Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Οι πολιτιστικές εκδήλώσεις του καλοκαιριού στο δήμο Κυπαρισσίας


κλικ για μεγέθυνση


Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους...

'Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα
τα συναισθήματα.
Εκεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα, ζούσαν και η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη.....
Μια μέρα έμαθαν ότι το νησί τους θα βούλιαζε και έτσι όλοι επισκεύασαν τις βάρκες τους και άρχισαν να φεύγουν.
Η Αγάπη ήταν η μόνη που έμεινε πίσω. Ήθελε να αντέξει μέχρι την
τελευταία στιγμή.
Όταν το νησί άρχισε να βυθίζεται, η Αγάπη άρχισε να ζητάει βοήθεια.
Βλέπει τον Πλούτο που περνούσε με μια λαμπερή θαλαμηγό.
Η Αγάπη τον ρωτάει:.....
- 'Πλούτε, μπορείς να με πάρεις μαζί σου;'
-'Όχι, δεν μπορώ' απάντησε ο Πλούτος. 'Έχω ασήμι και χρυσάφι στο
σκάφος μου και δεν υπάρχει χώρος για σένα'.
Η Αγάπη τότε αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από την Αλαζονεία που επίσης περνούσε από μπροστά της σε ένα πανέμορφο σκάφος.
-'Σε παρακαλώ, βοήθησέ με' είπε η Αγάπη.
-'Δεν μπορώ να σε βοηθήσω, Αγάπη.. Είσαι μούσκεμα και θα μου χαλάσεις το όμορφο σκάφος μου' της απάντησε η Αλαζονεία.

H Λύπη ήταν πιο πέρα και έτσι η Αγάπη αποφάσισε να ζητήσει από
αυτή βοήθεια.
-'Λύπη, άφησέ με να έρθω μαζί σου'.
-'Ω Αγάπη, είμαι τόσο λυπημένη που θέλω να μείνω μόνη μου' είπε η
Λύπη.
Η Ευτυχία πέρασε μπροστά από την Αγάπη αλλά και αυτή δεν της έδωσε σημασία. Ήταν τόσο ευτυχισμένη, που ούτε καν άκουσε την Αγάπη να ζητά βοήθεια.
Ξαφνικά ακούστηκε μια φωνή:
-'Αγάπη, έλα προς τα εδώ! Θα σε πάρω εγώ μαζί μου!'
Ήταν ένας πολύ ηλικιωμένος κύριος που η Αγάπη δεν γνώριζε, αλλά ήταν γεμάτη από τέτοια ευγνωμοσύνη, που ξέχασε να ρωτήσει το όνομά του.
Όταν έφτασαν στη στεριά, ο κύριος έφυγε και πήγε στο δρόμο του.
Η Αγάπη, γνωρίζοντας πόσα χρωστούσε στον κύριο που τη βοήθησε,
ρώτησε τη Γνώση:
-'Γνώση, ποιος με βοήθησε';
-'Ο Χρόνος' της απάντησε η Γνώση.
-'Ο Χρόνος;' ρώτησε η Αγάπη. 'Γιατί με βοήθησε ο Χρόνος;'
Τότε η Γνώση χαμογέλασε και με βαθιά σοφία της είπε:
'Μόνο ο Χρόνος μπορεί να καταλάβει πόσο μεγάλη σημασία έχει η
Αγάπη'.

Μάνος Χατζιδάκις - 'Το Νησί'

"Βρίσκω δουλειά" το τελευταίο ένθετο του Ελεύθερου Τύπου


Αυτό και αν είναι ειρωνεία της τύχης , το τελευταίο φύλο του Ελεύθερου Τύπου που κυκλοφόρησε χθες είχε μέσα και το ένθετο "Βρίσκω δουλειά" την ώρα που εκατοντάδες εργαζόμενοι του συγκροτήματος με απόφαση της ιδιοκτησίας έμεναν χωρίς δουλειά ....


Σαν σήμερα πέθανε ο Ανδρέας Παπανδρέου ...23 Ιουνίου 1996

Σαν σήμερα στις 23 Ιουνίου του 1996 πέθανε ο Ανδρέας Παπανδρέου , ένας πραγματικός πολιτικός ηγέτης , κάτι το οποίο του αναγνωρίζουν φίλοι και εχθροί.
Ένας πολιτικός που με το σύνθημα της "Αλλαγής" έβαλε την δική του ανεξίτηλη σφραγίδα στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.
"Γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1919, στη Χίο. Γιος του αείμνηστου Γεωργίου Παπανδρέου και της Σοφίας Μινέικο.
......
1941: Μετά την αποφυλάκιση του από την Ασφάλεια όπου κρατήθηκε και βασανίστηκε κατά το διάστημα της δικτατορίας του Μεταξά, τριτοετής τότε της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναχωρεί για τις Η.Π.Α. και ακολουθεί πανεπιστημιακή σταδιοδρομία.
1943-44: Kατετάγη εθελοντής στον Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ
1943: Ανακηρύσσεται Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Η πανεπιστημιακή του εξέλιξη:
1942-43: Βοηθός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ
1943-47: Υφηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ
1946-47: Υφηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ
1947-50: Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότας
1950-51: Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νορθγουέστερν
1951-55: Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότας
1955-63: Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (Μπέρκλεϊ)
1956-59: Κοσμήτωρ της Οικονομικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου.
Το 1959 επιστρέφει για ένα χρόνο στην Ελλάδα, στα πλαίσια ερευνητικής αναπτυξιακής οικονομικής αποστολής.
Τον επόμενο χρόνο 1961 , διορίζεται Πρόεδρος του Δ.Σ.και Γενικός Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών και ταυτόχρονα σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδας (1961-62).
Η πολιτική του σταδιοδρομία αρχίζει το Φεβρουάριο του 1964 , με την εκλογή του ως Βουλευτή Αχαΐας του Κόμματος της Ένωσης Κέντρου, της οποίας ηγείτο ο Γεώργιος Παπανδρέου στις εκλογές της 16.2.1964 .
Μετά την νίκη της Ένωσης Κέντρου, διορίζεται αρχικά Υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και τον ίδιο χρόνο Αναπληρωτής Υπουργός Συντονισμού ( 1964-65 ). Συνοδεύει τον πατέρα του στο δύσκολο ταξίδι στις ΗΠΑ, όπου ο πρόεδρος Τζόνσον προσπάθησε να επιβάλει διμερείς ελληνοτουρκικές συνομιλίες για το Κυπριακό με στόχο την κατοχύρωση των τουρκικών συμφερόντων.
Όταν κηρύσσεται η δικτατορία των συνταγματαρχών, τον Απρίλιο του 1967 , συλλαμβάνεται και τον επόμενο χρόνο αποφυλακίζεται και πηγαίνει στο εξωτερικό.
Στις 15 Ιανουαρίου του 1968 αναχωρεί για το Παρίσι και έπειτα εγκαθίσταται στη Σουηδία και μετά στον Καναδά.
Τον Φεβρουάριου του 1968 ιδρύει το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα ( ΠΑΚ ), του οποίου γίνεται αρχηγός και το οποίο αναπτύσσει σημαντική δράση μέχρι την πτώση του δικτατορικού καθεστώτος, τον Ιούλιο του 1974.
Το 1968-69 είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και από το 1969 μέχρι το 1974 Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Γιορκ (Υork) στο Τορόντο.
Το 1970-71 διδάσκει και στο Πανεπιστήμιο του Michigan, σαν επισκέπτης, έως ότου πολιτική πίεση από την Αμερικανική κυβέρνηση αναγκάζει το πανεπιστήμιο να αθετήσει το συμβόλαιο της με τον Ανδρέα Παπανδρέου
Μόλις αποκαθίσταται η Δημοκρατία στην Ελλάδα, επιστρέφει από την εξορία και στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974 , ιδρύει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, το ΠΑ.ΣΟ.Κ., του οποίου γίνεται και Πρόεδρος.
Στις πρώτες εκλογές μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, που διενεργούνται το Νοέμβριο του 1974 , το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκπροσωπείται με λίγους Βουλευτές (15 έδρες, 13,5% των ψήφων).
Στις επόμενες εκλογές (Νοέμβριος 1977 ), το ΠΑ.ΣΟ.Κ.κάνει ένα πρώτο σημαντικό άλμα, αφού διπλασιάζει τη δύναμή του (από 13,5% σε 25%) και γίνεται το πρώτο κόμμα της Αντιπολίτευσης με 93 Βουλευτές και ο Πρόεδρος του, Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Στις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου 1981 , το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατεβαίνει με το σύνθημα της Αλλαγής, και γνωρίζει ένα πραγματικό θρίαμβο, αναδεικνύοντας 173 Βουλευτές (48%).
Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σχηματίζει Κυβέρνηση η οποία ορκίζεται στις 21 Οκτωβρίου 1981 . Στην Κυβέρνηση αυτή, ο Ανδρέας Παπανδρέου αναλαμβάνει, εκτός από Πρωθυπουργός και το Υπουργείο Εθνικής ʼμυνας.
Στις εκλογές του 1985 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκλέγεται και πάλι πρώτο κόμμα αναδεικνύοντας 161 Βουλευτές (45,82%).
Στις εκλογές του 18 Ιουνίου του 1989 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. παίρνει 39.15% (125 έδρες) στις εκλογές.
Στις 21 Σεπτεμβρίου του 1989 παραπέμπεται στο Ειδικό δικαστήριο (ΝΔ-ΣΥΝ) για υποκλοπές της ΕΥΠ, και στις 28 Σεπτεμβρίου παραπέμπεται στο Ειδικό δικαστήριο κατηγορούμενος γιά το σκάνδαλο Κοσκωτά.
Στις επαναληπτικές εκλογές της 5 Νοεμβρίου το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανεβάζει το ποσοστό του στα 40.7% με 128 έδρες. Στις εθνικές εκλογές στις 8 Απριλίου του 1990 παίρνει 38.6% με 123 έδρες. Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. γίνεται Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Στις 11 Μαρτίου του 1990 αρχίζει η δίκη Κοσκωτά-Τράπεζας Κρήτης και στις 17 Ιανουαρίου 1991 ο Ανδρέας Παπανδρέου αθωώνεται από το Ειδικό Δικαστήριο.
Στις 11 Οκτωβρίου του 1993 το ΠΑΣΟΚ έρχεται και πάλι στην εξουσία, με 48% και 170 έδρες.
Στις 23 Απριλίου του 1994 επισκέπτεται τον Λευκό Οίκο γιά πρώτη φορά ως πρωθυπουργός, προσκεκλημμένος από τον πρόεδρο Κλίντον.
Στις 20 Νοεμβρίου του 1995 εισάγεται στο Ωνάσειο και στις 15 Ιανουαρίου του 1996 υπογράφει την επιστολή παραίτησης.
Στις 23 Ιουνίου 1996 ο Ανδρέας Παπανδρέου χάνει τη μάχη με το θάνατο, μετά από οξύ ισχαιμικό επεισόδιο στο σπίτι του στην Εκάλη. Η σωρός του μεταφέρεται στη Μητρόπολη Αθηνών και εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα. Κηδεύεται στις 26 Ιουνίου 1996 μέσα σε κοσμοπλημμύρα με τιμές αρχηγού κράτους"

Το βιογραφικό είναι από το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου

12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.....26-28 Ιούνη, 4ο Πάρκο Παραλίας

Το τελευταίο τριήμερο του Ιούνη στην παραλία της πόλης μας θα λάβει χώρα το 12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Μετά από 12 χρόνια προσπάθειας των αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών συλλογικοτήτων της πόλης, το Φεστιβάλ έχει αναδειχθεί σε ένα σημαντικό πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της άλλης Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή χιλιάδων πολιτών κάθε χρόνο δείχνει ότι πέρα και ενάντια από τις κυρίαρχες φωνές του μίσους, υπάρχει ο δρόμος των κοινών αγώνων, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας. Και αυτό μας δίνει δύναμη.
Ακόμα περισσότερο φέτος, καθώς το Φεστιβάλ συμπίπτει με την.... χειρότερη επίθεση που δέχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες τα τελευταία 15 χρόνια. Κυβέρνηση, αστυνομία, ακροδεξιές συμμορίες έχουν συσστρατευθεί ενάντια στους μετανάστες που η ίδια τους η πολιτική καταδικάζει στην «παρανομία», ενάντια στα δικαιώματα όλων μας, ενάντια στη δυνατότητα μας να ζούμε αδελφωμένοι στις γειτονιές μας. Όσοι και όσες συμμετέχουμε στο Φεστιβάλ, ντόπιοι και μετανάστες, πιστεύουμε αντίθετα ότι καμιά ζωή δεν είναι λαθραία, κανένα δικαίωμα δεν είναι περιττό, κανένας άνθρωπος δεν είναι αναλώσιμος. Για αυτό μπορούμε και γιορτάζουμε μαζί.
Το φετινό Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από περισσότερες από 120 συλλογικότητες της πόλης: μεταναστευτικές κοινότητες, συνδικάτα, αντιρατσιστικές ομάδες, μη-κυβερνητικές οργανώσεις, φοιτητικά σχήματα, ομάδες καλλιτεχνών, πολιτικές οργανώσεις. Στις τρεις ημέρες προγραμματίζονται 26 εργαστήρια – συζητήσεις για θέματα όπως τα εργασιακά δικαιώματα μεταναστών και ελληνών στον καιρό της εργασιακής επισφάλειας, η νέα μεταναστευτική πολιτική, οι απελάσεις, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και η βία στα σύνορα, η επιθετικότητα των ακροδεξιών συμμοριών, τα νέα κατασταλτικά μέτρα, ο αποκλεισμός των χρηστών και των ψυχικά ασθενών, τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, ο ελληνικός εθνικισμός. Θεματικοί χώροι θα αναδείξουν ιδιαίτερες θεματικές όπως η καταστολή της μετανάστευσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα και η διοργάνωση του NoBorderCamp στη Μυτιλήνη τον Αύγουστο, η προσβασιμότητα των δημόσιων χώρων για τα άτομα με αναπηρίες, η εξέγερση του Δεκέμβρη.
Το πολιτιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις με τη συμμετοχή της Θεατρικής Ομάδας Μεταναστών του Οδυσσέα, των μαθητών του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Πυλαίας, της Κρουστωδίας, του «Θεάτρου Έξω Από Τα Τείχη», του Συλλόγου Γυναικών ΡΟΜ, της ομάδα VANDA και της κουβανικής ομάδας Cuba Baila. Παράλληλα θα προβληθούν πάνω από 15 ταινίες και ντοκυμαντέρ για τα σύνορα, τις συνθήκες κράτησης στις ελληνικές φυλακές, τα ναρκωτικά, την ψυχική υγεία, την αναπηρία, την ομοφυλοφοβία, την εξέγερση του Δεκέμβρη.
Στις δύο σκηνές συναυλιών, την Ανατολική και τη Δυτική, θα συμμετέχουν πάνω από 30 μουσικά σχήματα, πάντα εθελοντικά και χωρίς αμοιβή. Στο πρόγραμμα της Δυτικής ξεχωρίζουν οι BOIKOT, γνωστό ska συγκρότημα από την Ισπανία που έρχεται ειδικά για το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Στην Ανατολική, τους ήχους των προσφύγων από το Αφγανιστάν και άλλες χώρες θα πλαισιώσουν καλλιτέχνες όπως η Σαββίνα Γιαννάτου και οι Primavera, η Μαρία Φωτίου και η Λωξάνδρα, ο Χρήστος Μητρέντζης, ο Γ. Λεκόπουλος, ο Γ. Αετόπουλος, ο Ανδρέας Καρακότας και άλλοι

Πρόγραμμα 12ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

26-28 Ιούνη 2009, 4ο Πάρκο Παραλίας
Παραστάσεις- Δρώμενα

Παρασκευή 26/6
· Η ιστορία των κρουστών στους πολιτισμούς του κόσμου με ήχους και εικόνες από το Συγκρότημα Κρουστών “ΚΡΟΥΣΤΩΔΙΑ”
· “Σύνορα”, Διαπολιτισμικοί Διάλογοι μέσα από τη Γλώσσα του Θεάτρου από τους/τις μαθητές/τριες του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Πυλαίας, σε σκηνοθεσία. Κόλντο Βίο
· Χοροθεατρικό “La liberta des eskllavos” από την ομάδα Cuba Baila
Σάββατο 27/6
· Θεατρικό απόσπασμα από το έργο "Για της Πατρίδας το Καλό" του Τιμπερλεϊκ Γουερντμπεϊκερ από τη Θεατρική Ομάδα Μεταναστών του “Οδυσσέα” και προβολή-αφιέρωμα για τα 10 χρόνια της Θεατρικής Ομάδας
· Θεατρικό Δρώμενο “Αφιερωμένο Στην Κούνεβα, Γκουλιώνη και όλα τα θύματα βίας κι εκμετάλλευσης” από την Πρωτοβουλία Ερασιτεχνών Καλλιτεχνών
Κυριακή 28/6
· Θεατρικός Μονόλογος Μονόλογος της Κριστίν Μπρυκνέρ, από το Θέατρο Έξω Από Τα Τείχη
· Χορευτική παράσταση από την Ομάδα Vanda
· Χορευτικό από το Σύλλογο Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου ROMA

Προβολές
Παρασκευή 26/6
· Προβολές για τα Σύνορα & τους Πρόσφυγες από την Ομάδα Μεταναστών & Προσφύγων
· Ντοκιμαντέρ για τις Συνθήκες Κράτησης στις Ελληνικές Φυλακές από την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων
· ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ: «Τα ναρκωτικά κάνουν… καλό στην πολιτική» του Σ. Κούλογλου - Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα από το Συντονιστικό ΜΚΟ & Πρωτοβουλιών για τον Κοινωνικό Αποκλεισμό
· ΥΓΕΙΑ: «Masters of Life and Death: Doctors in the Third Reich»
των Christopher Paul - Christian Feyerabend / ZDF από το Συντονιστικό ΜΚΟ & Πρωτοβουλιών για τον Κοινωνικό Αποκλεισμό
Σάββατο 27/6
· ΑΝΑΠΗΡΙΑ: MasterPiece –Μέρος Ι του ΣτέφανοΥ ΜονδέλοΥ , «Τα μάτια μου» της Erlend E. Mo, «Βωβός Κινηματογράφος Ομιλών» του Αλέξανδρου Παπαηλιού από το Συντονιστικό ΜΚΟ & Πρωτοβουλιών για τον Κοινωνικό Αποκλεισμό (Τα ντοκιμαντέρ για τη θεματική ΑΝΑΠΗΡΙΑ παραχωρήθηκαν από την EMOTION PICTURES)
· «Λεονέρα» από την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων
· "Alethea" των Petra Holzer - Eten Ozguven

Κυριακή 28/6
· “Κρίση του καπιταλισμού. Τι σημαίνει να ζει κανείς.”, με το φιλόσοφο Αλέν Μπαντιού. Προλογίζει ο σκηνοθέτης. Γ. Κεραμμιδιώτης
· ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: «Η Δίκη του Φουκώ» από το Free University of Berlin, «Ο Άνθρωπος που Ενόχλησε το Σύμπαν» Του Σταύρου Ψυλλάκη / Ελληνικό Κέντρο Κιν/φου από το Συντονιστικό ΜΚΟ & Πρωτοβουλιών για τον Κοινωνικό Αποκλεισμό
· ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΑ: «Οικογένειες Ουράνιου τόξου – Ενήλικες» (συνεντεύξεις από ζευγάρια - γονείς ίδιου φύλου), «Οικογένειες Ουράνιου Τόξου – Παιδιά» (συνεντεύξεις από παιδιά με γονείς ίδιου φύλου), από το Συντονιστικό ΜΚΟ & Πρωτοβουλιών για τον Κοινωνικό Αποκλεισμό
· “Φυλακές Καραντιρού”, από την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων

Συναυλίες
Παρασκευή 26/6
Δυτική Σκηνή
X-Darawish
Ensemple Minoria Grande
Bubasvabe
Jazz Frenquently Quarted
BΟΙΚΟΤ
Ανατολική Σκηνή
Kappa Band
Μαρία Φωτίου και Λωξάνδρα
Φωτεινή Βελετσιώτου – Β. Πρατσινάκης – Γ. Λίζος
Σαbach
Χρήστος Μητρέντζης
Σάββατο 27/6
Δυτική Σκηνή
Roundlights
Κρυφή Ραψωδία
Ψίχουλα
Riddle
Spiros Grammenos And The Meatballmakers
Grover
Ανατολική Σκηνή
Βοτάνι – Βοτανάκι
Τα τραγούδια συναντιούνται
Κρυστάλλινος Ήχος (Μακεδονικά Χάλκινα)
Ανδρέας Καρακότας
Κυριακή 28/6
Δυτική Σκηνή
Μήτσης – Δερμιτάσογλου
ΒΙΔΑ
SP.O.D. – Γκούλαγκ
One Drop
Skaribas
Ανατολική Σκηνή
Αφγανικό συγκρότημα
Γ. Αετόπουλος
Σαββίνα Γιαννάτου & Primavera en Salonicο
Τομπουρλίκα
Εργαστήρια
Παρασκευή 26/6
Ενημέρωση για NoBorder Camp (Μυτιλήνη, Αύγουστος 2009). Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
Για την Κατάργηση των Φυλακών Ανηλίκων, εισηγήσεις: Γ. Νούσκαλης, (λέκτορας Νομικής), Ε. Κομπατσιάρη (καμπάνια για την Κατάργηση των Φυλακών Ανηλίκων). Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων
Ενοποίηση των αγώνων ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων – νεολαίων ενάντια στην εργασιακή επισφάλεια-ανασφάλεια. Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, Σωματείο Αποκλειστικών Νοσηλευτριών Μακεδονίας
Μετανάστες/τριες και πολιτική συγκυρία. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Η Μεταναστευτική πολιτική στο φόντο της Κρίσης και η απάντηση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
“Who are I” - Ανάπτυξη διαπολιτισμικού διαλόγου. Βιωματικό εργαστήριο-συζήτηση. Συντονιστικό ΜΚΟ & Πρωτοβουλιών για τον Κοινωνικό Αποκλεισμό
Σάββατο 27/6
Έλληνες & Μετανάστες στην Επισφάλεια». Προσπάθειες κοινής οργάνωσης & αντίστασης στην ανεργία, στις απολύσεις, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία & Συνδικάτα
Η μητρική γλώσσα στο σταυροδρόμι», εισηγήσεις: V. Histuna, Γ. Τσιάκαλος. Αλβανικός Σύλλογος «Μητέρα Τερέζα»
Στρατόπεδα συγκέντρωσης & θάνατοι στα σύνορα. Ομάδα Μεταναστών & Προσφύγων
Από τον Αλβανό στο μουσουλμάνο. Ο μετασχηματισμός της εικόνας του ξένου στην Ελλάδα, εισηγήσεις: Κ. Τσιτσελίκης, Ε. Σιδέρη, Μοχάμεντ Σαμπίρ, Πρ. Ένωσης Αποδήμων Πακιστανών Ελλάδας, Κοινωνικό Εργαστήρι.
Μετά το Δεκέμβρη: Αντιστάσεις & ένταση της καταστολής. Δίκτυο για τα Πολιτικά & Κοινωνικά Δικαιώματα
Βιωματικό εργαστήριο για την αναπηρία, προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση. Συντονιστικό ΜΚΟ & Πρωτοβουλιών για τον Κοινωνικό Αποκλεισμό
Για τα δικαιώματα και την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών των μεταναστών, εισήγηση: Σπύρος Τζόκας (Δήμαρχος Καισαριανής). Μαθητές/τριες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Προβολή video & συζήτηση: «Ρατσισμός στην Ελλάδα: από την κρατική πολιτική στις ακροδεξιές επιτροπές κατοίκων». Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»
Πώς Αντιμετωπίζουμε το ΛΑΟΣ & τη Χρυσή Αυγή. ΣΕΚ
Ελληνικό Απαρτχάιντ εν όψει. Κόκκινη Ορχήστρα
Κυριακή 28/6
Ανοιχτή Συνέλευση «Ακροδεξιές πολιτικές – Θεσμικός & παρακρατικός ρατσισμός: η απάντηση του κινήματος» εισαγωγή: Γ. Τσιάκαλος. Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, Φόρουμ Μεταναστών, Ομάδα Μεταναστών & Προσφύγων
Αλλοδαποί- Μετανάστες Φοιτητές & Διακρίσεις στα Πανεπιστήμια. Ομάδα Αλλοδαπών- Μεταναστών Φοιτητών
Η ράτσα των τρελών; Σχόλια για τις μπάρες μέσα μας και ανάμεσά μας. Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα στο χώρο της ψυχικής υγείας
Βιωματικό εργαστήριο «Πλούσιοι και φτωχοί» και συζήτηση: Η αντιμετώπιση των «φτωχών» στην πόλη μας, δομές στήριξης. Συντονιστικό ΜΚΟ & Πρωτοβουλιών για τον Κοινωνικό Αποκλεισμό
Προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα τον ερωτικό προσανατολισμό και συζήτηση «Ερωτικός προσανατολισμός και οι νέες τύπου οικογένειες». Συντονιστικό ΜΚΟ & Πρωτοβουλιών για τον Κοινωνικό Αποκλεισμό
Για μια Πράσινη Πολιτική για τους Μετανάστες. Οικολόγοι- Πράσινοι
Κύπρος: Τα δικά μας εγκλήματα. Περιοδικό Revol
Μακεδονικό και ελληνικός επεκτατισμός. ΔΕΑ
Διεθνής Αμνηστία-Πρόσφυγες. Διεθνής Αμνηστία

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ "ΑΛΛΟΥ ΝΤ΄ ΑΛΛΟΥ"
Παρασκευή 26/6
· Σχεδία στην πόλη με μουσικοκινητικά παιχνίδια και χειροτεχνίες
· Εργαστήρι κρουστών ΚΡΟΥΣΤΩΔΙΑ
· "Ιστορίες για τα παιδιά του κόσμου", αφήγηση από τη συγγραφέα Αλεξάνδρα Μητσιάλη

Σάββατο 27/6
· Χειροτεχνίες, ζωγραφιές, παιχνίδια, από τις Λελεμάικος
· Θεατρομάδα με παιχνίδια
· Δράσεις και Αντιδράσεις, "Ο Καιρός των Σκιών"

Κυριακή 28/6
· Κρουστόφωνο
· Παιχνίδια με ζογκλέρ και μαγικά
· Παιχνίδια του κόσμου από τις Λελεμάικος


Κάθε μέρα:

Προβολές για το Δεκέμβρη από το Συντονιστικό Φοιτητικών Σχημάτων
Εκθέσεις
Έκθεση Ζωγραφικής των Πολιτικών Κρατούμενων
Έκθεση για το NoBorder Camp
Έκθεση Υλικού από Δεκέμβρη από το Συντονιστικό Φοιτητικών Σχημάτων
Έκθεση Αφίσας ΕΕΘ 15 χρόνια στέκι, από την Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης
Έκθεση Κολάζ



Το πρωτοσέλιδο των εργαζομένων των ΕΤ-City-portal ...





ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΟ CITY

Εμείς οι εργαζόμενοι του «Ελεύθερου Τύπου», του «City 99,5» και του ηλεκτρονικού portal e-tipos.com καταγγέλλουμε την αιφνιδιαστική και εν κρυπτώ απόφαση του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου να βάλουν λουκέτο. Η απόφαση αυτή αφήνει στο δρόμο, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, 450 εργαζομένους
Χαρακτηρίζουμε την ενέργεια τους ανεύθυνη, προκλητική και ηθικά απαράδεκτη. Η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και ο ραδιοφωνικός σταθμός City 99,5 δεν ανήκαν στην προσωπική- οικογενειακή περιουσία της οικογένειας Αγγελόπουλου. Μετά από σωρεία αποτυχημένων επιλογών σε επίπεδο διοίκησης, δημοσιογραφικής διεύθυνσης και εμπορικής στρατηγικής, χωρίς να διερευνήσουν άλλα σχέδια εξυγίανσης και οικονομικής στήριξης της εφημερίδας, αποφάσισαν να την κλείσουν χωρίς κανένα αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους, στους αναγνώστες και στους ακροατές.
Είναι καθαρό ότι δεν αγόρασαν αυτά τα ΜΜΕ ελπίζοντας ότι....
θα κερδίσουν χρήματα που της αποδίδουν τα καράβια. Η συμμετοχή τους στα media ήταν πολιτική υπόθεση, όπως πολιτική είναι και η αιφνιδιαστική αποχώρηση τους, ενώ βρισκόμαστε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Να απαντήσει τώρα ο πρωθυπουργός αν γνώριζε την απόφαση αυτή.
Πολύ περισσότερο που κυκλοφορούν ήδη σενάρια πως η «αξία» του τίτλου του «Ελεύθερου Τύπου» και της ραδιοφωνικής συχνότητας του «City 99,5» θα μεταπωληθεί , απαλλαγμένη από το βάρος του προσωπικού των δυο εταιρειών.
Ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου, με ανακοίνωσή τους την 13η Ιουλίου 2006, είχαν δηλώσει: «Προσερχόμαστε στον ευαίσθητο χώρο του Τύπου με συναίσθηση ευθύνης και συνείδησης του ρόλου του». Είναι αδιανόητη η μετακύλιση της πολλαπλής ευθύνης της ιδιοκτησίας και της ανικανότητάς της να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα μέσα ενημέρωσης που απέκτησε στις πλάτες του προσωπικού το οποίο δεν σεβάστηκε.
Η απόφαση της οικογένειας Αγγελοπούλου δημιουργεί προϋποθέσεις δυσμενών ανατροπών στο χώρο των ΜΜΕ, θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στον Τύπο και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με συλλογική πολιτική και μαζική συνδικαλιστική αντίδραση απέναντι σε όλους τους ιδιοκτήτες του κλάδου.
Καλούμε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση και να αρχίσει πολιτική διαβούλευση για να βρεθεί άμεση λύση. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα και τα εργατικά συνδικάτα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Εμείς οι εργαζόμενοι του «Ελεύθερου Τύπου», του «City 99,5» και του ηλεκτρονικού portal e-tipos.com
δηλώνουμε:
• Θα κρατήσουμε τα μικρόφωνα του ραδιοφωνικού σταθμού ανοιχτά, διατηρώντας τον ενημερωτικό του χαρακτήρα με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ακροατές και αναγνώστες του Ε.Τ
• Προχωράμε σε έκδοση ηλεκτρονικής σελίδας του Ελεύθερου Τύπου των συντακτών και των εργαζομένων.
• Απαιτούμε εδώ και τώρα απαντήσεις για όλα τα ανοιχτά θέματα από την ιδιοκτησία και όχι από τον διορισμένο της εκκαθαριστή.

http://ergazomenoieleftherostipos.blogspot.com/2009/06/city.html
Related Posts with Thumbnails