Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια

Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί οι δρόμοι των Εξαρχείων. Ένας νεαρός 16 ετών τραυματίστηκε θανάσιμα στα Εξάρχεια, από σφαίρες αστυνομικών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μία ομάδα νεαρών έκανε επίθεση με πέτρες σε ένα περιπολικό με δύο ειδικούς φρουρούς, κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων. Ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε, όπως είπε, μία φορά για εκφοβισμό, αλλά η σφαίρα βρήκε το νεαρό στο στήθος. Αμέσως έσπευσε ασθενοφόρο που μετέφερε το νεαρό στον Ευαγγελισμό, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν το νοσηλευτικό προσωπικό που μετέβαινε στο ασθενοφόρο, να κάνει στο νεαρό μαλάξεις στο στήθος. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός εξέπνευσε στον Ευαγγελισμό.Στη συνέχεια ομάδες νεαρών αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ ξεκίνησαν να μεταβαίνουν προς την πλατεία Εξαρχείων, το Πολυτεχνείο και τον Ευαγγελισμό. Στην περιοχή επικρατεί μεγάλη ένταση.
πηγη:skai.gr

Νεκρός 15χρονος από σφαίρα αστυνομικού τα Εξάρχεια ...

Ένας ανήλικος, 15 ετών, τραυματίστηκε θανάσιμα πριν λίγη ώρα από τα πυρά αστυνομικού στα Εξάρχεια.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδα αντιεξουσιαστών, αποτελούμενη από 50 περίπου άτομα, επιτέθηκε με μολότοφ, πέτρες, καρδόνια και λοστούς εναντίον περιπολικού, το οποίο βρισκόταν στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα.
Ένας από τους δύο αστυνομικούς που αποτελούσαν το πλήρωμα του περιπολικού, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες πυροβόλησε εναντίον των νεαρών με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ένας εξ’ αυτών, ηλικίας 15 ετών.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παραμένει άγνωστο για την ώρα ο λόγος που ανάγκασε τον αστυνομικό να πυροβολήσει εναντίον των νεαρών.
πηγη:zougla.gr

BLOG- ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΖΑΤΖΙΔΗ

ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΖΑΤΖΙΔΗ http://stelioskazantzidis.blogspot.com/

Προσοχή: Επικίνδυνος Ιός κάνει νέες επιθέσεις στο Facebook. Τι να προσέξετε.

Σύμφωνα με τo επίσημο Blog της Mcafee, μια νέα μετάλλαξη του ιού (worm συγκεκριμένα) Koobface ο οποίος εκμεταλλεύεται τα social networks εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες.
Ο Koobface υπάρχει εδώ και αρκετούς μήνες και είχε εμφανιστεί με μεγάλη ένταση στο MySpace από τον οποίο κατάφερε η Mcafee να τον βγάλει. Αυτό που είναι νέο είναι η επίθεση του στο Facebook. Το Facebook είναι ενήμερο του προβλήματος και αφαιρεί προβληματικό υλικό όσο πιο γρήγορα μπορεί αν και με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλές μεταλλάξεις του Ιού είναι πιθανό να υπάρξουν κενά απέναντι στα οποία καλό είναι να προσέχουν οι χρήστες.
Περισσότερα καθώς και τι να προσέξετε μετά το άλμα.
Ο Koobface εμφανίζεται μέσα από υπολογιστές και χρήστες τους οποίους έχει ήδη μολύνει. Έτσι, εσείς λαμβάνετε ένα μήνυμα από γνωστό σας ο οποίος σας παραπέμπει σε κάποια διεύθυνση εκτός facebook για να κάνετε κάτι. Αυτό το κάτι αλλάζει οπότε δεν υπάρχει κάτι δεδομένο απέναντι στο οποίο να προσέξετε. Μπορεί να είναι να δείτε μια φωτογραφία να παρακολουθήσετε ένα βίντεο, οτιδήποτε. Το σημαντικό είναι ότι η δραστηριότητα φαίνεται αθώα.
Πηγαίνοντας τώρα στην διεύθυνση θα βρεθείτε απέναντι σε ένα αρχείο το οποίο είτε θα σας ζητήσει να εκτελέσετε ένα executable (προφανώς ο Ιός) , είτε (πιο ύπουλα) να δείτε ένα βίντεο. Αν κλικάρετε να δείτε το βίντεο σας ενημερώνει ότι (υποτίθεται πως) δεν έχετε την κατάλληλη έκδοση λογισμικού του π.χ. Flash και σας καλεί να το κατεβάσετε από δικό του link.
Αν το κάνετε την πατήσατε.
Οπότε: Σύμφωνα με την McAfee ισχύουν οι βασικοί κανόνες που πάντα πρέπει να ακολουθείτε:
Α) Ακόμα και αν σας έχει σταλεί από λογαριασμό που ξέρετε κάτι, πάντα να το επιβεβαιώνετε με αυτόν που σας το έστειλε αν όντως αυτός ή αυτή είναι πίσω από την αποστολή.
Β) Αν ένα site ας ζητήσει να ανανεώσετε την έκδοση ενός προγράμματος, τότε πηγαίνουμε κατευθείαν στο κατασκευαστή (ψάξτε τον στο google αν δεν ξέρετε ποιος είναι) και κατεβάζουμε την τελευταία έκδοση. Δεν χρησιμοποιούμε το link που μας δόθηκε.
Και πλένουμε τα χέρια μας όπως μας μάθανε μικροί.
πηγη:http://www.zing.gr/2008/12/koobface-attacks-facebook/

Επίσκεψη Κώστα Καραμανλή στην Καλαμάτα

Την Καλαμάτα επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έναν ακόμη σταθμό στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ώστε να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην δέσμη μέτρων που έχει ανακοινώσει από τη Βουλή, λέγοντας ότι «η έγνοια μας είναι σε αυτούς που η κρίση πλήττει περισσότερο».
Ο κ. Καραμανλής είχε συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και επιθεώρησε έργα υποδομής που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
Το έργο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη-Καλαμάτα προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς και θα ολοκληρωθεί εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, τόνισε ο πρωθυπουργός. Όπως ανέφερε, πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για ολόκληρη την Πελοπόννησο, που όμως κατασκευάζεται για δεύτερη φορά αφού καταστράφηκε από τις βροχές το 2003, λόγω κακού σχεδιασμού και θα στοιχίσει τεράστια ποσά, τα οποία τελικά θα επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό.
Νωρίτερα, είχε επισκεφθεί μια τις πιο εξελιγμένες μονάδες τυποποίησης προϊόντων με ονομασία προέλευσης, και παρακολούθησε τη διαδικασία τυποποίησης και συσκευασίας ελαιολάδου και βρώσιμων ελιών με ονομασίας προέλευσης Ελιές Καλαμάτας.
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η ελληνική οικονομία δείχνει ισχυρές αντοχές στην κρίση και αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά οφείλεται στη στρατηγική των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής εξυγίανσης που ακολουθεί η χώρα τα τελευταία χρόνια. Οφείλεται επίσης, όπως είπε, στη στρατηγική που επιτρέπει να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές των φυσικών προσώπων από το 27% στο 25% και στη στρατηγική που επιτρέπει το 2009 να μην επιβαρυνθούν με κανένα νέο φόρο οι πολίτες. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ο αγροτικός πληθυσμός στηρίζεται ουσιαστικά από την κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, διασφάλισε την αύξηση της χρηματοδότησης των νέων αγροτών στις 70.000 ευρώ, δόθηκε έγκαιρα η εξισωτική αποζημίωση, μειώνονται κατά μισή μονάδα τα επιτόκια για τα στεγαστικά δάνεια και παγώνουν οι δόσεις για ένα χρόνο των επενδυτικών δανείων από την ΑΤΕ.

πηγη:zougla.gr

Η ΡΑΕ δεν δέχεται αιτήσεις για αιολικά πάρκα σε Πελοπόννησο

«Παγώνει» η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας μέχρι το Φεβρουάριο του 2009, την κατάθεση αιτήσεων για αιολικά πάρκα στην Πελοπόννησο, έως ότου δηλαδή εκπονηθεί, από την Αρχή και τον ΔΕΣΜΗΕ, αναλυτική μελέτη, που θα προσδιορίζει τη δυνατότητα απορρόφησης αιολικής ισχύος από το δίκτυο της συγκεκριμένης περιοχής.
Την ίδια στιγμή, η ΡΑΕ ξεμπλοκάρει την κατασκευή μικρών φωτοβολταϊκών μονάδων (ισχύς κάτω των 150 κιλοβάτ, τα οποία εξαιρούνται αδειοδότησης), στην Κρήτη, καθώς ολοκλήρωσε την αξιολόγηση 1.300 αιτήσεων, συνολικής ισχύος 105 μεγαβάτ. Πρόκειται για εξέλιξη, η οποία αναμένονταν εδώ και καιρό, ενώ, σύμφωνα με πηγές της ΡΑΕ, η αντίστοιχη διαδικασία για τα μη διασυνδεμένα νησιά θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.
Ειδικότερα και σε οτι αφορά τα αιολικά της Πελοποννήσου, η ΡΑΕ αποφάσισε να μη δέχεται άλλες αιτήσεις για εγκατάσταση νέων αιολικών ή τροποποίηση υφιστάμενων αδειών, με δεδομένο ότι, μέχρι στιγμής, οι άδειες που έχουν χορηγηθεί και οι αιτήσεις που εκκρεμούν ξεπερνούν τα 5.000 μεγαβάτ.
Σημειώνεται ότι, με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις του ΔΕΣΜΗΕ, οι οποίες στηρίζονται στις δυνατότητες του υφιστάμενου δικτύου, το οποίο δεν περιλαμβάνει γραμμές των 400 Κιλοβόλτ, προβλέπεται ότι μπορούν να συνδεθούν αιολικά πάρκα μέχρι το όριο των 1.100 μεγαβάτ.
Ωστόσο, μετά από συμφωνία της ΡΑΕ με το ΔΕΣΜΗΕ, πρόκειται να εκπονηθεί, από τον δεύτερο, αναλυτική μελέτη για τον προσδιορισμό της δυνατότητας απορρόφησης αιολικής ισχύος στην Πελοπόννησο υπό συγκεκριμένες συνθήκες και προϋποθέσεις, όπως υφιστάμενη υποδομή συστήματος και μελλοντικές επεκτάσεις - ενισχύσεις, μελλοντική εγκατάσταση θερμικών μονάδων, δυνατότητα περικοπών παραγόμενης ισχύος από αιολικά πάρκα μέχρι ορίου που αυτές δεν θα επηρεάζουν την οικονομική βιωσιμότητα των έργων.
Η μελέτη αυτή, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο, θα προσδιορίσει με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια τις δυνατότητες του δικτύου της Πελοποννήσου να απορροφήσει αιολική ενέργεια.
Ο λόγος είναι ότι έχει καταστεί πλέον ορατή η προοπτική κατασκευής της μονάδας της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, ισχύος 800 μεγαβάτ, της μονάδας 400 μεγαβάτ Μυτιληναίου - Μότορ Οϊλ στους Αγίους Θεοδώρους και υλοποίησης έργων αναβάθμισης στην υποδομή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που καθιστά εφικτή την απορρόφηση μεγαλύτερων ποσοτήτων αιολικής ενέργειας, χωρίς να διαταράσσεται η ισορροπία του δικτύου.
Εξαιρέσεις
Σε ό,τι αφορά τα μκρά φωτοβολταϊκά της Κρήτης, η ΡΑΕ προχώρησε στη χορήγηση 1.300 αδειών εξαίρεσης για τη λειτουργία φωτοβολταϊκών συστημάτων με ισχύ μικρότερη των 150 κιλοβάτ ανά φωτοβολταϊκό.
Ταυτόχρονα, η ΡΑΕ θα ξεκινήσει σειρά επαφών με τοπικούς φορείς της περιφέρειας, ώστε να τους ενημερώσει για τον οικολογικό χαρακτήρα των φωτοβολταϊκών μονάδων και έτσι να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν επενδυτές στην εγκατάστασή τους.
Σε ό,τι αφορά δε στα υπόλοιπα, μη διασυνδεμένα νησιά, η ΡΑΕ υπολογίζει ότι οι αιτήσεις για μικρά φωτοβολταίκά, τα οποία εξαιρούνται από την υποχρέωση έκδοσης άδειας, θα εξεταστούν και θα εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.
πηγη:naftemporiki.gr (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΪΤΑΝΤΖΙΔΗΣ)
Related Posts with Thumbnails