Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Φωτογραφίες από το νέο γήπεδο της Λάρισας AEL FC Arena

φωτο απο το gazzeta.gr

Video Ο Ερικ Καντονά καλεί τους πολίτες σε επανάσταση ενταντίον των τραπεζών

Καλεί τον κόσμο σε επανάσταση σηκώντας τις καταθέσεις τους απο τις Τράπεζες

Αντιδράσεις βουλευτών ΠΑΣΟΚ για κατάργηση τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Από Οδυσσέα Κωνσταντόπουλο Αικατερίνη Φαρμάκη, Άγγελο Μανωλάκη Νάντια Γιαννακοπούλου Οδυσσέα Βουδούρη Λεωνίδα Γρηγοράκο

Η ερώτηση των βουλευτλων προς την υπουργό αναφέρει "Το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ιδέες και προτάσεις για συγχωνεύσεις και «καταργήσεις» Τμημάτων και Πανεπιστημίων ανά την Επικράτεια με μία ιδιαίτερη στοχοποίηση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση και ανησυχία στους νομούς της Πελοποννήσου, όπου λειτουργούν Τμήματα του Πανεπιστημίου.
Τα δημοσιεύματα αυτά επηρεάζουν την... ίδια τη λειτουργία του Πανεπιστημίου καθώς εκφράζονται ως απόρροια της γενικότερης ανησυχίας για τον εξορθολογισμό του χάρτη των ΑΕΙ ενόψει της οικονομικής κρίσης.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είναι από τα περιφερειακά Πανεπιστήμια που σημείωσαν ιδιαίτερη ανάπτυξη και διαθέτουν ιδρυμένες και θεσμοθετημένες Σχολές, σε πλήρη εξέλιξη γεγονός που του δίνει σήμερα τη δυναμική ώστε να συμμετάσχει με αυξημένες δυνατότητες στο διάλογο για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου για τα ΑΕΙ.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είναι μία σημαντική επένδυση στη γνώση και συνδέεται άμεσα με την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στην κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η χώρα, η επένδυση στη γνώση και στην καινοτομία και η στήριξη της λειτουργίας των δημόσιων Πανεπιστημίων αποτελεί βασική προϋπόθεση εξόδου από την ύφεση.

Όλοι επιθυμούμε την αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών των ΑΕΙ αλλά λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση τμημάτων του Πανεπιστημίου που με αγώνες και προσπάθεια ετών δημιουργήθηκαν και συμβάλλουν στη σταθερότητα της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας για την ανάπτυξη του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση;

Οι πρώτες συναντήσεις Τατούλη

 Σε Μεσσηνία, Αρκαδία και Αργολίδα

Τις τρεις πρώτες συναντήσεις με τα στελέχη του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος", σε Αργολίδα, Μεσσηνία και Αρκαδία πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, το τριήμερο 19-21 Νοεμβρίου. Τον πρώτο αιρετό περιφερειάρχη Πελοποννήσου υποδέχτηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι Σύμβουλοι του συνδυασμού, εκλεγμένοι και μη, ενώ 10λεπτη ενημέρωση έγινε στους δημοσιογράφους κάθε νομού ξεχωριστά.
Ο Πέτρος Τατούλης στις τοποθετήσεις του αναφέρθηκε στην... υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης, που αποτελεί "το συμβόλαιο με τους πολίτες", που ψήφισαν και έβγαλαν πρώτο τον συνδυασμό "Νέα Πελοπόννησος" και επικέντρωσε συγκεκριμένα στους τομείς προτεραιότητας που αφορούν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την διαχείριση των σκουπιδιών, την ενέργεια και την τουριστική ανάπτυξη.
Ο κ. Τατούλης περιέγραψε ακόμα την οργάνωση του συνδυασμού και το πρόγραμμα επικοινωνίας των συναντήσεων με τους συμβούλους του συνδυασμού, που θα συνεδριάζουν ανά 45 ημέρες, ενώ ανά 4 μήνες θα πραγματοποιείται η ολομέλεια. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αφού ευχαρίστησε τους συμβούλους για τον αγώνα τους ξεκαθάρισε ότι δεν περισσεύει κανείς και θα χρησιμοποιηθούν όλα τα στελέχη που συμμετείχαν στην επάνδρωση των ψηφοδελτίων του συνδυασμού. Στόχος μας σημείωσε ο κ. Τατούλης είναι να υπάρξει ισορροπία μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων της Πελοποννήσου και να εφαρμοστεί ισονομία και ισοπολιτεία παντού.
Την ερχομένη Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις σε Κορινθία και Λακωνία αντίστοιχα ενώ μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα συγκληθεί η ολομέλεια των εκλεγμένων συμβούλων της "Νέας Πελοποννήσου" στην Μεσσηνία.

Η ανακοίνωση ΝΔ για την διαγραφή Αυγενάκη

Βλέπει σχέδιο ανακοπης της ανοδικής της πορείας

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με απόφασή του, θέτει εκτός Κ.Ο. τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.
Παράλληλα, με επιστολή του, ο Αντώνης Σαμαράς ζητεί τη σύγκληση της Επιτροπής Δεοντολογίας, στην οποία παραπέμπει τον Βουλευτή Ηρακλείου με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής.
Και κάτι ακόμα:...

Επειδή είναι σαφείς οι ενδείξεις ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για να ανακοπεί η ανοδική πορεία της Νέας Δημοκρατίας και να στηριχθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς θα τηρήσει, μέχρι τέλους, την εντολή την οποία έλαβε από τον Ελληνικό λαό για μια αναγεννημένη, δυνατή και υπεύθυνη Νέα Δημοκρατία, χωρίς εσωστρέφειες και αποπροσανατολισμούς, προσηλωμένη στο μεγάλο της καθήκον:

Να συμβάλει αποτελεσματικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση».

Νέα 48ωρη απεργία των ναυτικών

Συνεχίζεται η απεργία των ναυτικών 

Συνέχιση της απεργίας του για 48 ώρες ακόμη αποφάσισε η ΠΝΟ έτσι τα πλοία θα μείνουν για ακόμη δύο μέρες δεμένα στα λιμάνια όλης τησ χώρας

Διέγραψαν τον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη από την ΝΔ

Με απόφαση Σαμαρά 

Στη διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ προχώρησε την Τρίτη ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης σε δηλώσεις του είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη θα μπει στη Βουλή, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια της Ρηγίλλης.
Επίσης, είχε εκφραστεί αρνητικά για τον... τρόπο λειτουργίας των οργάνων του κόμματος, λέγοντας ότι υπάρχει καθεστώς ασυλίας για ορισμένα στελέχη του περιβάλλοντος του Αντώνη Σαμαρά που γίνονται «βασιλικότεροι του βασιλεώς».
www.in.gr

Η Courtney Love γυμνή στο Twitter

Αποκαλυπτικές φωτο

Γυμνές φωτογραφίες της ανέβασε στο Twitter η τραγουδίστρια Courtney Love προκαλώντας σχόλια στα... πηγαδάκια της showbiz!
Παρά τα 46 της χρόνια και τα σημάδια που έχουν αφήσει οι καταχρήσεις στο σώμα της, η Love τόλμησε και ανέβασε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες στην προσωπική της σελίδα στο Twitter.
Ωστόσο υπήρξαν αρνητικές αντιδράσεις θαυμαστών της καθώς προτιμούν να...
βλέπουν ειδήσεις για τη μουσική καριέρα της και όχι γυμνές φωτογραφίες που έχουν στόχο να τραβήξουν το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

dete.gr

Video από την ανταλαγή πυρών Βόρειας - Νότιας Κορέας

Επίθεση της Βόρειας Κορέας στη Νότια Κορέα

Ενας στρατιώτης νεκρός.

Ενας νοτιοκρεάτης στρατιώτης σκοτώθηκε από τα πυρά του βορειοκορεατικού πυροβολικού στο νησί Γεοπγεόνγκ της Νότιας Κορέας, ενώ 14 στρατιώτες τραυματίσθηκαν, οι τρεις πολύ σοβαρά.
Η Β. Κορέα εξαπέλυσε επίθεση με οβίδες σήμερα το πρωί εναντίον του νησιού της Ν. Κορέας, προκαλώντας την αντίδραση της Σεούλ, οι στρατιωτικές δυνάμεις της οποίας ανταπέδωσαν τα πυρά. Από τον βομβαρδισμό έχουν καταρρεύσει κτίρια και εκτός από τους στρατιώτες και... πολίτες έχουν τραυματισθεί.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Λι Μγιούνγκ-μπακ δήλωσε ότι η απάντηση στα πυρά του πυροβολικού της Βόρειας Κορέας πρέπεί να είναι σκληρή , μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Ο στρατός της Νότιας Κορέας έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

Στο νησί, το οποίο έχει 1.300 κατοίκους, βρίσκεται νοτιοκορεατικό στρατιωτικό απόσπασμα: "Μονάδα του βορειοκορεατικού πυροβολικού εκτόξευσε προκλητικά πυρά στις 14.34 (τοπική ώρα) και οι νοτιοκορεατικές δυνάμεις ανταπέδωσαν αμέσως τα πυρά", δήλωσε εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Αμυνας.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας έδωσε εντολή στα πολεμικά του αεροσκάφη να πετάξουν επάνω από το νησί.

Σύμφωνα με κάτοικο του νησιού Γεοπγιεόνγκ, περίπου πενήντα οβίδες έπεσαν στο νησί. "Μάς έδωσαν εντολή με τηλεβόες να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας", είπε οι Λι Γιόνγκ-Σικ, κάτοικος του νησιού που βρίσκεται στην Κίτρινη Θάλασσα, μία ζώνη την οποία διεκδικούν και τα δύο κράτη της κορεατικής χερσονήσου, όπου κατά το παρελθόν έχουν συμβεί και άλλα περιστατικά.

Η νοτιοκορεατική τηλεόραση έδειξε εικόνες από το νησί, από όπου υψωνονται στήλες καπνού.

Η επίθεση συμπίπτει με την αναχώρηση του αμερικανού απεσταλμένου για τη Βόρεια Κορέα Στίβεν Μπόργουορθ από το Τόκιο για το Πεκίνο, όπου θα συναντηθεί με κινέζους αξιωματούχους για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης βορειοκορεατικής μονάδας εμπλουτισμού ουρανίου.

www.protothema.gr

Δυο Γαργαλιανιώτες συνελήφθησαν για ναρκωτικά

Στην περιοχή της Μεταμόρφωσης 

Δύο άντρες ηλικίας 44 και 51 χρόνων αντίστοιχα κάτοικοι Γαργαλιάνων συνελήφθησαν χθες στην Πύλο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μεταμόρφωσης από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό τους, το οποίο έφερε ιταλικές πινακίδες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 40,2 γραμμάρια ηρωίνης.
Ακολούθησε έρευνα στα σπίτια των.. δραστών όπου βρέθηκαν 16 δισκία φαρμάκων για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή. Οι συληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Μνημόνιο Νο3: τι αποφασίστηκε


 

Καταργούνται «ΑΓΡΟΤΗΜΑ» και «ΟΠΕΠ»

Ομάδα δράσης για τον «Καλλικράτη του Κράτους»

Την κατάργηση των ανώνυμων εταιρειών «ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.» και «ΟΠΕΠ Α.Ε.» αποφάσισε η Διυπουργική Γνωμοδοτική Επιτροπή για τη σύσταση, κατάργηση, αναδιάρθρωση και μετατροπή Υπηρεσιών, Συμβουλίων, Επιτροπών και Φορέων του Δημόσιου Τομέα, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση... η Επιτροπή αφού εκτίμησε όλα τα στοιχεία, που τέθηκαν υπόψη της, αποφάσισε την κατάργηση της εταιρείας «ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.» η οποία συστάθηκε το 2009 και χρησίμευσε ως όχημα για ευρείας έκτασης σπατάλη αλλά και πληθώρα παράνομων προσλήψεων. Ειδικότερα, όπως σημειώνεται, την 26η Αυγούστου 2009 συνήφθησαν 34 συμβάσεις έργου εκτός ΑΣΕΠ υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας. Αυτή τη στιγμή το διαθέσιμο υπόλοιπο της εταιρείας ανέρχεται σε 20, περίπου, ευρώ, όταν το μετοχικό της κεφάλαιο είναι 450.000 ευρώ.

Αποφασίστηκε ακόμη η κατάργηση της εταιρείας «ΟΠΕΠ Α.Ε.», στην οποία, κατά την ανακοίνωση, μόνο το χρονικό διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2009 προσλήφθηκαν, αναιτίως, περισσότερα από 170 άτομα, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί το κόστος μισθοδοσίας από 250.000 ευρώ τον Ιούνιο του 2009 σε 600.000 ευρώ το μήνα Σεπτέμβριο του 2009. Σημειώνεται ότι κάποιοι από τους νεοπροσληφθέντες ελάμβαναν 4.000, ή ακόμα 5.000 ευρώ μηνιαίως. Η κατάργηση του ΟΠΕΠ ΑΕ έρχεται σε συνέχεια της κατάργησης του διοικητικού της συμβουλίου.

Σε ό,τι αφορά την επιτάχυνση των συγχωνεύσεων, σημειώνεται ότι η επιτάχυνση και εμβάθυνση της όλης διαδικασίας εξαρτάται και ως εκ τούτου θα πρέπει να συνδεθεί με την γενικότερη πολιτική για την αναδιοργάνωση του κράτους, η οποία έχει τέσσερις κύριες δράσεις:

α. Την αναδιοργάνωση των Υπουργείων και των υπηρεσιών τους στην κατεύθυνση της μείωσης του συνολικού αριθμού των υφισταμένων υπηρεσιών

β. Συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του δημοσίου (συμπεριλαμβάνεται η ολοκλήρωση του αντίστοιχου Ενιαίου Μητρώου Φορέων καθώς έως σήμερα το ελληνικό κράτος δεν διέθετε τέτοιο εργαλείο)

γ. Διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού με αξιοποίηση της απογραφής των Δημοσίων Υπαλλήλων

δ. Κωδικοποίηση της νομοθεσίας

Για την πρώτη και την τρίτη δράση την κύρια ευθύνη έχει το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για τη δεύτερη δράση την κύρια ευθύνη έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνεπικουρούμενος από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης και για την τέταρτη δράση ο υπουργός Επικρατείας.

Στόχος, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, είναι ένας «Καλλικράτης του Κράτους».

Για να επιτευχθεί ο αναγκαίος συντονισμός των τεσσάρων επιμέρους δράσεων συγκροτείται Ομάδα Δράσης με τη συμμετοχή του Γραφείου του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, του Γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών, του Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας και Επενδύσεων και του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης.

www.naftemporiki.gr

Έφτασαν τους 345 οι νεκροί στην Καμπότζη στο Φεστιβάλ Νερού

Τη μεγαλύτερη τραγωδία των τελευταίων 31 χρόνων ζει η Καμπότζη που μετράει τουλάχιστον 345 νεκρούς και 329 τραυματίες κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Νερού.

Τα περισσότερα θύματα ποδοπατήθηκαν ή πνίγηκαν όταν χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονταν σε μια γέφυρα που ενώνει την πρωτεύουσα με το μικρό νησί Ντάιμοντ, όπου πραγματοποιούνταν το τριήμερο Φεστιβάλ του Νερού, πανικοβλήθηκαν αφού σημειώθηκαν περιστατικά ηλεκτροπληξίας.

Ο πρωθυπουργός Χου Σαν εξέφρασε στην... τηλεόραση τη λύπη του για το δυστύχημα και ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας, ενώ κήρυξε την αυριανή μέρα ημέρα πένθους.

Από τους 345 νεκρούς οι 240 είναι γυναίκες.

www.newsbeast.gr
Related Posts with Thumbnails