Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Ο Νικόλας Πατέρας νέος πρόερος της Super League

Ο Νικόλας Πατέρας εκλέχτηκε πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ μετά από τις σημερινές εκλογες .Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού πήρε εννέα ψήφους έναντι έξι που πήρε ο Απόστολος Παπουτσάκης ενώ λευκό ψήφισαν Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης


Θετικός στη νέα γρίπη ο Τοροσίδης


Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Βασίλης Τοροσίδης στο πλαίσιο της εξέτασης, στην οποία υποβλήθηκε, βρέθηκε θετικός στη νέα γρίπη (H1N1). Ο ποδοσφαιριστής υπολογίζεται ότι θα απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της ομάδας μας για διάστημα περίπου μιας εβδομάδας. Αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός


Τι αλλάζει στο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο

Κατατέθηκε χθες, στη Βουλή, από τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γ. Ραγκούση, το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο και την καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ
Σύμφωνα με τις κυριότερες αλλαγές που επέρχονται στο προσχέδιο που δόθηκε πριν από λίγο καιρό στη δημοσιότητα και μετά τις προτάσεις - σχόλια που υποβλήθηκαν από φορείς και ενδιαφερόμενους κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης (170.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών): ...

- Παρατείνονται οι συμβάσεις έργου έως 30 Απριλίου 2010 για τις υπηρεσίες, στις οποίες οι συμβασιούχοι έργου αποτελούν ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του προσωπικού τους.

Ειδικά για δήμους και νομαρχίες, θα μπορούν να συνάπτονται συμβάσεις έργου μέχρι το τέλος του 2011, ακόμη κι αν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις, ύστερα από έγκριση του ΑΣΕΠ, προκειμένου να μην υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους (π.χ. στον τομέα της καθαριότητας).

- Διατηρείται η συνάφεια στους μεταπτυχιακούς τίτλους, μέχρις ότου καταρτιστεί νέος νόμος το επόμενο έτος (2010).

Θα προσμετράται και ο δεύτερος τίτλος μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών σε ποσοστό 30%, σε σχέση με τα μόρια του πρώτου τίτλου.

Στις περιπτώσεις που υπάρχει διδακτορικό σε συναφές αντικείμενο, ο υποψήφιος θα λαμβάνει 400 μόρια, ενώ, όπου δεν υπάρχει συνάφεια, 200 μόρια. Για το μεταπτυχιακό με συναφές αντικείμενο, 200 μόρια και χωρίς συναφές αντικείμενο 100 μόρια.

- Θα μοριοδοτούνται τα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών με 50 μονάδες ανά τέκνο.

- Η συνέντευξη θα επιτρέπεται μόνο για θέσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια ζωής ανθρώπων (π.χ. ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας), μεταξύ των επιτυχόντων, προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα των ατόμων αυτών. Η απόφαση θα λαμβάνεται από το ΑΣΕΠ.

- Η εμπειρία θα υπολογίζεται με 7 μονάδες ανά μήνα (για 60 μήνες 420 μονάδες).

- Θα παραμείνει ο συντελεστής 3 για το τεστ δεξιοτήτων.

- Ενστάσεις εναντίον της διαδικασίας πρόσληψης στο Λιμενικό, την Πυροσβεστική και τους ειδικούς φρουρούς, θα εξετάζονται από το ΑΣΕΠ.

Θεσπίζεται αναδρομικά δυνατότητα ενστάσεων στη δημοτική αστυνομία, μέσω ΑΣΕΠ.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται άρθρο για τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την κατάρτιση του πρώτου Κώδικα Προσλήψεων, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Ραγκούσης, αναμένεται να είναι έτοιμος εντός του 2010.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1750068


Related Posts with Thumbnails