Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Εισαγγελική έρευνα για σχέση Μονής Βατοπεδίου-Marfin

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη σχέση της Μονής Βατοπεδίου με την Τράπεζα Malfin, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.
Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος, ο οποίος έλαβε εντολή να μελετήσει όλα τα στοιχεία, που αφορούν το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για την υπόθεση της Μονής.
Στο συγκεκριμένο πόρισμα αναφέρεται ότι... η Μονή Βατοπεδίου έλαβε δάνειο, ύψους 156,9 εκατ. ευρώ, χωρίς εγγυήσεις, από τη Malfin και μέρος του ποσού αυτού διέθεσε, μεταξύ άλλων, για την αγορά μετοχών του ΟΤΕ (το Σεπτέμβριο του 2007), την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG, καθώς και σε επενδύσεις σε εταιρίες του Ομίλου.

πηγη ΑΠΕ

Ανακοίνωση της Αστυνομίας για τα αποτελέσματα της βαλλιστικής από την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Ανακοινώνεται ότι από τις εργαστηριακές-συγκριτικές εξετάσεις που διενήργησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας σε (16) κάλυκες διαμετρήματος 9mm PARABELLUM, που βρέθηκαν στον τόπο της σημερινής ανθρωποκτονίας δημοσιογράφου στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη Αττικής, διαπιστώθηκε ότι έχουν πυροδοτηθεί από δύο όπλα, που έχουν χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».
Συγκεκριμένα:...

· Δεκατρείς έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στην ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα ΣΑΒΒΑ Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009.

· Τρεις έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο (διαφορετικό του προαναφερόμενου), το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στις παρακάτω ενέργειες:

? Ένοπλη επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού την 03-02-2009.

? Ένοπλη επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER» την 17-02-2009.

? Ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα ΣΑΒΒΑ Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009.


Επιπλέον ταυτίζονται με κάλυκα, που είχε βρεθεί επί του μνήματος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου την 04-02-2009.



Την προανάκριση για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου, ανέλαβε και διεξάγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Η ΣΕΧΤΑ Επαναστατών πίσω από τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Την τρομοκρατική οργάνωση ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ δείχνει η βαλλιστική εξέταση που έγινε στους κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Η εξέταση στα εργαστήρια της Αστυνομίας έδειξε ότι χρησιμοποιήθηκαν δύο όπλα από τους δολοφόνους , όπλα που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν από την τρομοκρατική οργάνωση ΣΕΧΤΑ Επαναστατών...

Οι ακατάλληλες ακτές κολύμβησης στη νομαρχία Αθηνών - Πειραιώς

Η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιανννακοπούλου υπέγραψε απόφαση για το χαρακτηρισμό ακαταλληλότητας ακτών κολύμβησης περιοχών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών- Πειραιώς».
Η απόφαση προβλέπει :....

Α. Απαγορεύεται η χρήση των θαλάσσιων νερών για κολύμβηση στις περιοχές της Νομ. Αυτ/σης Αθηνών- Πειραιώς, για τις οποίες δεν πληρούνται οι απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας για την ποιότητα των νερών κολύμβησης, όπως αυτές αναφέρονται ειδικότερα κατωτέρω:



1. Σε όλα τα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια και ναυπηγεία, διαλυτήρια πλοίων κ.λπ.

2. Σε όλη τη περιοχή από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι και το Πέραμα.

3. Σε όλη την περιοχή Σκαραμαγκά μέχρι και την παραλία Ασπροπύργου.

4. Στην παραλία Μεγάρων από προβλήτα έναντι ελικοδρομίου μέχρι την πλαζ Μεγάρων, καθώς και στο μικρό όρμο της προβλήτας έναντι του ελικοδρομίου και της παραλίας της Πάχης Μεγάρων

5. Στα Λιμάνια Σκαφάκι, Σταυρού της Ακτής Θεμιστοκλέους, στο λιμανάκι της Σχολής Δοκίμων και 100 μ. εκατέρωθεν του Κέντρου MIRAMARE

6. Στην περιοχή από Β. άκρο Μικρολίμανου μέχρι και τη ακτή Ξηροτάγαρου (όριο μαρίνας).

7. Σε ζώνη 50 μέτρων από κάθε πλευρά του στομίων εκβολής όλων των αγωγών ομβρίων.

8. Σε ζώνη 200 μέτρων από κάθε πλευρά των στομίων εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής σύμφωνα με τις νομαρχιακές αποφάσεις καθορισμού αποδέκτη, όπου τοποθετούνται τοπικές απαγορευτικές πινακίδες ή προτείνονται σχετικές σημάνσεις από τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

9. Στην περιοχή των Ναυπηγείων και λιμένος όρμου Λαυρίου μέχρι τη ΔΕΗ με εξαίρεση την περιοχή που αρχίζει από την ακτή Χέλμη και συνεχίζεται μέχρι την περιοχή Θωρικού( Ακτή Θεάτρου) .

10. Στην Ραφήνα σε όλο το μήκος της εξωτερικής πλευράς του προσήνεμου μώλου του λιμανιού.

11. Σε ζώνη 200 μέτρων από τα σημεία εκβολής των αγωγών των εγκαταστάσεων που βρίσκονται στις περιοχές Ν. Μάκρης και Μαραθώνα και ειδικότερα των κατασκηνώσεων ΘΑΛΑ, και των κατασκηνώσεων Αεροπορίας- ΘΑΑ .

12 . Στην περιοχή Ασωπού ποταμού 200 μ. εκατέρωθεν της εκβολής του.

Χωρίς δακτύλιο από σήμερα

Χωρίς δακτύλιο από σήμερα και μέχρι το τέλος καλοακιρού θα είναι το κέντρο της Αθήνας. Σε ισχύ θα ξαναμπεί από την 1η Σεπτεμβρίου....

Δολοφόνησαν το δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια

Δολοφονική επίθεση δέχθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας έξω από το σπίτι σήμερα τα ξημερώματα στις 5.26. Άγνωστοι έστησαν καρτέτι θανάτου στο δημοσιογράφο στην Ηλιούπολη έξω από το σπίτι του και κυριολεκτικά τον γάζωσαν με πυροβόλο όπλο ...
Related Posts with Thumbnails