Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Αποτελέσματα Super League 5/1/2010


ΛΑΡΙΣΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-0
ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-2
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΡΗΣ 0-3



Διακοπή κυκλοφορίας των τρένων μεταξύ Λάρισας - Κατερίνης λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους επιβάτες που ταξιδεύουν από Θεσσαλονίκη για Αθήνα και αντίστροφα με τα τρένα του ΟΣΕ, καθώς από τις 6 το απόγευμα διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών, εξαιτίας τηλεφωνήματος για τοποθέτηση βόμβας στη σήραγγα των Τεμπών.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διέταξε αμέσως όλες τις αμαξοστοιχίες που επρόκειτο να περάσουν από το σημείο να σταματήσουν, ενώ έχουν ειδοποιηθεί τόσο η Αστυνομία όσο και κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του ΟΣΕ.
Ήδη, επιτόπου βρίσκονται άντρες των... ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας με εκπαιδευμένα σκυλιά για να ερευνήσουν την περιοχή.
Αργά το απόγευμα ήταν σταματημένες τρεις αμαξοστοιχίες προερχόμενες από Θεσσαλονίκη -στο Λιτόχωρο, στους Πόρους και στη Ραψάνη- και ένα τρένο καθηλωμένο στη Λάρισα, το οποίο κατευθυνόταν προς τη Θεσσαλονίκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας της κατολίσθησης που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα στα Τέμπη, με αποτέλεσμα να κλείσει η εθνική οδός, πολλοί ταξιδιώτες προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα τρένα του ΟΣΕ, καθώς είναι το πιο ασφαλές και σύντομο μέσο για να φθάσουν στον προορισμό τους. Σήμερα, λόγω και της αυριανής αργίας των Θεοφανίων, ο ΟΣΕ έχει ενισχύσει τις αμαξοστοιχίες του με επιπλέον βαγόνια για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση θέσεων.

ΑΠΕ

3 ακόμη θύματα σήμερα από τη νέα γρίπη Η1Ν1

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του υπουργείου "το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. ενημερώνει ότι οι παρακάτω ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης (Η1Ν1) 2009, ανέπτυξαν επιπλοκή από αυτήν και απεβίωσαν:
Άνδρας 67 ετών με ιστορικό κακοήθειας
Γυναίκα 29 ετών χωρίς υποκείμενο νόσημα.
Άνδρας 70 ετών με ιστορικό χρόνιας αναπνευστικής νόσου
Επίσης οι ...παρακάτω ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης (Η1Ν1) 2009 εισήχθησαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω επιπλοκών της νέας γρίπης:
Γυναίκα 36 ετών με παχυσαρκία
Γυναίκα 77 ετών με ιστορικό χρόνιας αναπνευστικής νόσου και νοσογόνο παχυσαρκία
Άντρας 22 ετών με ιστορικό αυτοάνοσου νοσήματος υπό αγωγή
Άντρας 53 ετών χωρίς υποκείμενο νόσημα


Στην Μυτιλήνη αύριο ο Παπανδρέου για το Θεοφάνεια


Στη Μυτιλήνη θα μεταβεί αύριο ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, όπου θα παραστεί στη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου (10:00 π.μ.) και στη συνέχεια στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων, στο Λιμάνι της πόλης. ...


Σύλληψη 26χρονου κατηγορούμενου ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης

Το Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει"Ανακοινώνεται ότι την 16:30 ώρα σήμερα (05-01-2010) συνελήφθη στην Αθήνα, από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, 26χρονος ημεδαπός, βάσει εντάλματος σύλληψης, κατηγορούμενος για τρομοκρατικές πράξεις όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα, και περιέχονται αναλυτικά στο ένταλμα συλλήψεως του ως.... μέλους ιεραρχικά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή


Το πόρισμα του ΓΕΩΤΕΕ για τα Τέμπη

«Για την εκδήλωση του φαινομένου των καταπτώσεων στην Κοιλάδα των Τεμπών πιστεύουμε ότι δεν είναι ικανή η παρουσία ενός και μόνο παράγοντα. Απαιτείται η συνύπαρξη πολλών παραγόντων, που έχουν σχέση τόσο με τις γεωλογικές, γεωτεχνικές και μορφολογικές συνθήκες όσο και με τις περιβαλλοντικές συνθήκες και ανθρώπινες παρεμβάσεις και δραστηριότητες».
Το παραπάνω, επισημαίνονται σε ανακοίνωση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Ελλάδας που υπογράφει ο πρόεδρος Κώστας Σκόρδας, γεωλόγοι του οποίου, επισκέφθηκαν το σημείο που έγιναν οι κατολισθήσεις στα Τέμπη. Μάλιστα, ως τέτοιο παράγοντα, αναφέρει και τη συνεχή επαναλαμβανόμενη καταπόνηση από τις εκρήξεις στα μέτωπα διάνοιξης της σήραγγας, τονίζοντας πάντως ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να διερευνηθεί.
Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων..., στην ανακοίνωση, στην περιοχή των Τεμπών δεν έχουμε να κάνουμε με τυπική περιστροφική ολίσθηση, αλλά με κατάπτωση βραχωδών τεμαχών από κλιτείες μεγάλης μορφολογικής κλίσης. Και ως εκ τούτου, παρατηρεί το ΓΕΩΤΕΕ, ο κίνδυνος κατά τη διέλευση από την κοιλάδα των Τεμπών υπήρχε ήδη από παλιά. Η ιδιαιτερότητα της πρόσφατης κατάπτωσης είναι ότι αφορούσε έναν ιδιαίτερα μεγάλο όγκο από μεγάλο ύψος και ότι προκάλεσε την απώλεια ανθρώπινης ζωής.
Αναφερόμενο το ΓΕΩΤΕΕ στους παράγοντες που πιθανά συνέβαλλαν στη μείωση της διατμητικής αντοχής αναφέρει ως τέτοιους: τη δράση χλωρίδας, φυσικοχημικές διεργασίες (αποσάθρωση. κ.ά.), παρουσία νερού (έντονες βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις κ.ά.), υφιστάμενη γεωλογική δομή (έντονα κερματισμένοι ασβεστόλιθοι - φτωχή ποιότητα βραχομάζας), συνεχής επαναλαμβανόμενη καταπόνηση από τις εκρήξεις στα μέτωπα διάνοιξης της σήραγγας (όπως μένει να διερευνηθεί).
Πιστεύουμε, επισημαίνεται στο πόρισμα, ότι οι παραπάνω παράγοντες άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο συνέβαλαν στη μείωση της διατμητικής αντοχής του εδάφους με αποτέλεσμα την εκδήλωση των καταπτώσεων.

Το ΓΕΩΤΕΕ επισημαίνει κατόπιν τούτων ότι:
Καλό θα ήταν να γίνεται έλεγχος της ζώνης επιρροής και της έντασης των δονήσεων από τις εκρήξεις για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα επηρεάσουν την υπάρχουσα επισφαλή ισορροπία σε θέσεις όπου η σήραγγα θα πλησιάσει τα πρανή της οδού.
Επίσης προτείνεται να γίνει έλεγχος των Γεωλογικών - Γεωτεχνικών μελετών στα πλαίσια σχεδιασμού και υλοποίησης του έργου.
Απαιτείται η αυστηρή εφαρμογή μέτρων ασφαλείας κατά την εξέλιξη των έργων.
Επισημαίνεται ότι σε έργα τέτοιας κλίμακας και σε περιοχές με έντονη μορφολογία αναμένονται κάποιες αστοχίες. Τονίζεται όμως ότι σε ένα τέτοιο έργο από όπου διέρχεται η Εθνική οδός, έπρεπε να είχαν διερευνηθεί πιθανές αστοχίες και να είχαν ληφθεί πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.
Οι προτάσεις δε, που διατυπώνει το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος για την αντιμετώπιση του προβλήματος όπως είναι σήμερα είναι οι ακόλουθες:

Xαρτογράφηση κατά μήκος της οδού στην κοιλάδα των Τεμπών των περιοχών με επικρεμάμενους βράχους, και τεχνικογεωλογική χαρτογράφηση περιοχών όπου η βραχομάζα είναι ιδιαίτερα καταπονημένη με έντονο κερματισμό, πολλά συστήματα ασυνεχειών αλλά συχνά και με σημαντική αποσάθρωση.
Στόχος θα είναι τι ειδικά έργα μπορούν να εκτελεστούν όπως: Πλέγματα ενισχυμένα κατακόρυφα ή οριζόντια, αγγυρώσεις, ηλώσεις, στέγαστρα. κ.ά.
Προτείνεται η δημιουργία συστήματος παρακολούθησης της έντασης των δονήσεων από τις εκρήξεις, με ειδικά όργανα που θα τοποθετηθούν σε διάφορες θέσεις της κοιλάδας.
Άμεσα προτείνεται η καθαίρεση βραχωδών τεμαχών που παρουσιάζουν αυξημένη πιθανότητα κατάπτωσης.

ΑΠΕ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Υπουργού Κατερίνας Μπατζελή και του Υφυπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για βιώσιμα επιχειρησιακά προγράμματα στον τομέα των οπωροκηπευτικών, υπογράφηκαν οι παρακάτω αποφάσεις έγκρισης τροποποίησης των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Οργανώσεων Παραγωγών:....

1. «ΑΣΟ ΔΙΑΒΑΤΟΥ ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» του Νομού Ημαθίας
2. «ΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ VENUS» του Νομού Ημαθίας
3. «ΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» του Νομού Πέλλας
4. «ΑΣ Ο ΖΥΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΟΒΡΑΣ» του Νομού Ημαθίας
5. «ΕΑΣ Άρτας - Φιλιππιάδας» του Νομού Άρτας
6. «ΑΣ ΑΜΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΝΕΟΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝ» του Νομού Ημαθίας
7. «ΑΣΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Η ΔΗΜΗΤΡΑ» του Νομού Ημαθίας
8. «ΕΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ» του Νομού Ημαθίας
9. «ΕΑΣ Αιγίου» του Νομού Αχαΐας
10. «ΑΣΕΠ Φαλάνης» του Νομού Λάρισας
11. «ΕΑΣ Αργολίδας» του Νομού Αργολίδας
12. «ΣΥΚΙΚΗ - Κεντρική Ένωση σύκων & ξηρών καρπών» του Νομού Μεσσηνίας
13. «ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΤΕΩΣ ΛΙΜΝΗΣ ΞΥΝΙΑΔΑΣ» του Νομού Φθιώτιδος

Εισαγγελική ερευνα για κύκλωμα στο χώρο φαρμάκου

Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Γ. Σακελάκος με αφορμή το πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ για κύκλωμα στον χώρο των φαρμάκων.
Στο δημοσίευμα παρατίθενται στοιχεία για κύκλωμα προώθησης και διακίνησης φαρμάκων στην χώρα, μέσω κρατικών και ιδιωτικών Νοσοκομείων, η εκτεταμένη δράση του οποίου φαίνεται να έχει προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο.
Ο κ. Σακελάκος ανέθεσε στον.... Εισαγγελέα κ. Παρασκευά Αδάμη, αρμόδιο για οικονομικά εγκλήματα, τη διενέργεια έρευνας ώστε να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελομένων, να εξακριβωθεί αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων και να εντοπιστούν οι υπαίτιοι


Ένοπλη ληστεία σε ταχυδρομικό στην Μεσσηνία

Ταχυδρομικό σάκο, που περιείχε χρηματικό ποσό έως και 13.000 ευρώ, αφαίρεσαν το πρωί από 46χρονο ταχυδρομικό υπάλληλο στο χωριό Ασπροπουλιά του δήμου Άριος Μεσσηνίας, τρία άτομα με την απειλή πιστολιών.
Οι δράστες άρπαξαν και το κινητό τηλέφωνο του υπαλλήλου και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση....
Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα περιφέρειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το τμήμα ασφαλείας.

Πηγή: Ναυτεμπορίκη (ΑΠΕ-ΜΠΕ)



Χαμηλός ο αριθμός των εμβολιασθέντων για τη νέα γρίπη

Δελτίο τύπου του ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.)αναφέρει " Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού έναντι της πανδημίας γρίπης Η1Ν1, συνεχίζεται ο εμβολιασμός του πληθυσμού στα εμβολιαστικά Κέντρα της χώρας.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 31.12.2009 εμβολιάσθηκαν 536 άτομα και η τηλεφωνική γραμμή 1135 δέχθηκε 4.897 κλήσεις. Χθες, Δευτέρα 04.01.2010 εμβολιάσθηκαν 890 άτομα και η τηλεφωνική γραμμή 1135 δέχθηκε 6.453 κλήσεις. Από τις 16.11.2009, ημέρα έναρξης του προγράμματος εμβολιασμού, μέχρι και τις 04.01.2010, έχουν.... εμβολιασθεί συνολικά 357.337 άτομα και η τηλεφωνική γραμμή 1135 έχει δεχθεί 544.715 κλήσεις.



Νεκρός βρέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ένας 25χρονος, μέσα σε χείμαρρο στην Μεσσηνία.

Ο 25χρονος, κάτοικος της αγροτικής περιοχής Αγίου Νικολάου του δήμου Αριστομένη Μεσσηνίας, επέστρεφε χθες το απόγευμα μαζί με 14χρονο συγχωριανό του με τα πόδια από τον συνοικισμό Παλαιά Αετοφωλιά. Σε κάποιος σημείο της διαδρομής για άγνωστους λόγους ο 25χρονος ακολούθησε διαφορετική διαδρομή από τον 14χρονο.
Όταν άργησε να επιστρέψει οι δικοί του ενημέρωσαν την αστυνομία. Άνδρες του ....
τμήματος Μεσσήνης με τη συνδρομή ανδρών της ΟΠΚΕ και της πυροσβεστικής άρχισαν τις έρευνες και τον βρήκαν νεκρό μέσα στο χείμαρρο.
Προανάκριση για τα αίτια του θανάτου διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Μεσσήνης

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=9727&catid=6

45χρονος εξέπνευσε εν πλω για Χιο

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χίου, από τον Υποπλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» Ν. Χ. 362, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη), ότι 45χρονος επιβάτης, είχε απωλέσει τις αισθήσεις του.
Με τον κατάπλου του πλοίου, ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Χίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και παραγγέλθηκε η προβλεπόμενη νεκροψία-νεκροτομία.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Χίου.



Προβλήματα στην Μεσσηνία από τους ισχυρούς κυματισμούς

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε για μια ακόμα φορά στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ακρογιάλι του Δήμου Αβίας, η σφοδρή θαλασσοταραχή και οι ισχυροί άνεμοι που επικράτησαν στην περιοχή τις προηγούμενες ημέρες. Τα κύματα υπέσκαψαν την παραλιακή οδό, στο τμήμα όπου διέρχεται ο αγωγός αποχέτευσης με αποτέλεσμα από χθες και καθώς η κατάσταση επιδεινώθηκε, να έχει κλείσει για όλα τα οχήματα, ο δρόμος προς....
Σάνταβα και Κιτριές. Για όσο διάστημα παραμένει κλειστός ο δρόμος, η κυκλοφορία από και προς Κιτριές γίνεται από το δρόμο της Μάνης.

πηγη ΕΡΑ Καλαμάτας

Η επιστολή του Γιάννη Βλαστάρη που απολύθηκε από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

“Συνάδελφοι,

Λυπάμαι που οι τελευταίες εξελίξεις με αναγκάζουν να επικοινωνήσω μαζί σας με αυτόν τον “ψυχρό” ηλεκτρονικό τρόπο. Είναι χρέος μου, όμως, να μιλήσω.

Χρέος μου απέναντι στην αλήθεια, στα τριάντα χρόνια επαγγελματικής μου ζωής και στα είκοσι χρόνια που συμπλήρωσα στην Ελευθεροτυπία. Η συγκυρία, άλλωστε, προσφέρει έναν χαρακτηριστικό συμβολισμό: Την ώρα που η “Κυριακάτικη” επιστρέφει στην κορυφή των κυκλοφοριών και ο διευθυντής της συμπληρώνει μια εικοσαετία στην εφημερίδα, η ιδιοκτησία … τον απομακρύνει!

Και μάλιστα, παρά τη διαφωνία του φυσικού του προϊσταμένου, του εκδότη Θ. Τεγόπουλου.
Για τους ....νεότερους συναδέλφους πρέπει να πω ότι η δική μου όμορφη περιπέτεια ξεκίνησε με την έκδοση του ΕΨΙΛΟΝ που χαίρομαι να ακούω ότι άλλαξε τα δεδομένα στον Κυριακάτικο Τύπο.

Ακολούθησαν, με τη δουλειά άξιων συναδέλφων, το Gourmet, το ΤΑΞΙΔΕΥΩ, το ON-OFF, η Οικονομία, το Επτά, η ανανέωση της “Κ.Ε” και τα ειδικά αφιερώματά της, (Οι παλαιότεροι ίσως θυμούνται την πολύγλωσση έκδοση για τα Δικαιώματα του Μετανάστη το 1994, ή την “Επαναστατική Ελευθεροτυπία”.

Όλα αυτά έφεραν σταδιακά την εφημερίδα πρώτη στις προτιμήσεις των αναγνωστών. Και μου δίνουν σήμερα το δικαίωμα να κρατώ ψηλά το κεφάλι, να έχω άποψη για τα δρώμενα στην εφημερίδα, να απαντώ στις προβοκάτσιες και να διαψεύδω τις διαβολές.

Οι παλαιότεροι συνάδελφοι με ξέρουν καλά, από το 1981: Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, από την ΕΡΤ, από το ΚΕΡΔΟΣ, από το ΕΝΑ, από τον Flasg 9.61. Κυρίως όμως από τα ξενύχτια, τους πανηγυρισμούς, τους καυγάδες, τους ενθουσιασμούς και τις απογοητεύσεις της καθημερινότητας στα δημοσιογραφικά γραφεία. Όλα αυτά δεν τα αλλάζω με τίποτα.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα από τηλεφώνου ο κ. Θ. Τεγόπουλος μου ανακοίνωσε με βαριά καρδιά και σπασμένο τόνο στη φωνή του ότι πρέπει να αποχωρήσω από την εφημερίδα γιατί η κυρία Τεγοπούλου “δεν σε θέλει, δεν σε θέλει”.

Του επεσήμανα ότι ένας διευθυντής φεύγει από τη θέση του όταν έχει υποπέσει σε δημοσιογραφική γκάφα, όταν έχει διαφωνήσει με την εκδοτική “γραμμή” ή όταν παραμελεί τα καθήκοντά του. Κάτι από τα παραπάνω δεν συντρέχει και συνεπώς, ζητώ την κάλυψή του.

Δήλωσε αδύναμος και με πληροφόρησε ότι η ιδιοκτησία σχεδιάζει ενσωμάτωση των εκδόσεων και απομάκρυνση του πλεονάζοντος προσωπικού. Προφανώς εγώ θεωρήθηκε ότι ειμαι εμπόδιο στο σχέδιο…

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους μήνες η εφημερίδα – καθημερινή και κυριακάτικη έκδοση- διοικείται ανορθόδοξα: ένά παρα-όργανο εκτός γραφείων (αλλά με κάποιους χαφιέδες ανάμεσά μας) “αποφασίζει και διατάζει” πέραν της δημοσιογραφικής ιεραρχίας.

Μερικά ερωτήματα- παραδείγματα:

– Ποιος αποφάσισε να κλείσει ξαφνικά το περιοδικό ON-OFF και να απολυθεί μία συνάδελφος;
– Ποιος επιλέγει και προωθεί τις προσφορές των εφημερίδων μας, τις οποίες οι διευθυντές τους πληροφορούνται … από τηλεοράσεως;
– Ποιος και με τι κόστος προχωρεί στην έκδοση ενός πολυδάπανου περιοδικού για τη γυναίκα σε καιρούς οικονομιών και διαφημιστικής ύφεσης;
– Ποίος απέλυσε΄, ερήμην των δύο διευθυντών, την Κατερίνα Σχοινά και τον Θανάση Γιαλκέτση και ποιος απείλησε με απόλυση τον γραφίστα Γ. Βεργουλιάδη;

Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ

Ο διευθυντής της Κυριακάτικης ανέχτηκε πολλά, έκανε ελιγμούς και υποχωρήσεις, πειθάρχησε σε σπασμωδικές αποφάσεις της εργοδοσίας.

Δεν έχασε όμως το δικαίωμα της γνώμης του. Έπρεπε λοιπόν να υπονομευθεί: Να γίνει “βενιζελικός”, “γιάπης”, “κνίτης”, “ντοράκης”, “λογοκριτής”.

Και οι κατηγορίες αυτές να γίνουν βεβαίως βούκινο από τους ανταγωνιστές της εφημερίδας. Σε όλα αυτά απαντούν οι τίτλοι μας: “Της διαπλοκής το κάγκελο”, “Προσοχή έρχεται βροχή, έρχεται Ντόρα”, “Έτσι θα κυβερνήσω” – πρώτη συνέντευξη του Γ. ΠΑΠ. μέτά την προκήρυξη των εκλογών.

Οι “ανώνυμοι” υπονομευτές μου (από την Αριστέα Μπουγάτσου μέχρι – άκουσον, άκουσον – τη Σίσσυ Αλωνιστιώτου, για παράδειγμα) δεν θα μπορούσαν ποτέ ούτε να τους σκεφτούν, ούτε να τους γράψουν, ούτε να καμαρώσουν γι’ αυτούς. Τους μένει μόνο το κόμπλεξ, ο φθόνος, η ανεπάρκεια.

ΤΟ ΑΥΡΙΟ

Όπως όλα δείχνουν, δυστυχώς η εφημερίδα μας μπαίνει στην τελευταία της φάση, η οποία ωστόσο μπορεί να έχει πολλά επεισόδια. Η απομάκρυνσή μου δεν θεωρώ ότι είναι ανεξάρτητη από αυτό που έρχεται: ανερμάτιστες και αντιπαραγωγικές αποφάσεις μακριά από τη δημοσιογραφική εμπειρία και δεοντολογία.

Απέναντι στα επερχόμενα, επιτρέψτε μου να ζητήσω από όλους εσάς, τους “εκτός κυκλώματος” να σκεφτείτε σοβαρά όσα προανέφερα. Να ζυγίσετε και να απορρίψετε τις εύκολες κατηγόριες που θα ακουστούν μετά.

Να υπερασπιστείτε τη δουλειά απομονώνοντας τους χαφιέδες και τους μέτριους. Και βέβαια να με συγχωρέσετε αν στη διάρκεια αυτών των είκοσι χρόνων πίκρανα κάποιους από σας πιεζόμενος από την καθημερινότητα. Δεν το ήθελα.

Σας χαιρετώ,

Γιάννης Βλαστάρης.

Υ.Γ. Ποιος ξέρει, μπορεί να ξαναβρεθούμε στη δουλειά. Στο μεταξύ, να προσέχετε τα τηλέφωνα και τα mail σας. Η “εφημερίδα των συντακτών” ίσως έχει ήδη γίνει ‘εφημερίδα των κοριών’”.



Παράταση αναστολής πλειστηριασμών μέχρι τις 30 Ιουνίου

Στις 12 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί η συζήτηση και η ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για την επικύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου της προηγούμενης κυβέρνησης περί μη διενέργειας πλειστηριασμών από τις τράπεζες για ακάλυπτες οφειλές έως και 200.000 ευρώ μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2009, όπως και η παράταση της σχετικής προθεσμίας μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2010.

Η επικύρωση και η παράταση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου πρόκειται να....
δημοσιευθεί στο ΦΕΚ στις 13 Ιανουάριου, οπότε και θα τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος.

Κυβερνητικοί παράγοντες, απαντώντας σε σχετική επιστολή της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών ΒΝ. Χανίων, επισημαίνουν ότι στο διάστημα που μεσολαβεί από την 1η έως και τη 13η Ιανουαρίου δεν τίθεται ζήτημα εκτέλεσης πλειστηριασμών από τις τράπεζες, καθότι έως τις 13 Ιανουαρίου δεν προβλέπεται η διενέργεια πλειστηριασμών.

http://www.naftemporiki.gr/news/
Related Posts with Thumbnails