Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Δυστύχημα με ένα νεκρό και 18 τραυματίες στο Αγ. Όρος

Δυστύχημα με ένα νεκρό και δεκαοκτώ τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, σημειώθηκε στην περιοχή του Αγίου Όρους.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε όταν αποκολλήθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και ανετράπη, η καρότσα οχήματος που μετέφερε είκοσι πέντε προσκυνητές από τον αρσανά της Ιεράς Μονής του Αγίου Παύλου προς το Μοναστήρι.
Από την πτώση, τη ζωή του έχασε ένας 46χρονος, ενώ... δύο άτομα, ένας 71χρονος υπήκοος Κύπρου και ένας 28χρονος υπήκοος Συρίας, τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν, με ελικόπτερο σούπερ-πούμα, για την παροχή πρώτων βοηθειών, στη Θεσσαλονίκη. Δεκαέξι άτομα που τραυματίστηκαν ελαφρά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου.
Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Όρους.

πηγη: naftemporiki.gr (ΑΠΕ - ΜΠΕ)


Από τις 25 Αυγούστου οι αιτήσεις από τους πυρόπληκτους - Ζημιές σε περίπου 150 σπίτια

Την καταγραφή των ζημιών σε κτίσματα ξεκίνησαν τα αρμόδια συνεργεία του ΥΠΕΧΩΔΕ, σε συνεργασία με την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και τους δήμους των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.
Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, ζημιές έχουν υποστεί περίπου 150 σπίτια
Από την Τρίτη, τριάντα επιτροπές μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ θα ξεκινήσουν την συστηματική και πλήρη καταγραφή των ζημιών στα κτίσματα των οικισμών που... επλήγησαν από τις πυρκαγιές, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας.

Παράλληλα, η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, οι ιδιοκτήτες των οποίων τα κτίρια υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά και έπληξε τους δήμους Μαραθώνα, Αγ. Στεφάνου, Διονύσου, Παλλήνης, Ν. Μάκρης, Γέρακα, Ανοιξης, Δροσιάς και τις Κοινότητες Γραμματικού, Βαρνάβα, Ροδόπολης, Σταμάτας, Πικερμίου, Καπανδριτίου, Ανθούσας μπορούν από τις 25 Αυγούστου να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις στους ΟΤΑ της περιοχής τους προκειμένου να διενεργηθεί αυτοψία, όπως προβλέπει η νομοθεσία, από την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ) του ΥΠΕΧΩΔΕ για να χορηγηθεί η συνδρομή στεγαστικής αποκατάστασης.

Στις περιπτώσεις που τα κτίρια έχουν καταστεί μη κατοικήσιμα λόγω των βλαβών από την πυρκαγιά ο αντίστοιχος Δήμος ή η Κοινότητα θα χορηγεί βεβαίωση στους ενδιαφερόμενους για την φιλοξενία τους σε εγκαταστάσεις που έχουν τεθεί στην διάθεση της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής.

Στάχτη 313 χιλιάδες στρέμματα

Το Ευρωπαϊκό Πληροφοριακό Σύστημα για τις Δασικές Πυρκαγιές υπολογίζει σε 313.680 τα στρέμματα δασικής γης, που κάηκαν το τελευταίο τριήμερο στη χώρα.

Ο ευρωπαϊκός δορυφόρος, που αποτιμά συνεχώς τις εκτάσεις καμένης γης στα ευρωπαϊκά κράτη, εκτιμά ότι στο διάστημα 22-24 Αυγούστου στην Ελλάδα κάηκαν 212.710 στρ. στο δήμο Μαραθώνα, 54.740 στρ. στο δήμο Καρύστου (Εύβοια), 23.970 στρ. στο δήμο Πλαταιών (Εύβοια), 14.100 στρ. δήμο Ελατίων (Ζάκυνθος), 5.050 στρ. δήμο Χαιρωνείας (Βοιωτία) και 1.110 στρ. στο δήμο Σκύρου (Εύβοια).

Συνολικά, το καλοκαίρι έως σήμερα, ο ευρωπαϊκός δορυφόρος εκτιμά ότι στην Αττική έχουν καεί 235.490 στρ. μεταξύ των οποίων 212.710 στρ. στο δήμο Μαραθώνα (22-24 Αυγούστου), 14.890 στρ. στο δήμο Μαγούλας (20-21 Αυγούστου), 1.570 στρ. στο δήμο Φυλής (28-29 Ιουλίου) και 6.330 στρ. στο δήμο Γλυφάδας (16-17 Ιουνίου).

πηγη: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ


12ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ

Δήμος Εχεδώρου Θεσσαλονίκης, 26 έως 30 Αυγούστου 2009
Το φετινό ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ συνεχίζει την πορεία του με την ίδια αρχή που το καθιέρωσε όλα αυτά τα χρόνια, τη συνεργασία των νέων ανθρώπων από όλον τον κόσμο, με αφορμή τη μουσική.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 5 χώρες και τιμούν με τη συμμετοχή τους 600 μουσικοί :....
· Big Band Grosuplje, SLOVENIA
· Ορχήστρα πνευστών "MOR", ΟΥΓΓΑΡΙΑ
· Ορχήστρα Νέων Σίνδου, ΕΛΛΑΔΑ
· Ορχήστρα πνευστών ¨ Dimitar Metcev ¨ Βέλιγκραντ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
· Μπάντα Πολεμικού Ναυτικού, ΕΛΛΑΔΑ
· Ορχήστρα Πνευστών "Goleniow", ΠΟΛΩΝΙΑ
· Ορχήστρα Magic Brass ( Λαμία ) ΕΛΛΑΔΑ
· Φιλαρμονική Δήμου Βέροιας, ΕΛΛΑΔΑ
· Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμων Καλαμαριάς - Αμπελοκήπων, ΕΛΛΑΔΑ
· Ορχήστρα νέων Δήμου Δίου, ΕΛΛΑΔΑ
· Ορχήστρα Αρχιμουσικών


Ανωνυμία: Διατήρηση - Κατάργηση. Μήπως είναι ψευτοδίλημμα;

Ας δούμε ποιοί, εσωτερικοί ή εξωτερικοί, προσωπικοί ή μη, λόγοι ωθούν έναν ήσυχο ή ανήσυχο, βολεμένο ή ανυπότακτο, πολιτικοποιημένο ή κομματικοποιημένο πολίτη, να επιχειρήσει να κάνει ρεπορτάζ, να αρθρογραφεί, να χρονογραφεί, να καταγγέλλει, να πολιτικολογεί, να σαχλαμαρίζει σχολιάζοντας ανούσια γεγονότα. Τι τον ωθεί δηλαδή να γίνει BLOGGER. Τί κίνητρα έχει αυτός ο περίεργος τύπος που απασχολεί έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα διάφορους παράγοντες και προσωπικότητες(;) και των τεσσάρων εξουσιών του πολιτεύματός μας;
Πριν όμως ας επιχειρήσουμε να τους ορίσουμε, για να είμαστε σίγουροι ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Μπόγκερς (τουλάχιστον με αναφορά στο μέσον που κατέχουν) θεωρούνται:..
Όλοι οι μεμονωμένοι ΕΕΕ ( Ελεύθεροι Εραστές της Ενημέρωσης) που διατηρούν, ενημερώνοντας, ένα ιστολόγιο (blog, wordpress, ή ... ή και site), αλλά και οι ομάδες μπλόγκερς που διατηρούν ένα ή περισσότερα ιστολόγια με παρόμοια δομή και λειτουργία.
Επιδίωξή τους, η δημοσιοποίηση γνώσεων και η εξωτερίκευση απόψεων( επιστημονικών, πολιτικών). Η ανάγκη τους να επικοινωνήσουν με συγκεκριμένο (ή όχι) ακροατήριο (κύρια με διαδραστική μορφή) προκαλείται από την έλξη τους (χρόνια ή πρόσφατη, λανθάνουσα ή μη) για το μικρόβιο της δημοσιογραφίας. Η ενασχόλησή τους με τα κοινά αποσκοπεί στην κριτική πολιτικών πρακτικών και στην διατύπωση παραμβάσεων (θέσεων και προτάσεων).
Αν τώρα εξαιρέσουμε μια ελάχιστη μειοψηφία (μπορεί και όχι) ιστολογίων που ασχολούνται με πολύ ενδιαφέροντα (όπως έρωτας, αγάπη, ανθρώπινες σχέσεις, επιστήμη, τεχνολογία, γεωπονία, κλπ) πλην όμως ανώδυνα θέματα, όλες οι παραπάνω κατηγορίες ΕΕΕ αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο - όχι μόνο δυνητικά - να διωχθούν από ισχυρά κέντρα (ομάδες, επιχειρηματίες, κόμματα, πολιτικά πρόσωπα κλπ) όταν τα τελευταία θεωρήσουν πως πλήττονται από αναρτήσεις τους (δικαίως ή αδίκως). Οι διώξεις θα μπορούσαν να πάρουν διάφορες μορφές. Με επακόλουθο να αδυνατίσει ο ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν στην Ελληνική σκηνή οι ΕΕΕ.
Το αποτέλεσμα θα είναι πολλοί μπλόγκερς να κλείσουν τα ιστολόγιά τους και οι υπόλοιποι - συνετισθέντες - να υιοθετήσουν το savoir vivre της κυρίαρχης τάξης.
Αν κάποιος δεχθεί ως πιθανές τις παραπάνω σκέψεις, τότε ενδεχόμενα θα πρέπει να παραδεχθεί ότι η διατήρηση της ανωνυμίας των ιστολόγων είναι ένας από τους όρους που μπορεί να απομακρύνει τον κίνδυνο συρρίκνωσης του αριθμού αλλά και της κοινωνικής δυναμικής τους.
Άρα θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως η ανωνυμία ή ψευδωνυμία εκτός από πρωτεύων λόγος της τεράστιας αύξησης των ιστολογίων είναι ίσως και βασικός λόγος για την διατήρησή τους.
Φυσικά από πουθενά δεν προκύπτει πως η ανωνυμία είναι αντίθετη λέξη με τον πολιτισμό και την ευπρέπεια. Ούτε ότι είναι συνώνυμη με την χυδαιολογία, το υβρεολόγιο, τη συκοφάντηση ή και τον εκβιασμό.
Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε εκμυστήρευση φίλου, ότι "έφτιαξε ανώνυμο blog για να τα χώνει" ενώ κατείχε επώνυμο ιστολόγιο που θα μπορούσε να εκθέτει τις όποιες απόψεις του.
ΔΕΝ ΙΣΤΟΛΟΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΑΣΣΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΜΕ.
Νομίζω ότι βασικός λόγος που βρισκόμαστε σ' αυτόν το χώρο είναι η αγωνία μας να καλυτερεύσουμε την κοινωνία μας.
Και αφού οποιαδήποτε πράξη μας αναδίδει την παιδεία μας - όποια έχουμε - , και αυτό είναι κάτι που εισπράττεται, καταγράφεται και μας επιστρέφεται πιθανώς βελτιωμένο από τον διαδικτυακό περίγυρό μας, πιστεύω ότι δεν βοηθάμε στη βελτίωση της παιδείας μας ούτε με την κατάργηση ούτε με την διατήρηση της ανωνυμίας των ιστολογίων.
Αυτό ίσως που θα μπορούσαμε, σε πρώτη φάση να κάνουμε, είναι να ξεκινήσουμε να βρούμε έναν πραγματικό κώδικα επικοινωνίας, δημιουργία μιας πρωτόλειας και χαλαρής μορφής ενοποίησης αρχών. Που θα μας οδηγούσε στην εξεύρεση απαντήσεων και στάσεων απέναντι στα ερωτήματα:
Κατάργηση ή όχι της ανωνυμίας .Καταγγελία ή λασπολογία. Έλεγχος ή εκβιασμός. Και πολλά άλλα.
Και πάντα με στόχο να φτιάξουμε την μπλογκόσφαιρα, ΚΑΛΥΤΕΡΗ, ΑΓΝΟΤΕΡΗ, ΗΘΙΚΟΤΕΡΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΕΡΗ.
Και κυρίως μακριά από συμφέροντα, διαπλοκές και εκβιασμούς.

http://www.activistis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1911:2009-08-24-15-26-44&catid=72:-bloggers-&Itemid=102

Οι Βάσεις Σχολών ΑΕΙ - ΤΕΙ 2009

Ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας αύριο στις 10 ώρα το πρωί , οι βάσεις θα αναρτηθούν σε όλα τα σχολεία της χώρας. Οι μαθητές όμως μπορούν να δουν τις βάσεις και το που πέρασαν και .... μέσα από το site του υπουργείου Παιδείας γνωρίζοντας τον κωδικό τους αριθμό το site είναι www.ypepth.gr

Οι βάσεις 2009 εισαγωγής σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αύριο 10 ώρα ανακοινώνονται οι βάσεις των Πανελληνίων εξετάσεων 2009

Από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 25-8-2009 και ώρα 10.00 π.μ. θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν μετά τις 10.00 π.μ. της ίδιας ημέρας να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου (http://www.ypepth.gr) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
Την ίδια ημέρα τα αποτελέσματα θα ... αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Οι βάσεις 2009 εισαγωγής σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ


Αποτελέσματα Πανελληνίων Εξετάσεων 2009 ... Ανακοινώνονται οι βάσεις

Αποτελέσματα Πανελληνίων Εξετάσεων 2009....
Αγωνία τέλος για τους μαθητές σε ότι αφορά τις βάσεις των σχολών για τις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2009 αφού ανακοινώνονται οι βάσεις για τις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ.
όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον τύπο , στο υπουργείο Παιδείας όλα είναι....
έτοιμα για να ανακοινωθούν και επίσημα οι βάσεις των σχολών κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει μέσα σε αυτή την εβδομάδα....

ANAKOIΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ 10 π.μ.

Η Τραγωδία σε φωτογραφίες....





http://kafeneio-gr.blogspot.com/2009/08/blog-post_0.html


Related Posts with Thumbnails