Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Η διαδρομή του φακέλου βόμβα μέχρι την έκρηξη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει ότι ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε φάκελο αλληλογραφίας, μεγέθους Α3, ο οποίος ταχυδρομήθηκε στις 18.06.2010 από κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, στην Αθήνα, προς το Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ο φάκελος, που έφερε την ένδειξη αποστολέα «Χρήστος Καράβελας», παρελήφθη με απόδειξη στις 21.06.2010 και αφού παρέμεινε δύο ημέρες στο πολιτικό γραφείο μεταφέρθηκε, χθες, μαζί με άλλα έγγραφα στο... γραφείο του Υπασπιστή. Κατά τον χρόνο που επιχείρησε να τον ανοίξει εξερράγη ενώπιόν του με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε αντικείμενα του γραφειακού εξοπλισμού δεν ανιχνεύθηκαν υπολείμματα εκρηκτικών υλών οργανικής σύστασης. Από την εξέταση των ευρημάτων εκτιμάται η πιθανή χρήση υλών πυροτεχνίας που είναι υπό περιορισμό.

Ολο το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Tο όνομα του Χρήστου Καραβέλα στο μοιραίο δέμα!

Ο φυγόδικος καταζητούμενος για την υπόθεση της Siemens κ. Χρήστος Καραβέλας εμφανιζόταν ως ο αποστολέας του δέματος με την βόμβα που εξερράγη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρασύροντας στο θάνατο τον αστυνομικό υποδιευθυντή Γιώργο Βασιλάκη, ενώ η συνδεσμολογία της βόμβας παραπέμπει ευθέως σε τρομοκρατικές οργανώσεις του εξωτερικού!
Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, η βόμβα -επρόκειτο για ένα κίτρινο φάκελο- έφτασε την ...προηγούμενη Τρίτη 22 Ιουνίου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι υπάλληλοι στο γραφείο του κ. Χρυσοχοϊδη θεώρησαν ότι το δέμα έπρεπε να μεταφερθεί στο υπουργείο επί της λεωφόρου Κατεχάκη. Δυστυχώς, απ’ ότι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία ουδείς από τους ανθρώπους που έπιασε στα χέρια του (ή είδε) το φάκελο μπήκε σε δεύτερες σκέψεις ή υποψίες. Σαν αποστολέας εμφανιζόταν ο Χρήστος Καραβέλας με κατοικία στην Εκάλη. Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης και θεωρείται εκ των βασικών υπόπτων στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens. Κατά πάσα πιθανότητα οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν το όνομα του Καραβέλα σε μια επίδειξη κυνισμού και μπλακ χιούμορ.

Ο φάκελος, χωρίς να ελεγχθεί από τα ακτινοσκοπικά μηχανήματα –εκτίμηση στην οποία συγκλίνουν οι υπάρχουσες πληροφορίες- έφτασε στο γραφείο του υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Περίπου στις 20.30 το βράδυ της Πέμπτης, ο Γιώργος Βασιλάκης, άνοιξε το φάκελο ο οποίος αυτομάτως εξερράγη παρασύροντας ακαριαία στο θάνατο τον υπασπιστή του κ. Χρυσοχοϊδη.

Η συνδεσμολογία της βόμβας έχει άρωμα διεθνούς τρομοκρατίας. Όπως αναφέρουν απολύτως αξιόπιστες πληροφορίες στο protothema.gr, ο φάκελος δεν περιείχε ζελατοδυναμίτιδα, αλλά ένα υλικό άγνωστο στις ελληνικές διωκτικές αρχές.

Η συνδεσμολογία παραπέμπει ευθέως στη βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ και στον IRA η βομβιστική δράση του οποίου είχε προκαλέσει εκατοντάδες νεκρούς στη Βόρεια Ιρλανδία και στη Βρετανία.

Αντίστοιχη συνδεσμολογία με τη βόμβα που εξερράγη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε ένας εκρηκτικός μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε το 1999 από την ιταλική τρομοκρατική οργάνωση «διεθνής αλληλεγγύη». Η βόμβα εκείνη, σύμφωνα με την προκήρυξη των Ιταλών τρομοκρατών είχε χρησιμοποιηθεί σε ένδειξη συμπαράστασης στον Νίκο Μαζιώτη που ήταν τότε προφυλακισμένος και σήμερα κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, το άψυχο σώμα του αστυνομικού υποδιευθυντή ήταν γεμάτο από υπολείμματα της άγνωστης εκρηκτικής ύλης.

Το ωστικό κύμα, μετά την ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις. Τα ¾ της ισχύος του όμως κατευθύνονται προς το πρόσωπο του ανθρώπου που βρίσκεται μπροστά στο πακέτο. Κάτι που αποδείχθηκε θανατηφόρο για το Γιώργο Βασιλάκη.

πηγη ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δικαίωση για ΗΡΑΚΛΗ πήρε άδεια συμμετοχής στη Super League

Η ανακοίνωση:

"Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης έκανε δεκτή την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής και αποφάσισε να χορηγήσει στην ΠΑΕ την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα Super League 2010-2011. Τέλος, η Επιτροπή επιβάλλει σε βάρος της ΠΑΕ Ηρακλής χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ."

Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στην Κυπαρισσία

Το Σάββατο 26-6-2010 και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα “Σακχαρώδης Διαβήτης: Εκπαίδευση – Πρόληψη – Θεραπεία” στην αίθουσα “Αλ. Παπαδόπουλος”. Στην ημερίδα θα μιλήσουν οι κ.κ. Καρούνου Αθανασία (Πρόεδρο ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ & Συλλόγου Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας), Μπενρουμπή Μαριάννα (Διευθύντρια Διαβητολογικού Κέντρου "Πολυκλινική"), Μάρκου Γεωργία (Υπεύθυνη Διαβητολογικού Κέντρου "Λαϊκό Νοσοκομείο"), Αλεξόπουλος Παναγιώτης ....(Διαιτολόγος-Διατροφολόγος) και Λιακοπούλου Ασημίνα (Διαιτολόγος-Διατροφολόγος).

Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ "Ενοχλεί και φοβίζει η ανάπτυξη της Τριφυλίας"

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι χρόνια τώρα η περιοχή της Τριφυλίας, και οι δυνατότητες ανάπτυξής της, ενοχλεί ή φοβίζει παράγοντες της περιοχής της Καλαμάτας, αλλά οι τελευταίες δηλώσεις του διευθυντή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, κ. Καλαφάτη, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, όταν σαν κεραυνός εν αιθρία διατυπώθηκαν έτσι ανερυθρίαστα και απροκάλυπτα. Ως Ένωση Ξενοδόχων Τριφυλίας πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους διχαστικά διλήμματα μας αποπροσανατολίζουν από το σκοπό της ανάπτυξης που έχουμε χαράξει οι φορείς του νομού, και που μόνο... μέσα από την ενότητα μπορεί να επέλθει, και ότι, επιτέλους, πρέπει τοπικιστικές λογικές και αντιλήψεις να υποχωρήσουν.
Η αντίδρασή μας μπορεί να έρχεται κάπως καθυστερημένα για τους περισσότερους, η έκπληξή μας, όμως, που μετεξελίχθηκε σε οργή, σας διαβεβαιώνω μας κατέβαλε άμεσα και έντονα. Θεωρήσαμε, λοιπόν, πιο σωστό να απαντήσουμε τώρα που πλησιάζει η εορτή του Αγίου Σαμψών (27/06), του προστάτη των ξενοδόχων, του γιατρού που επί εποχής Βυζαντίου και αυτοκράτορα Ιουστινιανού έδωσε τα υπάρχοντά του σε ξένους και φτωχούς, θεράπευσε τον ίδιο τον αυτοκράτορα από ανίατη αρρώστια και σε ερώτηση του αυτοκράτορα πώς να του ανταποδοθεί το μεγάλο καλό που του έκανε, ζήτησε να φτιαχτεί ένα νοσοκομείο για ξένους και φτωχούς (εξ ου και η ονομασία προστάτης των ξενοδόχων).
Για εμάς, κε Καλαφάτη, η ύπαρξη του νοσοκομείου στην περιοχή μας δεν αποτελεί απλά χώρο όπου φιλοξενούνται αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας, αλλά χώρος όπου αντιμετωπίζονται άμεσα τα προβλήματα υγείας. Αναμφισβήτητα κρίνουμε απαραίτητη τη λειτουργία του στην περιοχή μας, ειδικά στους καιρούς ανάπτυξης που ζούμε, όχι γιατί αυτό μπορεί να το κρίνει μια πιθανή «μελέτη» που εσείς μας υποδείξατε (πόσες μελέτες πια σε αυτήν τη χώρα;), αλλά γιατί η δική μας εμπειρία - μελέτη τόσα χρόνια μας το υπαγορεύει. Ρωτήσατε τους επαγγελματίες της περιοχής μας πόσες φορές βρέθηκαν στην ανάγκη να επικοινωνήσουν με το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, ώστε να παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη σε τουρίστες Έλληνες και ξένους; Γνωρίζετε ότι πολλοί Οργανισμοί στα εκδρομικά τους προγράμματα έχουν ως προϋπόθεση συμμετοχής και συνεργασίας καταλυμάτων την ύπαρξη νοσοκομείου στην περιοχή; Μας ρωτήσατε πόσες φορές δεχόμαστε τηλεφωνήματα από εν δυνάμει επισκέπτες που θέτουν απαραίτητη προϋπόθεση διαμονής τους την ύπαρξη νοσοκομείου; Σε όλα η απάντηση είναι προφανώς «όχι», αφού διατυπώνετε την άποψη από το δικό σας θώκο, ότι «το νοσοκομείο δεν αποτελεί φορέα ανάπτυξης της Δυτικής Μεσσηνίας»... Δεν είναι «πολυτέλεια» η υγεία, κύριε Καλαφάτη...
Η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό του ανθρώπου μετά την ελευθερία του και εσείς, υποτίθεται, το γνωρίζετε καλύτερα από εμάς.
Λέτε ότι «πρέπει τα νοσοκομεία που δεν παράγουν έργο, ανάλογο με τα έξοδά τους, να κλείνουν». Από πότε η υγεία του ανθρώπου μπαίνει στην πλάστιγγα; Από πότε η επιτυχής αντιμετώπιση της ασθένειας είναι ανάλογη των εξόδων του ιδρύματος; Η αλήθεια είναι ότι τέτοιου είδους δηλώσεις από ανθρώπους που έδωσαν κάποτε τον όρκο του Ιπποκράτη προκαλούν!
Κύριε Καλαφάτη, δείχνετε άνθρωπος με περισσή εμπειρία και γνώστης των προβλημάτων στον τομέα υγείας (όπως και των οικονομικών!) στη χώρα μας και αναρωτιέμαι μήπως αδικείστε που δεν κατέχετε θέση στο υπουργικό συμβούλιο, τουλάχιστον...
Αλήθεια, όμως, αναφορικά με το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, που θεωρείται το πρώτο του Νομού, θα δώσετε εσείς, άραγε, χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση των δικών σας ελλείψεων σε ανθρώπινο επιστημονικό προσωπικό και για τα λοιπά που λαμβάνουν χώρα στο εν λόγω Νοσοκομείο, για τα οποία διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό; Μήπως θα ήταν φρονιμότερο να κοιτάξετε τα του οίκου σας και πώς μπορείτε να καλυτερεύσετε τις δικές σας συνθήκες και να αφήσετε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας να διαγράψει τη δική του εκσυγχρονιστική πορεία, η οποία μάλιστα σημειώνεται σχεδόν αποκλειστικά με ιδιωτική πρωτοβουλία, κάτι που αφ’ εαυτού αποτελεί ισχυρότατο λόγο να μην κλείσει; Μήπως θα έπρεπε να ζητήσετε να ανοίξουν και άλλα νοσοκομεία ή, έστω, να ισχυροποιηθούν τα ήδη υπάρχοντα;
Όσο για το αν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει ή όχι επαρκή στελέχωση με εξειδικευμένους και έμπειρους ιατρούς, θα σας απαντήσω από προσωπική εμπειρία το εξής: τη δική μου μητέρα δεν την έσωσαν οι γιατροί της Καλαμάτας, οι οποίοι μάλιστα μας αντιμετώπισαν απάνθρωπα, αλλά η άμεση και έγκυρη διάγνωση, η επιστημοσύνη και η ανθρωπιά των γιατρών της Κυπαρισσίας, οι οποίοι πάσχισαν και βρήκαν εντατική μονάδα στην περιφέρεια, κατόπιν ρήξης εγκεφαλικού ανευρύσματος, όταν στην Καλαμάτα μας διαβεβαίωναν άπραγοι για σίγουρο θάνατο. Ας προσέχουμε, όμως, τα λόγια μας... Η δική μου η περίπτωση μπορεί να ήταν μεμονωμένη. Σε καμία περίπτωση δεν έχω σκοπό να κατηγορήσω το επιστημονικό προσωπικό της Καλαμάτας. Είμαι σίγουρη ότι ο νομός μας έχει λαμπρούς επιστήμονες. Αυτό που έχει ανάγκη είναι οι υποδομές και να καταπολεμηθούν φαινόμενα διαφθοράς, που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και γενικά ολόκληρη την κοινωνία. Ένας ανοικτός ανιδιοτελής διάλογος μεταξύ των υπευθύνων των δύο νοσοκομείων θα προσφέρει σίγουρα περισσότερα στο νομό απ’ ό,τι οι διασπαστικές κινήσεις.
Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι να φωνάξουμε όλοι μαζί, ώστε ν’ αντιμετωπιστεί η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και να ισχυροποιηθεί η περίθαλψη στον νομό.
Περιμένουμε να αναιρέσετε τις προηγούμενες απόψεις σας και να μας δείξετε εσείς πρώτα το δρόμο για την ισχυροποίηση της περίθαλψης στην περιφέρεια.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Γεωργία Χριστοδούλου
Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας

http://www.eleftherianews.gr/openpdf.php?p_id=17

Παραίτηση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων με βολές κατά του δημάρχου

Κατά του δημάρχου Γαργαλιάνων στρέφεται με επιστολή παραίτησής της η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάρθα Μιχαλοπούλου - Κατσούλα. Η πρόεδρος στην επιστολή της σημειώνει: ''Κύριε δήμαρχε, Διάβασα προσεκτικά την με αρ. πρωτ. 3592/11-6-2010 επιστολή σας, με την οποία απευθύνεστε προς όλους μας. Κατ‘ αρχάς μου κάνει εντύπωση που αναφέρεστε σε Δήμο «Νότιας Τριφυλίας». Πότε συναποφασίσαμε για «Δήμο Νότιας Τριφυλίας»; Γράφετε πως απευθυνθήκατε σε «ώτα μη ακουόντων», για διαδικασία «παρωδία διαβούλευσης» και για πολιτική ηγεσία με νοοτροπία «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Αναρωτιέμαι, μήπως κρίνετε εξ ιδίων; Μιλάτε για κατάφωρη αδικία και περιφρόνηση απ' την πολιτική ηγεσία, απέναντι στο δίκαιο αίτημά μας. Σε ποιο αίτημά μας αναφέρεστε; Στην.... θέληση του λαού για Δήμο Νέστορος με έδρα τους Γαργαλιάνους (αίτημα δίκαιο και εφικτό) ή στην δική σας επιθυμία για Δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους (αίτημα άδικο και ανέφικτο); Ολοι οι υγιώς πολιτικά σκεπτόμενοι, με εμπειρία και γνώσεις πέρα από ιδιοτελείς σκοπούς και κομματικές αντιλήψεις, πολίτες και δημοτικοί σύμβουλοι επέμεναν και σας συμβούλευαν να εγκαταλείψετε την προσπάθεια προς την λανθασμένη αυτή κατεύθυνση. Ηταν δε τόση η επιμονή σας προς αυτήν την κατεύθυνση, που συγκαλέσατε έκτακτο και κατεπείγον Δημοτικό Συμβούλιο στις 9/5/2010 χωρίς να περιμένετε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστορος, το οποίο και θα συγκαλείτο το πρωί της επόμενης μέρας, με θέμα το κάλεσμα και ομόφωνο ψήφισμα με αρ. πρωτ. 2441/30-4-2010 που τους απευθύναμε για την δημιουργία Δήμου Νέστορος με έδρα τους Γαργαλιάνους. Σας αναφέρω ότι για να επιτύχει ο σκοπός αυτός του ψηφίσματος, εκτός από την συνάντησή μου, συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο κ. Σοκορέλη, με τον δήμαρχο Νέστορος κ. Τσορώνη, και μέχρι την απόφαση του Δ.Σ. του δήμου μας στις 9-5-2010 που εσπευσμένα πάρθηκε από εμάς, κατόπιν δικιά σας πίεσης (αφού ήσασταν πεπεισμένος από «άνωθεν» διαβεβαιώσεις πως μόνο έτσι μπορούσαμε να διεκδικήσουμε νέο δήμο), αγωνίσθηκαν άνθρωποι και από τους δύο δήμους που πίστευαν χωρίς ιδιοτέλεια πως αυτή είναι η καλύτερη λύση για τον τόπο μας. Στις 10/5/2010, μετά τη λήψη της απόφασης που πάρθηκε ομόφωνα από το Δήμο Νέστορος, παραδόθηκε σε μένα αυθημερόν και ιδιοχείρως από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Νέστορος. Στη συνέχεια ενημέρωσα γι' αυτήν την απόφαση τηλεφωνικά εσάς και μερικά από τα μέλη του Συμβουλίου. Ομως εμείς την προηγούμενη μέρα πήραμε απόφαση να ταχθούμε μαζί με τον Δήμο Φιλιατρών για το νέο δήμο. «Πρώην» ένθερμοι υποστηρικτές του συνδυασμού μας και φίλοι του όμορου δήμου, καθώς επίσης και συντοπίτες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, απογοητεύθηκαν και όχι μόνο, εξαπατήθηκαν από μας, αφού κάναμε πίσω σε ό,τι είχαμε κοινά αποφασίσει και μάλιστα την χρονική στιγμή που ετοίμαζαν μια απόφαση που θα μας άνοιγε το δρόμο για εκπλήρωση του πρώτου και εφικτού στόχου μας. Πρέπει να αναφέρω ότι λίγο πριν το έκτακτο συμβούλιο ζητήθηκε τηλεφωνικά από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Νέστορος παράταση απόφασης, διότι την επομένη το πρωί θα είχαν απάντηση στην πρότασή μας με το επικείμενο συμβούλιό τους, κάτι που ανέφερα στην αρχή της συνεδρίασής μας όπως είχα υποχρέωση και δεν έδωσε κανείς από εμάς την πρέπουσα σημασία. Εδώ θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη για τις όποιες παραλείψεις μου και λάθη, που έγιναν κάτω από την συναισθηματική φόρτιση και σωματική κόπωση εξ αιτίας των αυξημένων υποχρεώσεών μου σε θέσεις ευθύνης. Ακόμη, θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ για τον τίμιο και καθαρό αγώνα που έδωσαν όλοι οι φίλοι, συντοπίτες και φορείς και από τους δύο δήμους. Παρά το ότι δεν πετύχαμε το στόχο μας σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, που κρίνεται το μέλλον του τόπου μας, εσείς με την επιστολή σας ζητάτε από εμάς να μην εγκαταλείψουμε το δήμο και να κάνουμε άρση της τότε ομόφωνης απόφασής μας για παραίτηση. Πόσο αξιόπιστοι και υπεύθυνοι είμαστε αν αθετήσουμε το λόγο και τις δεσμεύσεις μας απέναντι στο λαό των Γαργαλιάνων; Με ποιο αίσθημα ευθύνης δεσμευθήκατε μέσα από το λόγο σας στην πλατεία των Γαργαλιάνων στις 9/5/2010 και στο ψήφισμα της 30/4/2010 γραπτώς για την παραίτησή σας μαζί με τις δικές μας; Ξεχάσατε την απαξιωτική και εχθρική στάση σας απέναντί μου και στον θεσμικό μου ρόλο, όταν ήρθα στο Δημαρχείο σε συνάντησή σας, την επόμενη ημέρα της απόφασης του Δήμου Νέστορος, μη αποδεχόμενος τη βοήθειά μου παρότι ξέρατε καλά ότι δεν είχατε καμία ελπίδα στις προσδοκίες σας οι οποίες ήταν αντίθετες με των περισσοτέρων δημοτών μας και τις δικές μου προσωπικά. Δεν μπήκατε καν στον κόπο να με ακούσετε, και όταν καταλάβατε ότι μιλούσα για την αρχική μας πρόταση με το Δήμο Νέστορος, τότε εξαγριωθήκατε και βγήκατε εκτός εαυτού. Αποφασίσατε να προχωρήσετε στον δρόμο που οδήγησε το Δήμο Γαργαλιάνων σε δημοτικό διαμέρισμα της Κυπαρισσίας, αντί να σκεφτείτε και τη λύση της Πύλου που ήταν σαφώς πιο εφικτή και ίσως και η καλύτερη, αφού το ξέρατε πως δεν θα γινόμασταν δήμος. Βρεθήκατε, λέτε, σε δίλημμα να αποφασίσετε. Θυμηθήκατε τι επιτάσσει ο όρκος που δώσαμε και ζητάτε από εμάς να ακολουθήσουμε το δύσκολο δρόμο της ευθύνης και του καθήκοντος παραμένοντας στις θέσεις μας. Το δίλημμα αυτό έπρεπε να το βάλουμε πριν δεσμευτούμε. Τώρα δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Κατόπιν όλων των παραπάνω, οδηγήσαμε το λαό των Γαργαλιάνων στην οργή και την απαξίωσή, αφού το μόνο που καταφέραμε είναι να παραλάβουμε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Μεσσηνίας και να παραδώσουμε ένα δημοτικό διαμέρισμα. Αυτό για μένα είναι βάρος συνείδησης, και δεν μου απομένει τίποτε άλλο από το να ζητήσω επιείκεια από τον κόσμο που με εμπιστεύτηκε. Επειδή ποτέ δεν ξεχνώ τον όρκο που έδωσα αλλά και την δημόσια δέσμευσή μου, και επειδή θέλω να τιμώ την θέση ευθύνης και καθήκοντος που τάχθηκα να υπηρετώ, θεωρώ πως δεν μπορώ παρά να ζητήσω να γίνει δεκτή η παραίτησή μου - και να μου επιτραπεί μέσα από την επιστολή μου αυτή να ευχαριστήσω τον κόσμο που με στήριξε και με εμπιστεύθηκε όλα αυτά τα χρόνια''.

http://www.eleftherianews.gr/openpdf.php?p_id=17

Εγκρίθηκε η πορνογραφική κατάληξη .xxx

Ο οργανισμός για τη χορήγηση ονομάτων και αριθμών στο Internet, γνωστός ως ICANN, έδωσε τελικά την έγκρισή του για τη δημιουργία ενός νέου top-level domain με την κατάληξη .xxx έπειτα από διαβουλεύσεις ετών. Στο νέο αυτό domain αναμένεται να ενταχθούν κατ' αποκλειστικότητα sites με πορνογραφικό περιεχόμενο ή περιεχόμενο για ενηλίκους, όπως είναι ο πολιτικά ορθός ορισμός.
Η απόφαση αυτή δικαιώνει την πολυετή προσπάθεια του φορέα ICM Registry, ο οποίος στηρίζει το εγχείρημα κι έχει αναλάβει την.... οργάνωση του νέου domain. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ICM, η εξέλιξη αυτή θα βελτιώσει την κατηγοριοποίηση του Internet και θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους να αναζητήσουν ή να αποφύγουν το περιεχόμενο για ενηλίκους. Μέχρι στιγμής, ο ICM έχει σε εκκρεμότητα 110.000 αιτήσεις για ιστοσελίδες στο νέο domain.
Το συμβούλιο επιλογής του ICANN έδωσε μάλλον απρόθυμα την έγκρισή του για τη δημιουργία των .xxx sites. Κάποια μέλη δήλωσαν ότι δεν αισθάνονται καθόλου άνετα με την αδειοδότηση, ωστόσο δε μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά γιατί ο ICM ακολούθησε κατά γράμμα τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Το .xxx εγκρίθηκε για πρώτη φορά το 2005, όμως η απόφαση ανακλήθηκε έπειτα από τις αντιδράσεις οργανώσεων που πρόσκεινται πολιτικά στο συντηρητικό χώρο. Τον περασμένο Φεβρουάριο, μια ομάδα αμερικανών δικαστών γνωμοδότησε υπέρ της χορήγησης άδειας, υπογραμμίζοντας ότι κακώς ανακλήθηκε η πρώτη απόφαση.

http://e-pcmag.gr

Ψήφισμα της Παμπελοποννησιακής Συντονιστικης Επιτροπης για την Σωτηρία του Σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο

Η Παμπελοποννησιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τη Σωτηρία του Σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) είμαστε ριζικά αντίθετοι με κάθε απόφαση περικοπής και κατάργησης των δρομολογίων Πάτρας – Καλαμάτας και Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.
Δεδομένου ότι το συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους του τεράστιου ελλείμματος του οργανισμού του ΟΣΕ οφείλεται σε ανεξόφλητες οφειλές του δημοσίου προς τον οργανισμό, αλλά και σε παραλείψεις και λανθασμένες επιλογές, θεωρούμε εξαιρετικά άδικη την επιλογή για περικοπές δρομολογίων. Διότι ο σιδηρόδρομος μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στη σωστή.... κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της Πελοποννήσου.
Είναι γνωστό ότι για τον ίδιο όγκο μεταφορών ο σιδηρόδρομος απαιτεί 7 φορές λιγότερη ενέργεια, έχει 16 φορές λιγότερα ατυχήματα και 10 φορές λιγότερη ρύπανση από τα αυτοκίνητα.
Εκτιμούμε ότι αποτελεί μέγα σκάνδαλο η μη ολοκλήρωση μετά από 88 μήνες της «ανακαίνισης» της γραμμής Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, ενώ οι μελέτες προέβλεπαν ότι αυτό θα γίνει σε 18 μήνες. Συνεπώς είναι τεράστιες οι ευθύνες όσων διαχειρίστηκαν τις υποθέσεις του σιδηρόδρομου, ιδιαίτερα από το 2003 μέχρι σήμερα.
Απαιτούμε:
Α. Γενικά
Τη διατήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου.
Την επαναφορά όλων των δρομολογίων που καταργήθηκαν τον Αύγουστο του 2009.
Να γίνει προκήρυξη για πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.
Β. Κανονικοποίηση της γραμμής του μετρικού V της Πελοποννήσου
Ζητούμε άμεση προώθηση της απόκτησης μελετητικής ωριμότητας για τη γραμμή κανονικού πλάτους Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα και στη συνέχεια κατασκευή όλου του δυτικού άξονα Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα στα πλαίσια της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου.
Ζητούμε άμεσα την προώθηση των μελετών κανονικοποίησης της γραμμής Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο – Τρίπολη – Καλαμάτα και την κατασκευή των τμημάτων Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο και Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία στα πλαίσια της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου.
Γ. Επαναλειτουργία της γραμμής Τρίπολη – Καλαμάτα
Να ολοκληρωθούν άμεσα τα έργα στο τμήμα Τρίπολη – Καλαμάτα και να τεθεί σε λειτουργία με 5 δρομολόγια χωρίς βραδυπορίες. Επίσης να γίνει ανακαίνιση στο Πύργος – Κυπαρισσία – Ζευγολατιό.
Να κλείσουν όλες οι επικίνδυνες ισόπεδες διαβάσεις που υπάρχουν κατά μήκος της γραμμής στο τμήμα Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο και Ολυμπία – Καλαμάτα και στα τοπικά δρομολόγια, οι οποίες επηρεάζουν και την ασφάλεια και την ταχύτητα. Να κατασκευαστεί άμεσα σύστημα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης, καθώς και να γίνει τοποθέτηση παντού αυτόματων ηχοφωτεινών συστημάτων στις ισόπεδες διαβάσεις.
Να γίνει άμεσα προμήθεια σύγχρονου μετρικού τροχαίου υλικού μεσαίων αποστάσεων με κλιματισμό.
Να γίνει άμεση αναβάθμιση του μηχανοστασίου Καλαμάτας για τη συντήρηση του τροχαίου υλικού της Πελοποννήσου.
Να προωθηθεί το θέμα του τουριστικού σιδηροδρόμου Πελοποννήσου και η σύνδεσή του με όλα τα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία π.χ. η διαδρομές Καλαμάτα – Αρχαία Μεσσήνη – Αρχαία Ολυμπία και Καλαμάτα – Μυκήνες – Επίδαυρος – Ναύπλιο να καθιερωθούν ως πολιτιστικές διαδρομές της Πελοποννήσου.
Δ. Στήριξη των προαστιακών δρομολογίων σε όλους τους Νομούς της Πελοποννήσου
Να επαναλειτουργήσουν όλα τα προαστιακά δρομολόγια από Καλαμάτα – Μεσσήνη και Καλαμάτα – Κυπαρισσία, καθώς και από Πύργο μέχρι Πάτρα και Κυπαρισσία, επίσης τα προαστιακά δρομολόγια της Κορίνθου και του Άργους.
Να διευρυνθούν τα προαστιακά με περιφερειακή αντίληψη από Καλαμάτα προς Πύργο και Τρίπολη και από Κόρινθο και Άργος προς Τρίπολη και από Πύργο προς Πάτρα.
Να δρομολογηθούν για τα προαστιακά σύγχρονα, μικρά και ευέλικτα τρένα.
Τονίζουμε ότι η Πελοπόννησος, όπως και όλη Ελλάδα, έχει όσο ποτέ ανάγκη από ένα ενιαίο, δημόσιο, ανασυγκροτημένο ΟΣΕ που θα λειτουργεί με αξιοκρατικά κριτήρια, μακριά από σκανδαλώδεις συμβάσεις και θα υπηρετεί την ανάπτυξη της χώρας, με την διαμόρφωση ενός σύγχρονου, προσιτού και γρήγορου σιδηροδρομικού δικτύου.
To όραμά μας είναι η Καλαμάτα να μην είναι το σημείο συνάντησης των δύο πλευρών του V της Πελοποννήσου, αλλά το σημείο συνάντησης των δύο πλευρών του ενιαίου V της Ελλάδας που θα ξεκινάει από Ηγουμενίτσα από τη μία πλευρά και η άλλη από Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη.
Απαιτούμε να δεσμευτεί η κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα ο πλήρης και ουσιαστικός εκσυγχρονισμός του σιδηροδρόμου στο V της Πελοποννήσου είναι έργο ευρωπαϊκό εθνικής και όχι περιφερειακής σημασίας.
Γι’ αυτό το λόγο ζητάμε να υπάρξει στήριξη στον αγώνα μας και να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις.
Τέλος τονίζουμε και πάλι ότι δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση την κατάργηση των δρομολογίων του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο.

479 νέοι αγρότες εγκαθίστανται στην Πελοπόννησο

Επιδότηση εγκατάστασης σε 479 νέους γεωργούς της περιφέρειας Πελοποννήσου χορηγείται με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη, στο πλαίσιο της στήριξης νέων αγροτών και με σκοπό την ανάπτυξη της γεωργικής τους εκμετάλλευσης.

Το ύψος της επιδότησης, που καλύπτεται από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 - 2013 του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέρχεται συνολικά στο... ποσό των 8.557.500 ευρώ.

ΑΠΕ

Ένας χρόνος από το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τον θάνατο του Βασιλία της ποπ Μάικλ Τζάκσον.
Ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε σαν σήμερα στις 25 Ιουνίου του 2009 σε ηλικία 51 χρονών από ανακοπή καρδιάς σοκάροντας όλο τον κόσμο και σκορπίζοντας την θλίψη σε εκατομύρια θαυμαστέσ του.
Όπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια ο θάνατος ήταν αποτέλεσμα χρήσης ισχυρών φαρμάκων.

Σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο οι οριστικές αποφάσεις για ασφαλιστικό - εργασιακά

Οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και στις εργασιακές σχέσεις, αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Χθες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, τον υφυπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη, τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου στη διάρκεια της οποίας .... συζητήθηκαν τεχνικές λεπτομέρειες των δυο νομοσχεδίων και διευθετήθηκαν όσα ζητήματα παρέμεναν ανοιχτά.

ΑΠΕ

7 Ιουλίου τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2010

Στις 7 Ιουλίου αναμένεται να γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας. Η βαθμολόγηση των γραπτών όσων συμμετείχαν στις εξετάσεις θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.update
6 Ιουλίου τελικά τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων 2010. Από 7 Ιουλίου υποβολή μηχανογραφικών

Επιμηκύνονται ως και στα 40 χρόνια τα στεγαστικά δημοσίων υπαλλήλων

Σε ρύθμιση των στεγαστικών δανείων που έχουν λάβει όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προχωρεί η κυβέρνηση, μετά την κατάθεση στη Βουλή της σχετικής τροπολογίας από τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη , με την οποία εξουσιοδοτείται ο διοικητής του οργανισμού κ. Α. Αντωνόπουλος να προχωρήσει σε ευνοϊκές ρυθμίσεις.
Πρόκειται για μια κίνηση που αφορά περισσότερους από 200.000 υπαλλήλους του Δημοσίου, στρατιωτικούς, αστυνομικούς και άλλες κατηγορίες, από τους οποίους παρακρατείται η δόση από τη μισθοδοσία. Στόχος είναι... ο περιορισμός των μηνιαίων δόσεων που πληρώνουν αυτοί οι δανειολήπτες, μετά τις περικοπές των εισοδημάτων τους σε ποσοστό ως και 25% λόγω των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για τη μείωση των ελλειμμάτων.

Η λύση που επιλέγεται είναι η επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης των δανείων ως και τα 40 χρόνια, ώστε να μειωθούν σημαντικά οι δόσεις. Σημειωτέον ότι η κάθε περίπτωση θα εξετάζεται ξεχωριστά από το Ταμείο. Συνολικά τα δάνεια που έχει χορηγήσει ανέρχονται σε 3,6 δισ. ευρώ και κατά μέσον όρο σε 150.000 ευρώ για κάθε οικογένεια.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η μηνιαία δόση μπορούσε να ανέλθει ως το 60% των αποδοχών του κάθε δανειολήπτη, αλλά στην πράξη έφθανε ως και το 50% των αποδοχών στις οποίες λαμβανόταν υπόψη και τα επιδόματα που είχαν μόνιμο χαρακτήρα (π.χ. τα ΔΙΒΕΤ που καταβάλλονται στους εφοριακούς και τελωνειακούς). Μετά την περικοπή των αποδοχών (μισθών και επιδομάτων), που ανέρχεται περίπου στο 20%, χιλιάδες νοικοκυριά βρίσκονται σε πραγματικό οικονομικό αδιέξοδο, καθώς από τον μισθό τους παίρνουν στο χέρι μόνο το 30%.

Με την αύξηση της διάρκειας αποπληρωμής μπορούν να εξοικονομηθούν σημαντικά ποσά κάθε μήνα. Για παράδειγμα: Εστω ότι νοικοκυριό έλαβε το 2005 στεγαστικό δάνειο 150.000 ευρώ με διάρκεια 20 έτη και επιτόκιο 5%. Η μηνιαία δόση του ανερχόταν ως και σήμερα στα επίπεδα των 1.000 ευρώ. Σήμερα, μετά την περικοπή των μέσων μηνιαίων αποδοχών του από τα 3.000 ευρώ στα 2.600 ευρώ, θέλει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους του. Το υπόλοιπο που χρωστάει στην τράπεζα φθάνει στα 125.000 ευρώ. Μια λύση αποτελεί η επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου στον αρχικώς συμφωνηθέντα χρόνο εξόφλησης, δηλαδή στα 20 χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση η νέα μηνιαία δόση θα διαμορφωθεί στα 825 ευρώ. Αν το νοικοκυριό θέλει να μειωθεί περαιτέρω η δόση, μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια στα 25 έτη. Σε αυτή την περίπτωση η δόση θα υποχωρήσει στα 730 ευρώ.

www.tovima.gr/

Αρχίζει σήμερα το 8ο Συνέδριο της ΝΔ

Ένα νέο ξεκίνημα αναζητά η ΝΔ στο 8ο Συνέδριό της που αρχίζει σήμερα, στην Αθήνα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Στην ημερήσια διάταξη του Συνεδρίου βρίσκονται η αποσαφήνιση της ιδεολογικής και πολιτικής φυσιογνωμίας του κόμματος, αλλά και η οργανωτική ανασυγκρότησή του.
Οι εργασιές του Συνεδρίου θα αρχίσουν στις 7:30 σήμερα το απόγευμα με ομιλία του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά και θα ολοκληρωθούν την.... Κυριακή με την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής (πρώην Κεντρική Επιτροπή), η οποία την επόμενη εβδομάδα θα εκλέξει το νέο γραμματέα. Για τη θέση, ακούγονται τα ονόματα των κ.κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και Ευριπίδη Στυλιανίδη ως επικρατέστερων υποψηφίων.

Εκτός του Συνεδρίου έμειναν ο Γιώργος Βουλγαράκης και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ενώ δεν θα συμμετέχουν και η διαγραφείσα Ντόρα Μπακογιάννη καθώς και ο Κώστας Κιλτίδης που απεχώρησε από τη ΝΔ.


www.thebest.gr/

Κοινό μέτωπο ΟΣΦΠ-ΠΑΟ για το φορολογικό!

Ο νέος φορολογικός νόμος που προβλέπει τη φορολόγηση των μεγάλων συμβολαίων με 45% έχει πανικοβάλει της ομάδας στα επαγγελματικά αθλήματα και κυρίως στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ αφού ανεβάζει σε δυσθεώρητα ύψη το κόστος λειτουργίας των Ανωνύμων Εταιρειών.
Οι πρώτες αντιδράσεις έρχονται από το μπάσκετ όπου Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ενώνουν τις δυνάμεις του για να διαμαρτυρηθούν στην κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των δύο κορυφαίων ομάδων μαζί με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Βασίλη Οικονομίδη θα ...συναντηθεί με το υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου προκειμένου να ζητήσει τροπολογία του νόμου.
Πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο ότι το μπάσκετ ειδικά θα γυρίσει στην εποχή προ του 1987 όταν και έγινε επαγγελματικό. Το ερώτημα είναι ποιά ομάδα θα αντέξει φορολογία 800 χιλιάδων ευρώ για να ένα συμβόλαιο που θα επιφέρει καθαρά στον παίκτη ένα εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Δημήτρη Διαμαντίδη που έχει συμφωνήσει να πάρει δύο εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από τον ΠΑΟ και η ομάδα θα πρέπει αν πληρώσει συνολικά 3,6 εκ.ευρώ.
«Στην πραγματικότητα ο φόρος θα πλησιάζει το 80%! Σε κάποιες περιπτώσεις» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης: «Θα υπάρξουν επιπτώσεις στην ποιότητα του πρωταθλήματος. Είναι ένας επαχθής φόρος . ΟΙ ομάδες σαφώς θέλουν να πληρώνουν να είναι νομοταγείς αλλά αυτό το ποσοστό δεν το αντέχει κανείς.»

www.protothema.gr
Related Posts with Thumbnails