Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Ο Φλωρίδης νέος υφυπουργός του Αβραμόπουλου;!

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (Ε.Ν.Ι.Κ.) καταγγέλλει τη στάση του Υπεύθυνου του Τομέα Υγείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Φλωρίδη στο θέμα της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ νοσοκομειακών γιατρών και Υπουργείου Υγείας και τον καθιστά συνυπεύθυνο, μαζί με τον κ. Αβραμόπουλο για την ταλαιπωρία των ασθενών σε όλα πλέον τα νοσοκομεία της χώρας.
Φαίνεται ότι η υπαναχώρηση του υπουργού στο θέμα της συλλογικής σύμβασης μεταξύ του ιδίου και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) στηρίχθηκε στις «πλάτες» του κ. Φλωρίδη, όπως προκύπτει από..... τα πρακτικά της βουλής. Κι αυτό, διότι ο κ. Φλωρίδης ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση μιας συμφωνηθείσας συλλογικής σύμβασης, με άλλα λόγια μιας σύμβασης που έφερε ήδη την υπογραφή της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.!
Η Ε.Ν.Ι.Κ. καταδικάζει απερίφραστα τη στάση του εκλεγμένου στην περιφέρεια Κιλκίς και υπεύθυνου Τομέα Υγείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Φλωρίδη και θέτει τα εξής ερωτήματα όχι μόνον στον κ. Φλωρίδη αλλά και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στον πρόεδρο του Γ. Παπανδρέου:
- Η θέση του κ. Φλωρίδη για επαναδιαπραγμάτευση της συλλογικής σύμβασης αποτελεί προσωπική θέση ή εκφράζει το επίσημο ΠΑ.ΣΟ.Κ.;
- Η αποφυγή δημόσιας τοποθέτησης του κ. Φλωρίδη -θετικής ή αρνητικής- τόσον επί της αρχής όσον και επί των επιμέρους ζητημάτων της υπογραφείσας συλλογικής σύμβασης η οποία επιτέλους ικανοποιεί ορισμένα από τα πάγια και δίκαια αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών, εξυπηρετεί κάποια προσωπική σκοπιμότητα, ή αποτελεί την επίσημη θέση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., τέκνο του οποίου είναι το Ε.Σ.Υ.;
- Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, όταν οι γιατροί, ολομόναχοι αγωνίζονταν και διαπραγματεύονταν το μέλλον τους και το μέλλον του ίδιου του Ε.Σ.Υ., υπήρξε τοποθέτηση του κ. Φλωρίδη και του επίσημου ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την εφαρμογή του πολυδιευθυντικού συστήματος και της μισθολογικής εξέλιξης των γιατρών, κι αν ναι πού και πότε;
- Μέχρι πότε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα επαναπαύεται στις δάφνες της ίδρυσης του Ε.Σ.Υ., παλινδρομώντας στο 1983 και τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά, τα κόκαλα του οποίου θα τρίζουν από τα σημερινά παθήματα του δημιουργήματός του;
Αναμένουμε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον κ. Φλωρίδη τις απαραίτητες διευκρινίσεις στα ερωτήματα μας, καθώς και μια πολιτική στάση που να τιμά το κόμμα και τον άνδρα. Κι αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από την απερίφραστη υποστήριξη της υπογραφείσας συλλογικής σύμβασης και την ανενδοίαστη υπερψήφισή της στη Βουλή. Πάντως εάν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. διαφωνεί με την υπογραφείσα συλλογική σύμβαση και με την Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., θα πρέπει να αναλάβει την αυτονόητη πολιτική ευθύνη να δηλώσει δημόσια και απερίφραστα την αντίθεσή του και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από διαδικαστικά άλλοθι και ευεργετικές για την κυβέρνηση αλλά καταστρεπτικές για το Ε.Σ.Υ. κωλυσιεργίες.
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΙΛΚΙΣ
Ε.Ν.Ι.Κ.


Παραιτηθηκε ο Ιάπωνας Υπουργός Οικονομικών που τα είχε "τσούξει" λίγο παραπάνω

Παραιτήθηκε τελικά ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Σοΐτσι Νακαγκάουα μετά το σάλο που προκλήθηκε στην χώρα του όταν εμφανίστηκε το Σαββατοκύριακο σε συνέντευξη τύπου κατά την συνεδρίαση των G7 στη Ρώμη ελαφρώς "πιωμένος"
Ο ίδιος ζήτησε συγνώμη από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για την αναστάτωση που προκάλεσε, ισχυρίστηκε ωστόσο ότι ....είχε πάρει αντιπυρετικά φάρμακα τα οποία σε συνδυασμό με το΄"λίγο" αλκοόλ που κατανάλωσε τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση.
Οι κάμερες πάντως τον έδειξαν σε κατάσταση να μην μπορεί να κρατήσει τα μάτια του ανοικτά , ενώ και στην συνέντευξη φαινόταν ότι ήταν αλλού για αλλού

Επικίνδυνο βακτήριο εντοπίστηκε σε γάλα σκόνη

Ίχνη από ένα επικίνδυνο βακτήριο εντοπίστηκε σε σκόνη βρεφικού γάλακτος. Πιο συγκεκριμένα εντοπίστηκαν ίχνη του εντεροβακτηρίου σακαζάκι το οποίο μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα και εντερίτιδια.
Η συγκεκριμένη παρτίδα φαίνεται να έχει κυκλοφορήσει στην Νότια Κορέα αλλά και στην Χώρα μας.



Η λύση για τους ενοχλητικούς που τρέχουν έξω από το σπίτι σας ...

Είσατε και εσείς ένας από αυτούς που τους έχουν σπάσει τα νεύρα οι βιαστικοί και οι "μάγκες" που τρέχουν με αυτοκίνητα ή μηχανές έξω από το σπίτι σας. Τέρμα η ταλαιπωρία σας, η λύση του προβλήματος σας στο παρακάτω βίντεο ....
ΔΕΙΤΕ ΤΟ


Οι αλλαγές στο σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων..

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής:
* Από εφέτος οι υποψήφιοι θα μπορούν και πάλι να βλέπουν τα γραπτά τους, μετά τις δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν υποψηφίους.
* Αυξάνονται από 13 σε 18 τα μέλη των Βαθμολογικών Κέντρων που συντονίζουν και εποπτεύουν τη διαδικασία βαθμολόγησης- αναβαθμολόγησης των γραπτών.
* Απαγορεύεται από εφέτος να σημειώνει ο α' βαθμολογητής πάνω στο γραπτό λάθη ή ελλείψεις....
* Μειώνεται κατά 10 μονάδες στην εκατοντάβαθμη κλίμακα η βαρύτητα της παραγωγής κειμένου στο μάθημα της «Νεοελληνικής Γλώσσας» (από 50 μονάδες θα λαμβάνει 40) και αυξάνεται αντίστοιχα η βαρύτητα των ασκήσεων (από 25 σε 35 μονάδες).
* Προσαρμόστηκαν οι διατάξεις για την προφορική εξέταση των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Στο εξής θα εξετάζονται με βάση τον νέο Ν. 3699/2008 της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
* Γίνεται αποσυμφόρηση των Βαθμολογικών Κέντρων από τους προφορικά εξεταζόμενους με τη θέσπιση ανώτατου ορίου εξεταζομένων (80 υποψήφιοι ανά Βαθμολογικό Κέντρο) και τη λειτουργία ειδικών Εξεταστικών Κέντρων.
* Ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (1-20 Φεβρουαρίου).
* Τα Μηχανογραφικά Δελτία που θα υποβάλουν οι απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, φέτος για πρώτη φορά θα τους γνωστοποιηθούν, μέσω Διαδικτύου, εντός του Μαρτίου. Τα Μηχανογραφικά Δελτία για τους κατόχους β΄ κύκλου ΤΕΕ και τους τελειοφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων που κατατίθενται στο λύκειο περίπου το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους, μέσω Διαδικτύου, εντός του Φεβρουαρίου.
Τέλος, από το 2010 θα αναγράφεται στο γραπτό η αναλυτική βαθμολογία για κάθε ερώτημα σύμφωνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων.


πηγη:Newsroom ΔΟΛ

Ο Γ.Γ. της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Δημήτρης Σταμάτης επέστρεψε την πρόσκληση της Τράπεζας ZIRAAT ζητώντας την άμεση ανάκλησή της

Ως απαράδεκτη και προσβλητική για την Ελλάδα, για την μη χρήση της Ελληνικής γλώσσας και την αναφορά της Κομοτηνής σαν «Γκιουμουλτζίνα» επέστρεψε ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Δημήτρης Σταμάτης την πρόσκληση των εγκαινίων που του απέστειλε η Τράπεζα ZIRAAT, ζητώντας την άμεση ανάκληση της. Το κείμενο της επιστολής του Περιφερειάρχη έχει ως εξής:....
Κύριε διευθυντά,
Με λύπη μου είμαι υποχρεωμένος να σας επιστρέψω την πρόσκληση που μου απευθύνατε με την ευκαιρία των εγκαινίων λειτουργίας της Τραπέζης σας στην Κομοτηνή, γιατί θεωρώ ανεπίτρεπτο και προσβλητικό για την Χώρα που σας φιλοξενεί το γεγονός της χρησιμοποίησης στην πρόσκλησή σας της Τουρκικής και της Αγγλικής γλώσσας μόνο, καθώς και την αναγραφή της πόλης της Κομοτηνής ως Γκιουμουλτζίνα. Τέτοιου είδους ενέργειες κάθε άλλο παρά βοηθούν τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των Ελληνικών Αρχών και της Τραπέζης σας και παρακαλώ πολύ για την άμεση ανάκληση της πρόσκλησή σας αυτής.

http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

Μεγάλες απώλειες αυτή την ώρα στο χρηματηστήριο ...

Σε ποσοστό πάνω από -3,3% υποχωρεί αυτή την ώρα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών και βρίσκεται πλέον κάτω από τις 1650 μονάδες. Μεγάλες οι απώλειες για την Εθνική στο -6,6% ενώ στα κόκκινα βρίσκονται όλοι οι βασικοί δείκτες με αυτόν των τραπεζών να έχει τις μεγαλύτερες απώλειες.
Την ίδια ώρα στην ευρώπη όλα τα .... χρηματηστήρια κινούνται σε αρνητικό έδαφος με μικρότερες όμως απώλειες τησ τάξεως του 1,5% περίπου.
Ενώ η τιμή του πετρελαίου είναι κάτω από τα 37 δολάρια το βαρέλι

Ο Ούγκο Τσάβεζ κέρδισε... η «μπολιβαρινή επανάσταση» συνεχίζεται!

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβεζ κέρδισε το δημοψήφισμα για την άρση των περιοριστικών όρων που θα επιτρέψουν σε οποιοδήποτε πρόεδρο της χώρας, από εδώ και στο εξής, να παραμείνει στην εξουσία όσο διάστημα κερδίζει τις εκλογικές αναμετρήσεις.
Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, το 54% των πολιτών ψήφισε υπέρ της συνταγματικής τροπολογίας που παρέχει τη δυνατότητα στον Τσάβεζ να θέσει ξανά υποψηφιότητα και μετά τη λήξη της θητείας του το 2013. Από την πλευρά του, ο Τσάβες τόνισε ότι.... όσοι ψήφισαν «ναι», ψήφισαν υπέρ του σοσιαλισμού και της επανάστασης», ενώ έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.Ο Τσάβες, έχει δηλώσει πως θα ήθελε να είναι ξανά υποψήφιος, για να ολοκληρώσει το έργο του, δηλαδή να συνεχίσει την «μπολιβαριανή επανάσταση», για την οικοδόμηση ενός σοσιαλιστικού κράτους στη Βενεζουέλα και την αμφισβήτηση της επιρροής των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική.

http://piazzadelpopolo.blogspot.com/



Κανένα πρόβλημα από την ισχυρή σεισμική δόμνηση 5,4 ρίχτερ νότια της Ζακύνθου


Ευτυχώς δεν υπήρξαν προβλήματα από την ισχυρή σεισμική δόνηση 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε περίπου στις 1,15 τα ξημερώματα στον υποθαλάσσιο χώρο νότια της Ζακύνθου. Καθώς ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη γύρο περιοχή. Αισθητός έγινε σε όλη την Μεσσηνία και ιδιαίτερα την δυτική που είναι πιο κοντά στο επίκεντρο του.


Related Posts with Thumbnails