Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας τα χώνει στο Επιμελητήριο

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με το τμήμα εξαγωγών κατέθεσε αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά με αίτημα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των λιμενεργατών στο λιμάνι του Πειραιά.
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με αυτή τη πρωτοβουλία του αναλαμβάνει κατόπιν εντολής τη βρώμικη δουλειά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας ενάντια στους λιμενεργάτες.
Αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους της Μεσσηνίας ότι ... πρώτο το επιμελητήριο Μεσσηνίας κατέθεσε αγωγή ενάντια στους λιμενεργάτες. Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί ντροπή για το επιμελητήριο που βάζει την υπογραφή του σε μια επαίσχυντη ενέργεια που στρέφεται ενάντια στο σύνολο των εργαζομένων και όχι μόνο ενάντια στους λιμενεργάτες. Συνεχίζει με αυτή την ενέργεια το βρώμικο ρόλο του δήθεν κοινωνικού αυτοματισμού που το έχουμε δει και σε άλλες απεργίες και μαθητικές κινητοποιήσεις. Κοινωνικός αυτοματισμός σημαίνει να βάζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δήθεν ανεξάρτητους και αγανακτισμένους φορείς να παίρνουν μέτρα ενάντια σε εργάτες – μαθητές και σε όποιον αγωνίζεται.
Για τις επιπτώσεις στο δήθεν κοινωνικό σύνολο το επιμελητήριο θα πρέπει να ψάξει τον ένοχο στη κυβέρνηση που ιδιωτικοποιεί ένα στρατηγικής σημασίας τομέα και τον παραδίδει σε πολυεθνική εταιρεία.
Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους μικρομεσσαίους ΕΒΕ, και όλους τους φορείς να καταγγείλουν, να απορρίψουν και να αχρηστεύσουν στη πράξη τη βρώμικη ενέργεια του επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Το ΠΑΜΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις του την απεργία των λιμενεργατών παρά την λυσσώδη αντίδραση της κυβέρνησης, της Νέας Δημοκρατίας, των ΜΜΕ και των εργοδοτικών φορέων.
Η θέση του ΠΑΜΕ είναι να λειτουργεί το λιμάνι 100% με έλεγχο του δημοσίου και να διασφαλίζονται τα πλήρη ασφαλιστικά και εργατικά δικαιώματα. Αυτό είναι νόμιμο για το λαό και ανταποκρίνεται στα συμφέροντα του.



Related Posts with Thumbnails