Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Ερχονται χαμηλότερες χρεώσεις στην κινητή



Φθηνότερες επικοινωνίες, μέχρι και 52%, θα απολαμβάνουν μέσα στα επόμενα δυόμισι χρόνια οι Έλληνες. Την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει για ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις όσον αφορά στα τέλη τερματισμού των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ενέκρινε την Παρασκευή νέο Σχέδιο Μέτρων για την Αγορά Τερματισμού Κλήσεων σε Κινητά Δίκτυα στο οποίο προτείνονται σημαντικές μειώσεις των τελών τερματισμού σε κινητά δίκτυα μέχρι και 52% για τα επόμενα 2,5 χρόνια.
Τελική τιμή - στόχος για όλες τις εταιρείες προτείνεται να είναι τα 4,95 ευρωλεπτά την 1η Ιανουαρίου 2011. Σύμφωνα με το νέο Σχέδιο Μέτρων, ως πάροχοι με σημαντική ισχύ στις σχετικές αγορές ορίζονται οι εταιρείες Cosmote, Vodafone και Wind.
Οι προτεινόμενες από την ΕΕΤΤ ρυθμιστικές υποχρεώσεις για τους ανωτέρω παρόχους κινητής τηλεφωνίας είναι η τιμολόγηση με βάση το κόστος, η παροχή διασύνδεσης και πρόσβασης και η αποφυγή συμπεριφορών διακριτικής μεταχείρισης Το Σχέδιο αυτό θα κοινοποιηθεί άμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώ παράλληλα, κατά το διάστημα 4/7/2008 - 4/8/2008, η ΕΕΤΤ θα διεξάγει εθνική Δημόσια Διαβούλευση.
Ανάλυση Διευκρινίζεται ότι το τέλος τερματισμού σε κινητά δίκτυα είναι η χονδρική τιμή που πληρώνει ένας πάροχος κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας σε έναν πάροχο κινητής τηλεφωνίας για τον τερματισμό κλήσεων στους συνδρομητές του δεύτερου. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία κοινοποίηση του Σχεδίου Μέτρων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε γίνει τον Απρίλιο του 2006.
Η ΕΕΤΤ προέβη σε νέα ανάλυση της αγοράς Τερματισμού Κλήσεων σε Κινητά Δίκτυα λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές που συντελέστηκαν τα τελευταία 2 χρόνια στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της ΕΕΤΤ, καθηγητή Νικήτα Αλεξανδρίδη, «η εφαρμογή των ανωτέρω αναφερόμενων μέτρων, θα συμβάλει καθοριστικά στην περαιτέρω μείωση των τελών τερματισμού προς τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, στην επίτευξη της άμεσης συμμετρίας των τιμών μεταξύ των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας καθώς και στη σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (Ε.Ε. των 15).
Περαιτέρω, εκτιμάται ότι θα επιφέρει τη μείωση των τιμών κλήσεων προς κινητά, προς όφελος του καταναλωτή». Την ίδια στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ασκεί πιέσεις ώστε να επιτύχει τη μείωση των τελών τερματισμού κατά 70%.


Της Μαρίας Μόσχου

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Στη ΔΕΘ του ερχόμενου Σεπτεμβρίου οι ανακοινώσεις για τον «Καποδίστρια 2»



Η διοικητική μεταρρύθμιση βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο. Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος συζητήθηκε η πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης και το νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή τις επόμενες ημέρες θα αφορά θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δημοτικής Αστυνομίας. Είπε ακόμη οτι θα επιδιωχθεί η συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία για την αρτιότερη κατάρτιση του νομοσχεδίου. Επίσης ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση θα περιμένει τη μελέτη της ΚΕΔΚΕ για τη Διοικητική μεταρρύθμιση μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται στη ΔΕΘ του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.


Πηγή: news.in.gr

Από αύριο η υποβολή μηχανογραφικών


Από αύριο η υποβολή μηχανογραφικών


Αρχίζει αύριο η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η κατάθεση των μηχανογραφικών θα γίνεται μέχρι τις 15 Ιουλίου, ενώ οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι βάσεις θα κυμανθούν σε υψηλά επίπεδα στις περιζήτητες σχολές. Η άνοδος στις νομικές και παιδαγωγικές σχολές θα είναι γύρω στα 300 μόρια, ενώ η πτώση στις οικονομικές γύρω στα 500 μόρια.

Αγγλία


Η απαγόρευση του καπνίσματος έσωσε 40.000 ζωές



Στη μεγαλύτερη μείωση του αριθμού των καπνιστών μέχρι σήμερα στην Αγγλία οδήγησε η απαγόρευση του καπνίσματος στη χώρα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Πιο αναλυτικά, από την ημέρα εφαρμογής του προαναφερθέντος μέτρου καταναλώθηκαν πάνω από δύο δισεκατομμύρια λιγότερα τσιγάρα και 400.000 άνθρωποι έκοψαν το τσιγάρο, κάτι που σύμφωνα με τους ερευνητές σημαίνει 40.000 λιγότερους θανάτους μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.
Υπενθυμίζεται πως το κάπνισμα απαγορεύθηκε σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους στην Αγγλία, συμπεριλαμβανομένων των παμπ και των εστιατορίων την 1η Ιουλίου 2007.

Πηγή: Indepentent

Ακίνδυνα τα κινητά;



Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες γις τις επιπτώσεις της μακροχρόνιας χρήσης κινητού τηλεφώνου


Δεν συνιστά κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία η χρήση των κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα γερμανικών μελετών, τις οποίες συντόνισε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία από την Ακτινοβολία (BfS) με έδρα το Βερολίνο.
Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, περισσότερες από 50 μελέτες που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο του γερμανικού Ερευνητικού Προγράμματος για τις Τηλεπικοινωνίες και την Κινητή Τηλεφωνία, στο διάστημα 2002-2008, δεν βρήκαν κανένα στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ότι τα κινητά τηλέφωνα και οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι επικίνδυνα.
Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στους μηχανισμούς λειτουργίας των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλής συχνότητας της κινητής τηλεφωνίας, στην επίδρασή των πεδίων αυτών στον άνθρωπο και στα ζώα καθώς και στην ποσότητα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην οποία εκτίθενται οι γερμανοί πολίτες.
Τρεις μελέτες ασχολήθηκαν με το 1.5% των Γερμανών, που αυτοπεριγράφονται ως "ηλεκτροευαίσθητοι" και αποδίδουν διάφορα προβλήματα υγείας που τυχόν να έχουν στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.
Δεδομένου ότι τα συμπτώματα είναι συνήθως πονοκέφαλοι και διαταραχές του ύπνου, που μπορεί να οφείλονται και σε άλλες αιτίες, είναι πολύ δύσκολο να αποδειχτεί αν σχετίζονται με την ηλεκτρομαγνητική ακτιβολία.
Οι μελέτες συμπέραναν ότι κάποιοι άνθρωποι επηρεάζονται περισσότερο από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία σε σχέση με άλλους και ότι τα συμπτώματα που εμφάνιζαν ορισμένοι δεν σχετίζονταν απαραίτητα με την ακτινοβολία.
Παρά τα καθησυχαστικά αποτελέσματα των μελετών, οι επιστήμονες τονίζουν ότι η κινητή τηλεφωνία είναι ακίνδυνη με βάση τα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε αρκετά.
"Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι γνωρίζουμε λίγα για τις επιπτώσεις από τη χρήση του κινητού στα παιδιά και στους εφήβους", παρατηρεί ο Ρολφ Μπούσμαν, ειδικός περιβαλλοντολόγος στο Κέντρο Καταναλωτή Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, στο Ντίσελντορφ.
Επίσης, δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες γις τις επιπτώσεις της μακροχρόνιας χρήσης κινητού τηλεφώνου - δέκα χρόνια ή περισσότερο-κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι πρόκειται για νέα ακόμη τεχνολογία.

πηγη :Εθνος

Προμηθεύονταν ναρκωτικά με περιστέρια



Οι αρχές στις φυλακές της Βραζιλίας «Μαρίλια», ανακάλυψαν ότι οι κρατούμενοι είχαν βρει έναν απίστευτο τρόπο για να προμηθεύονται ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα.
Έδεναν ειδικές θήκες στις ράχες περιστεριών, τα οποία είχαν εκπαιδεύσει για να κάνουν συγκεκριμένα δρομολόγια. Οι εργαζόμενοι των φυλακών, κατάλαβαν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε, όταν παρατήρησαν ότι τα πουλιά πετούσαν με δυσκολία.
Οι ασφυκτικά γεμάτες με κατάδικους φυλακές της Βραζιλίας, είναι γνωστές για την ελλιπή φύλαξή τους, αλλά και για το εμπόριο ναρκωτικών μεταξύ των κρατουμένων.
πηγη : Zougla.gr

Μέλισσες - φονιάδες



Μέλισσες - φονιάδες

Οι επιθέσεις μελισσών σε ανθρώπους είναι συνηθισμένο φαινόμενο στον ΠαναμάΈνα σμήνος από ύποπτες αφρικανικές μέλισσες σκότωσαν έναν 66χρονο συνταξιούχο αστυνομικό και τραυμάτισαν σοβαρά τη σύζυγό του, ανέφεραν οι αρχές του Παναμά. Η επίθεση των φονικών εντόμων σημειώθηκε στην πόλη Πούριο, κοντά στην πρωτεύουσα του Παναμά.Ο άτυχος άνδρας είχε εξαγριώσει τις μέλισσες όταν κούνησε ένα δέντρο σε μια φυτεία, όπου είχαν την κυψέλη τους. Το ζευγάρι δέχτηκε χιλιάδες τσιμπήματα με αποτέλεσμα ο 66χρονος να πεθάνει λίγο αργότερα στο νοσοκομείο Χοακίν Φράνκο Σάγιας όπου μεταφέρθηκε. Η γυναίκα του νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση όμως οι γιατροί πιστεύουν ότι έχει ξεφύγει τον κίνδυνο. Οι επιθέσεις μελισσών σε ανθρώπους δεν είναι ασυνήθιστο γεγονός στον Παναμά. Οι φονικές μέλισσες είναι συνήθως διασταύρωση του τοπικού είδους με τις αποκαλούμενες αφρικανικές μέλισσες που εισήχθησαν στη Νότια Αμερική τη δεκαετία του 1950 και εξαπλώθηκαν γρήγορα σε όλη την αμερικανική ήπειρο.

ΠΗΓΗ : ΣΚΑΙ GR

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ



Πόλη του Βατικανού

Κατ'ιδίαν συνάντηση είχαν το Σάββατο στο Βατικανό ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος βρίσκεται στην Αγία Έδρα ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Πάπα, προκειμένου να παραστεί στη θρονική εορτή της Εκκλησίας Ρώμης, στη μνήμη των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Η συνομιλία των δυό πνευματικών ηγετών διήρκησε μισή ώρα ενώ στο τέλος αντάλλαξαν δώρα και ο Πατριάρχης παρουσίασε τη συνοδεία του στο Πάπα Βενέδικτο.
Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τη συνάντηση ο κ.Βαρθολομαίος «η εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου προσφέρει την ευκαιρία για επισφράγισμα της δέσμευσης των δύο Εκκλησιών για συμφιλίωση και για ενίσχυση της μεταξύ τους αλληλεγγύης».
Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Πάπας Βενέδικτος θα κηρύξει, παρουσία και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, την έναρξη του έτους που αφιερώνει η Καθολική Εκκλησία στον Απόστολο Παύλο.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα των καθολικών επισκόπων Ιταλίας «Αβενίρε» ο καρδινάλιος Βάλτερ Κάσπερ, πρόεδρος του Συμβουλίου του Βατικανού για την προώθηση της ένωσης των χριστιανών, υπογράμμισε ότι «το έτος αφιερωμένο στον Απόστολο Παύλο προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσει νέα δυναμική πορεία ο οικουμενικός διάλογος».
Παράλληλα, ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Ιταλίας Γενάδιος, ο οποίος ήταν παρών στον εσπερινό του Σαν Πάολο που τελέστηκε την Παρασκευή προσθέτει ότι «πρέπει να τύχει στήριξης ένα οικουμενικό όραμα που να θέτει τον Απόστολο Παύλο ως βάση και θεμέλιο».
Είναι η πρώτη φορά που ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρίσταται αυτοπροσώπως στη θρονική εορτή της εκκλησίας Ρώμης επί Πάπα Βενέδικτου, ο οποίος παρέστη το 2006 στη θρονική εορτή του Αγίου Ανδρέα, της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

ΠΗΓΗ : IN GR (Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Related Posts with Thumbnails