Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

live από τη Nasa η πρόσδεση του Endeavour στο Διεθνή διαστημικό σταθμό

Όπως είδαμε στο troktiko στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε σε απευθείας σύνδεση την πρέσδεση του Endeavour στο διεθνή διαστημικό σταθμό κλικ ΕΔΩ


Europa League ...με Βαρελέγκα κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ


Με την Βαλερένγκα από τη Νορβηγία κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Το πρώτο ματς θα γίνει στη Νορβηγία στις 30 Ιουλίου και η ρεβάνς στις 6 Αυγούστου στην Τούμπα....


Στα 3 λεπτά το κιλό η εισφορα δακοκτονίας για τους ελαιοπαραγωγούς τη νέα καλιεργητική περίοδο...

Στα 3 λεπτά το κιλό ορίζεται με απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών η εισφορά των αγροτών ελαιοπαραγωγών για την εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας .
Αναλυτικά η απόφαση του υπουργείου αναφέρει
ΘΕΜΑ: «Γνωστοποίηση της τιμής ελαιολάδου ελαιοκομικού έτους 2009 - 2010,
για την εφαρμογή των διατάξεων της εισφοράς δακοκτονίας».
Με τις διατάξεις του δευτέρου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 2 του α.ν.112/1967, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 102 του ν. 1402/1983, η εισφορά δακοκτονίας ορίζεται σε ποσοστό 2% επί της αξίας λαδιού, που παράγεται και υπολογίζεται στη μικρότερη τιμή συγκέντρωσης (παρέμβασης) μεταξύ εκείνων που καθορίζονται για τις.... ποιότητες των βρώσιμων λαδιών κατά το χρόνο της παραγωγής, δηλαδή στην τιμή παρέμβασης για το κοινό Παρθένο Ελαιόλαδο οξύτητας 2 - 3,3%.
Με τις ίδιες διατάξεις η εισφορά δακοκτονίας στις πωλούμενες χονδρικά από τους παραγωγούς ή τους εντολοδόχους αυτών ελιές ορίζεται όπως και πριν σε ποσοστό 2% επί της τιμολογιακής αξίας πώλησής τους.
Όπως μας γνωστοποίησε το Υπουργείο Γεωργίας με το 294905/26-7-2006 έγγραφό του, η τιμή ενεργοποίησης της ιδιωτικής αποθεματοποίησης (πρώην παρέμβασης) της κατηγορίας Lampante (πρώην «παρθένου ελαιολάδου» ή «κοινού παρθένου») με ελεύθερη οξύτητα 2 βαθμών και για το ελαιοκομικό έτος 2009 - 2010 θα είναι 1,524 ευρώ/κιλό, η οποία θα λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό της εισφοράς δακοκτονίας του λαδιού.
Στο ανωτέρω ποσό αναλογεί εισφορά δακοκτονίας 1,524 Χ 2% = 0,030 ευρώ.
Αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο υπολογισμού κ.λ.π. της εισφοράς δακοκτονίας έχουν δοθεί με την εγκύκλιο Σ 4309/159/19/1-12-1983

ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ PRESSTIME





Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την ευρωβουλευτή Μαριλένα Κοππά για την χρήση του Lebaycid

Ερώτηση στην ευρωπαϊκή επιτροπή κατέθεσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά σχετικά με την έγκριση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην χρήση του φυτοφαρμάκου Lebaycid για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς την στιγμή που η χρήση του έχει απαγορευθεί σε Αμερική και Ευρώπη.
Στην ερώτηση της αναφέρει ...."Με βάση πληροφορίες καταναλωτικών οργανώσεων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ελλάδα, έχει εγκρίνει την χρήση του εξαιρετικά επικίνδυνου φυτοφαρμάκου Lebaycid για την καταπολέμηση του δάκου. Είναι γνωστό ότι η χρήση αυτού του φυτοφάρμακου απαγορεύεται στην ΕΕ και στην Αμερική λόγω του ότι είναι ένα πολύ επικίνδυνο δηλητήριο που θέτει σε κίνδυνο την ζωή των καταναλωτών.
Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
• αν είναι ενήμερη για το γεγονός αυτό ?
• αν η χρήση του φυτοφαρμάκου παραβιάζει την κοινοτική νομοθεσία και πιο συγκεκριμένα τον κανονισμό REACH
• αn προτίθεται να πάρει άμεσα μέτρα ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των ευρωπαίων καταναλωτών


Στην Ελλάδα για διακοπές Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Ποτ

Το πιο διάσημο ζευγάρι του Χόλυγουντ, η εκθαμβωτική Αντζελίνα Τζολί και ο γοητευτικότατος Μπραντ Πιτ επέλεξαν τη χώρα μας για να περάσουν ήρεμες καλοκαιρινές διακοπές.
Το ζευγάρι θα βρεθεί μαζί με τα παιδιά του στην Ελούντα της Κρήτης, όπου θα παραμείνει σε πολυτελές ξενοδοχείο της περιοχής! Τόσο για τον Μπραντ όσο και για την Αντζελίνα δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στη χώρα μας, αφού τόσο εκείνος έχει ξανάρθει κατά το παρελθόν μαζί με την πρώην συντροφό του Τζένιφερ Άνιστον, όσο και εκείνη έχει βρεθεί στη Σαντορίνη για τα γυρίσματα της ταινίας Tomb Rider.
Το ζευγάρι έχει ζητήσει .....στο ξενοδοχείο που θα φιλοξενηθεί να υπάρχει ιδιωτική πισίνα για τους ίδιους και για τα παιδιά τους, ιδιωτικός παιδότοπος αλλά και έμπειρη Αγγλίδα νταντά, η οποία θα βοηθά τη δική τους. Επιπλέον, έχουν ζητήσει να υπάρχουν δρακόντεια μέτρα όσον αφορά τους παπαράτσι

http://www.athensbars.gr/athens-bars/news/pitt-jolie-greece

Εύκολη κλήρωση για Ολυμπιακό Παναθηναϊκό στον προκριματικό γύρο του Champions League

Εύκολη αποστολή όπως όλα δείχνουν θα έχουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Ζρίνσκι-Σλόβαν Μπρατισλάβας , ενώ οι πράσινοι την Σπάρτα Πράγας. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν 28 και 29 Ιουλίου και οι επαναληπτικοί στις 4 και 5 Αυγούστου ....


Τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου οι αιτήσεις μονίμων εκπαιδευτικών...

Στο τέλος Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου προσδιορίζεται η περίοδος στην οποία θα κληθούν οι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν αιτήσεις για μόνιμο διορισμό , όπως αναφέρει δημοσίευμα του tanea.gr. Αυτό επισημαίνει ότι εκτιμούν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου. Ακόμη αναφέρει ότι ορατός είναι ο κίνδυνος για το ΥΠΕΠΘ να κάνει διορισμούς ακόμη στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς καθώς έχει καθυστερήσει η έκδοση των αποτελεσμάτων αρκετών κλάδων από το ΑΣΕΠ (κυρίως οι τεχνικές ειδικότητες αλλά και άλλες των γενικών μαθημάτων), ενώ δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οι οριστικοί πίνακες στις ειδικότητες των οποίων τα αποτελέσματα έχουν ανακοινωθεί αφού εκκρεμούν οι ενστάσεις.
Ενώ τονίζει ότι η πρώτη Εγκύκλιος του ΥΠΕΠΘ θα ... καλεί για μόνιμο διορισμό δασκάλους, φιλόλογους, μαθηματικούς φυσικούς, χημικούς, βιολόγους, Γεωλόγους, Φυσικής Αγωγής, Νομικών & Πολιτικών Επιστημών και Οικιακής Οικονομίας.
Κατά τη διαδικασία διορισμού των εκπαιδευτικών θα προηγηθούν οιεκπαιδευτικοί, οι οποίοι είχαν συμπληρώσει πραγματική υπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομισθίου τουλάχιστον τριάντα (30) μηνών μέχρι 30/6/2008, θα ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει κατά τις κείμενες διατάξεις πραγματική υπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομισθίου τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) μηνών μέχρι 30/6/2009 και επιτυχή συμμετοχή σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του κλάδου τους, θα ακολουθήσουν οι εγγεγραμμένοι στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών, σε ποσοστό 40% των κενών οργανικών θέσεων και τέλος οι εγγεγραμμένοι στον πίνακα διοριστέων του ΑΣΕΠ σε ποσοστό 60% των κενών οργανικών θέσεων.

Τραγικό δυστύχημα , δυο νεκροί από κατάρευση σκηνής για την συναυλία της Μαντόνα στη Μασσαλία...

Δύο είναι οι νεκροί από την κατάρρευση σκηνής που κατασκευαζόταν για συναυλία της Μαντόνα στη Μασσαλία αυτή την Κυριακή. Όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές, ένας από τους σοβαρά τραυματίες υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του.

Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες Πέμπτη, την ώρα που... οι τεχνικοί κατασκεύαζαν τη σκηνή. Τμήμα της οροφής κατέρρευσε, με αποτέλεσμα ένας Γάλλος τεχνίτης, 53 ετών, να βρει τραγικό θάνατο. Συντετριμμένη δήλωσε η Μαντόνα και ακύρωσε την εμφάνισή της στη γαλλική πόλη.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/17/1691440.htm

3 τα κρούσματα της Νέας Γρίπης Η1Ν1 στην Μεσσηνία ...

Αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέα γρίπης στην Μεσσηνία φτάνοντας συνολικά στα 3 , καθώς από τα τελευταία δείγματα που στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Παστέρ από άτομο που είχε εκδηλώσει τα συμπτώματα ένα ακόμη ήταν θετικό μετά και τα δύο που είχαν αρχικά διαγνωστεί ...


9 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία της Τζακάρτα ...

Δυο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν στην Τζακάρτα πρωτεύουσα της Ινδονησίας έξω από τα πολυτελή ξενοδοχεία Ritz-Carlton και Marriott. Από τις ισχυρές εκρήξεις σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό έχασαν την ζωή τους 9 άνθρωποι και άλλοι 50 τραυματίστηκαν Την ευθύνη ακόμη για την επίθεση δεν έχει αναλάβει καμία οργάνωση ενώ όπως μεταδόθηκε στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton το Σάββατο θα έφθανε η ομάδα της Manchester United για να δώσει φιλικό αγώνα ....


«Είναι η ταχύτερα μεταδιδόμενη πανδημία»... ο ιός της Νέας Γρίπης


Η πανδημία της νέας γρίπης είναι η ταχύτερα μεταδιδόμενη όλων των εποχών και έτσι, δεν έχει πλέον κανένα νόημα να μετράμε κάθε κρούσμα.
Σε αυτήν την αρνητική εκτίμηση προέβη απόψε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας(ΠΟΥ), που ζητά από τις κυβερνήσεις να αναφέρουν στο εξής μόνο τα πολύ σοβαρά κρούσματα της νέας γρίπης, τους θανάτους που προκαλούνται από το νέο ιό καθώς και τα ...κρούσματα που παρουσιάζουν ασυνήθιστη κλινική εικόνα.

«Η πανδημία γρίπης του 2009 έχει εξαπλωθεί διεθνώς με ταχύτητα που δεν έχει προηγούμενο. Κατά τις προηγούμενες πανδημίες, οι ιοί της γρίπης χρειάζονταν πάνω από έξι μήνες για να εξαπλωθούν τόσο, όσο εξαπλώθηκε η νέα γρίπη σε λιγότερο από έξι εβδομάδες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Αρκετοί ειδικοί από πολλές χώρες επισήμαναν τις τελευταίες μέρες πως είχε γίνει σχεδόν αδύνατο να είναι βέβαιοι για τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων που αναφέρουν οι ιατρικές αρχές και τα εργαστήρια, καθώς ο ιός μεταδίδεται πάρα πολύ γρήγορα.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=15&artid=4527026

Related Posts with Thumbnails