Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Συνελήφθησαν 2 άτομα για τη φωτιά στο Άνω Σούλι Γραμματικού

Συνελήφθησαν σήμερα, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ο S.A., 27 ετών, αλλοδαπός και ο Ζ.Γ., 37 ετών, ημεδαπός, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 17/07/2010 και Ω/14:12, στο Άνω Σούλι Γραμματικού Αττικής, ενώ ήταν σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στο Μικροχώρι-Βαρνάβα Αττικής. Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας θα.. οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία ο πρώτος του εμπρησμού δασικής έκτασης από αμέλεια και ο δεύτερος με την κατηγορία υπόθαλψης εγκληματία και ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Μανιάκι

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 14:50 η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή με πουρνάρια στο Μανιάκι Γαργαλιάνων, στη Μεσσηνία.
Στο σημείο εξακολουθούν να βρίσκονται επτά οχήματα της Πυροσβεστικής με 20 άνδρες και.... τέσσερα αεροσκάφη τα οποία επιχειρούν να την κατασβήσουν.

zougla .gr

Άμεσα αναδασωτέες ανακηρύσσονται οι περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά στη Βορειανατολική Αττική

Άμεσα αναδασωτέες ανακηρύσσονται οι εκτάσεις που επλήγησαν από τη χθεσινή πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βορειανατολική Αττική δηλώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Στο πλαίσιο της σύνταξης και κύρωσης δασικών χαρτών, έχει ήδη αποτυπωθεί το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής -περίπου το 80%-, ενώ το υπόλοιπο 20% βρίσκεται σε στάδιο ανάθεσης. Σύντομα το έργο θα έχει ολοκληρωθεί, παραδίδοντας κυρωμένους δασικούς χάρτες που θα ... διασφαλίζουν την προστασία των καμένων εκτάσεων από κάθε αλλαγή χρήσης, όπως παράνομες καταπατήσεις και αυθαίρετες οικοδομές.
Στην επίσπευση της διαδικασίας κύρωσης των δασικών χαρτών όλης της χώρας, καταλυτικό ρόλο θα παίξει το σχετικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ «Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείο, Κύρωση Δασικών Χαρτών και άλλες διατάξεις», το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.
Related Posts with Thumbnails