Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΑΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΤΑΓΟ ΜΕ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ 10.30μ.μ.

σε λιγο .....

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Νέο κρούσμα ντόπινγκ στην ελληνική αποστολή

Νέο κρούσμα ντόπινγκ αναστάτωσε την ελληνική αποστολή. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες πρόκειται για αθλητή του στίβου, ο οποίος είναι θετικός στην ουσία m3, η ίδια που ανιχνεύθηκε στην ομάδα άρσης βαρών και στον κολυμβητή Γιάννη Δρυμωνάκο. Όπως είναι λογικό υπάρχει αναστάτωση, αφού ο συγκεκριμένος έλεγχος έγινε πριν από ελάχιστες ημέρες, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει η εξέταση του δεύτερου δείγματος. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αθλητής έχει υποβληθεί σε τρεις ελέγχους τον τελευταίο μήνα χωρίς να υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.
Ο Έλληνας δεν έχει μπει ακόμη στο Ολυμπιακό Χωριό, καθώς βρίσκεται στην Ιαπωνία για προετοιμασία με την Εθνική ομάδα. Όπως είναι λογικό, πλέον, δεν θα μεταβεί στο αεροπλάνο για το Πεκίνο, αλλά θα αναχωρήσει άμεσα για την Ελλάδα. Ο ίδιος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Άπω Ανατολή αρνείται οποιαδήποτε χρήση απαγορευμένων ουσιών, ενώ έχει προγραμματίσει να προβεί σε δηλώσεις.
πηγη:athina984.gr

Πολεμική αναμέτρηση Γεωργίας - Ρωσίας την ώρα της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων---Ανάφλεξη στη Νότια Οσετία

Ιαχές πολέμου ξέσπασαν στον Καύκασο την ώρα που τα μάτια του πλανήτη καρφώνονταν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Ρωσικά τεθωρακισμένα εισήλθαν στην πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας μετά τη γεωργιανή επιχείρηση ανακατάληψης της αποσχισθείσας επαρχίας. Νεκροί, βομβαρδισμοί και καταρρίψεις αεροσκαφών και ρωσικοί υπαινιγμοί για εθνοκάθαρση...
Η κατάσταση είναι συγκεχυμένη και οι πληροφορίες που φθάνουν από τις δύο πλευρές αντικρουόμενες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τμήμα της πρωτεύουσας της Νότιας Οσετίας, Τσχινβάλι, ελέγχουν οι ρωσικές δυνάμεις, όπως δήλωσε σε δυτικά πρακτορεία ειδήσεων ο εκπρόσωπος του γεωργιανού υπουργείου Εσωτερικών, Σότα Ουτιασβίλι.
Πληροφορίες από Ρώσους αξιωματικούς κάνουν για λόγο για βομβαρδισμό των γεωργιανών θέσεων μέσα και γύρω στο Τσχινβάλι από τις ρωσικές δυνάμεις που είναι στην περιοχή, σε μία άμεση αντιπαράθεση των δύο χωρών. «Στο εξής, τα πυρά στη ζώνη των ρωσικών στρατευμάτων θα αποκρούονται», δήλωσε ο Ρώσος συνταγματάρχης Ιγκόρ Κονασενκοφ, διοικητής των ρωσικών στρατευμάτων στην Οσετία.
Ο ηγέτης της αποσχισθείσας επαρχίας Έντουαρντ Κοκόιτι δήλωσε ότι εκατοντάδες πολίτες έχουν σκοτωθεί στις μάχες στην πρωτεύουσα και έκανε λόγο για «γενοκτονία» μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Interfax. Αργότερα, σε νεότερες δηλώσεις, ανέβασε την εκτίμησή και μίλησε για 1.400 νεκρούς. Οσέτιος υπουργός σε δηλώσεις τους στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria έκανε λόγο για περισσότερους από 1.000 νεκρούς κατά τους βομβαριδισμούς της περασμένης νύχτας στο Τσχινβάλι που έχει υποστεί σοβαρή ζημιές.
Η Γεωργία εξαπέλυσε το βράδυ της Πέμπτης μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση, με άρματα μάχης και περιοδικούς βομβαρδισμούς, για την «αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης» στην αποσχισθείσα επαρχία της Νότιας Οσετίας. Η πρωτεύουσα Τσχινβάλι τέθηκε υπό πολιορκία και δόθηκε ολιγόωρη διορία στους αμάχους να την εγκαταλείψουν.
Εν μέσω συγκρούσεων η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού απηύθυνε έκκληση για τη δημιουργία «ανθρωπιστικού διαδρόμου» ώστε να περάσουν ασθενοφόρα για την παραλαβή τραυματισμένων πολιτών. Αλεπάλληλες αγωνιώδεις εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση και άμεση κατάπαυση του πυρός απηύθυνε σύσσωμη η διεθνής κοινότητα.
Όμως, μετά από μπαράζ εκατέρωθεν προειδοποιήσεων, η σύγκρουση κορυφώθηκε ακριβώς τη στιγμή που τα μάτια του πλανήτη καρφώνονταν στο Πεκίνο για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Υπό το βάρος της δραματικής κατάστασης ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε ότι η Ολυμπιακή εκεχειρία είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και ζήτησε να γίνει σεβαστή.
Ρωσικά τανκς στη Νότια Οσετία
Η Ρωσία έστειλε στρατιωτικές δυνάμεις με τεθωρακισμένα στη Νότια Οσετία, διαμηνύοντας -διά στόματος του προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ- ότι θα υπερασπίσει τις ειρηνευτικές δυνάμεις της και τους κατοίκους της Νότιας Οσετίας, την οποία στηρίζει ανέκαθεν από τη ντε φάκτο απόσχισή της στις αρχές της δεκαετίας του '90. Οι δυνάμεις προελαύνουν στην πρωτεύουσα Τσχινβάλι.
Από την πλευρά του ρωσικού υπουργείου Αμυνας ανακοινώθηκε ότι απεστάλησαν στη Νότια Οσετία ενισχύσεις για τα ρωσικά ειρηνευτικά στρατεύματα, τα οποία «θα βοηθήσουν στον τερματισμό της αιματοχυσίας». Αξιωματούχος του υπουργείου δήλωσε ότι από τους γεωργιανούς βομβαρδισμούς στη Ν.Οσετία έχουν σκοτωθεί 10 άνδρες των ειρηνευτικών δυνάμεων και 30 έχουν τραυματιστεί.
Ταυτόχρονα, οι Γεωργιανοί ανέφεραν ότι ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν τη στρατιωτική βάση Μαρνεούλι 40 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα όπου σκοτώθηκαν τέσσερις Γεωργιανοί στρατιώτες. Βομβαρδίστηκε επίσης και η βάση Βαζιάνι, 25 χιλιομέτρων από την Τιφλίδα, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Καταστράφηκαν ακόμα μαχητικά αεροσκάφη της Γεωργίας.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι δυνάμεις της χώρας κατέρριψαν τέσσερα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη επάνω από γεωργιανό έδαφος. Περαιτέρω πληροφορίες δεν δόθηκαν. Ανάλογη ανακοίνωση που είχε κάνει η Γεωργία προ ωρών διαψεύστηκε από τη Ρωσία.
Σε μία παράλληλη εξέλιξη, η Γεωργία θα αποσύρει περίπου 1.000 στρατιώτες της από το Ιράκ για να ενισχύσουν τις δυνάμεις της στην Οσετία. «Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς φίλους μας εντός των ημερών γιατί βιώνουμε την ρωσική επιθετικότητα», ανέφερε στο Reuters o Κάχα Λομάια, επικεφαλής του γεωργιανού Συμβουλίου Ασφαλείας. Η Γεωργία έχει αυτή τη στιγμή περισσότερους από 2.000 στρατιώτες στο Ιράκ και είναι η τρίτη μεγαλύτερη αποστολή μετά τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα λαμβάνει πληροφορίες για εθνοκάθαρση σε χωριά της Νότιας Οσετίας. «Έχουμε πληροφορίες για πολιτική εθνοκάθαρσης σε χωριά της Νότιας Οσετίας, ο αριθμός των προσφύγων ανεβαίνει, ο πανικός αυξάνεται και άνθρωποι προσπαθούν να σωθούν» ανέφερε.
Ταυτόχρονα, ο ηγέτης της αποσχισθείσας επαρχίας Έντουαρντ Κοκόιτι έκανε λόγο για «γενοκτονία».
«Η Ρωσία κάνει πόλεμο» λέει ο Σαακασβίλι και κοιτά προς τις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι δήλωσε ότι η χώρα «δέχεται επίθεση» και στράφηκε στη διεθνή κοινότητα και ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Δεν πρόκειται πια για θέμα της Γεωργίας. Είναι της Αμερικής, των αρχών της. Είμαστε ένα έθνος που αγαπά την ελευθερία και τώρα τελεί υπό επίθεση. Η Ρωσία κάνει πόλεμο στην επικράτειά μας» δήλωσε μιλώντας στο δίκτυο CNN.
«Η Ρωσία διεξάγει πόλεμο εναντίον μας στο ίδιο μας το έδαφος και εμείς βρισκόμαστε σε θέση αυτοάμυνας έναντι ενός μεγάλου και ισχυρού γείτονα» προσέθεσε ο Σαακασβίλι και παρομοίασε την είσοδο των ρωσικών αρμάτων μάχης στη Γεωργία με εκείνη των σοβιετικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν το 1979 και των δυνάμεων του Συμφώνου της Βαρσοβίας στην Τσεχοσλοβακία το 1968.
«Εκατόν πενήντα ρωσικά άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και άλλα οχήματα έχουν εισέλθει στη Νότια Οσετία» είχε δηλώσει ο Σαακασβίλι σε προγενέστερη συνέντευξη Τύπου. «Πρόκειται για ξεκάθαρη εισβολή στο έδαφος άλλης χώρας. Έχουμε ρωσικά τεθωρακισμένα στο έδαφός μας, πολεμικά αεριωθούμενα πάνω από το έδαφός μας μέρα μεσημέρι» δήλωσε.
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι εάν η Ρωσία παραμείνει ατιμώρητη μετά την επίθεσή της κατά της χώρας του, «ολόκληρος ο κόσμος θα έχει προβλήματα».
πηγη:in.gr

ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ FYROM ΠΑΡΕΛΑΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ , ΧΡΩΜΑΤΑ , ΜΟΥΣΙΚΗ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ , ΧΟΡΟΣ , ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ .... ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ....ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ

Πόλεμος προ των πυλών-Μεγάλη γεωργιανή επιχείρηση στη Νότια Οσετία, η Ρωσία ετοιμάζει «απάντηση»

Μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση για την «αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης» στη Νότια Οσετία εξαπέλυσε η Γεωργία. Υπό πολιορκία η πρωτεύουσα Τσχινβάλι. Τρίωρη διορία στους αμάχους να την εγκαταλείψουν. Η Μόσχα μιλά για νεκρούς Ρώσους στρατιώτες, ενώ η Τιφλίδα καταγγέλλει ρωσικούς βομβαρδισμούς σε γεωργιανό έδαφος.
Η Γεωργία ανακοίνωσε τρίωρη κατάπαυση του πυρός για να απομακρυνθούν οι άμαχοι από την πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας. Νωρίτερα, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού απηύθυνε έκκληση για τη δημιουργία «ανθρωπιστικού διαδρόμου» ώστε να περάσουν ασθενοφόρα για την παραλαβή τραυματισμένων πολιτών.
«Ανησυχούμε πολύ για την ανθρωπιστική κατάσταση. Τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να κινηθούν, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα και οι χειρουργικές επεμβάσεις γίνονται στους διαδρόμους» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.
Μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση
Οι γεωργιανές δυνάμεις ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης τη μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση, με στρατό, άρματα μάχης και πολεμικά αεροσκάφη και περιοδικούς βομβαρδισμούς από πυροβολικό. Αφορμή, όπως αναφέρουν, ο βομβαρδισμός γεωργιανών χωριών από αυτονομιστές της αποσχιθείσας περιοχής.
Toυλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών από γεωργιανά αεροσκάφη SU-25, ενώ οι καταγγελίες υπήρξαν για επίθεση εναντίον ανθρωπιστικής αυτοκινητοπομπής που κατευθύνονταν στο Τσχινβάλι από τη Βόρειο Οσετία.
Η Γεωργία ξεκαθάρισε ότι οι στρατιωτικές της επιχειρήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να επιτευχθεί «μία διαρκής ειρήνη» και μόνο κατόπιν θα προχωρήσει σε «διάλογο και ειρηνικές διαπραγματεύσεις».
Μεγάλο τμήμα του εδάφους της Νότιας Οσετίας και τουλάχιστον 11 χωριά έχουν καταληφθεί από γεωργιανές δυνάμεις.
Το Τσχινβάλι βρίσκονταν από νωρίς το πρωί υπό πολιορκία και τελικώς οι γεωργιανές δυνάμεις εισέβαλαν στην πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας. Ο Γεωργιανός πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι δήλωσε αργότερα ότι το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης «απελευθερώθηκε».
Εντούτοις, ο πρόεδρος της Νότιας Οσετίας Εντουάρντ Κακόιτα διέψευσε τις δηλώσεις αυτές, διαβεβαιώνοντας από ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι «ελέγχουμε πλήρως την πρωτεύουσά μας». Εντούτοις, επιβεβαίωσε ότι «μάχες γίνονται γύρω από το Τσχινβάλι».
Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Τεϊμουράζ Μαμσούροφ, προέδρου της Βόρειας Οσετίας, η οποία είναι μέλος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. «Η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη, βρισκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο», δήλωσε ο κ. Μαμσούροφ.
Οι δύο ηγέτες συναντώνται στο χωριό Ντζάβα κοντά στα ρωσικά σύνορα, όπου κατευθύνονται 40 οχήματα μεταφέροντας εφόδια και με σκοπό να απομακρύνουν αμάχους. Αλλα 100 λεωφορεία είναι έτοιμα να κινηθούν όταν δοθεί σχετική εντολή, ενώ όπως υπολογίζεται έως τώρα έχουν μεταφερθεί σε ιδρύματα και νοσοκομεία της Βόρειας Οσετίας περισσότεροι από 1.600 άμαχοι –κυρίως παιδιά.
Ρωσική «απάντηση»
Ο Ρώσος υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι θα προστατευθούν οι πολίτες και τα μέλη της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στη Νότια Οσετία. «Η γεωργιανή ηγεσία έχει εμπλακεί σε μια βρώμικη περιπέτεια» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου.«Το αίμα που χύθηκε στη Νότια Οσετία θα το χρεωθούν αυτοί οι άνθρωποι και οι συνεργάτες τους. Δεν θα επιτρέψουμε να πάθουν κάτι οι ειρηνευτικές μας δυνάμεις και οι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας» προστίθεται.Θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα μεταφέροντας βαρύ στρατιωτικό οπλισμό εισέρχονται στην αποσχισθείσα Νότια Οσετία μέσω της σήραγγας Ρόκι από τη Ρωσία, δήλωσε ανώτερος Γεωργιανός αξιωματούχος ασφαλείας.«Οι υπηρεσίες μας δεν εντόπισαν κάποιες τακτικές ρωσικές δυνάμεις, αλλά βαρύ οπλισμό και θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα να έρχονται μέσω της σήραγγας» δήλωσε ο Κάκχα Λαμάϊα στο Reuters.
Νωρίτερα, η διοίκηση των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων, τα οποία σταθμεύουν στο Τσχινβάλι, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας και την ειρηνευτική διαδικασία, που η Τιφλίδα χαρακτήρισε «νεκρή», ανακοίνωσε ότι δέχτηκε πυρά από γεωργιανές δυνάμεις.
Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι «αρκετοί Ρώσοι στρατιώτες», μέλη των ειρηνευτικών δυνάμεων, σκοτώθηκαν στη Νότια Οσετία από τους γεωργιανούς βομβαρδισμούς. Αλλες πληροφορίες από μέλη των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων έκαναν λόγο για τρεις τραυματίες.
Γεωργιανός υπουργός είχε δηλώσει λίγες ώρες πριν ότι ότι η κυβέρνησή του ερευνά την πληροφορία για ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε γεωργιανό έδαφος, τονίζοντας ότι «εάν είναι αλήθεια, έχουμε να κάνουμε με απολύτως κατηγορίας εξέλιξη των γεγονότων και ελπίζουμε να μην είναι αλήθεια».
Η πληροφορία ανέφερε ότι δύο ρωσικά μαχητικά εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Γεωργίας και βομβάρδισαν δύο τοποθεσίες. Αλλά και ο Μιχαήλ Σαακασβίλι μίλησε για «μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση κατά της Γεωργίας» και κάλεσε τη Μόσχα «να σταματήσει να βομβαρδίζει τις ειρηνικές πόλεις της Γεωργίας».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ εξετάζει «αριθμό έκτακτων μέτρων για την επιστροφή της Νότιας Οσετίας σε ειρηνικό κανάλι, την υπεράσπιση του αμάχου πληθυσμού, βάσει της ειρηνευτικής δικαιοδοσίας των ειρηνευτικών δυνάμεων, καθώς και την προστασία των Ρώσων πολιτών και των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας».
«Η Ρωσία θα προστατεύσει τους συμπατριώτες της στο Νότια Οσετία», φέρεται να δήλωσε και ο πρόεδρος της ρωσικής Βουλής Γκριζλόφ.
Στο Κρεμλίνο συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, στην οποία θα προεδρεύσει ο Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε από το Πεκίνο ότι οι «επιθετικές κινήσεις της Γεωργίας» θα έχουν «μία απάντηση» από τη ρωσική πλευρά.
Παράλληλα, όλα τα ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι εθελοντές από τη Δημοκρατία της Αμπχαζίας, η οποία έχει επίσης αποσχιστεί από τη Γεωργία, καθώς και κοζάκοι από το ρωσικό Νότο κατευθύνονται στην περιοχή για να ενισχύσουν την άμυνα της Νότιας Οσετίας.
πηγη:in.gr

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Τσεχία με νεκρούς

Τραγικό δυστύχημα έγινε στην Τσεχία με απολογισμό τουλάχιστον 10 νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες, όταν τρένο προσέκρουσε σε συντρίμμια γέφυρας που είχαν πέσει πάνω στις γραμμές.
Τρία βαγόνια και η ατμομηχανή εκτροχιάστηκαν από την σύγκρουση.
Πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία βρίσκονται στην περιοχή και προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες του τρένου. Υπάρχει η πιθανότητα ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί.
Το τρένο εκτελούσε δρομολόγιο από την Κρακοβία στην Πράγα. Το δυστύχημα έγινε στην περιοχή Στουντένκα στα ανατολικά της Τσεχίας. Ταξίδευε με ταχύτητα 140 χλμ την ώρα.
πηγη:zougla.gr

Αιματηρό τέλος ομηρίας σε τράπεζα στην Πορτογαλία --Σκοτώθηκε ο ένας δράστης

Δύο ένοπλοι εισέβαλαν χθες βράδυ σε τράπεζα της Λισαβόνας στην Πορτογαλία, όπου κρατούσαν τρεις ομήρους. Άνδρες ασφαλείας περικύκλωσαν την τράπεζα, απέκλεισαν κάθε δρόμο πρόσβασης σ' αυτήν και έδωσαν εντολή για το κλείσιμο γειτονικών καταστημάτων. Παράλληλα έλαβαν θέσεις επίλεκτες δυνάμεις της αστυνομίας. Με την τηλεόραση να μεταδίδει απευθείας τις εξελίξεις, η αστυνομία στην αρχή διαπραγματεύτηκε με τους ενόπλους, οι οποίοι άφησαν ελεύθερη μία γυναίκα. Μετά από οκτώ ώρες πήραν τους δύο ομήρους τους και αναχώρησαν από την τράπεζα απειλώντας τους με τα όπλα τους. Τότε η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον τους, με αποτέλεσμα ένας από τους ληστές να σκοτωθεί, ενώ ο δεύτερος να τραυματιστεί σοβαρά. Οι όμηροι διασώθηκαν ενώ ένας από αυτούς υπέστη ελαφρά τραύματα κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.
πηγη:ert.gr

Σύλληψη 22χρονου που απειλούσε να σκοτώσει τον Ομπάμα --

Πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών που φροντίζουν για την ασφάλεια του προέδρου και των υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ συνέλαβαν έναν άνδρα που απειλούσε να σκοτώσει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Μπαράκ Ομπάμα, όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή. Ο Ρέιμοντ Χάντερ Γκέιζελ, 22 ετών, είχε επίσης εξαπολύσει απειλές και εναντίον του νυν προέδρου Τζορτζ Μπους. Ο Γκέιζελ συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στο Μαϊάμι και προσήχθη την Πέμπτη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο που διέταξε την προφυλάκισή του, χωρίς δικαίωμα εγγύησης.
Η αστυνομία κατέσχεσε όπλα και πυρομαχικά από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε και από το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με έγγραφα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, ο 22χρονος φέρεται να είπε ενώπιον μαρτύρων: "αν αυτός ο νέγρος εκλεγεί, θα τον σκοτώσω εγώ ο ίδιος". Απείλησε επίσης ότι θα πυροβολήσει στο κεφάλι τον Τζορτζ Μπους. Ο ίδιος αρνείται ότι εκτόξευσε αυτές τις απειλές. Να σημειωθεί ότι κατηγορείται μόνο για τις απειλές σε βάρος του Ομπάμα και όχι για αυτές εναντίον του Μπους.
Ο Ομπάμα βρισκόταν στη Φλόριντα το διήμερο 1 και 2 Αυγούστου αλλά δεν επισκέφθηκε το Μαϊάμι.
πηγη:ert.gr

Αντίστροφη μέτρηση... Όλα έτοιμα για την εντυπωσιακή τελετή έναρξης του Πεκίνου

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, πλησιάζει στο τέλος της και στο Πεκίνο όλα είναι έτοιμα για την τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 8:08 ώρα Κίνας, δηλαδή στις 15:08 ώρα Ελλάδας. Οι Κινέζοι φιλοδοξούν, να πραγματοποιήσουν την πλέον εντυπωσιακή τελετή έναρξης στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και όλα δείχνουν πως θα το καταφέρουν, δανειζόμενοι στοιχεία από τις αντίστοιχες τελετές των Αγώνων της Μόσχας (1980) και της Αθήνας (2004), τα οποία βέβαια θα προσαρμόσουν στη δική τους κουλτούρα και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.
Εντούτοις, εν όψει της έναρξης των 29ων Ολυμπιακών Αγώνων η Κίνα βρέθηκε αντιμέτωπη με πιέσεις για τα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αλλά και απειλές για την ασφάλεια, ενώ καταβάλλει άθε προσπάθεια να μην σκιαστεί η λάμψη των Αγώνων.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η τελετή έναρξης χωρίζεται σε δύο μέρη, το πρώτο από τα οποία περιλαμβάνει την παρέλαση των αθλητών, την κήρυξη των Αγώνων από τον κορυφαίο πολιτειακό παράγοντα της διοργανώτριας χώρας, την ανάκρουση του Ολυμπιακού Υμνου, τη μουσική του οποίου έχει γράψει ο Σπύρος Σαμάρας και τους στίχους ο Κωστής Παλαμάς. Συνέχεια έχει η έπαρση της Ολυμπιακής σημαίας, η ολοκλήρωση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και το άναμμα του βωμού, η συμβολική απελευθέρωση τριών περιστεριών, τον εκφώνηση του Ολυμπιακού όρκου για τους αθλητές και του αντίστοιχου για τους κριτές και το πρώτο μέρος της τελετής κλείνει με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της διοργανώτριας χώρας. Ακολουθεί το δεύτερο μέρος, που είναι καθαρά καλλιτεχνικό και η κάθε διοργανώτρια χώρα, το κρατάει ως... επτασφράγιστο μυστικό, προκειμένου να υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης και του εντυπωσιασμού.
Η τελετή έναρξης των Αγώνων της 29ης Ολυμπιάδας, θα αρχίσει με την παρέλαση των αποστολών των εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών που συμμετέχουν στους Αγώνες και οι οποίες θα παρελάσουν με αλφαβητική σειρά, σύμφωνα με το αλφάβητο της διοργανώτριας χώρας, εκτός από την Ελλάδα, η οποία ως γενέτειρα των Αγώνων παρελαύνει πάντα πρώτη και την Κίνα, η οποία ως διοργανώτρια θα παρελάσει τελευταία.
Συνεπώς, ο πρώτος αθλητής που θα «πατήσει» αύριο το απόγευμα το πόδι του στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου, με την καταπληκτική κατασκευή που μοιάζει με φωλιά πουλιού, θα είναι ο σημαιοφόρος της Ελλάδας, που δεν είναι άλλος από τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τζούντο, Ηλία Ηλιάδη, τον οποίο θα ακολουθούν τα μέλη της ελληνικής αποστολής και η παρέλαση θα συνεχιστεί με τις αντιπροσωπείες των υπολοίπων 204 εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών.
Στους 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετέχουν αθλητές και αθλήτριες από 205 εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, αριθμός ρεκόρ, καθώς το 2004 στην Αθήνα μετείχαν 202, ενώ στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1896 στην Αθήνα, είχαν πάρει μέρος μόλις 14 χώρες.
Σύμφωνα με το κινέζικο αλφάβητο, η σειρά με την οποία θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση των χωρών που μετέχουν στους 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει ως εξής:
1. ΕΛΛΑΔΑ (GRE)2. Γουϊνέα (GUI)3. Γουϊνέα Μπισάου (GBS)4. Τουρκία (TUR)5. Τουρκμενιστάν (TKM)6. Υεμένη (YEM)7. Μαλβίδες (MDV)8. Μάλτα (MLT)9. Μαδαγασκάρη (MAD)10. Μαλαισία (MAS)11. Μάλι (MLI)12. Μαλάουι (MAW)13. ΠΓΔΜ (FYROM)14. Νησιά Μάρσαλ (MHL)15. Νησιά Κέιμαν (CAY)16. Μπουτάν (BHU)17. Ισημερινός (ECU)18. Ερυθραία (ERI)19. Τζαμάικα (JAM)20. Βέλγιο (BEL)21. Βανουάτου (VAN)22. Ισραήλ (ISR)23. Ιαπωνία (JPN)24. Κινεζική Ταϊπέι (TPE)25. Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (CAF)26. Χονγκ Κονγκ (HKG)27. Γκάμπια (GAM)28. Μπενίν (BEN)29. Μαυρίκιος (MRI)30. Μαυριτανία (MTN)31. Δανία (DEN)32. Ουγκάντα (UGA)33. Ουκρανία (UKR)34. Ουρουγουάη (URU)35. Ουζμπεκιστάν (UZB)36. Μπρουνέι (BRU)37. Μπαρμπέιντος (BAR)38. Παπούα Νέα Γουϊνέα (PNG)39. Βραζιλία (BRA)40. Παραγουάη (PAR)41. Μπαχρέιν (BRN)42. Μπαχάμες (BAH)43. Παναμάς (PAN)44. Πακιστάν (PAK)45. Παλαιστίνη (PLE)46. Κούβα (CUB)47. Μπουρκίνα Φάσο (BUR)48. Μπουρούντι (BDI)49. Ανατολικό Τιμούρ (TLS)50. Κατάρ (QAT)51. Ρουάντα (RWA)52. Λουξεμβούργο (LUX)53. Τσάντ (CHA)54. Λευκορωσία (BLR)55. Ινδία (IND)56. Ινδονησία (INA)57. Λιθουανία (LTU)58. Δημοκρατία Νίγηρα (NIG)59. Νιγηρία (NGR)60. Νικαράγουα (NCA)61. Νεπάλ (NEP)62. Γκάνα (GHA)63. Καναδάς (CAN)64. Γκαμπόν (GAB)65. Αγιος Μαρίνο (SMR)66. Αγιος Βικένδιος και Γρεναδίνες (VIN)67. Σάντα Λουτσία (LCA)68. Σάο Τόμε και Πρινσίπε (STP)69. Σεντ Κιτς και Νέβις (SKN)70. Γουϊάνα (GUY)71. Τζιμπουτί (DJI)72. Κιργκιζiστάν (KGZ)73. Λάος (LAO)74. Αρμενία (ARM)75. Ισπανία (ESP)76. Βερμούδες (BER)77. Λιχτενστάιν (LIE)78. Κόνγκο (CGO)79. Δημοκρατία του Κόνγκο (COD)80. Ιράκ (IRQ)81. Ιράν (IRI)82. Γουατεμάλα (GUA)83. Ουγγαρία (HUN)84. Δομινικανή Δημοκρατία (DOM)85. Δομινίκα (DMA)86. Τόγκο (TOG)87. Ισλανδία (ISL)88. Γκουάμ (GUM)89. Ανγκόλα (ANG)90. Αντίγκουα & Μπαρμπούντα (ANT)91. Ανδόρα (AND)92. Τόνγκα (TGA)93. Ιορδανία (JOR)94. Ισημερινή Γουϊνέα (GEQ)95. Φινλανδία (FIN)96. Κροατία (CRO)97. Σουδάν (SUD)98. Σουρινάμ (SUR)99. Λιβύη (LBA)100. Λιβερία (LBR)101. Μπελίζε (BIZ)102. Πράσινο Ακρωτήρι (CPV)103. Νησιά Κουκ (COK)104. Σαουδική Αραβία (KSA)105. Αλγερία (ALG)106. Αλβανία (ALB)107. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (UAE)108. Αργεντινή (ARG)109. Ομάν (OMA)110. Αρούμπα (ARU)111. Αφγανιστάν (AFG)112. Αζερμπαϊτζάν (AZE)113. Ναμίμπια (NAM)114. Τανζανία (TAN)115. Λετονία (LAT)116. Μεγάλη Βρετανία (GBR)117. Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι (IVB)118. Κένυα (KEN)119. Ρουμανία (ROU)120. Παλάου (PLW)121. Τουβαλού (TUV)122. Βενεζουέλα (VEN)123. Νησιά Σολομώντα (SOL)124. Γαλλία (FRA)125. Πολωνία (POL)126. Πουέρτο Ρίκο (PUR)127. Βοσνία/Ερζεγοβίνη (BIH)128. Μπαγκλαντές (BAN)129. Βολιβία (BOL)130. Νορβηγία (NOR)131. Νότια Αφρική (RSA)132. Καμπότζη (CAM)133. Καζακστάν (KAZ)134. Κουβέιτ (KUW)135. Ακτή Ελεφαντοστού (CIV)136. Κομόρος (COM)137. Βουλγαρία (BUL)138. Ρωσία (RUS)139. Συρία (SYR)140. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (USA)141. Παρθένοι Νήσοι (ISV)142. Αμερικανική Σαμόα (ASA)143. Ονδούρα (HON)144. Ζιμπάμπουε (ZIM)145. Τυνησία (TUN)146. Ταϊλάνδη (THA)147. Αίγυπτος (EGY)148. Αιθιοπία (ETH)149. Λεσότο (LES)150. Μοζαμβίκη (MOZ)151. Ολλανδία (NED)152. Ολλανδικές Αντίλλες (AHO)153. Γρενάδα (GRN)154. Γεωργία (GEO)155. Σομαλία (SOM)156. Κολομβία (COL)157. Κόστα Ρίκα (CRC)158. Τρίνιντατ & Τομπάγκο (TRI)159. Περού (PER)160. Ιρλανδία (IRL)161. Εσθονία (EST)162. Αϊτή (HAI)163. Τσεχία (CZE)164. Κιριμπάτι (KIR)165. Φιλιππίνες (PHI)166. Ελ Σαλβαδόρ (ESA)167. Σαμόα (SAM)168. Μικρονησία (FSM)169. Τατζικιστάν (TJK)170. Βιετνάμ (VIE)171. Μποτσουάνα (BOT)172. Σρι Λάνκα (SRI)173. Ζουαζιλάνδη (SWZ)174. Σλοβενία (SLO)175. Σλοβακία (SVK)176. Πορτογαλία (POR)177. Νότια Κορέα (KOR)178. Βόρεια Κορέα (PRK)179. Φίτζι (FIJ)180. Καμερούν (CMR)181. Μαυροβούνιο (MNE)182. Χιλή (CHI)183. Αυστρία (AUT)184. Μιανμάρ (MYA)185. Ελβετία (SUI)186. Σουηδία (SWE)187. Ναούρου (NRU)188. Μογγολία (MGL)189. Σινγκαπούρη (SIN)190. Νέα Ζηλανδία (NZL)191. Ιταλία (ITA)192. Σενεγάλη (SEN)193. Σερβία (SRB)194. Σεϋχέλες (SEY)195. Σιέρα Λεόνε (SLE)196. Κύπρος (CYP)197. Μεξικό (MEX)198. Λίβανος (LIB)199. Γερμανία (GER)200. Μολδαβία (MDA)201. Μονακό (MON)202. Μαρόκο (MAR)203. Αυστραλία (AUS)204. Ζάμπια (ZAM)205. Κίνα (CHN)
Σε ό,τι αφορά την παρέλαση των χωρών, η ΠΓΔΜ υποστηρίζει ότι κατόπιν συμφωνίας με την Κινεζική Ολυμπιακή Επιτροπή «η Μακεδονία θα παρουσιαστεί με το συνταγματικό της όνομα», αλλά η ελληνική πλευρά καθησύχασε ότι «το πώς θα βγει το όνομα της ΠΓΔΜ στην τελετή έναρξης είναι κάτι κατοχυρωμένο από τη ΔΟΕ».
πηγη:in.gr

«Θησαυρός» υψηλής ραπτικής θα εχει η Madonna στην περιοδεία της «Sticky and Sweet tour».

Ενας θησαυρός με μοναδικά σχέδια υψηλής ραπτικής θα είναι η βαλίτσα που θα πάρει μαζί της η Μαντόνα στην επερχόμενη περιοδεία της με τίτλο «Sticky and Sweet tour». Τα κοστούμια της τραγουδίστριας θα φέρουν την υπογραφή των Αριαν Φίλιπς και «Ζιβανσί», ενώ της μπάντας της του Τομ Φορντ.
Τα παπούτσια της θα είναι «Μίου Μίου» και «Στέλα Μακάρντνεϊ», τα γυαλιά της «Μοσκίνο», ενώ άλλα κομμάτια της κινητής γκαρνταρόμπας της θα φέρουν την επωνυμία των οίκων «Ιβ Σεν Λοράν», «Ρομπέρτο Καβάλι» και «Τζέρεμι Σκοτ».

πηγη:ethnos.gr

Θέλουν να διώξουν την Αβρίλ Λαβίν για να μην κανει συναυλια στη Μαλαισία

Η νεολαία του PAS, του σκληροπυρηνικού ισλαμικού κόμματος της αντιπολίτευσης στη Μαλαισία, ζήτησε να απαγορευτεί η προγραμματισμένη για τις 29 Αυγούστου συναυλία της Καναδής τραγουδίστριας Αβρίλ Λαβίν.
Εκπρόσωπος της νεολαίας του κόμματος, ο οποίος συνέδεσε την παράσταση με την 51η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας από τη Βρετανία, η οποία θα τιμηθεί δύο ημέρες αργότερα, στις 31 Αυγούστου δήλωσε: «Ο μήνας της ανεξαρτησίας μας πρέπει να σημειώνεται με σεβασμό και όχι να τον θυμόμαστε προσκαλώντας τους γόνους των αποικιοκρατών που θα διδάξουν στα παιδιά μας να γίνουν μοντέρνοι πίθηκοι και να κουνιούνται χωρίς κανένα σκοπό».

πηγη:ethnos.gr

Διακριτική υποστήριξη στον Ομπάμα από την Κοντολίζα Ράις

Οι ΗΠΑ θα είναι ασφαλείς αν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα εκλεγεί πρόεδρος, δήλωσε η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις.Παράλληλα, η κ. Ράις πρόσθεσε ότι "πιστεύω ότι έχουμε να κάνουμε μια σημαντική συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο διατηρούμε τη χώρα σε ασφάλεια".Πάντως, η αμερικανίδα ΥΠΕΞ κράτησε τις ισορροπίες, αναφερόμενη στον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Τζον Μακέιν, ως ένα "μεγάλο πατριώτη", ο οποίος θα "είναι ένας μεγάλος πρόεδρος".Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ο Ομπάμα μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο για την ασφάλεια των ΗΠΑ, λόγω της απειρίας του.

πηγη:skai.gr

Θύμα κυκλώματος παιδοφιλίας η Μαντλιν ;

Δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου υποστηρίζουν ότι η μικρή Μαντλίν Μακάν, η οποία εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007 από το θέρετρο Πράγια ντα Λούζ, όπου έκανε διακοπές με τους γονείς της, έπεσε θύμα κυκλώματος παιδοφιλίας.Πιο συγκεκριμένα, οι βρετανικές εφημερίδες Daily Telegraph και Sun επικαλούνται σε ρεπορτάζ τους στοιχεία από τον φάκελο της έρευνας της πορτογαλικής αστυνομίας για την υπόθεση, τα οποία υποδεικνύουν την εμπλοκή παιδεραστών.Οι εφημερίδες κάνουν λόγο για ηλεκτρονικό μήνυμα που βρίσκεται στα χέρια των αρχών, και σύμφωνα με το οποίο δίκτυο παιδοφιλίας στην Ελβετία δημοσίευσε παραγγελία για ένα κοριτσάκι τρεις μέρες πριν την εξαφάνιση της Μαντλίν.
Σύμφωνα με το ίδιο μήνυμα, συνεργάτης του δικτύου εντόπισε τη μικρή, τράβηξε φωτογραφία της, την οποία έστειλε στο Βέλγιο, και στη συνέχεια, όταν ο αγοραστής έδωσε την έγκριση του, το κορίτσι εξαφανίστηκε.Το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα εστάλη από τον αξιωματικό ερευνών της Μητροπολιτικής αστυνομίας στους αντίστοιχους αξιωματικούς στην Πορτογαλία, ενώ οι πορτογαλικές αρχές ζήτησαν από την Ιντερπόλ να ερευνήσει το θέμα.Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Βέλγιο βρίσκεται στο επίκεντρο ερευνών για κύκλωμα παιδοφιλίας. Έρευνες για τον διαβόητο Μαρκ Ντιτρού και κύκλωμα παιδοφιλίας είχαν γίνει ξανά και αποκάλυψαν την απαγωγή, το βιασμό και τη δολοφονία έξι κοριτσιών, υπόθεση που σόκαρε την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη το 2004.
πηγη:skai.gr
Related Posts with Thumbnails