Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ασφαλιστικά Μέτρα από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για τα απορρίμματα στην περιοχή της Καλαμάτας

Η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου αναφέρει" Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, υπακούοντας στο θεσμικό του ρόλο και με αίσθημα ευθύνης έναντι των μελών του και της κοινωνίας της Καλαμάτας, προχώρησε στην άσκηση ασφαλιστικών μέτρων για το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων στην περιοχή.
Την προσφυγή στη δικαιοσύνη υπαγόρευσε πρώτα και πάνω απ’ όλα η προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά και οι κραυγές αγωνίας των επιχειρηματιών μελών του οι οποίοι, εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, βλέπουν ακόμη μια τουριστική περίοδο να πηγαίνει χαμένη υπό αυτή τη νέα απειλή....

Η ενέργεια του Επιμελητηρίου δεν υποκρύπτει καμία πρόθεση καταλογισμού ευθυνών ούτε συνιστά κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά αντίθετα δηλώνει την επιθυμία του να εξευρεθεί ΑΜΕΣΑ σωστή λύση του προβλήματος, κάτι που δεν μπορεί να γίνει υπό συνθήκες πίεσης.

Έχοντας υπόψη τη δέσμευση του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παν. Νίκα, το Επιμελητήριο κατέθεσε το αίτημά του συνοδευόμενο από ρεαλιστικές προτάσεις και ευελπιστεί ότι η αιτούμενη μικρή παράταση θα επιτρέψει να γίνουν με ταχείς ρυθμούς οι απαραίτητες ενέργειες εξεύρεσης κατάλληλου χώρου συγκέντρωσης και επεξεργασίας απορριμμάτων και θα αποφευχθούν τα χειρότερα για την περιοχή της Καλαμάτας και τους κατοίκους της.

Συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο ζητά:

1. Να επιτραπεί η εναπόθεση των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας στη θέση Μαραθόλακκα μέχρι 31.12.2010, προκειμένου να αποφευχθεί η λήψη βιαστικών μέτρων και η επιλογή πρόχειρης λύσης, που δεν έχει μελετηθεί και ενδέχεται να συνεπάγεται σοβαρό περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος.
2. Ο Δήμος Καλαμάτας να προκηρύξει άμεσα διαγωνισμό για την εναλλακτική εξεύρεση χώρου συγκέντρωσης και επεξεργασίας απορριμμάτων, ώστε η λύση, που θα επιλεγεί να λάβει τις κατά νόμον εγκρίσεις. Η θέση θα πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων του Καλλικρατικού Δήμου Καλαμάτας και να συνεπάγεται το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Τα πορίσματα της μελέτης να τεθούν υπό την κρίση διεπιστημονικής επιτροπής ειδικών, την οποία θα συστήσει ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τη βέλτιστη λύση και να γίνει Διαβούλευση με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και της κοινωνίας των πολιτών.
3. Ο Δήμος Καλαμάτας να αναθέσει με τις νόμιμες διαδικασίες μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την εναπόθεση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα, καθώς και αποκατάστασης των επιπτώσεων αυτών.
4. Ο Δήμος Καλαμάτας να εγγράψει στον Π/Υ του πίστωση πεντακοσίων χιλιάδων (500.000)€, για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην περιοχή Μαραθόλακκας κατά τα ανωτέρω. Οι εργασίες αποκατάστασης, που θα ξεκινήσουν από τις αρχές του 2011, δεν θα πρέπει να υπερβούν χρονικά τα δύο (2) έτη.
5. Ο Δήμος Καλαμάτας να αναλάβει την ευθύνη για την ασφαλή λειτουργία και προστασία του χώρου της Μαραθόλακκας, κατά το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο θα συνεχίσει να τον χρησιμοποιεί για την εναπόθεση των απορριμμάτων του και σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου.

Η νέα διοίκηση στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά


Πρόεδρος: Ρήγας Απόστολος
Αντιπρόεδρος: Διάφας Βασίλειος
Γραμματέας: Αναστασίου Ελένη
Ταμίας: Κουμανιώτη Κωνσταντίνα
Έφορος: Μίσσας Κωνσταντίνος
Μέλος: Δέτσης Ιωάννης
Μέλος: Χήτας Ξενοφώντας

Αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99 του Ν. 3588/2007 κατέθεσε η Ατλάντικ

Η Ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει "Η εταιρεία ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι κατέθεσε αίτημα υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, η οποία πρόκειται να εκδικαστεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η ενέργεια αυτή κρίνεται απαραίτητη για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της εταιρείας και της ευόδωσης των προσπαθειών που καταβάλλονται ώστε να συνεχιστεί αδιάλειπτα η λειτουργία της με στόχο τη... μείωση του κόστους και την εξοικονόμηση ρευστότητας ώστε να υλοποιηθεί το αναπτυξιακό της πρόγραμμα."

Πολιτιστικές εκδηλώσεις 2010 στην Βάλτα Μεσσηνίας

Πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι στο χωριό.
Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 25 Ιουλίου στις 8:30μμ με τη γιορτή μαγειρικής, όπου οι γυναίκες του χωριού - και όσοι άνδρες επιθυμούν - θα παρουσιάσουν διάφορα φαγητά και γλυκά που θα έχουν μαγειρέψει, με βάση τη σταφίδα και το ελαιόλαδο. Η παρουσίαση θα γίνει σε έναν μπουφέ στην πλατεία του χωριού, όπου ο κόσμος θα μπορεί να τα γευτεί. Προσκεκλημένος στην γιορτή θα είναι ένας επαγγελματίας μάγειρας ο οποίος θα δοκιμάσει και θα... βραβεύσει τα καλύτερα φαγητά και γλυκά.
Στη συνέχεια στις 10:30μμ θα ακολουθήσει το χορευτικό του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιανων με παραδοσιακούς χορούς.

Την Δευτέρα 26 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής, θα γίνει λειτουργία στο ομώνυμο εξωκλήσι που βρίσκεται πριν από την Βάλτα στη θέση Δίδυμα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα ακολουθήσει εσπερινός στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και περιφορά της εικόνας στους δρόμους του χωριού.

Την Τρίτη 27 Ιουλίου η Βάλτα πανηγυρίζει τον πολιούχο της Άγιο Παντελεήμονα, με πρωινή λειτουργία στην εκκλησία του χωριού. Το βράδυ στις 9:30 θα ακολουθήσει λαϊκό πανηγύρι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάλτας στο σχολείο του χωριού με την ορχήστρα του Γιάννη Καλογερόπουλου.

Και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο Πολιτιστικός σύλλογος Βάλτας θα διοργανώσει μεγάλο λαϊκό πανηγύρι στο δάσος της Ευαγγελίστριας, το βράδυ της παραμονής 22 Αυγούστου, αμέσως μετά το τέλος του εσπερινού που θα αρχίσει στις 7:00μμ, με τη συμμετοχή της ορχήστρας του Γιάννη Καλογερόπουλου. Θα σερβίρεται κρύα μπύρα και η παραδοσιακή ''γουρνοπούλα'' σε ένα περιβάλλον μοναδικής ομορφιάς που αξίζει να επισκεφθείτε.
Πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης εδώ

http://valta-trifilias.blogspot.com/

Υπέγραψε για 2 χρόνια ο Ρόμενταλ στον Ολυμπιακό

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει :«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Ντένις Ρόμενταλ. Ο Δανός ποδοσφαιριστής επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία του συλλόγου και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, διετούς διάρκειας»

Βαθμολόγιες Επαναληπτικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων Πανελλήνιες 2010

Από το Γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι βαθμολογίες των υποψηφίων που συμμετείχαν στις επαναληπτικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα βρίσκονται στα σχολεία την Πέμπτη 15/07/2010.

Παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους από την Τετάρτη 14-7-10 μετά τις 14.00 στο διαδίκτυο στη Δ/νση του http://www.ypepth.gr/efarmoges/epanal_vathm.php πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τα τέσσερα πρώτα αρχικά των ονομαστικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο) με κεφαλαία.

Πρόγραμμα Θερινού Σινεμά - Κινηματογράφου στα Φιλιατρά

16 με 18 Ιουλίου
ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ (SHUTTERISLAND) Του Μάρτιν Σκορτσέζε,
με τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μαρκ Ράφαλο, Μπεν Κίν-
γκσλεϊ, Εμιλι Μόρτιμερ, Μισέλ Γουίλιαμς, Μαξ Φον Σίντοφ, Τζάκι Ερλ Χάλεϊ. Διάρκεια 139’.

23 με 26 Ιουλίου
SOUL KITCHEN Κωμωδία του Φατίχ Ακίν
με τους Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ, Μπίρολ Ουνέλ, Ανταμ Μπουσδούκος. Διάρκεια 99’

30 Ιουλίου με 2 Αυγούστου...
ΝΗΣΟΣ
Του Χρήστου Δήμα
με τους ΕλένηΚαστάνη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Τάνια Τρύπη, Δημήτρη Τζουμάκη, Κώστα Βουτσά.
Διάρκεια 97’.

6 με 9 Αυγούστου
ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ
Του Παντελή Βούλγαρη
με τους Χρήστο Καρτέρη, Γιώργο Αγγέλκο, Βαγγέλη Μουρίκη, Γιώργο Συμεωνίδη, Βικτόρια
Χαραλαμπίδου, Κώστα Κλεφτογιάννη, Ιούλιο Τζιάτα, Αννα Παρτσάνη και Θανάση Βέγγο.
Διάρκεια 124’.

13 εως 16 Αυγούστου
ΑΟΡΑΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Του Ρομάν Πολάνσκι
με τους Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Πιρς Μπρόσναν, Κιμ Κατράλ, Ολίβια Ουίλιαμς, Τομ
Ουίλκινσον, Τίμοθι Χάτον.
Διάρκεια 128’.


20 με 23 Αυγούστου
ΥΠΟΨΙΑ
Του Ατόμ Εγκογιάν
με τους Λίαμ
Νίσον, Αμάντα Σίφριντ, Τζούλιαν Μουρ.
Διάρκεια 96’.

27 με 30 Αυγούστου
ΕΝΝΕΑ
Του Ρομπ Μάρσαλ
με τους Ντάνιελ
Ντέι Λιούις, Μαριόν Κοτιγιάρ, Πηνελόπη
Κρουζ, Τζούντι Ντεντζ, Νικόλ Κίντμαν, Κέιτ Χάντσον, Σοφία Λόρεν.
Διάρκεια 110’.

3 με 6 Σεπτεμβρίου
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΑΡΕΕΣ
Του Τζέιμς Μάνγκολντ
με τους Τομ Κρουζ, Κάμερον Ντίαζ.
Διάρκεια 110’.

Οι προβολές ξεκινούν στις 9.45 μ.μ.

Την Κυριακή 18 Ιουλίου περπάτημα στη Νέδα

Για ακόμη μια χρονιά διοργανωνεται και φέτος το περπάτημα στη Νέδα , το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Ελλάδας , το οποίο απλώνει την ομορφιά του στα όρια των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας. Το περπάτημα διοργανώνεται από το δήμο Αυλώνας και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής.
Η έναρξη της πεζοπορίας θα γίνει στις 10 ώρα το πρωί με σημείο συγκέντρωσης το γήπεδο στο χωριό Αυλώνα , από εκεί οι περιπατητές θα μεταφερθούν σε ένα από τα γεφύρια του ποταμού στα όρια των δύο νομών (Γεφύρι Αρχαίας Φιγαλίας)πάνω απο το χωριό Πλατάνια όπου θα ξεκινήσει και η πεζοπορία με κατέυθυνση τους... πανέμορφους καταρράκτες. Αφού τους περάσουν όπως και το "Στόμιο" θα ανέβουν και πάλι στην πλατεία της Αυλώνας όπου το βράδυ θα υπάρχει μουσική βραδιά.
Τηλ. επικοινωνίας 2761051191, 2721090680, 6977191331, 6977975535

Συστάσεις προς τους πολίτες λόγω δυσμενών για τη ρύπανση μετεωρολογικών συνθηκών

Επειδή, με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, θα επικρατήσουν δυσμενείς για τη ρύπανση μετεωρολογικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες για σήμερα το απόγευμα (14/7) αλλά και για αύριο (15/7), με αποτέλεσμα να ευνοείται η συσσώρευση ρύπων (κυρίως όζοντος), συστήνονται προς τους πολίτες τα παρακάτω:....

· Η μείωση της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και η χρησιμοποίηση των Μ.Μ.Μ.

· Η αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.

· Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται μετά τη δύση του ήλιου και να αποφεύγεται η υπερπλήρωση των δεξαμενών καυσίμων των οχημάτων.

· Η κατά το δυνατόν αποφυγή λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λπ.) καθώς και χρήσης χρωμάτων που περιέχουν οργανικούς διαλύτες.

Μίνι Καυσωνας από σήμερα .....

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει μέχρι και τους 39 βαθμούς Κελσίου. Σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να διατηρηθούν οι θερμοκρασίες και το επόμενο διήμερο. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην Αθήνα αλλά και στην νότια Ελλάδα , όμως γενικά σε όλη την χώρα ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο.
Καλοκαίρι είναι τι να κάνουμε ;;;; Ευκαιρία και για μπανάκια ....

Από το ροζ βίντεο στο live sex η Μαριάννα Ντούβλη !!!

Η Μαριάννα Ντούβλη μετά το ροζ DVD, πρωταγωνιστεί τώρα και στη σκηνή ενός sex theater! Την προηγούμενη Παρασκευή η πληθωρική ξανθιά υποδύθηκε έναν ρόλο πιο καυτό κι από εκείνον που έπαιζε στο διαβόητο «Sex in the City of Athens». Εμφανίστηκε σε live κλαμπ στη Μεταμόρφωση ως μια γυναίκα που... έβγαλε βόλτα (με ιμάντες, μαστίγια και ερωτικά αξεσουάρ) μια «αγέλη» από άντρες και γυναίκες «ερωτικούς σκλάβους», οι οποίοι εκπλήρωσαν κάθε φαντασίωσή της on stage! πηγή:Espresso

«Τούρκος» με απόφαση της UNESCO ο Καραγκιόζης

Την τουρκική υπηκοότητα έδωσε η UNESCO στον Καραγκιόζη, επικυρώνοντας σχετική απόφαση που είχε ληφθεί πέρυσι από μία υποεπιτροπή της, η οποία απαρτιζόταν από εκπροσώπους έξι χωρών: της Τουρκίας, της Εσθονίας, του Μεξικού, της Βόρειας Κορέας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κένυας.
Η υποεπιτροπή είχε συνεδριάσει στο Αμπου Ντάμπι και είχε αποδεχθεί την εισήγηση που συνέταξε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, βάσει της.... οποίας τόσο ο Καραγκιόζης όσο και ο Χατζηαβάτης είναι Τούρκοι.
Σύμφωνα με το Βήμα, η απόφαση επικυρώθηκε και από την αρμόδια επιτροπή της UΝΕSCΟ, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση της Ελλάδος, παρά μόνο μία επιφύλαξη που διατύπωσε η διευθύντρια του Νεότερου Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού κυρία Τέτη Χατζηνικολάου, ότι ο Καραγκιόζης αποτελεί άυλη φιγούρα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει τα υπουργεία Εξωτερικών και Πολιτισμού. Ήδη, ο Π. Γερουλάνος ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες λεπτομερή ενημέρωση, ενώ ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην UΝΕSCΟ Γ. Αναστόπουλος δήλωσε ότι είχε συστήσει εδώ και καιρό στο υπουργείο Πολιτισμού να δηλώσει στην UΝΕSCΟ ότι ο Καραγκιόζης αποτελεί τμήμα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι η μοναδική περίπτωση να συμπεριληφθούν και οι πολιτιστικές ενστάσεις της Ελλάδας όσον αφορά τον Καραγκιόζη είναι να υπάρξει ένα είδος συμφωνίας με την Τουρκία.
πηγη:in.gr
Related Posts with Thumbnails