Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Εκτακτη σύνοδος της Ευρωζώνης την Κυριακή για την κρίση..

Τη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου των κρατών-μέλων της Ευρωζώνης την Κυριακή στο Παρίσι προανήγγειλε ο Γάλλος πρόεδρος και προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νικολά Σαρκοζί.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Γραφείο της Γαλλικής προεδρίας, οι ηγέτες των «15» θα καθορίσουν κοινό σχέδιο δράσης μεταξύ των κρατών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αντιμετώπιση της χρηματοοικονομικής κρίσης.
Σημειώνεται πως η Μεγάλη Βρετανία δεν ανήκει στην Ευρωζώνη
πηγη:naftemporiki.gr

Κατέλαβαν λεωφορείο και απαίτησαν δωρεάν μεταφορά... Φοιτητές ΤΕΙ στην Καλαμάτα


Δωρεάν μεταφορά των φοιτητών με τα μέσα συγκοινωνίας ζητούν μέλη της παράταξης «Πανσπουδαστική Κ.Σ.» του ΤΕΙ Καλαμάτας, που χθες πραγματοποίησαν κατάληψη σε λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ, στην είσοδο του ιδρύματος. Απαίτησαν δε να μεταφερθούν στο κέντρο της πόλης χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο.Η ανακοίνωση της παράταξης που καλούσε τους φοιτητές να συμμετέχουν στην κινητοποίηση έγραφε, μεταξύ άλλων: «Φτάνει πια! Ως εδώ! Όλοι σήμερα στις 2.00 η ώρα στη στάση του λεωφορείου στο ΤΕΙ, να πάμε δωρεάν στην Καλαμάτα!».

πηγη:Εφημεριδα Θαρρος Μεσσηνίας

Κτηματολόγιο: σε δωδεκάωρες βάρδιες μέχρι 31 Οκτωβριου η προθεσμία

Πηγή: ΝΕΤ 105,8
Από την ερχόμενη Δευτέρα θα λειτουργούν σε δωδεκάωρη βάση (δηλαδή από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ) καθημερινά μέχρι Παρασκευή τα περισσότερα γραφεία κτηματογράφησης στην Αττική αλλά και την υπόλοιπη χώρα. Παράλληλα τις Κυριακές 19 και 26 Οκτωβρίου όλα τα γραφεία θα είναι ανοιχτά από τις 8.30 το πρωί ως τις 3.30 το μεσημέρι προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες στην υποβολή των δηλώσεών τους μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, στις 31 Οκτωβρίου.

ΣΤΟ -5,23% ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΧΑΑ

ΓΔ: 2.372,09 -5,23% ΤΖΙΡΟΣ: 377,46 εκ.

Έκλεβαν πετρέλαιο από το πανεπιστήμιο

Ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου για 4 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής, για την υπεξαίρεση μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης την περίοδο 1999-2004. Σύμφωνα με το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, στην υπόθεση εμπλέκονται 16 άτομα, 7 εκ των οποίων είναι υπάλληλοι του πανεπιστημίου, ενώ η ζημία υπολογίζεται σε επτά εκατομμύρα ευρώ.
πηγη:skai.gr

Στον Φινλανδό Μάρτι Αχτισάαρι απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης 2008 ... The 2008 Nobel Peace Prize ..Martti Ahtisaari

Ο πρώην πρόεδρος της Φινλανδίας Μάρτι Αχιτισάαρι τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2008 για τρεις δεκαετίες προσπαθειών να οικοδομήσει διαρκή ειρήνη από το Ανατολικό Τιμόρ έως τα Βαλκάνια. Ο Μάρτι Αχτισάαρι έβαλε το 2007 ως μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών «σφραγίδα» στο ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο...
Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ απένειμε την ύψιστη τιμητική διάκριση στον Μάρτι Αχτισάαρι ανάμεσα σε 197 υποψηφίους «για τις σημαντικές προσπάθειές του, σε πολλές ηπείρους και σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών δεκαετιών, για την επίλυση διεθνών συγκρούσεων».
Η μακρά θητεία του Μάρτι Αχτισάαρι στη διεθνή μεσολάβηση συνέβαλε, σύμφωνα «σε έναν πιο ειρηνικό κόσμο και στην 'αδελφοσύνη μεταξύ των εθνών' στο πνεύμα του Αλφρεντ Νόμπελ», αναφέρει η Επιτροπή, δίνοντας έμφαση στην ειρηνευτική συμφωνία του 2005 μεταξύ της κυβέρνησης της Ινδονησίας και των ανταρτών της επαρχίας Ατσέχ.
Οι μεσολαβητικές προσπάθειες του Μάρτι Αχτισάαρι σε Αφρική, Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή χαιρετίστηκαν θερμά από τη Νορβηγική Επιτροπή. «Τα τελευταία 20 χρόνια ήταν παρών σε προσπάθειες επίλυσης σοβαρών και μακροχρόνιων συγκρούσεων από τη Ναμίμπια και την Ατσέχ, έως το Κόσοβο και το Ιράκ.
πηγη:in.gr

ΔΕΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ .... Η ΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ....

ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ .... ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΟΥΤΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟ -10%

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ

Η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ σήμερα Παρασκευή 10/10/08 στις 14:00 το μεσημέρι, στα γραφεία της (Φαρών και Παπατσώνη 22), θα παραθέσει έκτακτη συνέντευξη τύπου με θέμα:
«Τις εξελίξεις γύρω από το εργοδοτικό έγκλημα σε βάρος του Σύριου εργάτη στη βίλα στο Βασιλιτσι Κορώνης»

Τέλος του 2009 στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος μέχρι Τσακώνα σύμφωνα με το βουλευτή Γιαννη Λαμπρόπουλο

Ετοιμα να παραδοθούν στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος του 2009 θα είναι όλα τα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου από την Κόρινθο μέχρι την Τσακώνα, σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννη Λαμπρόπουλου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του ο κ. Λαμπρόπουλος είχε συναντήσεις με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά και το γενικό γραμματέα Δημοσθένη Κατσιγιάννη και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων, που εκτελούνται από το Υπουργείο και από τον επενδυτικό Όμιλο “Μορέας”, που έχει αναλάβει τον αυτοκινητόδρομο με σύμβαση παραχώρησης. Σύμφωνα με την ενημέρωση σε όλα τα τμήματα τα έργα προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Για το τμήμα από την Τσακώνα μέχρι την Καλαμάτα προχωρούν οι μελέτες και οι απαλλοτριώσεις, ώστε ο δρόμος να παραδοθεί στην κυκλοφορία εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης, σύμφωνα με τον κ. Λαμπρόπουλο.

πηγη:Ερα Καλαμάτας

Υπό κατάληψη σχεδόν όλα τα Λύκεια της Καλαμάτας

Υπό κατάληψη βρίσκονται σχεδόν όλα τα Γενικά και τα Τεχνικά Λύκεια, το Εσπερινό Λύκειο και το 1ο Γυμνάσιο της Καλαμάτας. Τα βασικά αιτήματα των μαθητών αφορούν την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για να επιτραπεί ίδρυση και η λειτουργία ιδιωτικών τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και τη δωρεάν χορήγηση των βιβλίων για τα μαθήματα ξένων γλωσσών.
πηγη:Ερα Καλαμάτας

το ξερετε ότι ο ανθρωπινος εγκεφαλος δεν διαβαζει γραμμα - γραμμα κάθε λέξη αλλά σαν σύνολο ... διαπιστώστετο εδώ

Σνφμύωα με μαι έυρενα σοτ Πμανιπσητετο τυο Κμτρπιαιζ, δνε πεαιζι ρλόο με τι σριεά ενίαι τοθοπεμετενα τα γταμαμρά μσέα σε μαί λξέη, αεκρί το πώτρο κια το ταελείτυο γάμρμα να ενιαί σητ στωσή θσέη. Τα υλοπιόπα μροπούν να ενίαι σε τχίυεας θιέεσς κια να μροπετίε να τςι δαβαιάεστε χρωίς πλβημόρα. Ατυό γνίταει γαιτί ο απρώνθονις εκέγλφοας δνε δαεβζιάι γάμρμα γάμρμα κθάε λξηέ αλλά τνη λξηέ σνα σνύλοο.

kopanakinews.wordpress.com

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ...ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ...

Τη χειρότερη ημέρα διαπραγμάτευσής τους από το 1987 καταγράφουν τα χρηματιστήρια της Ασίας με τον δείκτη Νικκέι στο Τόκιο να υποχωρεί 10%. Απώλειες πάνω από 7% καταγράφουν και οι δείκτες στα Χρηματιστήρια του Χονγκ Κόνγκ και του Σίδνεϋ. Η κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι θα διοχετεύσει στην τραπεζική αγορά ποσό 26 δισεκατομμυρίων Ευρώ, για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ρευστότητας. Για πρώτη φορά από το 2003, ο Ντάου Τζόουνς βρέθηκε κάτω από τις 9 χιλιάδες μονάδες, κλείνοντας με πτώση 7,33%
πηγη:skai.gr

ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ....

Το ωράριο που προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών είναι : Δευτέρα, Τέταρτη, Σάββατο, το ωράριο λειτουργίας θα ξεκινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα, και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από τις 10:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ. Η έναρξή του νέου ωραρίου προτείνεται από την 1η Νοεμβρίου 2008.

Σύλληψη τριών υπαλλήλων της ΦΑΕΕ Αθηνών για χρηματισμό.....«Αντάλλαγμα» για μείωση προστίμου

Τρεις υπάλληλοι της ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών συνελήφθησαν την Πέμπτη γιατί ζήτησαν από επιχειρηματία 100.000 ευρώ προκειμένου να του μειώσουν πρόστιμο 2,5 εκατ. ευρώ που του είχε επιβληθεί ύστερα από φορολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε πρόσφατα στην επιχείρηση που διατηρεί στο Αιγάλεω.
Ο ένας εκ των συλληφθέντων παρέλαβε μετά από προκαθορισμένο ραντεβού το ποσό των 100.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Στα πλαίσια της προανάκρισης διαπιστώθηκε και η συμμετοχή των άλλων δύο στην αξιόποινη πράξη, γι’ αυτό και συνελήφθησαν.
Στην κατοχή των υπαλλήλων -δύο άνδρες και μία γυναίκα- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάρια καταθέσεων, αποδεικτικά μετοχών και χρηματικά ποσά, η προέλευση των οποίων ερευνάται. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
πηγη:in.gr
Related Posts with Thumbnails