Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Λύτρωση για τον Άρη στις καθυστερήσεις 1-0 την Ξάνθη

Στις καθυστερήσεις κατάφερε να πάρει το τρίποντο ο Άρης αφού στο 92' σημειώθηκε το μοναδικό τέρμα από τον Αμπρέου. Ο Άρης είχε την υπεροχή και πίεζε συνεχώς την Ξάνθη που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 43'.
Μια σημαντική νίκη για τον Άρη, αλλά και για εμάς που μας γλίτωσε στο παρά ένα από τον.... κουβά του στοιχήματος


Οι νέες τιμές διοδίων στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας

Από την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου οι νεες τιμές.
Ετσι καποιος που φευγει από Αθηνα προς Λαμία θα πληρώνει...Στις Αφίδνες 1,85 ευρώ, στη Θήβα 2,25 ευρώ και στην Τραγάνα 2,20 ευρώ. Σημειώνεται ότι πλέον οι οδηγοί που πλήρωναν μόνο στα διόδια των Αφίδνων κατά την έξοδο 2,75, από την Τρίτη θα πληρώνουν 1,85 στην έξοδο και 1,85 στην... επιστροφή στην Αθήνα, δηλαδή 3,70 ευρώ.

http://news24gr.blogspot.com/2009/09/blog-post_2382.html

Λάρισα - ΠΑΣ Γιάννενα 0-0

Λευκή ισοπαλία στον Αλκαζάρ όπου οι δύο ομάδες κόλλησαν στο μηδέν χωρίς πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες....


Νίκη για τον Ολυμπιακό 1-0 τον Πανιώνιο


Με ένα μόνο ημίχρονο καλό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει 1-0 του Πανιωνίου στο Καραΐσκάκη με σκόρερ τον Ζαϊρί στο 17' μετά από ωραία μπαλιά του Ντιόγκο.
Στο πρώτο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι έχασαν ευκαιρίες να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Αντίθετα στο δεύτερο ο ρυθμός έπεσε υπήρχαν πολλά λάθη και πολλά σφυρίγματα από τον διαιτητή με λιγοστές φάσεις μπρος στις δύο εστίες.
Ο Ολυμπιακός πάντως ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με ένα αγώνα όμως περισσότερο από τον πρωτοπόρο ΠΑΟ που αύριο αγωνίζεται κόντρα στην ΑΕΚ...


Επιμένει στο τρίτο Debate η ΝΔ

Επανέφερε το ζήτημα για να γίνει και τρίτο Debate η ΝΔ σήμερα. Τέλο ντιμπέιτ ... τέλο ντειμπέιτ λένε οι γαλάζιοι.
Αλλά μάλλον δεν πρόκειται να το δουν ούτε και να γίνει αφού το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται διατεθειμένο να συμφωνήσει. Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός πλέον λένε και προφανώς ξέρουν και τι θα πει ...


Το Costa Navarino «ανοίγει» τις πύλες του το 2010....

ETOIMH να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει τους πρώτους τουρίστες τον Μάιο του 2010, είναι η μεγαλύτερη τουριστική επένδυση που υλοποιείται αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, συνολικού ύψους 550 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για την επένδυση Costa Navarino της εταιρίας ΤΕΜΕΣ του εφοπλιστή Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, η οποία υλοποιείται στην ΠΟΤΑ Μεσσηνίας.
Oπως ανέφερε χθες σε ειδική εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, το Navarino Dunes θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την επόμενη τουριστική περίοδο.
Η Costa Navarino είναι ένας νέος πολυτελής προορισμός στη Μεσόγειο, σε μια έκταση 10.000 στρεμμάτων, που συνδυάζει πολλές φυσικές ομορφιές.
Το συγκρότημα Navarino Dunes αναπτύσσεται σε... μία περιοχή έκτασης 1.300 στρεμμάτων με παραθαλάσσια πρόσοψη ενός χιλιομέτρου αμμώδους παραλίας στο Ιόνιο Πέλαγος. Τα δύο resort hotels στο Navarino Dunes (Romanos Navarino Dunes Resort, The Luxury Collection και Westin Navarino Dunes Resort), που θα είναι διαμορφωμένα σε συγκροτήματα με βίλες, βρίσκονται κοντά στις πόλεις της Πύλου, Χώρας και Γαργαλιάνων, περίπου μισή ώρα από το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας και με οδική πρόσβαση από την Αθήνα.
Σε ό,τι αφορά την προσβασιμότητα ο κ. Κωνσταντακόπουλος υπογράμμισε ότι η αεροπορική εταιρία Air Berlin θα ξεκινήσει πτήσεις για Καλαμάτα από Νυρεμβέργη.
Το Romanos Navarino Dunes Resort, The Luxury Collection θα περιλαμβάνει 321 πολυτελή δωμάτια και σουίτες με 142 ιδιωτικές πισίνες, καθώς και πολλές κοινόχρηστες πισίνες. Το Westin Navarino Dunes Resort θα διαθέτει 445 δωμάτια πολυτελείας και σουίτες με 123 ιδιωτικές πισίνες, καθώς και πολλές κοινόχρηστες πισίνες.
Στις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν στις εκτάσεις της Costa Navarino θα περιλαμβάνονται επίσης αυτόνομο συνεδριακό κέντρο, spa/θαλασσοθεραπεία, εσωτερικές και εξωτερικές αθλητικές εγκαταστάσεις, θαλάσσιο πάρκο, κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, κέντρο ψυχαγωγίας, κεντρική πλατεία με καταστήματα και εστιατόρια, καθώς και ένα ευρύ φάσμα αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες.
Σημειώνεται ότι στο Navarino Dunes υπολογίζεται ότι σε πρώτη φάση θα δημιουργηθούν περίπου 750 άμεσες θέσεις εργασίας, με προοπτική ο αριθμός αυτός να ανέλθει σταδιακά στις 1.200.

Πηγή: Express.gr

20 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

Σαν σήμερα στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989 ο Παύλος Μπακογιάννης έπεφτε νεκρός από το τρομοκρατικό χτύπημα της 17 Νοέμβρη. Ένα χτύπημα που συγκλόνισε όλον τον πολιτικό κόσμο και ολόκληρη την Χώρα το οποίο συνέβη στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.
Ο Παύλος Μπακογιάννης γεννήθηκε το 1937 στο χωριό Βελωτά της Ευρυτανίας.
Σπούδασε Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συνέχισε τις... σπουδές του στη Γερμανία, παίρνοντας πτυχίο Πολιτικής Οικονομίας και Πολιτικών Επιστημών των Πανεπιστημίων Μονάχου, Τύμπιγκεν και Κωστάντσας (Konstanz) στο Πανεπιστήμιο της οποίας ανακηρύχθηκε κατόπιν Διδάκτωρ των Κοινωνικών Επιστημών. Δίδαξε Πολιτικές Επιστήμες και Δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, ενώ από τα μέσα της δεκαετίας του 60 και για 10 περίπου χρόνια διηύθυνε το ελληνόφωνο πρόγραμμα της ραδιοφωνίας της Βαυαρίας.
Ήταν διευθυντής του ελληνικού προγράμματος της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας όταν έγινε το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967. Από τη θέση αυτή αντιτάχθηκε στο δικτατορικό καθεστώς και έκανε εκπομπές με σχόλια και ειδήσεις που αναμεταδίδονταν και από την «Ντόϋτσε Βέλλε» και πολύ γρήγορα έγιναν σημείο αναφοράς του αντιδικτατορικού αγώνα.
Στο Μόναχο γνώρισε τη Ντόρα Μητσοτάκη, κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οποία σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο της ίδιας πόλης και την οποία και παντρεύτηκε το 1974. Μαζί της απέκτησε παιδιά, την Αλεξία και τον Κώστα.
Με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας (1974) επέστρεψε στην Ελλάδα. Εργάσθηκε στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» και το 1982 ανέλαβε εκδότης - διευθυντής του εβδομαδιαίου περιοδικού «ΕΝΑ» ως το Φεβρουάριο του 1985. Από το Νοέμβριο του 1985 μέχρι το Νοέμβριο του 1989 διετέλεσε πολιτικός σύμβουλος του Προέδρου της Ν.Δ. Κώστα Μητσοτάκη. Τον Ιούνιο του 1989 εκλέχθηκε βουλευτής της μονοεδρικής περιφέρειας Ευρυτανίας. Ακολούθησε η Κυβέρνηση Τζαννετάκη, στο σχηματισμό της οποίας έλαβε ενεργό ρόλο, ως διαπραγματευτής μεταξύ του κόμματός του και του Συνασπισμού.
Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Ευρυτανίας. Το πρώτο του μάλιστα βιβλίο είχε τίτλο: "Η Ευρυτανία και οι οικονομικές της δυνατότητες" (Αθήνα, 1960). Κατήρτησε ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής, το οποίο υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως πολιτικός θεωρούνταν ήπιος και συναινετικός. Θεωρούσε επιβεβλημένη την υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών, την επούλωση των πληγών του Εμφυλίου και του Διχασμού και την Εθνική Συμφιλίωση. Στα πλαίσια αυτής του της πεποίθησης εργάστηκε για την επιτυχία του πρωτοποριακού, για την εποχή, εγχειρήματος συγκυβέρνησης Αριστεράς και Δεξιάς. Για τους ίδιους λόγους ήταν εισηγητής, εκ μέρους της Ν.Δ., του νομοσχεδίου για την απάλειψη των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου που υπερψηφίστηκε και έγινε Νόμος το καλοκαίρι του 1989.

Το βιογραφικό του είναι Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Related Posts with Thumbnails