Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Η επιστολή Καραμανλή στην προανακριτική για το Βατοπέδι

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Κύριε Πρόεδρε,

Απαντώντας στην επιστολή σας, υπενθυμίζω ότι στην υπόθεση Βατοπεδίου έχω αναφερθεί επανειλημμένα στο παρελθόν. Στις δημόσιες εκείνες τοποθετήσεις μου δεν έχω να προσθέσω οτιδήποτε. Τις συνοψίζω κατά συνέπεια στις ακόλουθες επισημάνσεις:

1. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και των παρόχθιων εκτάσεων είχε οριστικοποιηθεί από τις προ του Μαρτίου 2004 Κυβερνήσεις. Το Δημόσιο είχε αναγνωρίσει υπέρ της Μονής την... κυριότητα της εν λόγω περιοχής. Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις και τα αντίστοιχα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής είχαν σημειωθεί στα βιβλία μεταγραφών των οικείων Υποθηκοφυλακείων ήδη από το 2003.

2. Δεσμευόμενοι από τις αποφάσεις αυτές και λόγω του κοινωνικού προβλήματος που είχε δημιουργηθεί στους κατοίκους των γειτονικών περιοχών και της αξίωσης τους να αντιμετωπισθεί το πρόβλημά τους, αλλά και λόγω της έλλειψης των απαιτούμενων πόρων για τυχόν απαλλοτριώσεις, οι υπουργοί της Κυβέρνησης της ΝΔ, ο καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, υιοθέτησαν την καθ όλα νόμιμη διαδικασία των ανταλλαγών. Διαδικασία που άλλωστε είχε εφαρμοστεί συχνά στο παρελθόν.

3. Κατά τη διάρκεια των εργασιών των δύο συνεχόμενων εξεταστικών επιτροπών που συνεστήθησαν, της μακρόχρονης διερεύνησης της υπόθεσης και της εξέτασης μεγάλου αριθμού μαρτύρων ουδέν το επιλήψιμο προέκυψε. Δηλαδή, ούτε καν σκιά υποψίας περί ποινικών ευθυνών για τα πολιτικά πρόσωπα. Και αυτό παρά την εμφανή εμπάθεια και προκατάληψη που επιδείχθηκε από διάφορες πλευρές.

4. Δεν είμαι σε θέση να αξιολογήσω τις αποτιμήσεις της αξίας των ακινήτων και τις λοιπές διαδικαστικές πράξεις. Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι 4 εκθέσεις εκτιμήσεων που διενεργήθηκαν, δύο από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών και δύο από ξένους ανεξάρτητους οίκους, δεν εντόπισαν οτιδήποτε μεμπτό, επιλήψιμο ή ύποπτο, ούτε ζημιά του Δημοσίου. Και είναι επιεικώς περίεργο ότι η ύπαρξη των εκθέσεων αυτών αποσιωπήθηκε στη δεύτερη Εξεταστική Επιτροπή. Όπως επίσης και το γεγονός, ότι μόλις τώρα, ζητείται η διενέργεια επιπρόσθετων εκτιμήσεων.

5. Αφού άρχισε η δικαστική έρευνα και προκλήθηκε ο σχετικός θόρυβος η Κυβέρνηση αποφάσισε τότε αφενός την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και αφετέρου την ανάκληση των αποφάσεων περί κυριότητας των εν λόγω περιοχών ώστε να μην υπάρχει έστω και υπόνοια βλάβης του δημοσίου συμφέροντος. Προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκαν επίσης χωρίς παρέκκλιση και με αυστηρή τήρηση της νομιμότητας όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί.

6. Την πολιτική ευθύνη της ανέλαβα ευθέως σε ομιλία μου στη συνεδρίαση της Κ.Ο της ΝΔ της 16.12.2008. Φρονώ ότι είναι χρέος του εκάστοτε Πρωθυπουργού να αναλαμβάνει την αντικειμενική πολιτική ευθύνη για οτιδήποτε απασχολεί το δημόσιο βίο, έστω και αν πιστεύει ότι ούτε κατ’ ελάχιστον υφίστανται επιλήψιμες συμπεριφορές από πλευράς πολιτικών προσώπων.

Ανοίγει πάλι το Τρωκτικο .... troktiko ;

Όπως γράφει η Σεμίνα Διγενή στο site mediasoup σε λίγο θα πρέπει να περιμένουμε μια έκπληξη από το ΤΡωκτικο. Πιο συγκεκριμένα γράφει " Θυμάστε τι σας έλεγα, πριν από λίγο καιρό;
Θυμάστε που σας διαβεβαίωνα πως το Τρωκτικό, όχι μόνο ετοιμάζει πυρετωδώς
το site του Σωκράτη Γκιόλια, αλλά θα ξαναπεί μαχητικά ''φωνάΖΩ'';
Πολύ πολύ σύντομα, θα.. δείτε τι σημαίνει αυτό. Μετά από μία συνάντηση που θα έχω σε λίγο, θα σας ενημερώσω, μέσα από αυτήν εδώ την ανάρτηση, πότε και πού ακριβώς, θα ''ξαναβρεθούμε'' όλοι, μαζί του."
Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις ....

Στην Κυπαρισσία αύριο Τετάρτη ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος

Επίσκεψη στην πόλη της Κυπαρισσίας πραγματοποιεί αύριο το πρωί ΤΕΤΑΡΤΗ 29/9/2010 ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος.
Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτόπουλος, στις 10:00πμ θα επισκεφτεί την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας και στις 10:30πμ την ΕΑΣ Μεσσηνίας στην πόλη της Κυπαρισσίας. Αμέσως μετά θα επισκεφθεί το... Λιμεναρχείο, την Αστυνομική Διεύθυνση και την Πυροσβεστική υπηρεσία. Στις 12:00πμ θα επισκεφτεί την Δημοτική αρχή της πόλης για να ενημερωθεί για ζητήματα της περιοχής.

Το απόγευμα ο κ. Παναγιωτόπουλος θα περιοδεύσει στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Μεσσήνης και συγκεκριμένα:

6:30 μμ ΜΑΔΕΝΑ

7:00 μμ ΛΥΚΟΤΡΑΦΟ

7:30 μμ ΜΥΡΤΟΠΟΤΑΜΙΑ

7:45 μμ ΛΕΥΚΟΧΩΡΑ

8:15 μμ ΑΒΡΑΜΙΟ

8:45 μμ ΔΡΑΚΟΝΕΡΙ

9:00 μμ ΑΝΑΛΗΨΗ

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ο Γιάννης Μανώλης

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Μετά τη συνάντηση, που είχε, σήμερα το πρωί, με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ανακοινώνεται ότι ο Γραμματέας Συνδικαλισμού της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μανώλης (πρώην βουλευτής και Γραμματέας της ΓΣΕΕ) θα είναι... υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής, υπό τον κ. Βασίλη Κικίλια.

Τρία άτομα από τους Γαργαλιάνους συνελήφθησαν για κλοπές και διαρρήξεις στην Ηλεία

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 25-09-2010 τρεις (3) ημεδαποί άνδρες ηλικίας 43, 32 και 21 ετών για διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων σε διάφορες περιοχές του νομού Ηλείας.
Ειδικότερα, την 02:10 ώρα της 25-09-2010 στο Δ.Δ Βούναργο – Δ. Ιάρδανου Ηλείας, οι ανωτέρω συλληφθέντες διέρρηξαν τον ομφαλό θύρας του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου και αφού εισήλθαν σε αυτόν, αποχώρησαν χωρίς να αφαιρέσουν τίποτε. Ακολούθως επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε αυτ/το ιδιοκτησίας του τρίτου εκ των δραστών και διερχόμενοι από.... την περιοχή Δ.Δ Κατσαρού Δ.Ιάρδανου-Ηλείας οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό τη διαφυγή τους, πλην όμως στην περιοχή Δ.Δ Λασταιϊκων Δ. Πυργου, αναγκάστηκαν να ακινητοποιήσουν το όχημα. Κατά την ακινητοποίηση, οι δράστες συνελήφθησαν, ενώ εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, μία(1) αρμάθα με (24) κλειδιά, και μία(1) τσάντα που περιείχε χρυσά κοσμήματα και τιμαλφή.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τις νυχτερινές ώρες της 24/25-09-2010 , οι δράστες είχαν προβεί ενεργώντας από κοινού στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

· διέρρηξαν τον ομφαλό κεντρικής θύρας Ιερού Ναού Δ.Δ Αγίου Ηλία-Ηλείας αφαιρώντας εξ ολοκλήρου το συρτάρι του παγκαριού που περιείχε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ περίπου,

· αφαίρεσαν από ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε αυτ/το στο Κατσαρού Ηλείας μία κάρτα της Α.Τ.Ε.,

· στην ίδια περιοχή, διέρρηξαν την τάπα ασφάλισης ρεζερβουάρ καυσίμου Ι.Χ.Ε οχήματος, αφαιρώντας άγνωστη ποσότητα καυσίμου-βενζίνης.

Στην συνέχεια της προανάκρισης, ο τρίτος εκ των δραστών, ομολόγησε αβίαστα την πρόθεσή τους κατά την αναχώρησή τους από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας για την διάπραξη διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς της περιοχής με σκοπό τον προσπορισμό χρηματικών ποσών και τιμαλφών, ενώ εξιχνιάστηκαν άλλες εννέα (9) διαρρήξεις ιερών ναών που βρίσκονται σε περιοχές πλησίον του οδικού άξονα Καλαμάτας-Πύργου και τελέστηκαν κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πύργου, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου ερευνάται η συμμετοχή των ανωτέρω δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Τέλη κυκλοφορίας 2011 Αναλυτικός πίνακας

Από ΤΑ ΝΕΑ

Απαγόρευση του καπνίσματος και στα ΙΧ Αυτοκίνητα εξετάζει το υπουργείο

Την απαγόρευση του καπνίσματος και μέσα στα ΙΧ αυτοκίνητα φαίνεται ότι εξετάζει το υπουργείο Υγείας. ένα μέτρο που ήδη σε κάποιες χώρες εφαρμόζεται

Παράσταση διαμαρτυρίας της Λαϊκής Συσπείρωσης για την κατάργηση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τριφυλίας

Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Αριστείδη Δαμαλά υποψήφιο Αντιπερειφερειάρχη Μεσσηνίας και τον Σαράντο Κουκούμη υποψήφιο Δήμαρχο Τριφυλίας επισκέφτηκε την δ/νση Αγρ. Αν. –Τροφ. Τριφυλίας. Η αντιπροσωπεία συνομίλησε με τους εργαζόμενους και τους εξήγησε πως η πρόσφατη ανακοίνωση του σχεδίου των οργανισμών των περιφερειών ήρθε να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις μας πως ο Καλλικράτης καταργεί σε επίπεδο νομού υπηρεσίες που.... προσφέρουν υπηρεσίες στα φτωχά λαϊκά στρώματα, την ίδια στιγμή που δημιουργεί τα ΚΕΠ νέας γενιάς με μοναδική αρμοδιότητα τη διευκόλυνση των επιχειρηματιών.
Σ’ αυτή τη λογική της νέας δομής του κράτους που ευαγγελίζεται ο Καλλικράτης είναι ενταγμένη και η κατάργηση της διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τριφυλίας.
Στα πλαίσια των διαρθρωτικών αλλαγών που κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τα εξαπτέρυγα τους θεωρούν αναγκαίες, κρίσιμος κρίκος είναι το ξεκλήρισμα των φτωχών μικρομεσαίων αγροτών και η συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια με τη δημιουργία επιχειρηματιών –φάρμερ.
Σε μια τέτοια προοπτική η ύπαρξη της διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τριφυλίας που εξυπηρετεί τον μικρό παραγωγό που τόσο η κυβέρνηση όσο και οι υπέρμαχοι της διοικητικής μεταρρύθμισης, ανεξάρτητα από δηλώσεις για τα μάτια του κόσμου, επιδιώκουν να ξεκληρίσουν δεν έχει λόγο ύπαρξης αφού ο αγρότης επιχειρηματίας φάρμερ θα έχει τους δικούς του επιστημονικούς συμβούλους και δεν την χρειάζεται.
Η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί όχι μόνο να μην κλείσει η δ/νση Αγρ. Αν. –Τροφ. Τριφυλίας, αλλά και να αποκτήσει αρμοδιότητες που πραγματικά θα εξυπηρετούν το φτωχό αγρότη.
Η αντιπροσωπεία προχώρησε και σε μια συμβολική κίνηση καθώς ανάρτησε ένα πανό το οποίο ανέφερε «όχι στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς». Επίσης, η αντιπροσωπεία της Λαϊκής συσπείρωσης εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της Διεύθυνσης ξεκαθαρίζοντας ότι θα βρίσκονται στο πλευρό τους σε τυχόν αρνητικές εξελίξεις σε σχέση με τις εργασιακές τους σχέσεις.
Related Posts with Thumbnails