Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Δύο νεκροί από πτώση ΙΧ στο λιμάνι της Κυλλήνης

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν έπεσε στο λιμάνι της Κυλλήνης. Σε εξέλιξη είναι πάντως έρευνες δυτών για τον εντοπισμό τυχόν εκλωβισμένων.



Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή Σαμαρά

Ακριβώς 3 εικοσιτετράωρα μετά την εκλογή Σαμαρά στο τιμόνι της ΝΔ, σας παρουσιάζουμε τα άκρως αποκαλυπτικάστοιχεία μιας νέας δημοσκόπησης που δείχνει ήδη μια αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό.
Η δημοσκόπηση της ALCO για το NEWSIT.GR δείχνει μείωση της διαφοράς της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ στις 7 μονάδες από τις 10,5 των εκλογών.
Η έρευνα έγινε σε ...δείγμα 1000 ατόμων από την 1η έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Στο ερώτημα εαν βλέπετε θετικά ή αρνητικά την εκλογή Σαμαρά το 80,7% απάντησε ναι. Ο Αντώνης Σαμαράς κερδίζει και στις συγκρίσεις με τον Κώστα Καραμανλή.
Στο ερώτημα πώς θα είναι ο Σαμαράς ως Πρόεδρος σε σχέση με τον Καραμανλή το 48,2% των ψηφόρων λέει καλύτερος.
Αν θα είναι ο πλέον επικίνδυνος αντίπαλος για τον κ. Παπανδρέου το 39% λέει ναι.

Στην δημοσκόπηση τίθενται και ερωτήματα για τη νέα κυβέρνηση.
Στο ερώτημα εαν ή όχι η κυβέρνηση είναι συνεπής με τις προεκλογικές υποσχέσεις της το 46% λέει όχι, το 32,9% λέει ναι και το 21,1% ΔΞ/ΔΑ.

Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 36,1%, η ΝΔ ακολουθεί με 29,1%, το ΚΚΕ με 5,6%, ο ΛΑΟΣ με 3,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%.


http://www.newsit.gr/

Αθώα τα Windows για τη μαύρη οθόνη του θανάτου

Συγγνώμη ζητά από τη Microsoft η εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών που προειδοποίησε τους χρήστες των Windows για τη «μαύρη οθόνη του θανάτου».
Η Microsoft διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις ενημερώσεις ασφάλειας.
Η βρετανική εταιρεία Prevx είχε αναφέρει περιπτώσεις χρηστών που κλειδώθηκαν έξω από τους υπολογιστές τους μετά την εγκατάσταση ενημερώσεων ααφάλειας ή προγραμμάτων αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού. Προειδοποιούσε ότι.. το πρόβλημα δυνητικά αφορά «εκατομμύρια χρήστες» των Windows NT, XP, Vista και 7 και εξέδωσε μια σειρά οδηγιών για την επαναφορά του συστήματος.

Η Microsoft δηλώνει ότι δεν ενημερώθηκε από την Prevx για τις αναφορές προτού δημοσιοποιηθεί το θέμα. Η έρευνά της έδειξε ότι οι τελευταίες ενημερώσεις ασφάλειας, που είχαν εκδοθεί στις 25 Νοεμβρίου, δεν σχετίζονται με τα περιστατικά, τα οποία χαρακτηρίζει μάλιστα ανακριβή.

Με νέα ανακοίνωσή της, η Prevx ζητά συγγνώμη από τη Microsoft για την αναστάτωση. Παραδέχεται ότι οι ενημερώσεις των Windows είναι τελικά αθώες και αναφέρει ότι η μαύρη οθόνη ίσως οφείλεται σε κακόβουλο λογισμικό, ή σε λογισμικό τρίτης εταιρίας για την προστασία από κακόβουλο λογισμικό.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=4549139


Ξεκινα από σήμερα η καταβολή της επιδότησης από την απόσυρση ΙΧ

Ανοίγει από σήμερα, Τετάρτη, ο δρόμος για την καταβολή της επιδότησης από την απόσυρση παλαιών οχημάτων.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών της Νομαρχίας τους, είτε για την είσπραξη του ποσού είτε για την πρόβλεψη αντίστοιχης έκπτωσης σε περίπτωση αγοράς νέου οχήματος.
Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, οι πολίτες θα πρέπει να καταθέσουν στη Διεύθυνση Μεταφορών της Νομαρχίας αίτηση που θα χορηγείται από τους υπαλλήλους και στην οποία θα αναγράψουν και λογαριασμό τραπέζης, ώστε να πιστωθεί το ανάλογο ποσό από τη ΔΟΥ, καθώς και βεβαίωση για την απόσυρση του οχήματός τους.
Εάν επιθυμούν να υπολογιστεί το σχετικό οικονομικό κίνητρο στην αγορά οχήματος απαιτείται εκτός από την αίτηση και τη βεβαίωση απόσυρσης να προσκομίσουν και επικυρωμένο αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του νέου αυτοκινήτου.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1081170&lngDtrID=244

Related Posts with Thumbnails