε, παρακαλώ, την τέως Πρόεδρο της Βουλής αν συμφωνεί μαζί μου. Το ξέρω, διαφωνεί, όπως και όλο το κατεστημένο, το εθισμένο στις αφ΄ υψηλού και από καθέδρας κρίσεις σε βάρος των αγωνιστών που έχουν ψυχή ή «ψυχισμό». Η γνώμη της είναι πάντοτε ολόσωστη και πάντοτε ωφέλιμη και δεν προκαλεί ποτέ ζημιά (ούτε παραταξιακή ούτε εθνική), όπως, άλλωστε, φάνηκε από τη βαθυστόχαστη προσφώνησή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν του ανακοίνωνε το αποτέλεσμα της εκλογής του».
Β.Γ.Π.»
Απο τον Ελευθερο Τυπο

ΤΑ ΧΩΝΕΙ Ο ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ....

«Οι ανήκεστες, ίσως, βλάβες προέρχονται από υπερέμπιστους υπουργούς, από τους κολλητούς, τους κουμπάρους και τα νεόφερτα golden boys»

«πρέπει να σώσουμε ό,τι μπορούμε και προπαντός την τιμή και την αξιοπρέπεια της παράταξης».

«Αν ήμουν στη θέση του κ. Βουλγαράκη και πίστευα ότι έχω δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση, θα είχα παραιτηθεί»


αυτα και άλλα πολλά λέει σημερα ο Βυρων Πολύδωρας στον Ελεύθερο Τύπο .... Κωστάκη είσαι σπίτιιιιιι;;;;;;;;;

Διαφέρουν οι εγκέφαλοι ανδρών-γυναικών ....Εννοείται ...

Μια νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο ανδρικός και ο γυναικείος εγκέφαλος έχουν διαφορές. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης, με επικεφαλής τον καθηγητή Χαβιέ Ντε Φελίπε, διαπίστωσαν ότι υπάρχουν διαφορές στην πυκνότητα των συνάψεων που συνδέουν τους νευρώνες (τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου) και τους επιτρέπουν να επικοινωνούν μεταξύ τους, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει τις διαφορές στις τρόπο σκέψης των δύο φύλων...

Αυτα διαβασαμε απο το ert.gr και λεμε εμεις προς τους κυρίους επιστήμονες επρεπε να κανουν και έρευνα για να το διαπιστώσουν ..... δεν βλέπουν τι γινεται γύρο τους ... δεν είναι κανένας παντρεμένος απο αυτούς ....

ΑΚΟΜΗ ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ ΑΣΗΜΕΝΙΟ Ο ΚΑΠΕΛΛΑΚΗΣ , ΧΑΛΚΙΝΟ Ο ΤΣΙΟΥ

Το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μ. ελεύθερο της κατηγορίας S2 κατέκτησε ο Γιώργος Καπελλάκης. Ο Έλληνας κολυμβητής σημείωσε χρόνο 2:23.63.

Ο Αναστάσιος Τσίου κατέκτησε το χάλκινο στη σφυροβολία της κατηγορίας F57-58. Ο Έλληνας αθλητής είχε την καλύτερη φετινή προσωπική επίδοση με βολή 13.72.


Να σημειωθεί ότι ο Καπελλάκης είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. ελεύθερο της κατηγορίας S2.


πληροφοριες απο sport-fm.gr

Η Ελλάδα διεκδικεί το νέο Διεθνές τηλεσκόπιο παρατήρησης νετρίνων -- ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, η Ελλάδα και οι επιστήμονες του Διεθνούς Ινστιτούτου Αστροσωματιδιακής Φυσικής “Νέστωρ”, με έδρα την Πύλο, θα διεκδικήσουν την εγκατάσταση στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Μεσσηνίας, στο “Φρέαρ των Οινουσσών” (στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου) του νέου γιγάντιου υποθαλάσσιου διεθνούς τηλεσκοπίου νετρίνων.
(Να σημειώσουμε ότι τα νετρίνα είναι ένα από τα στοιχειώδη σωματίδια που δημιουργήθηκαν πριν 15 δισεκατομμύρια χρόνια με τη Μεγάλη Έκρηξη της δημιουργίας του Σύμπαντος. Κινούνται με την ταχύτητα του φωτός – 500 περίπου σε κάθε κυβικό εκατοστό – και διαπερνούν την ύλη και τα ουράνια σώματα. Οι επιστήμονες τα μελετούν γιατί μεταφέρουν πολύτιμες πληροφορίες για το παρελθόν και το μέλλον του Σύμπαντος. Στο “Φρέαρ των Οινουσσών” και σε βάθος 4.200 μέτρων λειτουργεί από το 2000 ένα μικρότερο τηλεσκόπιο, μέσω του οποίου 70 επιστήμονες από διάφορες χώρες, παρατηρούν την κίνηση των νετρίνων )
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε χθες στην Πύλο προσκεκλημένος του επικεφαλής του Ινστιτούτου “Νέστωρ” καθηγητή Λεωνίδα Ρεσβάνη και των επιστημόνων του Ινστιτούτου. Σε ειδική εκδήλωση που έγινε το μεσημέρι ο καθηγητής Λεωνίδας Ρεσβάνης προσφώνησε τον κ. Παπούλια και παρουσίασε τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου. Στη συνέχεια έγινε η προβολή σχετικού νοκυμαντέρ και ο δρ. Ίων Σιώτης, πρώην πρόεδρος του “Δημόκριτου” και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, παρουσίασε τον φάκελο της Ελληνικής υποψηφιότητας για την εγκατάσταση στο “Φρέαρ των Οινουσσών” του νέου μεγάλου τηλεσκοπίου παρατήρησης νετρίνων. Ακολούθησε ομιλία του καθηγητή και πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ιονίου Πανεπιστημίου Γιώργου Γραμματικάκη με θέμα: “Νέστωρ: Ένα επίτευγμα της παράλληλης Ελλάδας”. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε και επίσημα τη συμμετοχή του στην προσπάθεια διεκδίκησης από την Ελλάδα του νέου μεγάλου τηλεσκοπίου νετρίνων και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου “Νέστωρ”. Δέσμευση για την ενίσχυση του έργου του Ινστιτούτου ανέλαβε ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης Φίλιππος Τσιλίδης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος και ο δήμαρχος Πύλου Γιώργος Χρονόπουλος.
Πηγη:ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Ο ΝΤΟΥΑΛΑ


ΣΟΥΠΕΡ ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΜΕΡΟΥΝΕΖΟ ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΝΤΟΥΑΛΑ ΠΟΥ ΠΕΡΥΣΙ ΕΠΕΖΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤ ΕΝΤΙΕΝ ....

ΗΔΗ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

ΗΠΑ: Συνεχίζεται η έρευνα για τη συμφωνία Google, Yahoo

Τον δικηγόρο Σάντι Λίτβακ, πρώην επικεφαλής της αμερικανικής αρχής ανταγωνισμού και πρώην αντιπρόεδρο της Walt Disney φέρεται να προσέλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, προκειμένου να το συμβουλεύσει σχετικά με την έρευνα που διεξάγει για τη διαφημιστική συμφωνία της Google με τη Yahoo.
Όπως αποκάλυψε στο Reuters πηγή προσκείμενη στην έρευνα, το αμερικανικό υπουργείο επικοινώνησε με τις δυο εταιρείες και τις ενημέρωσε πως συνεργάζεται με τον Λίτβακ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με την αμφισβήτηση η μη της συμφωνίας.
Σε ανακοίνωσή της, η Yahoo δηλώνει αισιόδοξη ότι το αμερικανικό υπουργείο θα αποφανθεί εν τέλει ότι η συμφωνία με τη Google είναι νόμιμη. «Ενημερωθήκαμε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως κάνει σε αρκετές περιπτώσεις, αναζητά τη βοήθεια ανεξάρτητου συμβούλου, αλλά ότι δεν πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα από αυτό και μόνο το γεγονός», αναφέρει η αμερικανική εταιρεία.
Η Yahoo σύναψε την εν λόγω συμφωνία με τη Google, τη μεγαλύτερη πάροχο υπηρεσιών διαδικτυακής αναζήτησης, τον περασμένο Ιούνιο, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την παρουσία της στον τομέα της online διαφήμισης αλλά και να αποκρούσει την προσφορά της Microsoft
Πηγη:naftemporiki.gr

ΣΤΑ 105 ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ , ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΠΟΣΟ;;;;;;;;;;


ΣΤΑ 105 ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ 145 ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ....

ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΕΧΕΤΑΙ ΔΕΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ....

ΑΝ ΝΑΙ ΠΕΙΤΕΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΩ ......

Επαγγελματικά λύκεια & ΑΕΙ: Αλλαγές στην πρόσβαση - Τι θα ισχυσει

Εντός δυο εβδομάδων θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή ο νόμος που καθορίζει τη νέα διαδικασία πρόσβασης των μαθητών των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) και σχολών (ΕΠΑΣ) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 73ης ΔΕΘ. Βάση του νέου νόμου, οι απόφοιτοι της Γ΄ τάξης των ΕΠΑΛ θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για πρόσβαση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με έξι ή επτά μαθήματα (τέσσερα γενικής παιδείας και δύο ειδικότητας), ενώ θα λαμβάνουν γενικό πτυχίο (όπως στα ΓΕΛ) και επιπλέον πτυχίο της ειδικότητας που σπούδασαν. Εξάλλου οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ θα διεκδικούν θέση στο δημόσιο όπως οι απόφοιτοι των ΓΕΛ έχοντας επιπλέον τα μόρια του ειδικευόμενου. Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα είναι έτοιμες οι αποφάσεις για τη σύνδεση της εκπαίδευσης των ΕΠΑΛ με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας σύμφωνα με τις προτάσεις των ερευνητικών ινστιτούτων της χώρας.
πηγη:ert.gr (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα και σπουδαστές μέρος της περιουσίας του Ζυλ Ντασσέν-Σύμφωνα με τη διαθήκη του

Σε μεταπτυχιακούς σπουδαστές και στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα πηγαίνει μέρος της περιουσίας του γνωστού σκηνοθέτη και συντρόφου της Μελίνας Μερκούρη, Ζυλ Ντασσέν. Σύμφωνα με την διαθήκη του, 500.000 ευρώ θα δοθούν σε υποτροφίες, ενώ 100.000 θα δοθούν στην ανθρωπιστική οργάνωση.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο Ζυλ Ντασσέν κληροδότησε στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη το ποσό των 500.000 ευρώ για τη συνέχιση της χορήγησης των υποτροφιών «Μελίνα Μερκούρη-Jules Dassin» σε μεταπτυχιακούς φοιτητές που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στους κλάδους της Ιστορίας, της Φιλολογίας, της Αρχαιολογίας και της Ανθρωπολογίας.
Αλλα 100.000 ευρώ δόθηκαν στο αθηναϊκό παράρτημα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
Τα θεατρικά και κινηματογραφικά του βιβλία, δόθηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα, στο Θεατρικό Μουσείο, ενώ το Μουσείο Μπενάκη έλαβε ένα επιτοίχιο έργο λαϊκής τέχνης.
Πηγη:in.gr
Η ακίνητη περιουσία του και συγκεκριμένα το σπίτι του στο Λυκαβηττό παραμένει στις κόρες του.

Θέλει Ντιόγο η Τσέλσι! ετοιμαζει προταση 23 εκ ευρώ

Πρόταση 23 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Ντιόγο ετοιμάζεται να καταθέσει στον Ολυμπιακό η Τσέλσι στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Star». Ο 21χρονος άσος των «ερυθρολεύκων» φέρεται να έχει μπει για τα καλά στο μάτι του προπονητή των «μπλε» και συμπατριώτη του, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, ο οποίος όπως αναφέρεται «… μετά την αποτυχία να πάρει τον Ρομπίνιο έχει στρέψει την προσοχή του στον Ντιόγο. Μία πρόταση 23 εκατ. ευρώ είναι ικανή για να φέρει η Τσέλσι τον παίκτη στο Λονδίνο. Ο Ντιόγο πήγε στον Ολυμπιακό έναντι 13 εκατ. ευρώ από την Πορτουγκέζα».
πηγη:protothema.gr


ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

Νέα αποκάλυψη για μίζα ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ για την υπόθεση της Ζήμενς σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Νέα αποκάλυψη για μίζα ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ για την υπόθεση της Ζήμενς σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Όπως αναφέρεται την Τρίτη σε δημοσίευμα, ακόμη ένα πρόσωπο εμπλέκεται στη διακίνηση πολιτικού χρήματος της Ζήμενς προς την Αθήνα μέσω υπεράκτιων εταιριών.
Όπως προκύπτει από το άνοιγμα του λογαριασμού της εταιρίας «Πίμπερνελ Σιπχόλντινγκ» στην Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδας στο υποκατάστημα του Λονδίνου, εμβάσθηκε σε οκτώ δόσεις από τον Ιούνιο έως το Νοέμβριο του 2004 συνολικό ποσό 1,3 εκατομμυρίων από τις, γνωστές πλέον από την εμπλοκή τους στην υπόθεση, εταιρίες «Πλάσιντ Μπλου» και «Φέαργουέις».
πηγη:athina984.gr

Ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ επικεφαλής του SPD ,αντίπαλον δέος της Ανγκελας Μέρκελ στις εθνικές εκλογές, που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2009

Παύει η συνύπαρξη Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών στην κυβέρνηση της Γερμανίας, ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Το SPD, που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει τα χαμηλότερα ποσοστά της ιστορίας του, επέλεξε τον δημοφιλή υπουργό Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ, ως αντίπαλον δέος της Ανγκελας Μέρκελ στις εθνικές εκλογές, που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2009. Και μαζί και χώρια. Μαζί στο Μεγάλο Συνασπισμό, με εκείνη Καγκελάριο και εκείνον Υπουργό Εξωτερικών, και χώρια στις εθνικές εκλογές του 2009, όπου θα διεκδικήσει ο καθένας για λογαριασμό της παράταξής του τη νίκη. Οι Σοσιαλδημοκράτες επιχειρούν να διασώσουν το κόμμα τους, που βουλιάζει στο 20%, επιλέγοντας ως υποψήφιο το δημοφιλή Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ, καθώς θεωρείται ο μόνος που έχει ελπίδες απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ. Νέος αρχηγός του SPD θα αναλάβει ο Φράντς Μίντερφερινγκ ο οποίος πέρσι είχε αποσυρθεί από την πολιτική για να φροντίσει την ετοιμοθάνατη καρκινοπαθή γυναίκα του.
Στενοί συνεργάτες του πρώην Καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ και οι δύο αναμένεται να τοποθετήσουν την ιδεολογική σημαία της παράταξής τους, στο κέντρο, αποκλείοντας οποιαδήποτε συνεργασία με την αριστερά αλλά και να ταχθούν υπέρ των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, τις οποίες θεωρούν απαραίτητες λόγω της παγκοσμιοποίησης. Ήπιων τόνων ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών δεν φημίζεται για την ρητορεία του αλλά για την ικανότητά του να παίρνει αυτό που θέλει στις συναντήσεις κεκλεισμένων των θυρών. Στις εκλογές του 2009 θα κληθεί να αποδείξει ακόμη και στο ίδιο του το κόμμα ότι έχει την πυγμή να εκθρονίσει την Άνγκελα Μέρκελ.
πηγη:ert.gr
Related Posts with Thumbnails