Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Τιμωρία για Χάμιλτον, ο Μάσα τη νίκη στο Γκραν Πρι του Σπα

Ο Φελίπε Μάσα τελικά θα πάρει τους 10 βαθμούς της νίκης στο Γκραν Πρι του Σπα. Σύμφωνα με τις αποφάσεις των αγωνοδίκων, η προσπέραση του Χάμιλτον στον Ραϊκόνεν κρίθηκε αντικανονική, με αποτέλεσμα ο Βρετανός πιλότος της ΜακΛάρεν να τιμωρηθεί με +25 δευτερόλεπτα και ως εκ τούτου να υπάρχει πλήρης ανακατανομή των βαθμών.

πηγη:sport-fm.gr

Τα πρώτα ελληνικά μετάλλια στους Παραολυμπιακούς

Τα πρώτα της μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου πανηγυρίζει η Ελληνική αποστολή. Οι Χαράλαμπος Ταϊγανίδης και Γιώργος Καπελλάκης κατέκτησαν το ασημένιο (100μ πεταλούδα S13) και το χάλκινο μετάλλιο (200μ ελεύθερο S2) αντίστοιχα. Το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ πεταλούδα S13 κατέκτησε ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης. Ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής σημείωσε χρόνο 59:24 και πήρε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Ρώσο Ντιμίτρι Σέιλ. Το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ ελεύθερο S2 κέρδισε ο Γιώργος Καπελλάκης. Ο Έλληνας κολυμβητής είχε χρόνο 5:05:91 και πήρε τη Τρίτη θέση πίσω από τον δεύτερο Τζίμ Άντερσον από την Αγγλία και τον πρώτο με παγκόσμιο ρεκόρ Ρώσο Ντιμίτρι Κοκάρεφ με επίδοση 4:45:43. Από την πλευρά του, ο Γιάννης Κωστάκης, δεν μπόρεσε με τη σειρά του να κατακτήσει ακόμη ένα μετάλλιο για την χώρα μας, αφού τερμάτισε στην τέταρτη θέση στα 100μ ελεύθερο S2. Πρώτος με παγκόσμιο ρεκόρ αναδείχθηκε ο Κινέζος Ντου Γιαπίνγκ με χρόνο 1:35:21.
πηγη:sport-fm.gr

Στρατιωτικά γυμνάσια Ρωσίας - Βενεζουέλας

Οι σχέσεις Ουάσινγκτον και Μόσχας αναμένεται να επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο, μετά την ανακοίνωση κοινών στρατιωτικών γυμνασίων μεταξύ Ρωσίας και Βενεζουέλας μέσα στο 2008.Σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστοποιηθεί, τέσσερα ρωσικά σκάφη θα καταπλεύσουν στα χωρικά ύδατα της λατινοαμερικανικής χώρας από τις10 έως τις 14 Νοεμβρίου, ενώ αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το ρωσικό πολεμικό ναυτικό θα πραγματοποιήσει τέτοια γυμνάσια στη Λατινική Αμερική.Ο σχεδιασμός των ναυτικών γυμνασίων ανακοινώθηκε εν μέσω της υψηλής έντασης και της επανερχόμενης ψυχροπολεμικής ρητορικής στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, εξαιτίας του πρόσφατου πολέμου στη Γεωργία και των συμφωνιών που συνήψαν οι ΗΠΑ για την εγκατάσταση ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Τσεχία και την Πολωνία.Ο αριστερός πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες, σφοδρός επικριτής της πολιτικής της Ουάσινγκτον στη Λατινική Αμερική και όχι μόνο, δήλωσε πριν μερικές εβδομάδες ότι τα ρωσικά πλοία και αεροσκάφη είναι ευπρόσδεκτα στο έδαφος της Βενεζουέλας.Ο πρώην στρατιωτικός, έχει εκφραστεί επανειλημμένα υπέρ της επαναφοράς της Ρωσίας στο διεθνές προσκήνιο, την οποία χαρακτηρίζει αντίβαρο στην αμερικανική ισχύ.
πηγη:skai.gr

Εκτός ελληνικής πραγματικότητας ο πρωθυπουργός, λέει η αντιπολίτευση

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό για όσα είπε στην συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή, εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η εικόνα του πρωθυπουργού ήταν θλιβερή, λέει το ΠΑΣΟΚ, από τη μηδενική ανοχή ο πρωθυπουργός πέρασε στην απεριόριστη ανοχή, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.
πηγη:in.gr

Στηρίζει υπουργούς, «κλείνει» σενάρια ανασχηματισμού και κάλπης ο Κ.Καραμανλής- Μήνυμα προς αντάρτες βουλευτές

Πλήρη στήριξη στον Γιώργο Βουλγαράκη, τον Θ.Ρουσόπουλο και τον Αρ.Παυλίδη έδωσε από τη Θεσσαλονίκη, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός. Παράλληλα επιχείρησε να θέσει τέλος στα σενάρια ανασχηματισμo και πρόωρων εκλογών, αλλά έστειλε και μήνυμα προς τους αντάρτες βουλευτές.
πηγη:in.gr

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία από πρόθεση άσκησε ο Εισαγγελέας Χαλκίδας σε βάρος των γονιών της 36χρονης

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία από πρόθεση άσκησε ο Εισαγγελέας Χαλκίδας σε βάρος των γονιών της 36χρονης, κόρης Ιάπωνα πρώην διπλωμάτη στο Βατικανό, που ζει στη χώρα μας με την ελληνίδα σύζυγό του. Αξιωματικοί της ασφάλειας φαίνεται να καταλήγουν στην εκδοχή πως η μητέρα της άτυχης γυναίκας έβαλε στο πρόσωπο της κόρης της μαξιλάρι, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία. Αφορμή του αποτρόπαιου εγκλήματος ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η άρνηση της 36χρονης να δώσει την επιμέλεια του παιδιού της στην μητέρα της. Αύριο οι δύο γονείς θα οδηγηθούν στον ανακριτή.
Πιθανή αιτία θανάτου η ασφυξία
Οι γονείς της άτυχης 36χρονης αρνούνται τις κατηγορίες. Η 67χρονη μητέρα του θύματος εξακολουθεί να υποστηρίζει πως η κόρη της αυτοκτόνησε. Ωστόσο, όπως έχει καταθέσει φίλος της οικογένειας στην Ασφάλεια το πρωί της Πέμπτης, η 67χρονη του τηλεφώνησε και του είπε "Φέρε λουλούδια. Την σκότωσα." Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει και ένα άλλο τηλεφώνημα. Έγινε στις 2.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης από το θύμα σε μία φίλη της, η οποία ωστόσο δεν άκουσε τίποτα άλλο από το θόρυβο βαριάς ανάσας. Αξιωματικοί που συμμετέχουν στις έρευνες εκτιμούν ότι πιθανότατα η 67χρονη έβαλε στο πρόσωπο του θύματος μαξιλάρι με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία. Τα ακριβή αίτια θανάτου θα προσδιορίσουν οι ιστολογικές εξετάσεις. Ως αιτία της έντονης λογομαχίας που είχαν μάνα και κόρη τα ξημερώματα της Πέμπτης, όπως ομολόγησε ο Ιάπωνας πατέρας πρώην πρεσβευτής της Ιαπωνίας στο Βατικανό, θεωρείται η άρνηση της 36χρονης να δώσει την επιμέλεια της κόρης της 3,5 ετών στην μητέρα της, που τώρα κατηγορείται για τη δολοφονία.
πηγη:ert.gr
Related Posts with Thumbnails