Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΙΧΤΟΥΡΑ Ο ΛΕΤΟ


ΠΟΛΥ ΠΑΙΧΤΟΥΡΑ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΕΤΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΝΤΑΤΕΡ - ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΡΟΥΦΗΞΕ ΜΕ 2-3 -- ΚΑΘΩΣ Η ΑΜΥΝΑ ΕΙΧΕ ΜΕΡΑΚΛΟΘΕΙ ΚΑΙ ΕΡΙΧΝΕ ΖΕΜΠΕΚΙΕΣ .


Ο ΛΕΤΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΕ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ .....

ΓΙΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ SITE - ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΟ TROKTIKO- TO ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
http://en.beijing2008.cn/news/official/noc/eoc/n214508025.shtml

Πεκίνο: Επεισόδιο με σκοπιανούς --- ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Επεισόδιο με Σκοπιανούς αθλητές στο Πεκίνο, παραμονή της επίσημης έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Κρέμασαν σημαία με την ονομασία Μακεδονία προκαλώντας την παρέμβαση της ΔΟΕ.
ΠΗΓΗ:athina984.gr

Η εντυπωσιακή πρεμιέρα του "Vicky Cristina Barcelona" στο Λος Αντζελες --Με Penelope Cruz και Scarlett Johansson

Η Penelope Cruz και η Scarlett Johansson εντυπωσίασαν στην λαμπερή πρεμιέρα της ταινίας τους "Vicky Cristina Barcelona" στο Λος Αντζελες.
Οι δύο σταρ του Hollywood συγκέντρωσαν τα φλας των φωτογράφων πάνω τους μόλις έκαναν την εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας τους. Η ισπανίδα σταρ επέλεξε να φορέσει μία μακριά μαύρη τουαλέτα με σέξι ντεκολτέ ενώ η Johansson φόρεσε μία κόκκινη εντυπωσιακή τουαλέτα. Οι δύο σταρ δεν παρέλειψαν βέβαια να ποζάρουν μαζί στους φωτογράφους.
Στην λαμπερή πρεμιέρα της ταινίας εκτός από την Cruz και την Johansson παραβρέθηκαν ακόμα οι συμπρωταγωνιστές τους Javier Bardem, Chris Messina και Rebecca Hall καθώς και ο σκηνοθέτης Woody Allen, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Soon-Yi.
Εκτός από τους σταρ της ταινίας στην πρεμιέρα παραβρέθηκε και η Salma Hayek.

πηγη:ant1online.gr

Ένοχος ο πρώην οδηγός του Μπιν Λάντεν

Ένοχος κρίθηκε από το σώμα των ενόρκων στο ειδικό στρατοδικείο της αμερικανικής βάσης στο Γκουαντάναμο της Κούβας ο πρώην οδηγός του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Σαλίμ Χαμντάν, με την κατηγορία της "υλικής υποστήριξης στην τρομοκρατία".Ο 40χρονος Υεμενίτης θα αντιμετωπίσει πλέον ποινή ισόβιας φυλάκισης στο τέλος της δίκης του από το ειδικό τμήμα του στρατοδικείου.Πάντως, οι ένορκοι απέρριψαν την κατηγορία της "συνωμοσίας".

πηγη:skai.gr


ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΙ ΓΑΙΔΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ....


ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΗΦΘΕΙ;;;


ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΊ;;;

ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ;;;;
ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ .........

"Υψηλές" παρουσίες στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο

Μεχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι θα παραβρεθουν:
ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΡΑΤΩΝ
Αλγερία: Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα Μονακό: Πρίγκηπας Αλβέρτος Γαλλία: Νικολά Σαρκοζί ΗΠΑ: Τζορτζ Μπους Βραζιλία: Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα Νότια Κορέα: Λι Μιουνγκ-Μπακ Βιετνάμ: Νγκουγιέν Μινχ Τριέτ Αφγανιστάν: Χαμίντ Καρζάι Πακιστάν: Περβέζ Μουσαράφ Σερβία: Μπόρις Τάντιτς Κροατία: Στίπε Μέσιτς Σλοβακία: Ιβάν Γκασπάροβιτς Ελβετία: Πασκάλ Κουσπέν Γκαμπόν: Ομάρ Μπόνγκο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ Ιαπωνία: Γιασούο Φουκούντα Αυστραλία: Κέβιν Ρουντ Ρωσία: Βλαντιμίρ Πούτιν ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Ελλάδα: Ντόρα Μπακογιάννη Ιταλία: Φράνκο Φρατίνι Καναδάς: Ντέιβιντ Έμερσον Ισπανία: Μιγκέλ Άνχελ Μορατίνος ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Ινδία: Μανοχάρ Σίνγκχ Γκιλ ΑΛΛΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ Βέλγιο: Πρίγκιπας Φίλιππος

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αλλη μια πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα και καει από την μια το μεσημέρι στην Μεσσηνία κοντά στο Διαβολίτσι . Πιο συγκεκριμένα πυρκαγιά μαίνεται σε δασική και γεωργική έκταση στο δήμο Ανδανίας στη Μεσσηνία, στη θέση Παζαράκι.Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ επί τόπου βρίσκονται και 15 πυροσβέστες.

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΚΑΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ .... ΟΥΤΕ Ο ΙΜΠΡΑΗΜ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΚΑΨΕΙ ΕΤΣΙ

Ανάκληση νιφάδων δημητριακών "1 Frosted Flakes"απο τον ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ, και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε την ύπαρξη μη ασφαλούς προϊόντος - νιφάδων δημητριακών - στο οποίο ανιχνεύτηκε η μυκοτοξίνη Δεσοξυνιβαλενόλης (DON) σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το ανώτατο επιτρεπτό όριο. Πρόκειται για ζαχαρωμένες νιφάδες καλαμποκιού (δημητριακά για πρωινό) με την εμπορική ονομασία "1 Frosted Flakes", που εισάγεται και συσκευάζεται από την εταιρία "ΙΝΤΡΟΦΕΞ Ε.Π.Ε.". Το ανωτέρω προϊόν έχει ημερομηνία λήξης 03-2009 και αριθμό παρτίδας 0208Α10. Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν

Ηλεκτρονική απάτη "μαμούθ"

Μεγάλη υπόθεση κλοπής στοιχείων πιστωτικών καρτών εξιχνίασαν οι αρχές στις ΗΠΑ, απαγγέλλοντας κατηγορίες σε 11 συνολικά άτομα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής υπόθεση ηλεκτρονικής κλοπής που αφορά την απόσπαση στοιχείων για περισσότερες από 40 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες, υπόθεση που ξεπερνά σε φαντασία πολλά χολιγουντιανά σενάρια...Οι εισαγγελικές αρχές της χώρας έκαναν μάλιστα λόγο για "διεθνή συνωμοσία". Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη εισβολή σε αρκετές μεγάλες εταιρείες λιανικών πωλήσεων, όπου και εγκατέστησαν ειδικό λογισμικό για την απόσπαση λογαριασμών και κωδικών. Οι τρεις από τους κατηγορούμενους είναι Αμερικανοί, ενώ οι υπόλοιποι είναι Εσθονοί, Ουκρανοί, Λευκορώσοι και Κινέζοι.... Οι αρχές ανέφεραν ότι τα στοιχεία που αποσπούσαν με ασύρματες συσκευές, τα διοχέτευαν σε διάφορους εξυπηρετητές (σέρβερ) στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημίες σε τράπεζες, εταιρείες λιανικής και απλούς καταναλωτές, αλλά δεν έδωσε στοιχεία όσον αφορά το χρηματικό ύψος των οικονομικώς απωλειών. Παράλληλα, προτρέπει όσους φοβούνται για την ασφάλεια των προσωπικών τους στοιχείων να επικοινωνούν με τις τράπεζές τους. Μεταξύ των εταιρειών - θυμάτων είναι και οι TJ Maxx και Barnes & Noble. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αναδεικνύει την αυξημένη ευπάθεια των πληροφορικών συστημάτων που επιτρέπουν την κλοπή προσωπικών δεδομένων.
πηγη: skai.gr

"Καθαρό" το μεσσηνιακό ελαιόλαδο

Κανονικά, χωρίς προσμείξεις με ηλιέλαιο ή άλλα σπορέλαια, βρέθηκαν 22 δείγματα ελαιολάδου, στις αναλύσεις που έγιναν στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Τα δείγματα είχαν ληφθεί από αποθήκες τυποποιητών και εξαγωγέων της Μεσσηνίας, κατά την περίοδο της “κρίσης” που προξένησε στην αγορά το μολυσμένο με ορυκτέλαιο ουκρανικό ηλιέλαιο.
πηγη: ΕΡΑ Καλαμάτας.


"ΛΑΔΙ" - ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΛΑΔΙ ....


ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΧΑΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΕΙΝΗ ΟΜΩΣ ....ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΚΕΙΝΟ .... ΓΙΑΤΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ .... ΟΠΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗ ΝΥΦΗ ....ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ..... ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΠΑΛΙ .....

Στο Πεκίνο η Ολυμπιακή Φλόγα -- ME BIZA 'H XΩΡΙΣ ;;;;;;;;

Στο Πεκίνο έφτασε η Ολυμπιακή Φλόγα, όπου τα τελευταία 24ωρα, 841 λαμπαδηδρόμοι θα καλύψουν 39 χιλιόμετρα, περνώντας από 19 λεωφόρους και 16 περιοχές της κινεζικής πρωτεύουσας.

ΒΙΖΑ ΤΗΣ ΔΩΣΑΝΕ ..... ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΕ .....

ΓΙΑΤΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΚΟΤΙΝΟ ΕΙΡΗΝΗΣ .... ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ .....

Η Microsoft μελετά το λειτουργικό σύστημα-διάδοχο των Windows

Τον διάδοχο των Windows φαίνεται ότι ετοιμάζει η Microsoft, σύμφωνα με πληροφορίες που βασίζονται σε εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας λογισμικού.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία ξεκίνησε το σχέδιο Midori για τον σχεδιασμό ενός λειτουργικού συστήματος που θα επικεντρώνεται γύρω από την χρήση του διαδικτύου και θα καταργεί την εξάρτηση από ένα μηχάνημα.
Όπως επισημαίνουν αναλυτές, τα Windows απέδωσαν πολύ καλά σε μία εποχή όπου οι χρήστες είχαν ένα μηχάνημα για όλες τις υπολογιστικές εργασίες. Αντίθετα, σήμερα και πολύ περισσότερο στο μέλλον, οι χρήστες έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους από πολλά διαφορετικά μηχανήματα ή ακόμα και από φορητές συσκευές.
Παράλληλα, οι επιχειρήσεις έχουν επενδύσει στην τεχνολογία της χρήσης του λειτουργικού συστήματος σε εικονικό περιβάλλον (virtualization) που μειώνει σημαντικά το κόστος λειτουργίας και συντήρησης. Η ίδια τεχνολογία θα μπορούσε να έχει εφαρμογή και για τους οικιακούς χρήστες.
Το σχέδιο Midori, συνεχίζουν οι αναλυτές, αποσκοπεί πιθανόν στη δημιουργία ενός μικρού και «φορητού» λειτουργικού συστήματος που θα μπορεί να χρησιμοποιείται για εξειδικευμένες χρήσεις.
Από την πλευρά τους, οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι το Midori είναι μία λογική κίνηση από την Microsoft καθώς η αξία του Windows θα μειωθεί καθώς όλο και περισσότερες εφαρμογές θα συντελούνται μέσω του διαδικτύου.
Η ίδια η Microsoft δεν αρνείται την ύπαρξη του Midori, αλλά σημειώνει ότι είναι ένα σχέδιο υπό εξέλιξη και ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσει με περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό.
πηγη:in.gr

"Σαχάρα" η Ελλάδα;

Τον "κώδωνα του κινδύνου" για τη χώρα μας κρούει η επιστημονική κοινότητα. Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες καταδεικνύουν ότι το 35% της ελληνικής γης κινδυνεύει να ερημοποιηθεί εξαιτίας της ανομβρίας και της ανεξέλεγκτης σπατάλης του νερού. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι περιοχές που βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη είναι οι νομοί Κιλκίς, Λέσβου, Κυκλάδων και Αργολίδας και τα μεγάλα διαμερίσματα όπως είναι η Κρήτη και η Θεσσαλία. Ως προς τις βροχοπτώσεις στις δυτικές περιοχές της χώρας πέφτει το χρόνο έως και πενταπλάσια ποσότητα σε σχέση με τα ανατολικά διαμερίσματα. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι καλλιέργειες εκεί που υπάρχουν απότομες κλίσεις του εδάφους και να γίνεται έλεγχος της διάβρωσης.
πηγη:skai.gr


ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΜΗΛΕΣ .....

Πρόταση Βερέμη για πέντε χρόνια Δημοτικό, τέσσερα χρόνια Λύκειο-- ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΟΣΑ;;;;;;;;

Ένα επιπλέον έτος στο τέλος του Λυκείου -το οποίο χαρακτηρίζει ως ένα είδος «εθνικού φροντιστηρίου» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση- και ένα λιγότερο στο Δημοτικό Σχολείο, προτείνει ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας Θάνος Βερέμης.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΕΜΗ .... ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΠΑΙΔΙΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ .... ΜΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ .... ΑΠΟ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ....

ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ .....

ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΓΟΝΙΟ Η ΕΛΕΥΕΘΕΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ..... ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ

"Εναντίον της σύλληψης Κάρατζιτς η Δύση"

Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

Οι ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις της Δύσης κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουν τη σύλληψη και έκδοση του Ράντοβαν Κάρατζιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία, ενώ η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ, του "προσέφερε" ως τόπους πιθανής διαμονής την Ινδία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Νότια Αφρική, μια από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και την Ελλάδα. Αυτά υποστηρίζει η πρώην εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας του ΔΠΔ, Φλοράν Άρτμαν, στο βιβλίο της με τίτλο "Ειρήνη και Τιμωρία", όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η σερβοβοσνιακή εφημερίδα "Γκλας Σρέπσκε". Στο βιβλίο της, η κ. Άρτμαν υποστηρίζει ότι ο Κάρατζιτς απέρριψε την πρόταση της πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ενώ αναφέρει πως εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Αμερικανός πράκτορας Μπιλ Στούμπνερ συζήτησε με τον Κάρατζιτς τους όρους της παράδοσής του στο ΔΠΔ, για πρώτη φορά το 1996. Ο κ. Στούμπνερ -σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει στο βιβλίο της η πρώην εκπρόσωπος της Χάγης- πρότεινε προστασία στον πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, καθώς και τη δυνατότητα "φιλοξενίας" του σε κάποια από τις βάσεις του ΝΑΤΟ, όπου θα μπορούσε να προετοιμάσει τη γραμμή υπεράσπισής του ενώπιον του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία. Στο ίδιο βιβλίο αναφέρεται, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ο Αμερικανός πράκτορας προσκάλεσε στο Πάλε τον Ιταλό δικαστή Αντόνιο Τσασέζε, ο οποίος συναντήθηκε με τον Κάρατζιτς και προσπάθησε να τον πείσει ότι το ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία δεν έχει αντι-σερβική στάση. Η κ. Άρτμαν αναφέρει, επίσης, ότι ο Κάρατζιτς αποφάσισε να μην παραδοθεί και αυτός είναι ο λόγος που η Ουάσινγκτον έστειλε τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ να επισκεφθεί τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, στις 17 Ιουνίου του 1996. Ο Χόλμπρουκ -τονίζει η ίδια- είχε σκοπό να πείσει τον Κάρατζιτς να αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή, αλλά όχι να παραδοθεί στη Χάγη. Βάσει της συμφωνίας, ο Κάρατζιτς θα έπρεπε να "εξαφανιστεί" από την πολιτική ζωή και σε αντάλλαγμα αυτού, το κόμμα που ο ίδιος ίδρυσε, το SDS, θα μπορούσε να λάβει μέρος στις βουλευτικές εκλογές. Σύμφωνα με την πρώην εκπρόσωπο της Χάγης, ο Αλέξα Μπούχα, πρώην στενός συνεργάτης του Κάρατζιτς, ο οποίος ήταν παρών στις διαπραγματεύσεις του Βελιγραδίου δήλωσε ότι "όταν έλαβε το τελικό κείμενο της συμφωνίας, ο Χόλμπρουκ είπε: Εντάξει. Το SDS θα συμμετάσχει στις εκλογές και η Χάγη δεν υφίσταται πλέον για τον Κάρατζιτς".

πηγη:ert.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ .....

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ..... ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ.....

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

Βέτο δημάρχων στον «Καποδίστρια 2»

Βέτο από την ΚΕΔΚΕ στον «Καποδίστρια 2». Το ανώτατο συλλογικό όργανο των δημάρχων της χώρας -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν πρόκειται να παραχωρήσει τη συγκατάθεσή του για την υλοποίηση του φιλόδοξου κυβερνητικού σχεδιασμού, εάν δεν εκπληρωθεί μια σειρά καίριων οικονομικών αιτημάτων, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Καταργείται ο θάνατος δια λιθοβολισμού

"Φρικιαστική πρακτική που σκοπό έχει να παρατείνει τον πόνο" έχει αποκαλέσει η Διεθνής Αμνηστία το θάνατο δια λιθοβολισμού, πρακτική που χρησιμοποιούσε το Ιράν, κυρίως σε περιπτώσεις μοιχείας. Από δω και μπρος όμως, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, το Ιράν καταργεί το συγκεκριμένο τρόπο εκτέλεσης. Σύμφωνα με δικαστικό εκπρόσωπο Τύπου, ήδη οι ποινές τεσσάρων ανθρώπων που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού θα μετατραπούν, ενώ πολλές υποθέσεις θα επανεξεταστούν. Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στα ιρανικά μέσα ο εκπρόσωπος, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμεϊνί, μετέτρεψε δύο από τις ποινές σε δεκαετή φυλάκιση, ενώ άλλοι δύο θα μαστιγωθούν. Επίσης, τόνισε, ότι μερικοί από τους καταδικασθέντες έχουν ζητήσει χάρη και τα αιτήματά τους εξετάζονται. Στο μεταξύ, σύμφωνα με οργανώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τουλάχιστον οκτώ γυναίκες και ένας άνδρας είχαν καταδικαστεί σε θάνατο με αυτό τον τρόπο. Οι γυναίκες είναι ηλικίας 27 με 43 ετών και κατηγορούνται για πορνεία, μοιχεία και αιμομιξία. Η Διεθνής Αμνηστία είχε από τον Ιανουάριο ζητήσει από το Ιράν να καταργήσει αυτή την πρακτική, ενώ τονίζει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό όσων καταδικάζονται σε θάνατο δια λιθοβολισμού είναι γυναίκες, επειδή τις περισσότερες φορές δεν τυγχάνουν δίκαιης δίκης. Μετά από ένα μορατόριουμ του 2002, μέχρι σήμερα τρεις άνθρωποι έχουν θανατωθεί στο Ιράν με λιθοβολισμό. Η τελευταία περίπτωση ήταν το 2007.
πηγη.skai.gr

Ερωτήματα για την ύπαρξη ζωής στον Αρη εγείρουν τα αναπάντεχα ευρήματα του Phoenix- Δυσμενές το περιβάλλον

Έκπληξη προκάλεσε στους επιστήμονες της NASA η ανακάλυψη ότι στο έδαφος του Αρη ενδεχομένως να υπάρχουν υπερχλωρικά άλατα, ένα μη αναμενόμενο εύρημα των ερευνών του Phoenix.
Το ρομποτικό σκάφος Phoenix που έχει προσεδαφιστεί κοντά στον βόρειο πόλο του Αρη εντόπισε με δύο διαφορετικά όργανά του υπερχλωρικά άλατα, κατά την διάρκεια των αναλύσεων χώματος που πραγματοποιεί.
Τα υπερχλωρικά άλατα είναι μερικές φορές τοξικά για τις οργανικές ενώσεις, αλλά σύμφωνα με τους επιστήμονες η ύπαρξη τους στον Αρη δεν απαγορεύει τελεσίδικα την ύπαρξη μικροβιακής ζωής. «Είναι ένα σύνθετο ζήτημα», σημειώνουν οι αστροφυσικοί.
Για την πλήρη διερεύνηση των ευρημάτων θα χρειαστούν περισσότερες αναλύσεις. Επειδή όμως οι συγκεκριμένες οξειδωτικές ενώσεις χρησιμοποιούνται και σε καύσιμα πυραύλων εξετάζεται και το ενδεχόμενο το εύρημα να είναι μόλυνση από τα καύσιμα που χρησιμοποιησε το Phoenix κατά την διαδικασία καθόδου.
Τις προηγούμενες ημέρες οι επιστήμονες που χειρίζονται το Phoenix ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν οριστικές αποδείξεις ότι στον Αρη υπάρχει νερό με τη μορφή πάγου. Μάλιστα, το έδαφος του Αρη βρέθηκε να είναι περισσότερο αλκαλικό από ό,τι αναμένονταν ενώ περιέχει ίχνη μαγνησίου, νατρίου και καλίου.
Η αποστολή του Phoenix θα παραταθεί άλλες πέντε εβδομάδες από το αρχικό όριο των 90 ημερών που λήγει στο τέλος Αυγούστου.


πηγη:in.gr





ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ .....

ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟRIVER ECOFESTIVAL ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΑΛΕΦΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν, στις όχθες του ποταμού Αλφειού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μουριά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, 2 χιλιόμετρα περίπου από τον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαίο στάδιο.
Οι κεντρικοί άξονες των συζητήσεων είναι:
-Φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον. Μετά την καταστροφή, τι ; -Οικοσύστημα ΑΛΦΕΙΟΥ. Προστασία και διαχείριση-Αποκατάσταση- Πολιτιστική ανάδειξη – Οικοτουριστική Ανάπτυξη-Εθελοντισμός και τοπική κοινωνία
Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών. Το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:
- Τετάρτη, 6 Αυγούστου, συναυλία των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Σάκη Μπουλά, Χρήστου Θηβαίου και Γιάννη Ζουγανέλη.- Πέμπτη, 7 Αυγούστου, συναυλία των Μπλε - Παρασκευή, 8 Αυγούστου, συναυλία της Αλκηστης Πρωτοψάλτη, - Σάββατο, 9 Αυγούστου, συναυλία με τους ΟΝΑΡ και «Υπόγεια Ρεύματα» και - Κυριακή, 10 Αυγούστου, συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα
Παράλληλα, τις ημέρες του φεστιβάλ, επιλεγμένα μικρά μουσικά σχήματα, κυρίως νέων και μαθητών, γκρουπάκια και DJ θα ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.

Την Πέμπτη στην Καλαμάτα η κηδεία Τσαγκάρη

Στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, στον ιερό ναό της Υπαπαντής Καλαμάτας, με δαπάνη του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, θα γίνει η κηδεία του Γιώργου Τσαγκάρη, που απεβίωσε το πρωί της Τρίτης σε νοσοκομείο της Καλαμάτας. Ο εκλιπών διετέλεσε τη δεκαετία του ’90, Διευθυντής του Β’ Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στη συνέχεια του Τρίτου Προγράμματος, ενώ συνεργάστηκε με θεατρικούς φορείς γράφοντας μουσική για πάνω από 300 σκηνικά έργα από την αρχαία τραγωδία και κωμωδία έως τη σύγχρονη δραματουργία.


πηγη:ert.gr
Related Posts with Thumbnails