Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Ξανά σε λειτουργία ο επιταχυντής του CERN ... για να ανακαλύψει το Big Bang

Μπήκε ξανά σε λειτουργία στο CERN, ο μεγαλύτερος επιταχυντής αδρονίων του κόσμου, που φιλοδοξεί να ανακαλύψει τα μυστικά του σύμπαντος.
«Ο επιταχυντής ξεκίνησε και πάλι. Η πρώτη ακτίνα (πρωτονίων) για το 2010 κυκλοφόρησε και προς τις δύο κατευθύνσεις», δήλωσαν οι υπεύθυνοι του CERN σε ένα σύντομο μήνυμα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο μεγάλος επιταχυντής αδρονίων, κόστους 3,9 δισ. ευρώ, που βρίσκεται σε ένα... υπόγειο τούνελ 27 χιλιομέτρων, κοντά στη Γενεύη, είχε διακόψει ξανά τη λειτουργία του τους τελευταίους δυόμισι μήνες.

Προηγουμένως, είχε λειτουργήσει δοκιμαστικά για λίγες εβδομάδες, ώστε να βεβαιωθούν οι τεχνικοί ότι είχε οριστικά ξεπεραστεί το σοβαρό τεχνικό πρόβλημα που είχε οδηγήσει στην αναγκαστική και μακρόχρονη διακοπή λειτουργίας του το Σεπτέμβριο του 2008, 10 μόνο μέρες μετά την πανηγυρική εγκαινίασή του.

Στο διάστημα της σύντομης επαναλειτουργίας του, τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο, ο επιταχυντής είχε πραγματοποιήσει πάνω από ένα εκατομμύριο συγκρούσεις σωματιδίων και είχε προλάβει να επιταχύνει τις ακτίνες πρωτονίων σε ενεργειακό επίπεδο, κάτι που ποτέ πριν δεν είχε επιτευχθεί στον κόσμο.

Οι συγκρούσεις έφτασαν το παγκόσμιο ρεκόρ ενεργειακού επιπέδου των 2,33 TeV (τεραηλεκτρονιοβόλτ) και προς τις δύο αντίθετες κατευθύνσεις, κάτι που επέτρεψε στους φυσικούς να αποκτήσουν τα πρώτα στοιχεία τους. Μέχρι τότε, κανείς επιταχυντής δεν είχε ξεπεράσει τα 0,98 Tev, κάτι που είχε πετύχει ο ανταγωνιστικός Tevatron του εργαστηρίου Fermilab, έξω από το Σικάγο.

Το CERN τώρα θέλει να φτάσει τα 7 TeV (δηλαδή 3,5 TeV προς κάθε μια από τις δύο αντίθετες κατευθύνσεις), πιθανώς μέχρι το τέλος Μαρτίου, και να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο ενέργειας για 18 - 24 μήνες, ώστε να επιχειρήσει έτσι να αναδημιουργήσει τις συνθήκες που επικρατούσαν λίγο μετά το αρχικό «Μπιγκ Μπανγκ» της δημιουργίας.

http://www.tanea.gr

5000 Αυστραλοί φωτογραφήθηκαν γυμνοί

Για το διάσημο αμερικανό φωτογράφο Σπένσερ Τιούνικ, γνωστό για τα γυμνά πορτρέτα του, περισσότεροι από 5000 άνθρωποι έβγαλαν τα ρούχα τους και πόζαραν πάνω στα σκαλιά της όπερας του Σίδνεϊ.
Οι διοργανωτές της συγκεκριμένης εκδήλωσης δεν περίμεναν ότι... τόσοι πολλοί Αυστραλοί θα ανταποκρίνονταν στο κάλεσμά τους. Μάλιστα, ανέμεναν περίπου τους μισούς.

Η φωτογράφηση είχε διοργανωθεί από τους υπεύθυνους της εκδήλωσης Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras (αντίστοιχη του Gay Parade) το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Τιούνικ τόνισε ότι στη φωτογράφηση συμμετείχαν ομοφυλόφιλοι και ετεροφυλόφιλοι πολίτες, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι Αυστραλοί «αγκαλιάζουν» την κοινωνία της ισότητας.

Στη φωτογράφηση συμμετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας, οι οποίοι αψηφώντας την πρωινή δροσιά, κατάφεραν να κλέψουν την παράσταση και να θέσουν σε δεύτερο πλάνο την εντυπωσιακή όπερα.

Ανάμεσα στα «μοντέλα» ήταν και μία έγκυος γυναίκα, η οποία αμέσως μετά πήγε στο μαιευτήριο για να γεννήσει αλλά και ένας γνωστός τηλεπαρουσιαστής δελτίου καιρού
http://www.tanea.gr/

Εξάρθρωση σπείρας αρχαιοκαπήλων

Αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης υπό την καθοδήγηση αρχαιολόγων της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας κατείχαν παράνομα και διαπραγματεύονταν την πώληση αρχαιοτήτων.
Συγκεκριμένα, στις... 26.02.2010 κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής έρευνας σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί, ηλικίας 48 και 51 ετών, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε αρχαίο χάλκινο άγαλμα τύπου δορυφόρου του Λυσίππου. Στη συνέχεια μετά από έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων μεταξύ άλλων ευρέθησαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

· Μία (1) χάλκινη παιδική κεφαλή πρώιμων ρωμαϊκών χρόνων

· Ένα (1) αργυρό αρχαϊκό νόμισμα Θάσου

· Τρία (3) χρυσά βυζαντινά νομίσματα

· Ένα (1) χάλκινο βυζαντινό νόμισμα

· Επτά (7) χρυσά ενετικά νομίσματα

· Επτά (7) ψηφιακοί δίσκοι με αποθηκευμένες φωτογραφίες γλυπτών και άλλων αρχαιοτήτων

Τα ανωτέρω αντικείμενα εξετάστηκαν και αναλύθηκαν από υπαλλήλους του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πιστοποίησαν ότι εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. 3028/2002 «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Ιδιαίτερα το χάλκινο άγαλμα και η κεφαλή κρίνονται αντικείμενα μοναδικής ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας και μεγάλης χρηματικής αξία

Καλο μήνα και ... βάλτε Μάρτη

Καλό μήνα και καλή Άνοιξη σε όλους αφού από σήμερα μπαίνουμε ίσως στην πιο όμορφη εποχή του χρόνου που η φύση ξεδιπλώνει το μεγαλείο της.
Η παράδοση θέλει σήμερα να φοράμε στο χέρι τον Μάρτη ένα σχοινάκι σε κόκκινο και άσπρο χρώμα , για να μην μας κάψει ο ήλιος από ότι μας έλεγαν οι μεγαλύτεροι.
Στις μέρες μας βέβαια δεν ξέρω πόσο μπορεί να μας προστατεύσει το συγκεκριμένο σχοινάκι αφού κινδυνεύουμε από άλλου είδους καψίματα.
Ας τα αφήσουμε όμως αυτά και ας ...χαρούμε την όμορφη εποχή που ξεκινά , με την αισιοδοξία που φέρνει μαζί της ότι μετά τον Χειμώνα όλα πάλι θα ξανανθίσουν και θα γίνουν όμορφα.

Αποτελέσματα Α Τοπική Μεσσηνίας 19η Αγωνιστική

Αποτελέσματα
Σπερχογεία -Κυπαρισσία 0-2
Φαραί-Αστέρας Βαλύρας 3-0
Τσικλητήρας Πύλου-Μιλτιάδης 0-1
ΑΕ Αβίας-Απόλλωνας 2-0
Χώρα -Μεθώνη 1-0
Αίας-Εθνικός 2-3
Ατρόμητος Πλατύ -Ηρακλής 0-3 (χ.α)
Πανιώνιος-Πανθουριακός 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ....

1. Κυπαρισσία 55-10 45
2. Σπερχογεία 47-15 40
3. Εθνικός Μ. 31-16 36
4. Πύλος 35-19 35
5 Μιλτιάδης 30-26 34
6. Α.Ο. Φαραί 33-16 33
7. Απόλλωνας 28-29 28
-. Ηρακλής 27-19 28
9. Αβία 26-21 26
10. Χώρα 33-34 25
11. Αίας 24-25 24
12. Μεθώνη 15-29 23
13. Πανιώνιος 26-29 19
14.Πανθουριακός 18-41 14
15.Βαλύρα 13-50 11
16. Πλατύ -

Related Posts with Thumbnails